Отслабване по здравословен начин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отслабване по здравословен начин
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 3623 пъти
Здравейте. Момиче съм и съм 17 годишна. Преди няколко месеца ми поставиха диагноза пред диабетно състояние. За да предотвратя получаването на диабет, трябва да отслабна. В момента не ям никакво сладко, всеки ден тичам по 30-40мин.
Преди година и половина имах режим за хранене, но след като го спрях върнах килограмите си двойно.
Въпроса ми е как да отслабна здравословно ако може така да се каже, и дане връщам килограмите си отново.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0c02e9804d
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   обърни се към добър и надежден фитнес инструктор само той може да ти направи хранителен и тренировъчен режим

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a1651ab61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Ами начина е ясен, като се храниш здравословно до живот без да спираш режима.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d2efd538af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Аз бях същата работа - така наречената хипер инсуленимия. Отиди при доктор Илияна Атанасова - Майчин дом.
Само тя успя да ми помогне след години ходене по мъките, ендокринолог е, занимаващ се с изготвяне
на индивидуални хранителни режими.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fc10749c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Промени си начина на хранене за постоянно. Само това е решението. Яж месо, яйца, плодове, зеленчуци и това е.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 018c447db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами яж по малко но по често и да е също здравословно. Продължи да тичаш ходи на фитнес ако искаш.. Аз лично бях също доста дебеличък но лятото взех да тичам по 10км на ден, работих като докарвах бали слама на едни фермери и хем пари взимам и за 3 месеца отслабнах със 7-8 кг които ми бяха достатъчни.. Но зависи и от физиката.. За да не постигаш тоя йо-йо ефект мисля че ще е добре да продължиш да тичаш или просто да спортуваш.. Вземи се запиши във някакъв спорт например футбол.. Там доста се бяга и може да ти спести бягането по 1 час :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6fb247aaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Когато си на режим не трябва рязко да го спираш, а бавно малко, по малко да ядеш храна, която не ти е в режима. Също така е важен и часа, в който се храниш. Калориите също. Гледай да ги изразходваш. И запомни само мазнините могат да ти се лепнат като "сланини". Въглехидрати и белтъци никакъв шанс. Те нямат резервна функция. Въглехидратите по- бързо се разграждат от организма. Затова не смесвай мазнини и въглехидрати, защото мазнините със сигурност ще ти се лепнат. Преди почти година отслабнах с 19 кг. Бавно започнах да ям това, което ядох преди. От 70 кг. станах 51. Бях 51 някъде 6 месеца мисля. Сега съм качила 2 кг ама ще ги сваля бързичко. Пий много вода. Аз пия по около 3 литра вода на ден. Тя ще ти ускори метаболизма. Можеш да си вземеш чай за отслабване. Ще ти помогне да ходиш до тоалетната. Яж и много плодове. Те са чисти въглехидрати и също ускоряват метаболизма. Най- вече ябълката. Поне аз така съм забелязала.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24189dde94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чети:
1. Сутрин - 1 чаша вода, след това си закуска 1/2 или 1 кофичка 2% кисело мляко с 1 лъжица овесени трици.
2. Ако си закусила в 8 а обяда ти е в 1 към 10(по средата между храненето), 1 плод (ябълка, 100-150г ягоди, 1-2 киви, 1 портокал, 2-3 мандарини) БАНАН, ГРОЗДЕ - не. наблягай на ябълките.
3. Обяд- тук задължително месо въглехидрат. 1 пилешко бутче опекано на скара или фурна, пилешки гърди, телешко 200-250г, може и 200г свинска пържолка но само 1 път макс 2 седмично. Към месото прибави 4-5 обилни лъжици ориз или 1 среден картоф или 4-5 обилни лъжици боб, аз лично си правя варени картофки(не прекалявай).
4. 2 часа след яденето ябълка, аирян, салата (салатата НЕ трябва да включва никакви варива(боб леща и така.. )
5. Вечеря в 6, 7 часа салата със най-много 50г сирене(като сиренето може се пропусне)

PS: Салати може си хапваш когато си искаш но НЕ прекалявай, на ден не приемай повече от килограм и половина храна.
PS: на ден по 2 литра вода минимум, след сяко хранене пии вода.
PS: 2 пъти в седмицата ти е позволено половинка кола LIGHT.
Важно: В събота 1 черен шоколад си го хапни целия като награда но ако имаш воля направо спри сладкото.
ЗАХАР не ползвай за абсолютно нищо!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d903076e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, тва пък как го прецени??? - " PS: 2 пъти в седмицата ти е позволено половинка кола LIGHT. ". Ти каква си да определяш позволено ли й е да пие кола? Всеки, който разбира от здравословно хранене (в това число и напитките) ще каже, че колата - независимо обикновена или Light е вредна и е най-добре да не се пие. Аз не заради отслабване или нещо такова от години просто не пия кола и газирани, като по-малка редовно пиех, но постепенно спрях и се чувствам много по-добре без тези газирани боклуци.
Авторке, няма определен режим, просто яж на ден най-много белтъчини, по-малко въглехидрати и мазнини също, но полезни. Като такива са : белтъчини - месо - пилешко бяло месо примерно, риба, яйца и др. , въглехидрати - пълнозърнест хляб, ориз, картофи, плодове и др. , полезни мазнини са зехтин, ядки - орехи, бадеми.. , ленено семе, маслини, фъстъчено масло и др.. Поинтересувай се повече из нета към тези 3 раздела храни кои храни спадат, за да знаеш какво да ядеш и не яж по определен режим като понеделник в 8, в 10, в 12 и т. н. какво точно да ядеш, а всеки ден си съставяй меню за деня според деня, защото невинаги можеш да ядеш по плана, който си си направила. Просто на мястото където си избирай по-здравословния вариант, като пример ще ти дам : Не си вкъщи, нямаш възможност да ядеш каквото си си планирала и наблизо има стол, в който се предлагат пържени картофи, варени картофи, пържени кюфтета, кюфтета на скара, руска салата, салата от краставици, домати и сирене. Ето какво трябва да направиш? Кое ще избереш? Отговор - по-здравословното сред възможните варианти, т. е. варени картофи, кюфтета на скара и салата от краставици и домати. Не яж пържени храни или го прави мнооооооого рядко, яж варено, на скара, печено във фурна или задушено, или сурово разбира се, зависи за какво става втпрос. Но не пържено. А като си правиш бъркани яйца примерно на тиганчето вместо олио слагай зехтин и започни да използваш зехтина навсякъде където слагаш олио. Просто заместваш вече олиото със зехтин. Ако досега не си яла, в началото ще ти е специфичен вкуса му, на мен ми беше, но сега ми е мнооооого по-вкусно със зехтин отколкото с олио, зехтина придава вкус. Пий много вода на ден, като избягваш и дори по възможност не пиеш плодови сокчета дето са по магазините и по кафенетата, газирани напитки, студени чайове и т. н.. Пий предимно вода и истински чай, но сега както идва лятото - едва ли ще ти се пие топъл чай така че вода винаги е най-добрия избор. Има много други полезни трикчета които трябва да ти станат част от ежедневието, начин на живот, а не 2 месеца да спазваш такъв режим и после да се върнеш към нездравословните навици. Здравословният начин на живот трябва да ти стане навик, ежедневие, разбираш ли? :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a1651ab61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Направих си труда да изчисля по диетата на №7 колко кг храна е тя дневно и се оказа, че дневно тя предлага 1450гр храна и в следващото изречение казва да се яде колкото салати искаш стига да не надвишаваш 1500гр храна на ден. Логически изречението й се оказва, че можеш да изядеш колкото си искаш от 50гр салата.
Озадачава ме глупостта на някой млади дами дето си мислят, че заменянето на филията хляб с овесени ядки е нещо много по здравословно. Овесът като хранителни качества е много по зле от житото от което се прави хляб. Овесът е храна за коне, не за хора. Много по здравословно е да си свариш жито от колкото да ядеш накиснат печен овес. Зависи и какво е житото, трябва да е обикновена пшеница. Това дето е рекламираното лимец го наричат сега, едно време дядо ми казва, преди 70г са го отглеждали за животните. Казва "когато го жънехме паламарката оставаше надраскана от него, а осилите му бодът много повече от другите житни растения", сега обаче нали е рекламирано. Дядо е все още жив и казва че днес и кравешки фъшкии да рекламират, гражданите ще се избият да ги ядът и ще дават бол пари за тях, че ще се наложи и клизма на кравите да се прави, че да идва по бързо продукцията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker