Слаб ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Слаб ли съм?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1588 пъти
Никога не съм могъл да цепя дърва или да копая градината, ако съм го правел то винаги е било бавно. Виждал съм такива дето само натиснат леко лопатата в земята и тя пада без проблеми, а при мене е било поне 4-5 натискания докато стане. Виждал съм как цепят дърва, ударят го веднъж и се сцепи, човека продължава така 1 час и нищо му няма, а аз почвам да се потя още първата минута а на 5-тата вече лошо ми е станало ( това е така почти при всяка тежко физическа работа). Кръста почва да ме боли от най-малкото изкривяване на стойката. Имам баба на 86 където е по-голям бик от мене, жената копае градината, сади, пере, не спира... Чувствам се като някакъв излишък в обществото, единствено дето ми казват че съм умен и до там са нещата...
Наскоро правих поход с един човек от армията в планината, изминахме 30 километра за 6 часа, доста трудно ми беше накрая, но го направих, минахме стръмни баири, наклони по 70 градусови изкачвания (той нямаше никакви затруднения, имах чувството, че може да измине още 100 километра без да го заболят краката, също така ми разказваше как когато е бил в армията са правели по 60-100 км преходи без вода и тн, как го правят тези хора? ) Може би аз се свалям надолу? може би тези хора които съм видял да копаят или цепят дърва са били някакви изключения? Познавам съученик от стария клас на който пръстите са му 3-пъти по-големи от моите, моите пръсти са доста по-големи от тези на жена, но на този човек са направо масивни, или аз така си мисля? имах един приятел които също имаше подобни ръце... А те двамата са от селски семейства в които се е налагало да се върши някакъв труд или винаги да гледат кози, или да прекарват някакви дърва или каквото и да е... Аз май за нищо не ставам... Също така съм боледувал от плевмония като малък...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: b314d1533a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Специално за копаенето и за цепенето на дърва ти нямаш техника. Нека някой ти покаже. Може и инструментите да са ти калпави, но е повече техника, по-малко сила.
Колкото до останалото - ти си мъж и нямаш представа какво е да си слаб физически. Баба ти като жена има 30% по-малко мускулна маса от теб - ей така заради пола. Отгоре на всичко е стара!!!
Ти просто много си си повярвал... или имаш проблеми със сърцето, но ако си физически здрав - много си си повярвал, че не си. Аз съм жена и още от малка просто трябваше да помагам и нямам проблем. Е, дърва не цепя, но с градините и преходите през планината съм добра. В планината сме ходили за дърва, мъкнали сме на ръка дървата и колкото и да ми е трудно, не съм се отказвала. Много е в главата - не в мускулите. 80% от работата е в главата и в техниката, 20% е сила (ИМАЛА СЪМ 6 ПНЕВМОНИИ КАТО ДЕТЕ)
За мен ти си слаб психически и не искаш да порастнеш, да се приемеш като порастнал физически човек. Явно много са те глезили вашите или обратно - не са те глезили и само при болест или слабост си получавал някакво внимание, но в света на възрастните мъже като теб не са особено ценени.
Направи си все пак един чек на сърце и бял дроб, но пак ти казвам - не смятам, че проблемът е физически

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8a69118b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   явно нямаш тренинг
иди копай по цял ден на село, и ще видиш промяната

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker