Объркана съм, страх ме е - ваксина срещу ЧПВ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107884)
 Любов и изневяра (25917)
 Секс и интимност (12688)
 Тинейджърски (21067)
 Семейство (5514)
 Здраве (8590)
 Спорт и красота (4439)
 На работното място (2553)
 Образование (6688)
 В чужбина (1437)
 Наркотици и алкохол (1006)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1578)
 Други (15495)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Объркана съм, страх ме е - ваксина срещу ЧПВ
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте хора! На 12 години съм и както всички знаят, на тази години се слагат ваксини за рак на маточната шийка.
От тази ваксина разбрах, че е много опасна и организма може да я приеме по различен начин. Страх ме е. Момичетата на моята възраст не се ваксинират, понеже родителите им не одобряват това. Но моите... хъх, моите смятат всичко това за един шанс. Искат да ми сложат ваксината, но аз просто не съм сигурна дали това е шанс за по - добро бъдеще? Ще ми навреди ли? Има ли някаква опасност? Вие имате ли такава ваксина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намирам, че родителите ти са прави. В нета се разпространяват от разни хора непрекъснато глупости против ваксините, но факт - хиляди и милиони жени по света умират от рак на маточната шийка. От ЧПВ се получават и прочутите ранички по шийката на матката, които се пърлят и какво ли не, но цял живот ще те преследват. Имате младите уникалния шанс БЕЗПЛАТНО да получите тази ваксина. Аз навремето платих 600 евро за нея, изследване правих също и не съжалявам - нищо не се случи негативно, само където нямам проблеми. Сестра ми е по-възрастна от мен и не е ваксинирана, има ранички по маточната шийка и ходи по 3 пъти на месец по гинеколози. И за какво всичко това?
Хората против ваксините са дори опасни вече. През 2001 г. в страните от Западна Европа обявяват шарката за изчистена и чрез тенденцията да не се ваксинират хората сега имат епидемии от шарка. В гр. Берлин в момента има епидемия от шарка и мита, че е хубаво било да се разболял човек и тем подобни не минава, защото има вече 2 инвалида в будна кома и 1 починал.
На 500 деца 1 с шарка развива менингит и става инвалид до живот, защото мозакът се уврежда - нещо като в будна кома остават тези деца.
При ваксината усложненията са 1 на 100 милиона, ако изобщо.
Прави си сметката.
Огледай се в класа си - поне 2 от момичетата в класа ти, които днес не се ваксинират, ще починат или ще се разболеят поне от рак на маточната шийка като смъртта е доста мъчителна - започва да се развива нещо като инфекция от вируса, но не можеш да я пребориш с антибиотици, защото е вирус - изяжда ти тялото бавно и мъчително. Не е подвластен този рак и на химиотерапия, защото същност не е рак, а вирус, който се разпространява.
Помага само изрязване на всички органи и то в най-ранен стадии. (матка, шийка на матката, вътрешности всякакви, ако са засегнати).
Ето ти тук случай на жена, която умира от този рак
„Майка на 5 деца гасне от рак без лечение“ - набери в Гугъл - става дума за млада БЪЛГАРКА, да асоциална и с 5 деца, бедна и тем подобни, но ще видиш на какво прилича човек, който си отива от този рак - лечение НЯМА!!!. Умираш си за 3 месеца, ако имаш късмет. В момента няма научно ДОКАЗАНИ случаи за пострадали от ваксината, но е научно доказано, че чрез нея твоето тяло само се бори с вируса и не можеш да развиеш нито рак, нито ранички на шийката на матката.
Аз имам всякакви ваксини и съм си доволна. Имах съседка като малка, която беше заболяла от шарка по време на бременността си и гледаше цял живот инвалидизирано дете-идиотче, което се разкарваше из квартала и будеше хората с крясъци. Днес имаме ваксини и е глупаво да умираме от шарки и тем подобни, включително от ЧПВ. Вероятността да си 1 на 1 милион, която вдига температурка за 1 час от ваксината е минимална, вероятността да си 1 от тези 2 момичета в класа ти, които може би ще си отидат или страдат от този вид рак е огромна.
Ти решаваш...

Виж видеото „Майка на 5 деца гасне от рак без лечение“ и помисли дали искаш да си отидеш по такъв начин

Успех

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 589c33fcd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нима? Повярвай ми, ваксината е повече от ненужна. Когато бях на твоята възраст, постоянно в училище минаваха луди лелки, рекламиращи ваксината, получавахме писма, с подаръци-гривнички, само и само да се ваксинираме. Е, всички момичета от класа ми, без мен и още две, си биха ваксината. Знаеш ли какво стана година след това? Всички момичета, освен нас трите, сложиха очила, а ние сме си живи и здрави. (Мога да го докажа с медицинско изследване. )
Така че - Не се лъжи, не го прави.
Разбира се - Ти и родителите ти решават, но аз просто давам напътствие.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 2, пълни глупости!
На 14-16 г. се отключва късогледството и няма общо с ваксината. Аз съм късогледа 10 г. преди да си сложа ваксината :) и преди ваксина нямаше, ама пак половината клас сложихме очила на такава възраст.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b156f047a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вaксинaтa е " зaстрaховкa " нa фaрмaцевтични компaнии зa бъдещи и постоянни пaциенти!!!
Aвторке, потърси и се снaбди с повече информaция зa НЕГAТИВНИТЕ последици, проучи кaкво точно предстaвлявa ( съдържa ) сaмaтa вaксинa, в кaкви случaи е не просто нежелaтелно, a ОПAСНО... ще се изненaдaш. Aко знaеш друг език, търси и нa него, зaщото в Бългaриятa информaциятa е крaйно огрaниченa/оскъднa, много от " зaдължителните " вaксини в други стрaно дори не съществувaт, a където ги имa сa по желaние и с подробнa информaция зa стрaнични ефекти. Отделно ти спрaвят предвaрителни изследвaния зa някок зaболявaния, несъвместими с вaксинaтa.
Информирaй се добре от първa ръкa! Не питaй хорaтa, всеки ще ти кaже своето си мнение, според своите си не/знaния.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a5433cbdb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Давайте, номер 2 и номер 4, спирайте ваксините. Не ваксинирайте и децата си, ако имате. Но, ако обичате, изолирайте се някъде, където не бихте могли да навредите на останалите хора.

Момиче, направи я. Детето ми е малко още, но сестра ми я направи, както и племенничките ми. Никакви странични ефекти нямаше.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Същност митовете за ваксините пускат родителите на болни деца, които не искат да приемат, че гените им са виновни, а търсят външна вина. Особено в САЩ такива родители търсят и милиони от фармацефтичните компании, но няма НАУЧНИ доказателства за тезите им и затова няма и парички.
Имам съседи от малцинствен произход. В техния етнос и религия е нормално да се женят братовчеди. По принцип няма проблем, но ето - бащата и майката на момчето са първи братовчеди - децата им са ОК. Синът им се ожени обаче за първа братовчедка - хоп, болно детенце от някакъв синдром - на вид е чудесно детенцето, но е умствено изостанало. Срам ги е да си признаят „вината“ (не че родителите на такива деца имат вина) и на всеки казват, че било от ваксината.
Защо нямат второ дете обаче - защото знаят, че ще е същото. Лекарите са ги изследвали - и двамата са носители на един и същи генен дефект.
Така се раждат подобни митове и легенди.
Аз съм ваксинирана от всичко, дори опреднявам ваксината от тетануст, защото от това се умира веднага и няма лечение.
В страните с висок % имунизирано население средно се живее по-дълго. САЩ са средно с най-високи очаквания за продължителността на живота, Япония имат най-много дълголетници. В страните без ваксини или където не е задължително се ширят епидемии (Африка, Азия, в последно време и Европа).
Нашите цигани не се ваксинират и по-здрави ли са? Като се пусне някаква епидемия, умират като мишки от глупави болести - живеят до 40 г. най-много, на 35 г. са им окапали зъбите - това ли ви е примерът в живота?
Преди живях и учих в Бавария и там масово жените не си ваксинираха децата. Не е и задължително. Тръгна първо епидемия от шарка. Отслаби имунитета на всички, после тръгна менингит и в моето училище имаше 10 смъртни случая.
70% от жените, които водят полов живот са носителки на ЧПВ. При отслабване на организма, критическа, други болести - вирусът започва да се активира и сте потенциални негови жертви. Лечението е радикално и се състои в изрязване на всички засегнати органи - не само не може една жена да има деца така, но и страда от напикаване, почват да се свличат другите вътрешности и се инвалидизира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 438d598014
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ваксината е недостатъчно проучена като ефект. В нета има много информация, която естествено е разнопосочна. Аз също дълго мислих, но в крайна сметка реших, че няма да я поставя на дъщеря си.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b156f047a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Н 5, не могa дa спрa нещо, което не съм зaпочвaлa:)
Нa 41 год. съм, здрaвa кaто " бик ", децaтa ми също сa големи и здрaви. Живеем в цивилизовaнa зaпaднa стрaнa, някои от вaксините, които се оредлaгaт в Бългaрия, тук вече НЕ съществувaт, a други сa по желaние и зaдължително след подробни обяснения зa евентуaлни нежелaни ефекти. Зa последно в животa си съм пилa хaпче ( aспирин ) в Бългaрия преди около 15 години. Инaче дa, понякогa ползвaм aлтернaтивнa медицинa с цел единствено и сaмо поддръжкa нa здрaво тяло в здрaв дух.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d87e360040
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Всеки сам си решава, но ако бях на 12 щях да си я направя. Казваш, може да има странични ефекти, възможно е, но шансът да има проблем след ваксината е много по-малък отколкото шансът да се разболея. Ще ти дам един пример, всички пием аспирин, нали? Е, да ама 1 на 10 000, примерно се оказва алергичен и аспиринът му действа зле. Това означава ли, че останалите хора не трябва да пият аспирин? Същото е и с ваксините. Да, може на няколко хиляди, едно момиче да е получило усложнения, но това е нищо на фона на тези, които няма да се разболеят от тази смъртоносна болест. Така, че ти си решаваш, ама според мен рискът е толкова минимален, че просто е по-добре да го пренебрегнеш. А и както са ти казали и други преди мен, виж в кои държави хората живеят най-дълго и се радват на качествен живот и ги сравни с Африка, където уж живеят природосъобразно без ваксини и модерно лечение. Сама си направи изводите защо в една Япония масово хората живеят до над 80 или дори 90, а в някои Африкански държави до към 35-40. Та ако модерната медицина и фармация бяха чак такова зло, защо там където са по-развити хората живеят два пъти по-дълго?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   н 41, личното здраве на 1 човек не е от значение, а здравето на обществото като цяло и продължителността на живота в това общество. На 41 г. е лесно да си здрава освен това, ти си в разцвета на силите си - обади се след 20 г.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c938010e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Има много некомпетентни коментари. Сега ще ти кажа как стоят нещата, ако искаш го приеми, ако искаш ме считай за поредният коментар в грешка. Първо искам да се уточни нещо. Ваксините са спасили човечеството от много болести, но вече към днешна дата са и доста опасни. Главният проблем не е в самите ваксини, а в тежките метали и другите отрови, които слагат във ваксините. Например в повечето ваксини има съдържание на живак. За справка, това е едно от най-токсичните неща изобщо съществуващи за човешкият организъм. Няма и изчистване при положение,че се вкарва в тялото чрез инжектиране в кръвта.

На всички, които не са наясно каква е истината с ваксините, а гледам са доста, препоръчвам да изгледат филма - Ваксинации На Сляпо. Ако смятате, че здравето Ви е маловажно и предпочитате да гледате холивудски глупости направо пропускайте този филм.

Линк: https://vimeo.com/65622472

Може да се свали от kolibka.com /Shots in the Dark: Silence on vaccine/.

А колкото до конкретната ваксина срещу ЧПВ ще напиша и копирам информация в следвашия ми коментар.

K-Man

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   К-Маn, не мисля, че имаш право да пишеш по темата - не теб те грози грозна и мъчителна смърт от такъв вид рак с орязване на всички вътрешности да не говорим за жените, които цял живот се борят с ранички по маточната шийка без да развиват рак - на тях лекарите им обгарят раничките, което БОЛИ като да ти обгарят лигавицата на окото - това го има всяка втора жена заради ЧПВ. Като мъж изобщо не знаеш за какво говорим тук, ти нямаш маточна шийка и не чувстваш тези органи, които БОЛЯТ по ужасен начин - не става дума само за смъртта, всички ще умрем, а за начина и риска от този рак.
Стига плаши хората - тежки метали има във всички стари тръби, от които пием вода ежедневно, а живак има във всеки стар термометър и такива се чупеха преди ежедневно в българските домове.
Митове и легенди...Дай ми научно изследване, тогава ще повярвам, а до тогава ще се осналям на днешната наука.
Мъжът ми е на 54 г. и има не само задължителните ваксини, но и още по 5 допълнителни на година, защото работи като дипломат и пътува по всякакви странни страни. По твоята логика до сега да се е гътнал.
Наш приятел е син на дипломат - неговите ваксини нямат брой и чет и от бебе е ваксиниран на максимума, защото са живяли в държави като Пакистан, Иран и Ирак, включително са му били още нови за времето си ваксини.
Преди да реша да стана майка си опресних всички възможни ваксини - дечицата са ми здравички. НИКОГА няма да забравя болното дете на съседка ми, боледувала от шарка по време на бременност. Учителките ни са ни разказвали за много такива случаи - домовете са били пълни с такива деца.
В циганската махала ще видиш колко са здрави неваксинираните - отиди и направи анкета кой колко деца е загубил, но онези се плодят. Ние имаме едно-две отрочета и не можем да си позволим да гледаме инвалиди да ми се тръшкат по цял ден и да не знаят какво се случва заради една глупава шарка.
Гледала съм филмите против ваксините, отдавна ги има, но дори да беше вярно (а не е!) пак предпочитам да рискувам да съм 1 на 100 хил. човека със странични ефекти от 1 на 500 човека с менингит след шарка или 1 от 5 жени, които ще умрат от рак на шийката на матката по особено жесток начин.
Ти би ли рискувал да дойде някой и да ти изкорми вътрешностите, ако знаеше, че има ваксина против това?
Рискът на живеенето е смъртта. Ще умрем, но въпросът е по какъв начин и дали ще е смислено или глупаво. За мен няма по-глупава смърт от предотвратимата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c938010e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Ваксината за ЧПВ не е противоракова и нищо не лекува!
Няма данни, че Гардасил или неговия аналог Силгард на "Мерк & Ко" или Церварикс са предотвратили развитието на какъвто и да било рак. Обратно, доказано е, че не може да предотврати рак, затова след близо 20 хиляди убити и осакатени жени в САЩ и ЕС, производителите свирят отбой - ваксината им била "ефективна" само срещу развитието ПРЕДРАКОВИ лезии!

Първите информации за отровното действие на тези ваксини дойдоха от Великобритания през 2007 г., когато 3 девойки, съответно на 12, 19 и 22 години, получиха треска, обриви, паралич на лицевите нерви и накрая починаха от инфаркт. (Виж в. "Стандарт" от 3 ноември 2007 г.) В САЩ, по данни на Федералната служба за дрогите и лекарствата около 17500 момичета и жени са получили усложнеия, някои от които осакатяващи.
Същото твърди и американската гражданска организация за наблюдение на съдебната система "Джудишъл уоч". Това са 17,500 семейства, поразени от трагедии с имена като "синдром на Гилен-Баре" или "паралич на Бел". Има поне 103 доказани случая на смърт, настъпила часове след имунизацията.

В Интернет можете да намерите подробности, например в каузата "Спрете Гардасила!" (Stor Gardasil!) във Фейсбук или на сайта "Истината за Гардасил" (The Truth about Gardasil).
В Британия ваксинирането на момиченца беше отменено едва през 2009 г., когато в Ковънтри 14-годишнта Натали Мортън умря в училище, час след като е била имунизирана. Испания също се отказа от ваксинирането след поредица от фатални случаи.
Въпреки това интересно в България се развихри агресивна кампания за пласиране на ваксините на „Мерк“ и „Глаксо“ – все под уж благородното намерение да предпазят децата от рак на половата система.

Списание MD (Медицински дайджест) - специализирано издание за лекари и здравни професионалисти, брой 6, септември месец, 2008 г. потвърди, че Гардасил/ Силгард и Цержарикс изобщо не предпазват от рак. "Интервенцията с анти-HPV ваксина се използва за превенция на преканцерозните лезии, предизвикани от човешкия папиломен вирус (HPV) серотипове 16 и 18, но не е доказано дали това понижава заболеваемостта от рак на шийката на матката. Корпорациите производителки бяха заставени да запишат този изключително важен факт в рекламите си брошури.

Известни са над 40 типа HPV предавани по полов път. Ваксинирането срещу 2 от тях, дори да предположим, че е ефективно, каквото то не е, няма да гарантира нищо.

Сега "Мерк и Ко' и "ГлаксоСмитКлайн" са захапали България - тук е територията на корупцията и невежеството, кой ще ти е чувал за "Гардасил"/"Силгард" и "Церварикс"?! Тук от години шепа гешефтари, угоени с комисиони, рекламират по телевизията отровни ваксини уж срещу хепатит, птичи грип, свински грип и бизнесът върви с пълна пара. Стана ясно, че лобито, което налага тази осакатяваща децата ваксина, е печално известния депутат Лъчезар Иванов-Мозъка.

K-Man

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 14e0b6a786
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Дa К- мaн , живея в Испaния и потвърждaвaм!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c938010e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Номер 13,
Има ОГРОМНА разлика дали тежките метали минават през храносмилателната система или се инжектират директно в кръвта. Храносмилателната система на човека има система за предпазване от отровите, които поемаме с храната. Коренно различно е, когато се инжектира нещо директно в кръвният поток и така се заобикаля една важна защитна система.
Невежеството Ви е огромно, а сте майка... трагедия. Четете и се образовайте. Вместо да гледате глупави сериали гледайте и четете научна информация по темата. И още отравянето с тежки метали при почти всички случаи не се проявява веднага. Натрупването на тежките метали в тялото става бавно и след като мине определено ниво се почват проблемите. Това може да стане и 20 години по късно. Често болестите на пръв поглед нямат нищо общо с ваксините извършвани преди години.

Натрупването на тежки метали е бавен процес и възпрепятства сериозно правилното функциониране на клетките. Вследствие на това всякави различни болести могат да се отключат след време, както и ракови заболявания. А това че няколко души, които познавате са здрави подчертавам засега не гарантира и не е показател, че това ще е при всички хора. Изключително ограничено мислене подобно на кон с капаци.

А пък това "мислене", че видиш ли ние поемаме тежки метали с водата от чешмата, значи още тежки метали - няма проблеми. Да се смея или да плача.
За съжаление не са малко хората с това "мислене" да го нарека или липса на такова.
Будните и умни хора ще са изгледали поне един документален филм с факти и тогава изобщо биха давали съвети кое е вредно и кое не е. И един интересен факт. Хората с най-малко поставени ваксини в развитите страни не са малцинствата, а са семействата на медицинските лица.

Естествено, че има термометри от старите с живак, те и затова и ги спряха, да не се счупят ръцете на деца. Въпреки, че тук говорим за живак в стъклена тръбичка а не намиращ се в кръвта ни. Тук правите ли изобщо някаква разлика?! Доста ограничено мислене, не бях срещал скоро такова. Ето научни данни:

В човешкия организъм живакът циркулира с кръвта, свързва се с протеини, частично се депозира в черния дроб, бъбреците, далака и мозъчната тъкан. Съединенията на живака лесно проникват в плода през плацентата и в майчиното мляко, затова са изключително опасни за кърмачета.
Живакът има много токсични ефекти върху тялото, най-известните от които са следните:
– Потиска възстановяването на ДНК, нашият основен генетичен материал.
– Променя способността на клетките да позволяват селективно материали през техните мембрани.
– Променя триизмерната форма на молекулите, произвеждайки нефункционални химикали.
– Променя дейностите на ензимите, които са нужни за всички биохимични реакции в организма.
– Възпрепятства предаването на нервни импулси от мозъка към останалата част на тялото, създавайки трусове, треперене и изтръпване.
– Може да провокира имунната система да създаде автоимунна реакция срещу тялото.
– Пречи на дейността на ендокринните жлези и секрецията на хормони. – Може да измести и деактивира жизненоважни минерали като калций, магнезий, цинк и хром.
– Убива полезните бактерии в храносмилателния тракт и предотвратява абсорбцията на хранителни вещества.
– Със създаването на нови щамове на бактерии, той може да създаде резистентност към антибиотици. Списъкът с токсични ефекти може да създаде много симптоми и заболявания, включително:
Кандида и Синдром на Дразнимото Черво, Деменция, аутизъм, СДВХ, Паркинсон и депресия, Артрит, фибромиалгия, синдром на хронична умора и множествена склероза, Рак, Диабет,Сърдечно заболяване, Лупус, Репродуктивни проблеми и др.

Разбира се, ако не вярвате на никой, че живакът е една от най-големите отрови - питайте. Който искате лекар, който искате химик, който искате учен, а не съседката-клюкарка. Четете в интернет, има толкова много информация. Не е страшно да не знаеш, страшно е да си упорито отказващ да знаеш..

K-Man

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 14e0b6a786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Н 11, 4 съм, със сигурност след 20 години, aко не ми се е случило някое прозшествие/инцидент, ще бъдa също тaкa здрaвa, зa рaзликa от теб. Хaйде след 20 год. живот и здрaве сaмa ще си се убедилa вече, кaто зaпочнеш дa се тъпчеш с шепa хaпчетa. Кaкто кaзвa и К- мaн, вземи почети, пообрaзовaй се мaлко, a aз ти препоръчвaм дa проучиш и рaзвитиети нa фaрмaцевтичните компaнии и ноовопоявилите се пaрaлелно болести.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17, чета по темата от 7 г., защото съм блъскана с ваксини, а и съпругът ми заради работата непрекъснато се боцка. Още като имаше първите торенти на английски от първите паник-хора започнах с тези информации, чета на четири езика и съм говорила дори с хора от Глаксо Смит Клайн и то в нападателен тон - отвсякъде съм чела информация, преди да се набоцкам с над 20 ваксини в последните 5-10 г.
Малко хора у нас знаят, че ТОП причина за смърт у нас са усложненията от грипа - след сърдечни и ракови заболявания, идва пневмонийката. Ако поне хората с хронични заболявания се ваксинираха от грип, можеше да се повиши още продължителността на живота у нас.
Но да се върнем на рака на маточната жийка. Единственото лошо в тази ваксина е, че предпазва само от 3 мутации на вируса т.е. не дава абсолютна гаранция. И все пак, едва ли е случайно, че аз (ваксинираната) нямам ранички по шийката на матката, докато сестричката ми (неваксинирана) за съжаление непрекъснато от това страда и казва, че процедурите са отвратителни.
Нека Авторката сама си реши.
Тя и без това има 20 ваксини, една повече или по-малко - голяма работа, но ако дори раничка някаква по шийката на матката получи (което не е още рак), ще я е яд цял живот, че не се е ваксинирала.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c938010e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

19.   Относно филма за ваксините - https://vimeo.com/65622472
Важни моменти с факти от филма са точно от 10тата минута, където обясняват медицински лица за съдържанието на ваксините и ефектите и 17,30 минута. Там направо размазват въпросите и отговорите. Номер 18, ти някакъв коментар над тези откъдси, нали си уж била много чела.

Направо ми става смешно вече. Обръщаме на виц нещата. Би ли обяснила как ваксината против грип предпазва при положение, че вирусите причинители са доста много повече от тези на ЧПВ, а ваксината е само за много малък процент от тях. Хубаво се правите на много умна, но ясен ли Ви е факта, че всяка година има нови мутации, вариации на съществуващите вируси?

"динственото лошо в тази ваксина е, че предпазва само от 3 мутации на вируса т.е. не дава абсолютна гаранция." -
Че те нали на грипа са малко видове. Само 1-2. Хехе, много челата, направо разбиваш.

Имаш ли идея, колко страшно много видове са грипните вируси. Там е пълна джунгла. Би ли обяснила как дадена ваксина, против няколко вида вируси ще те предпази от многолюдната разнообразна армия от различни грипни вируси?
Виждам, че нищо не сте чела, както говорите, поредната невярна информация. Ако бяхте чели колкото твърдите, то поне нямаше да има нужда да обяснявам, че живакът е изключително отровен и няма място във ваксините. Нямаше да се налага да пиша очеВАдни неща, като това колко са щамовете на ЧПВ или колко са много на грипният вирус.

Празни приказки. Не виждам изобщо смисъл да си губя и капка от времето. С доста много такива празнодумковци се сблъсквал и наистина е абсолютно безсмислено. Правете каквото си знаете. Ваксинирайте се по 20 пъти на година. Даже много хубаво ще направите.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   K-Man, имам представа от грипните вируси, мерси. Четох всякакви инсинуации, теории, глупости...
От доста време чета и гледам всякаква информация, защото сама се питах дали да си опресявам старите ваксини и да си боцкам децата и реших в полза на ваксините.
Нека всеки си реши за неща като ЧПВ, тетануст, но за обществено опасните болести като шарка смятам, че трябва да остане задължително.
Ако ще си умира някой - да го прави самостоятелно, но имам доста против, ако съм бременна и навън се разкарват шарковци, защото дори ваксината не ме предпазва на 100% да не говорим, че ромките, които са в момента ТОП майките у нас не са ваксинирани и ще им гледаме цял живот инвалидизираните деца. Само стой с такива 2 дни в родилното и ще ти настръхне косата.
Който не иска да си ваксинира децата - да си ги гледа у дома.

Авторке, ако избереш да не се ваксинираш, знай че като почнеш полов живот, ще ходиш на всеки 6 м. на гинеколог - разкрачваш се на магаренцето и ти бъркат, взимат ти проба дори от шийката на матката. Приятно прекарване, а ако ти отслабне имунитетът и се развие рана те горят по някакви начини. Не знам точно как - питай неваксинираните каки, защото аз такива проблеми нямам, а съм родила две дечица. Лошото е, че не винаги лечението и горенето помага. Ако въпросната раничка почне да се разпространява - почва голямото клъцкане. Слушай после пак мъжете какво те съветват за ЖЕНСКИТЕ ти детеродни органи, защото те не боледуват от ЧПВ, а само го разпространяват...и им дреме ти по какъв начин ще си изкараш живота.
Ако се интересуваш, отиди с майка ти пред който и да е кабинет на гинеколог. Питай жените за какво стоят там - 1/2 са заради ЧПВ, останалите са заради гъбички, течения от всякакъв род и поредния аборт.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7fd8ea82fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Aбе 20, нямa лошо човек дa е просто глупaв, но глупaв и упорит..
A челa ли си някъде случaйно, че aко зa вирусa нямa приемственa средa, мутирa в нещо много по- стрaшно? ! И тaм рaзбирa се, се включвaт отново медици и фaрмaцевти - " черен " кръг зa обикновеният човек, бизнес зa други.
Хaйде стигa си нaтрaпвaлa невежеството си вече, че стaвaш и досaднa освен другото.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7fd8ea82fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Aбе 20, нямa лошо човек дa е просто глупaв, но глупaв и упорит..
A челa ли си някъде случaйно, че aко зa вирусa нямa приемственa средa, мутирa в нещо много по- стрaшно? ! И тaм рaзбирa се, се включвaт отново медици и фaрмaцевти - " черен " кръг зa обикновеният човек, бизнес зa други.
Хaйде стигa си нaтрaпвaлa невежеството си вече, че стaвaш и досaднa освен другото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 24fbf6ec08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   №20/13 и т.н - ваксината не предпазва от всички щамове, предавани по полов път, както са казали и по-горе. Ако ти имаш силна имунна система, нищо няма да се случи. Но ако си поставиш ваксината и тя ти разбута имунната система, нищо няма да те спаси, ако лепнеш кофти щам, той да се развие. Всеки организъм си е индивидуален и реагира различно. Защитата му е имунната система, която трябва да се поддържа в оптимална кондиция. Това е. Ти нямаш раничка, не защото си се ваксинирала, а защото не си попадала на партньор, който да ти лепне ЧПВ. Или си лепнала ЧПВ, но имунната ти система е силна и той не се развива. Ваксината няма нищо общо с това.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d9fac9e3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, ваксините са мъртви - няма как да лепнеШ каквото и да е било. ОБРАЗОВАЙ СЕ, в 21 век не се бият живи ваксини и не можеш да се разболееш от ваксина. Можеш да вдигнеш температура като реакция н имунната система, но след няколко часа си Ок.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 34c7e5cdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   № 24, никъде не съм написала, че ваксинирайки се, ще лепнеш рак от ваксината. Чети по-внимателно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 34c7e5cdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Ваксината съдържа отслабени ли мъртви форми на микроорганизмите, причиняващи съответното заболяване. Въпросната ваксина съдържа точно опасните щамове, срещу които се бори. Да си сложа отслабен опасен щам, не мерси. Предпочитам да полагам усилия имунната ми система да е в час.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 12fdcaeaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   На никой ли не му прави впечатление, че авторът на прокламациите от ползата на ваксините е прекалено, повтарям- прекалено пристрастен. И е само един.
Това е човек, който има пряк и личен интерес да заблуждава с постовете си младите момичета и жени.
Аз за съжаление не попадам в тази категория, и съм изминала пътя на "горенето" на раничките и неприятните профилактични прегледи през 6 месеца при гинеколог, но въпреки това, щях да направя информиран избор, и в днешния ден той щеше да бъде твърдо против.
Защото тази ваксина реално от нищо не предпазва, дори напротив- убива, а всички страхотии, написани от представящия се за жена мъж, който публикува невярната информация, само доказват, че е представител на противоположния пол.
Нищо от разказаните ужасии не отговаря на реалните преживявания.
Нищо.
Ама съвсем нищо.
Защото подобни проблеми се случват пренебрежимо рядко- имам цикъл от 26 години и имам само два такива случая, а не както многократно господинът повтаря- през три седмици.
Не уважаеми, през 13 години е много по- вероятният интервал, който дори може и да не се случи.
Не казвам, че е приятно, но е съвсем поносимо, изобщо не е болезнено, противно на горните сцени от филм на ужасите.
Профилактиката е нещо, което е задължително и животоспасяващо, и жените го правят и за гърдите си и профилактиката на рака на гърдата, и за всеки друг здравословен проблем, ако се появи такъв.
А най- много ме дразни менторския и категоричен тон, който настоятелно иска да ни лиши от избор.
Потресаващо нахално е да ни мислят за идиотки.
И да ни промиват мозъците, за да могат "мозъци" като депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов да правят далаверите на гърба на здравето и живот ни, и здравето и живота на децата ни.
Срам и позор за хора като вас, "д-р" Иванов и фирмите, които представлявате!
И за писачите, на които щедро плащате.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 35b1a4719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   n. 28, аз съм ЗА ваксините от ЧПВ, но това че не съм на Вашето височайше мнение не означава, че ми плаща когото и да е било! И аз съм се информирала много по-рано от Вас, защото по стечение на обстоятелствата живях в Австрия, където беше една от първите страни с тази ваксина и там също я имаше тази дискусия.
За пръв път от Вас научавам, че някакъв си депутат от ГЕРБ бил продавал ваксината, но до колкото ми е известно, тя не е българска. Сигурно ми плаща НАТО?
Аз самата не съм ваксинирана, защото бях вече полово активна като измислиха ваксината, но много от приятелките ми СА, но се изследвах и не съм носител на ЧПВ. Може би и вие нямаше да сте, ако бяхте намалили малко броя на сексуалните си партньори, но и е въпрос на късмет.
Моята сестра мина през ада заради ЧПВ и последно почти бяха загубили лекарите всякаква надежда, че ще може да има дете, защото инфекцията беше обхванала и матката, не можеше изобщо да забременее с години.
Това не е шега работа.
Аз съм като цяло ЗА ваксините, но чета и доста на три-четири езика по темата, не чета само вестниците на Пеевски и не гледам само ТВ7.
Наскоро ми се наложи например да ходя в Африка и там искат ваксина от жълта треска. Ами не се ваксинирах, защото ваксината е стара, с много негативни реакции и е жива.
Моята дъщеря сама ще си реши какво да прави. Ще ? дам информация, но вие искате тук да обсебите интернет-пространството сами с паники и който е против вашето мнение, бил платен.
Някога като писахме срещу Тройната коалиция ни обвиняваха, че сме били платени. Какво се оказа? Кой беше накрая платеният, а? Антипротестиращите ха-ха
Не вярвам да си от хортата, наета от червената вихрушка, защото с парите май нещо в момента са зле, но си просто един много наивен човек и не ти пука за другите.
ТИ ВЕЧЕ СИ ЗАРАЗЕНА И ДОРИ БОЛНА и просто не искаш другите да се предпазят, защото ще станеш част от една намаляваща група от хора и всеки след 20 г. ще се чуди какви са аджеба тези ранички, които гориш непрекъснато?
Хвани и се лекувай, погрижи се за имунитета си и спри цигарите и алкохола, вместо да казваш на младите как да се предпазват от нещо, от което ти очевидно си заразена и БОЛНА.
В момента талибаните лъжат хората да не се ваксинират и масово има вече болни от детски паралич - болест, която у нас е изкоренена от 15 г., а в Европа от 25 г. Ти познаваш ли човек, болен от детски паралич? Аз съм гледала само по филмите - после можеш да си теглиш коршума. Разболяват се и възрастни и забележете - нашият имунитет вече не ни държи, защото са нужни реимунизации, а ние като бебета сме ваксинирани. Аз ходих в Пакистан и се ваксинирах, защото не само аз мога да се заразя, но и да пренеса заразата на децата си у дома, те да заразят вас, вие вашите деца и ВСИЧКИ на улицата да станем инвалиди - такива болести има, но сме ги забравили заради ваксините!
Благодарение на хигиената и ваксините днес живеем с 40 г. по-дълго от преди 100 години, когато и у нас средната продължителност на живота е била 40-45 г..
Днес събираме стотици хиляди за болни от редки болести хора, но за ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ най-много е направила хигиената и ваксините, за да ни избавят от бичовете на Средновековието.
Днес е по-важно от всякога човек да е ваксиниран като цяло, защото светът е малък, идват бежанци от много бедни страни и носят забравени вече у нас болести.
За ваксината от ЧПВ момичетата трябва да си решат сами. Просто вие не сте на мястото им, вече сте болни дори, но раздавате акъли, но като цяло човек трябва да чете и да мисли за положителните и отрицателните страни на всяко нещо, не само да върви със стадото :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker