Когато започне раждането - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Когато започне раждането
преди: 9 години, 8 дни, прочетена 2023 пъти
Какво да правя когато тапата ми падне или изтекат водите, а няма болки? Според мен най-удачно е да изчакам поне час да видя какво ще стане и да потегля към болницата. Не знам дори ще има ли смисъл да звъня на гинеколожката ми. Тя какво ще направи по телефона, а и ако е през нощта. Голям товар ми е това раждане. Нито съм първата, нито последната ама не е малка работа. Често посещавам църквата и се моля всичко да мине наред. Сигурно и Вие сте били така преди да родите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 дни
hash: f338cae973
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не съм раждала и не съм много наясно с тези неща но бих те съветвала да не си правиш своеволия а веднага щом стане нещо такова да звъните на гинеколожката бърза помощ и да тръгвате за болницата. ако трябва да се чака 1 час нека чакате там под лекарско наблюдение а не вкъщи да не знаете какво да правите. тя няма да ти го изроди по телефона но ще те насочи какво да правите докато дойде или отидете в болницата. не действай сама на своя глава без никаква помощ от опитни хора лекари. все пак това са моите съвети а аз съм едно неопитно нераждало момиче но нека и други се изкажат

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: cf6112df45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе човек, какво ще чакаш бе? Това е сигнал, че раждането започва. Моментално си вземаш багажчето и потегляш към болницата. Другото, което е може да започнеш да раждаш с родилни контракции, а не да ти изтичат водите или да ти пада тапата. Когато си в края на 8-мия месец или влезеш в 9-тия и ако някой ден забележиш, че получаваш на често контракции, започваш да отчиташ на колко минути са. Аз така родих (3 седмици по-рано). Имах цял ден контракции, започнаха да зачестяват, като станаха на 10 минути, тръгнах. Не само, че стават по-чести, но и по-силни. Дори и да е фалшива тревога, трябва да отидеш. На мен тапата ми падна като вече бях в болницата, а водите ми изтекоха, когато бях вече в родилна зала. А дори и да мислиш, че тапата ти е паднала, веднага отиваш. Не дай си Боже да е кръвоизлив, а не тапа. Като влезеш в 7-мия, приготвяш багажа, да ти е готов и като почнеш да раждаш, тръгваш веднага, без да отлагаш.
Успех и безпроблемно раждане

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: e35c0b5766
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Номер 2 благодаря за отговора, но ето че и ти си чакала да станат на 10 мин. контракциите. Не си тръгнала веднага като си усетила.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 1914d48ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако изтекат водите вкъщи, отиваш в болницата. Аз направих така. Ти очевидно държиш контракциите, които са супер противно нещо, да станат на 10 минути и тогава да потеглиш, така че въпросът ти е безсмислен. На гинеколога от женската консултация изобщо няма за какво да му звъниш. Ако работи в родилно и ходиш на частен прием и ще раждаш при нея, можеш да й звъннеш дори и през нощта.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 44a6e9d60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тапата не е критерий, дори не е сигурно, че ще я забележиш и разпознаеш.
Контракциите... аз лично имам висок праг на болка и малко късно се осъзнах, че отиват на раждане. Тръгнах късно и едва удържах бебето, докато легна на родилната маса :-)
Изтекат ли водите обаче, отиваш в болницата. Ако течността не е много и имаш съмнения дали са води - слагаш превръзка и отиваш с нея, а в болницата ще я тестват и ще ти кажат дали това са околоплодни води.
Всичко ще е наред!

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 ден
hash: 139ad88e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз си изкарах 5 часа контракции вкъщи (беше ми мноооого по-спокойно, взех си топъл душ, който отпуска мускулите и успокоява неимоверно, после ми падна тапата и потеглих към болницата, бях с 9см. Там ми спукаха водите и след час и половина родих :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1119db47c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля, че момичето не разбра нещо много важно, съдейки по коментара и(номер 4). А то е- изтекат ли ти водите, трябва НЕЗАБАВНО да отидеш в болницата, а не да чакаш контракциите да ти станат на 10 мин. И имай в предвид, че не на всички жени водите им се пукат вкъщи. Доста често това го правят в болницата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker