Близо година нямам цикъл-СПКЯ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Близо година нямам цикъл-СПКЯ
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1569 пъти
Здравейте!
Много мислих дали да споделя моята история, но накрая се престраших.
На 20 години съм. Дойде ми за първи път, когато бях на 14 години. Първата година цикалът ми беше редовен и на една дата. Но след тази една година, започна да ми идва през месец, два. Понеже още от малка съм пълничка, преди четири години поисках от джипиту си, да ми пусне всякакви възможни изследвания, за да установим защо съм пълна. До тогава имах гуша установена ми беше във втори клас, и пиех както и сега Elterox. На своя глава бях спряла хапчетата две години, защото хормона ми беше в норма и без тях, но все пак се изследвах през 6 месеца. От м. Декември 2014г. отново почнах лечение с Elterox, понеже хормона ми бе 10, което е доста над нормата. И да се върна на момента, когато се изследвах-2010г. защо съм пълна. Джипито ми пусна всички изследвания, но всичко беше в нормата, и ми каза че е ген. Прати ме на гинеколог. Споделих му, че не ми идва редовно, но той ми каза че е било нормално и ще се нормализира с времето. Сподели ми, че имам поликистозни яйчници, но че и мн. момичета ги имали, и на този етап не ми предписа лечение.
Месец май 2014г. ми дойде много обилно, със множество съсиреци и болки. Продължи 15 дена. От тогава до сега не ми е идвало изобщо. През декември мин. година отидох при джипито си и поисках да ми даде направление за гинеколог. При прегледа се установи- СПКЯ. Каза ми, че трябва да отслабна и че няма страшно, но когато искам да имам дете трябва да е под негово наблюдение, и няма да стане от първия път. Прати ме на ендокринолог. Той ми пусна кръвна захар и профил- които бяха нормални. Инсулинова резистентност-която бе двата пъти над нормата, което доказа СПКЯ. Естрогена бе в нормата, но ми предписа Spironolakton 25 mg., освен това Глюкофаж 1000 mg. и двете два пъти на ден+ Elterox 35 mg. Понесох очудващо добре Глюкофажа :). Но се притеснявам, че вече два месеца приемам хапчетата, но все още не ми идва. Отслабвам бавно, но ме е и страх да се претегля, заради резултата. Гледам да се ограничавам и да ям по-малко, но по-често.
Надявам се някой, който е преминал по този път да сподели кога му е дошло след лечението и след колко време е почнал да отслабва. И дали Спиронолактона му действа за намаляне на кръвното налягане и окосмяването, макар че аз нямам това силно окосмяване. На преглед съм след два месеца.

Благодаря Ви, че прочетохте моята история!
Очаквам с нетърпение съветите Ви!!! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 52600c633b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   смени си лекаря

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker