Ужасни пъпки (акне) от около 3 месеца насам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасни пъпки (акне) от около 3 месеца насам
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 4442 пъти
Здравейте. Момиче на 20 години съм. От около 3 месеца насам нон стоп едно след друго ми излизат ужасни пъпки по цялото лице и повечето от тях нямат лекуване. В пубертета и когато и да било, никога ама никога не съм се опъпчвала толкова много. В началото ми излизаха най-много по брадичката и първо бяха подкожни, болезнени, при което ги мажех с йодасепт, за да се покажат на повърхността. Обаче излизаха едно след друго, на едно и също място такива подкожни и болезнени. Доста пъти наведнъж една до друга такива излизаха по 3-4. И когато излекувам едните, след няколко дни на абсолютно същото място излизат абсолютно същите пъпки. Това по брадичката. Отделно през това време по бузите (там към ушите повече) и по челото толкова много малки и по-големи една до друга че седят като обриви. Мажа ги, почиствам си цялото лице, с каквото и да намажа досега няма ефект. По носа имах 1-2, но главни засегнати участъци са двете бузи и брадичката. Челото ми се изчисти бавно но се изчисти. От месец и нещо пия бирена мая на хапчета от аптеката. Положението сега : По брадичката спряха да ми излизат такива гнойни и подкожни дето болят и събират гной отдолу. Има сега няколко дребнички, но мисля че и те ще минат. Челото ми се изчисти както казах - има тук-там 1-2 пъпчици които са мънички и не си личат. По бузите обаче не искат да се махат изобщо. Леко понамаляха от едната страна. Обаче от другата страна си седят така много и сякаш не се повлияват от нищо - изобщо не минават. И отстрани на носа - там дето отвън до ноздрите са гънките имам няколко дребнички пъпчици.
Ужасно възпалено и пъпчасало ми е лицето. Всеки го забелязва и ми казва нещо за това все едно съм сляпа и не знам че нещо ми има. Иска ми се да спра употребата на фдт, защото не е хубаво за кожата. И преди да сте казали че от него ми излизат пъпките - не е така. От години ползвам фдт при което винаги в края на деня си чистя хубаво лицето от него и никога въпреки употребата на фдт не съм имала толкова пъпки като сега. На всичко отгоре сега дори да гледам да намаля употребата му защото искам по-естествен вид, няма как да стане заради тези пъпки. Слагам поне малко да не се виждат зачервяванията и горе-долу да се изравни тена но си личи че съм слагала, а без фдт приличам на плашило. Чувствам се супер грозна. Вече започвам да се депресирам и не знам какво да правя. Никога досега толкова пъпки не съм имала. Такива гнойни ми излизаха по 1-2 месечно и то все преди да ми дойде. Лицето си ми беше толкова чисто. Започвам да се притеснявам че имам някакъв хормонален проблем и смятам в скоро време ако няма напредък с пъпките да поискам направление от личната обаче се чудя за какъв доктор - за гинеколог или дерматолог? За гинеколог се чудя защото съм чувала че много момичета заради акнето са им изписали противозачатъчни. Но гинекологът или дерматологът може да ми назначи хормонални изследвания на които хормони е нужно и смятат че може да са отговорни за това мое акне? При какъв лекар да отида и как да постъпя, нямам излишни пари изобщо да обикалям напразно и да купувам безсмислени неща, които няма да ми помогнат, затова моля помогнете ми със съвети и мнения, а ще видя вече как да направя. Очаквам отговорите ви. Моля помогнете ми с каквото можете, отчайвам се вече :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 667d12fbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задължително отиди на лекар-дерматолог и на гинеколог. Първият ще ти изпише някакви мазила за кожата, но вторият може да намери причината (кисти например).
Аз имах такива проблеми на твоите години и много години продължи това - по бузите предимно. Изпитах какви ли не неща, но най-много ми помогна Зинерит от аптеката (предписано от лекар) МАЗИЛА от дрогерията с Цинк - няма значение от марката, гледай да има Цинк - те са при продуктите срещу акне.

Друго, което трябва да разбереш е, че трябва да зарежеш всички агресивни методи (спирт, стискане и ко), ако не искаш големи белези. ПАЗИ СЕ ОТ СЛЪНЦЕ ЗВЕРСКИ (50 ФАКТОР ползвай за лицето). Аз изкарах годините с акне, благодарение и на козметиката. Фонд дьо тен на Лореал и пудра на Манхатан -спасяват те дългосрочно. Гледам си снимки от тогава и изглеждам много добре.
Нямах кисти, но мисля, че имам проблеми с тестостерона. И днес ми се случва преди или след менструация да изникне някоя пъпка, но не ми дреме - имам си козметика, която ми помага да изчакам да се махне сама. Съвременната козметика (ВИСОКОКАЧЕСТВЕНАТА) не запушва порите и е супер.
Имах малко белези, които изчезнаха с избелващ крем на Гарниер. Има и на други марки - с витамин Ц. Най-много ми помогна кремът от DM за избелване (собствена марка Balea)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Към номер 1 от авторката - в сряда ще ходя на дерматолог, консултирах се набързо - каза че ще ме прегледа и май ще ми даде направление за гинеколог който да пусне хормонални изследвания и ще видим какво да правим. Каза ми и още неща но още нищо не се знае със сигурност.
Зинерит съм ползвала, като го ползвах имаше ефект после след 2 месеца употреба го спрях защото в листовката пише повече от 8 седмици да не се ползва и реших да си направя почивка от него. малко след като го спрях започнаха една по една постепенно пъпките да се появяват и увеличават като брой и влошаване.
Фдт ми е на Лореал но файда никаква. Преди това ползвах и на Мейбълин и нямах също проблеми и с него но после повече ми допадна Лореал, по-траен и хубав ми се стори, но от няколко дни насам и него не ползвам - ходя без грим освен спирала на очите но на кожата нищо. Пудра изобщо не ползвам но съм чувала за тази антибактериалната на Манхатан.
Какви хормони точно се изследват ако ми пуснат и щом ще съм с направление, колко ще ми струва всичко - тях плащам ли ги или с направление не плащам за тях?
Не знам, мисля че може и киста да имам, ходих на гинеколог точно когато започнаха постепенно да ми се появяват тези пъпки и тогава ходих по причина че имах раничка на шийката на матката която уж обгорихме със Солкожин и след месец и нещо ходих на контролен преглед да я видим зараснала ли е и каза че почти е. Но никога не ме е гледала с ехограф яйчниците и не ми е известно наред ли са. Сега може и да ида и при друг гинеколог не при същата защото за него съм чувала добри отзиви от приятелки и не само но трудно се запазвало час при него има много пациенти. Също така ако имам киста - тя с противозачатъчни ли се лекува или какво? Опасна ли е, има ли от какво да се притеснявам?
Ще се радвам на отговори въпреки че ще ходя на лекар тези дни. Очаквам да пишете :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6628c154d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мъж съм на 31г. И аз бях така на твоите години, по цялото ми лице имах акне пъпки, какво ли не опитвах. Сега ще ти напиша какво правех за да ми се махнат.
КУПУВАШ
1. Акне коректор
2. Лосион за лице
3. Хума за лице
4. 500гр. лайка-попарва се в 1л. вряла вода, след това веднага се покриваш с една хъвлия и заставаш над съда в който си сложила лайката, ще ти пари доста но ще търпиш. Смисъл такъв задържаш колкото можеш вдигаш се зада си поемеш въздух и пак продължаваш докато спре да ти пари. И ще видиш как всичко ти е набъбнало.

След това без да стискаш пъпките взимаш Хумата правиш я на каша с течноста от лайката, намазваш си лицето и изчакваш докато стегне хубаво, ще усетиш как ти се опъва лицето един вид си правиш маска. После взимаш една кърпа потяпяш я в топла вода и започваш да си чистиш лицето от маската. След това влизаш в банята и се измиваш с топла вода. Ще видиш как лицето ти се е изчистило.

И накрая не забравяй да се намажеш с лосиона за дезинфекция. Аз се мазах с спирт за лице, ама при вас лицето е по нежно, и затова ти препоръчвам лосион.

Имай на впредвид че няма да ти се махнат напълно пъпките от един път. Процедурата ще трябва да я правиш често и не всеки ден. Както и лайката не я хвърляй а я ползвай няколко пъти. Понеже се водят младежки пъпки и ще ти излизат често, но с тази процедура ще се чистиш и ще можеш да излизаш спокойно. И в един даден момен ще изчезнат.
Тези неща ти препоръчвам да си ги купиш от аптеката.

Акне коректора го използвай между процедурите.

Допълвам последно, ако пиеш кафе го спри до минимум. И ръцетети трябва да са постоянно чисти преди да си пипнеш лицето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e6d643a55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   4. Съгласна съм с номер 3 и допълвам когато си почистваш лицето с лосиона, взимаш една марля още докато са набъбнали от процедурата от гной пъпки и не много силно натискаш с въртеливи джижения докато си изчистиш лицето. След това си поставяш коректора само на местата където са били пъпките, слагаш точици.
И не си давай парите по лекари за процедури, ще се изръсиш доста. Това което ти написа номер 3 и което ти допълних има много голям ефект. На мен също ми помогна както и на познати.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От авторката - Ходих на дерматолог, каза никакви мазни неща по лицето - фдт, кремове, тоалетно мляко и т. н.. За чистене на грима ползвам мицеларна вода вече. Каза на Биодерма един слънцезащитен крем, който е за проблемна кожа и в същото време има безцветен такъв, светъл и по-тъмен цвят, който мога да взема в подходящия за мен цвят и да го използвам и едновременно все едно и фдт, за да прикрива поне пъпчиците и да не им вреди в същото време. Трябва и да спра употребата на сапун, спирт и т. н. , и да си почиствам лицето с измиващ гел. Рових в нета и оставам с впечатление, че един на Avene е хубав - Cleanance - зелен.
Изписа и Зинерит - аз съм го ползвала преди, хубав е наистина. По-добре е май от Акне аут, защото Акне аут след продължително време много ми изсушаваше кожата.
Ще видим и хормоните как са. Според това дали ще ми изпишат противозачатъчни или не, тя ще ми изпише един антибиотик, който да приемам по определена схема.

Мисля и някои дни да си правя маска с хума и розова вода. Аз сега от време на време си правя. Преди правех и с хума и кисело мляко. Но за това не съм я уведомила.

Имам стик коректор на Eucerin със салицилова киселина, но рядко го ползвам.

Дайте ми мнение за този продукт на Биодерма и гела на Авен, към които съм се насочила. Ще сгреша ли с тях или сте доволни от тези продукти или поне от някой от тях?

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Отново от авторката към номер 1 - да допълня, че доста от това което си ми написала е това което ми каза лекарката - дерматоложката :)
Ти какви гримове ползваш - смисъл каква козметика за лице, сега чисто ли ти е лицето - пъпки, черни точки?
Това преди цикъл е нормално, мен преди редовно преди да ми дойде ми излизат по 1-2 пъпки но това в последните месеци вече не е нормално толкова много и то не само преди цикъл. Много ми хареса вчера че лекаря при който отидох спокойно ме изслуша за всичко което имах да кажа относно пъпките цикъла и т. н. което ми се въртеше в главата, питаше ме въпроси да разбере повече неща за това обикновено винаги как ми е било и как е от 3-4 месеца насам, а не като някои лекари питат те 1-2 въпроса и от това само си правят заключение без да направят връзка между всичко останало което имаш да кажеш.
Очаквам отговорите ви и съвет относно измиващ гел за лице и този на Биодерма слънцезащитния крем, който ми каза дерматоложката - той е със SPF 50 , UVA31/UVA 40, пише "за всеки тип нетолерантна кожа" и го има в три гами - безцветен, светъл и тъмен като аз мисля да си купя светлия за да го използвам и като фдт да прикрива пъпките и в същото време да не ми запушва порите като фдт, и да си ми служи каквато му е целта - за слънцезащита. Препоръча ми и един друг на Биодерма - akn mat, който пише че е за мазна и акнеична кожа, но мисля да купя първия защото го има в цвят а този втория е само безцветен и няма да ми скрива пъпките и зачервяванията. Може като ми се изчисти лицето да си купя от втория като нямам вече какво да прикривам, а просто за защита.
Очаквам отговорите и мненията ви, моля! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката към номер 4 - нямам намерение да ги стискам, всеки знае, и дерматоложката също каза - никакво стискане и изцеждане на пъпките, колкото и да е изкушаващо да го направиш понякога, така възпалението става по-голямо. С правилното лечение те минават и без стискане.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 667d12fbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   От 1 до Авторката
Първо, благодаря че ми отговори и ме изчете.
„Ти какви гримове ползваш - смисъл каква козметика за лице, сега чисто ли ти е лицето - пъпки, черни точки? “

Първо, моята кожа е и суха. Тоест - имах и акне, и ми беше суха кожата, така че не знам дали мога да ти помогна, но разбрах едно - помагат ми при акутно акне кремовете с Цинк (има и маски и така нататък) без значение на марката. В DM тогава пазарувах и съм пробвала и скъпо, и евтино - еднакво добре ми се отразяват, но има разлика в консистенция на кремчетата и такива неща. Просто трябва да пробваш, а някои има и с отенък и цвят. Аз мисля, че ползвах на Манхатън и на Церезит, на Нотрогена имам маска за лице и същевремето същото е и крем за миене на лице пак с цинк.
Когато пък ми се е изчистило лицето си ползвам най-обикновени кремчета. Обичам да експериментирам тук и ми се отразяват добре. Важното е да хидратират, имам дори масло за лице за вечерно време. Важно е два пъти да си миеш лицето - сутрин и вечер и да имаш за вечер и зимата по-мазно кремче.
В момента дори по случайност си взех от Лидл кремче за лице Cien, защото нямах и ме мързеше - супер ми се отрази. Не искам да правя реклама, но специално за мазна кожа ще намериш от БиоФреш много добри кремчета. Всички бг. производители с бг. роза и лавандула имат много леки кремчета, а лавандулата специално успокоява кожата.
За слънчезащитен крем не си харчи парите от аптечните кремове. От Лидл пак и ДМ чета немските тестове, че ги изкарват дори номер 1 и по-добри от скъпите кремове, защото скъпите аптечни кремове имат прекалено много съставки, които влизат и много навътре в кожата и не се знае какво причиняват, но като тинктура са приятни кремчетата на Нивеа да кажем. Важно е да е с поне 30 слънчезащитен фактор и да е за лице кремчето. Тук няма какво да сбъркаш, въпрос на парички е, но пак ти казвам - специално тук и евтините продукти са много хубави.
Не пести обаче от фон дьо тен и пудри. Аз съм пробвала и евтини, и скъпи като евтините ги хвърлих и ми излиза скъпо в крайна сметка. От фон дьо тен съм най-доволна от Лореал, мус крем на Манхатън и пудрата на Манхатън е също много хубава.
Ако ти е сравнително чиста кожата и нямаш акутни пъпки можеш да ползваш крем с отенък например на Манхатън с цинк и отенък

И аз съм доволна от отношението на лекарите. Дерматолозите нямат много работа и обръщат внимание... смешен случай - отидох първия път с баща си и понеже все пак всичко е на лицето си влезна той с мен. Е, лекарката си помислила явно, че ми е приятел и вика „О, от твърде малко секс може да е“. Ха-ха... и действително това би могло да е причина, но не беше при мен причината, защото съм имала винаги редовен секс. Нямала съм и кисти никога.
Забелязала съм, че когато ям повече белтъчини поне при мен се появяват понякога пъпки. При стрес също, но най-важното е да не ти пука.
Черни точки нямам много, но които имам като изсъхне пъпка и всичко си ги изстисквах или най-добре - маска си правиш, която се дърпа и падат. Ако си по козметиците - отиди на професионален пилинг, но е важно да нямаш в момента пъпки. Аз не обичам такива неща. Падат ми черни точки от само себе си и с пилинг. В момента съм си взела Eнзимен пилинг на Balea, но освен, че е приятен и има хубав мирис не виждам нещо.
След години с акне вече ми се самоизчисти кожата. Много рядко стават пъпка-две и в момента по-скоро ползвам продукти за избелване - кремове с много витамин Ц, но и тях не всеки ден. Продължавам да ползвам фон дьо тен и пудра особено при излизане и никога не са ми правили проблеми или да ми запушват порите. Имам хубава кожа, нямам бръчки и тем подобни, може би защото заради пъпките от рано си ползвах слънчезащитен крем и се грижих за хората. Днес кожата ми изглежда по-добре от кожата на връстничките ми, а фон дьо тен ползвам да постигна някакъв равномерен ефект и то като съм на кеф. И без грим кожата ми изглежда чудесно.
Научих се, че скъпата козметика не винаги е най-добрата, но и къде си заслужава да дадеш повечко пари. Важно е човек сам да пробва много неща, но не се води само от цената. Специално за бг. козметиката ти гарантирам, че ще останеш много доволна за кремове, парфюми, тоалетни води, сапуни, но без продукти за коса. Внимавай с Биотерм и други много скъпи марки, защото редовно пропадат на всички тестове и имат мистични и сложни съставки, които не всеки понася, а и са с неясно дългосрочно действие. Довери се на продукти с прост състав не с гръмки имена и реклама. Знай винаги, че ВИНАГИ лавандулово и розово масло са био (те не могат да се пръскат и без това), макар че заради пари не всички продукти могат да се сертифицират с био печат.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Към номер 1/8 от авторката - Биодерма е марката на слънцезащитния продукт който ми препоръча дерматоложката и ето му съставките - Състав: AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, CYCLOPEN-TASILOXANE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, GLYCERIN, ISONONYL ISONONANOATE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, BIS- ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DECYL GLUCOSIDE, SODIUM CITRATE, STEARALKONIUM HECTORITE, XANTHAN GUM, LACTICC ACID, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN. [BI 642].

Който разбира повече да сподели, но като цяло в няколко форума четох обсъждани марките Биодерма и Авен и от двете има много доволни на всеки действа различно разбира се всеки продукт но не мисля че ще сгреша с това на Биодерма и гела за измиване на Авен :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А това е съставът на втория крем на Биодерма който уж е за мазна и акнеична кожа и го няма с цвят както първия, а само безцветен - Състав: AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, PTFE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SILICA, TRIDECYL SALICYLATE, TOCOPHERYL ACETATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCOLIC ACID, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, CITRIC ACID, DODECYL GALLATE, C20-22 ALCOHOLS, DECYL GLUCOSIDE, PROPYLENE GLYCOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, XANTHAN GUM, CAPRYLYC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM) [BI 573].

Производител: BIODERMA LABORATOIRE DERMATOLOGIQUE, Франция

В коментарите под продуктите за първия някаква жена беше писала че не е доволна оставял бели следи и трудно се махал, а за втория (безцветния), за който давам съставките в този коментар са писали като коментари че е хубав и се колебая кой да избера. Може и на втория да се спра въпреки че е безцветен и няма да ми скрива пъпките, не знам още, вие какво ще кажете като гледате съставките и имате предвид коментарите под продуктите? :)

- авторката

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 667d12fbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Aвторке, не ти казвам, че няма да останеш доволна от тези продукти, просто ти посочвам алтернативи. Специално при слънчезащитните кремове няма какво да сбъркаш - имаха много проблеми, но в момента на пазара са добри кремове. Имай в предвид, че продуктите, които са забранени за продаване освен в Аптеките се различават от останалите с това, че проникват навътре в кожата.
Аз следя тестове на продукти не само за козметика, но и за други неща като чета докладите на Stiftung Wahrentest. Те са на немски, но само немците правят такива напълно независими тестове, защото не се издържат от индустрията. Специално за Биотерм често пропадат на теста именно заради неизяснените дълготрайни действия, но това пък нищо не значи.
Пробвай, харесай си нещо и ако си доволна си го ползвай, но не си мисли, че цената ти гарантира задължително качества. И двата продукта, които описа гонят 50-80 лв. според мен, което просто специално за такива неща не е задължително да ги харчиш.
Ако имаш такива пари за трошене, по-добре ги инвестирай в някаква друга екстра или глезория, но това са решения на потребителя, които ти трябва да решиш.
От Аптеката си купувам само лекарства. От козметиката те печелят най-много, а докторката ти препоръчва тези неща, защото тя познава МЕДИЦИНСКИТЕ продукти, продуктите, за които на лекарите изпращат мостри БЕЗПЛАТНО и често ги канят на семинарчета и тем подобни. Сещай се, че за 50-100 лв. крем печалбата е огромна на производителите
Определено няма да ти навреди, но за тази цена поне според мен не си заслужава специално за слънчезащитен продукт.
Ако е нещо за самото акне - ОК, но слънчезащитни продукти много има добри на пазара, а от марковите Лореал, Нивеа са на що-годе нормални цени.

Понеже следя тези неща мога да кажа на останалите хора тук, че специално слънчезащитните кремове от немските дискаунтери и дрогерии (собствените марки) са във всички тестове винаги номер1 от години. DM, Лидл бие Нивеа често и дори Лореал.
И друга критика има специално към апотечните кремове - за да се продават по-добре са вкарали прекалено много съставки и с прекалена концентрация, които не е изследвано и доказано как работят заедно, а всяко по отделно е добро средство.
Затова и тези неща се продават САМО в аптеката - по принцип аптекарките са длъжни да ти кажат за рисковете от употребата на МЕДИЦИНСКИТЕ кремове.
Което се продава свободно в магазина, то е с прост състав и ДОКАЗАНО не попива в долните слоеве на кожата.
Специално за слънчезащитните продукти е важно да се знае, че трябва да се нанасят многократно и достатачно количество, за да имат ефект.

За съжаление в козметиката не можеш с висока цена да си гарантираш качество. Пробвай и ще видиш. Аз горе писах от кои достъпни продукти съм доволна като и те са на прилични цени - до 20 лв. все пак не са малко пари, но 100 лв. за крем не давам поне на младини. Като стана на 60 г. може и 1000 да дам :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, аз не говоря за Биотерм, а за Биодерма. Марките са различни макар имената им да си приличат.

И двете слънцезащитни мазила на Биодерма, които ми препоръча (да си избера едно от тях, а не и двете) са с цена 30-35 лв. Този измиващият гел на Avene е около 25 лв.
Не мога да се съглася с теб че някакви кремчета от по 2-3 лв в суперите ще са с полезни съставки - пълни са някои със сулфати, парабени и други вещества които не ги знам какво точно правят но не мисля че продукт наблъскан с 1 милион съставки ще е по-полезен от някакъв с няколко съставки.
Съгласна съм с теб че може всяка съставка да има добро действие но да не е изследвано заедно всички как работят и си повлияват, но не ми се и вярва това да го има защото ако щеше да е опасно или нещо той щеше да е спрян този продукт от продажба според мен или най-малкото във форумите щеше да има много лоши отзиви за него от дами които са коментирали какво са ползвали и дали са доволни.

Ясно ми е и че някои продукти носят печалба и на лекаря който ги е изписал но мен това не ме вълнува толкова защото и без това ще си дам парите и ще идат при някой при който не искам. за мен е важното да има този продукт нужното за мен действие, да ми помага и да ми върши работа.

Не знам всичко на основание че не разбра марките ли го писа, защото си прочела грешно името на марката но ако е така, поправи се в следващ коментар. макрата е БИОДЕРМА, а не БИОТЕРМ.

Също така, измиващия гел на Авен смятам да го закупя, защото кожата ми в момента е проблемна, акне има, трябва да спра употребата на сапун, защото още го мия със сапун (на Нивеа с едни масла) - не изсушава чак толкова заради маслата но пак си е сапун и ми я изсушава до някаква степен, аз виждам как стои суха като се измия и чак след около час като се поомазни леко става нормална, защото не слагам крем отгоре, а този гел няма сапун в него и е точно за мазна проблемна кожа.

За Биодерма ще реша, но трябва да е в близките 2-3 дни, защото ми омръзна да отлагам грижите си за този проблем и искам да се приключи с всичко вече. Искам да си купя до 2-3 дни всичко което ми е нужно и да си се грижа просто, а не всеки ден да обикалям за продукти.
А и ако купя 1 опаковка слънцезащитен крем на Биодерма, не е казано че вече постоянно ще купувам. Може да изкарам с нея за колкото време ми стигне и после да спра слънцезащитата, а само измиващото гелче да си купувам и каквото друго ми е наистина нужно за ежедневието.

Както казах - моля за актуално мнение след като вече знаеш че марката за която говоря не е Биотерм, а Биодерма.

- авторката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1c99065771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Акне

Медът поддържа влагата в кожата и я подхранва с естествени хранителни вещества, като унищожава бактериите, причиняващи акне. Почистете старателно кожата и нанесете чист пчелен мед върху засегнатата област. Оставете го да подейства 20-30 минути и изплакнете. Паста от мед и канела или мед и пчелен прашец може да се използва като маска за лице при лечение на акне – 1 час след нанасянето измийте с топла вода. Третирайте проблемната кожа по този начин в продължение на две седмици.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 667d12fbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке, не че нещо, но сулфатити никога е нямало в козметиката. Сулфати имаше преди в праховете за пране, но са забранени.

Няма да споря с теб - знай обаче, че и Биодерм се разпространяват САМО В АПТЕЧНАТА МРЕЖА, което определено значи, че са задължени със закон да го правят - т. е. попива във вътрешните слоеве на кожата.
В последната година оборотът на Биодерм (Френска лаборатория) се качва с 32%. Смятай какви маркетингови специалисти стоят зад такива резултати - т. е. на 100% лекарката ти е получила най-малко мостри от фирмата.
Продуктите от дрогерията ДОКАЗАНО не бива да попиват - т. е. не могат да нанесат и щети във вътрешните слоеве на кожата, а специално продуктите за защита срещу слънцето вече всички са добри, защото технологията е стара.

Послушай 13 за меда - научно е доказано, че в него много полезни ензими.

И все пак не разбирам, защо правиш такава драма от разни продукти - купи като толкова искаш, пробвай и тогава си кажи мнението.
Просто казвам за ОСТАНАЛИТЕ читатели, че не е задължително да купуват тези марки, за да получат добър продукт.
Огледайте се специално за кремове и сред бг. козметиката с АНТИБАКТЕРИАЛНИТЕ ПО ПРИРОДА розово масло и лавандулово масло.
За продукти срещу слънцето погледнете в немските дискаунтери и дрогерии (Лидл, Кауфланд, Пени, DM) за собствените марки, защото е най-важно да се нанасят обилно тези продукти, а при цена от 20-30 лв. няма как да се случи това. Особено ако имате деца, знайте че тези продукти са проверени (ВАЖНО Е да пише, че са произведени в Германия или поне в ЕС). ВНИМАНИЕ -има много козметика вече правена в Китай.
Специално за слънчезащитното мляко на Биотерм и на Лореал миналата година бяха пропаднали на тестовете, но сигурно са махнали дефектите.
Изпитана марка си е Нивеа, особено слънчезащитните продукти за лице.

Специално при слънчезащитните кремове за лице много внимавайте, защото скъпите са сменили естествените съставки с изкуствени, за да подобрят емулсията са сложили алкохол. Само при Нивеа не е така - при естествените кремове за лице с фактор 50 ще забележите, че лошо се налагат и лицето ви побелява. Не е красив ефектът, но пък предпазват много добре и не попива и съотвено не уврежда вътрешните пластове на вашата кожа. При кремовете ЗА ЛИЦЕ с фактор 50 , които се нанасят и попиват лесно бъдете много скептични. Ако миришат на алкохол...в коша.

За тяло всички са все още с естествената съставка и се нанасят като мляко. Сами знаете разликата в сравнение с тоалетното ви мляко - не са приятни, лепкави са слънчезащитните кремове и така ТРЯБВА да бъдат. Бъдете скептични към скъпите продукти, които се нанасят лесно и бързо попиват.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1c99065771
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Билката змийско млякоИзтръгваш цялото растение и изтискваш сока от корена като го пречупиш, намазваш след като си почистиш лицето от пъпките, изтребва всеки един микроб, бактерия и излекулва кожата. Малко ще ти пари и щипе, понеже е на йодова основа растението. С 2-3 последователни намазвания всичко ще изчезне. Цъфти през май-юни.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Oт авторката :

Към 14 - айде не е вярно че няма сулфати защото в много неща онзи ден четох съставките и имат сулфати. тези сулфатити даже не съм ги споменавала (ако са нещо различно).

Съгласна съм че Нивеа са добра марка и ще разгледам техните продукти, не съм казала веднага че ще се хвърля на Биодерма просто обсъждам тази марка защото докторката ми я препоръча, не че няма други марки слънцезащитни кремове и държа да е тази. днес проверих - струва това кремче 24 лв.

Розова вода си ползвам от време на време.

За измиващ гел смятам да си купя този на Авен, но за слънцезащита още обмислям.

Не държа да е скъпо и не мисля че щом е скъпо задължително е добро, просто препоръчаната марка Биодерма, а не Биотерм ме интересува защото искам да знам добра ли е наистина щом ми го препоръча или е просто заради реклама.

Също така - изписаха ми противозачатъчните Белара, които обаче още вид подлежат на изследване, в смисъл имат недоказани всички нежелани реакции и много неща които може да причинят и ме е страх да ги пия. Който иска да прочете листовката им във Фрамар. Каза ми да ги почна от утре но мен ме е страх като прочетох всичко и не искам да бъда едно от опитните зайчета за тези хапчета. страх ме е от ефектите които може да се появят и всичко което може да причинят. чудя се дали да не звънна на лекаря да ми ги смени с други преди да съм ги почнала защото не ми се рискува с тях. някой пил ли ги е и как са му се отразили, моля споделете ако има такава от вас която ги пие или ги е пила. нови са уж на пазара. много е важно за тях да разбера опасни ли са наистина, тези посочените нежелани реакции - съсиреци и т. н. появяват ли се често и всичко което може да ми се случи от тях. не пуша, нямам такива заболявания дето са описани в случаи кога да не се приемат хапчетата, но досега не съм пила такива, а при хора които не са пили, в първата година от приема шансът за получаване на нещо такова е по-голям и ме е страх. какво да правя?

ох имам още толкова за писане, но съм объркана, разбързана и т. н. и в момента не мога да смогна затова по-късно ще добавя коментар. отговорете засега на този

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1c99065771
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Много съм против кремовете против пъпки. Понеже като сте си изчистили лицето и намазали с крема, всеки един микроб попада в порите, понеже крема увлъжнява и омекотява кожата. И за това много хора се залъгват да дават маса пари за такива процедури, понеже имали антибактеиален ефект крема. Напротив всичко е на химична основа не се подлъгвайте. За това си има лечебни свойства от векове, преди да са създадени от химиците, доктори лекари и тем подобни. Има си знахари и лечители, които правят отвари и мехлеми. И е доказано и не познато все още на човечеството лечебните свойства на меда и билките писани по горе коментари. Понеже тези продукти, продължават да лекуват всякъкъв вид болести. Но в днешно време човечеството така е маниполирано, че ни кара да вярваме и внушаваме от някой който има изгода от нас. Така че аз пари на създадени от правителствата патентни, химични измислени от тях медикаменти не давам. Не се наядоха цял живот. Всичко е изкуствена измислица от тяхна гледна точка. Нали уж за това си плащаме здравни осигуровки за лечение и тем подобни. И накрая кво излиза плащаш за да имаш право на лечение, ане да се лекуваш. Ала бала, давайте си парите на вятъра хич не жалете, осъдени така наречените доктори, лекари няма, те са защитени понеже са създадени от правителствата за тяхна изгода. Така че, препоръчвам на автора да вземе под внимание по горе написаните коментари за лечение.
За само с Лайката, Медът и Змииското билково мляко, си оправяш проблема.

Лайката я правиш както ти бе писано, и ги махаш като набъбнат с гнойта пъпки.
Веднага след това също както е написано за Медът си правиш маска.
И накрая Змиското мляко намазваш.
Това го правиш всичкото както е написано под ред.
За 3-дни по един път на ден само вечер, казваш на пъпките сбогом.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторката :
вече разбрах каква е причината за пъпките ми и не е свързано изобщо с хигиена хранителни навици или нещо такова. изписаха си ми хапчета за това, ползвам на Авен измиващия гел за да не е сапун, чистя си грима с мицеларна вода, кремове никакви не слагам, на Биодерма още обмислям дали да го закупя, може би като почне слънцето по-често да се показва че сега доста си вали и се крие, Зинерит се мажа вечер след почистване на лицето и горе-долу това е общо взето.
Благодаря на всички които се включиха в темата със съвети и мнения :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 667d12fbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Абе, Авторке, ако ползваш Зинерит ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със слънчезащитен крем. Както многократно вече ти писах - по-добре вземи евтин, достатачно е за нуждите ти, но задължително при акне и зинерит, ако искаш да има полза някаква.
Било валяло - ами за инфо - у нас имаш една от най-големите слънчеви радиации изобщо. На сянка да си - пак трябва крем. Вали и после пак слънце. Дори зимата трябва да ползваш 30 слънчезащитен крем при твоята кожа.
Зинеритът иначе доста помага, но се зареди с търпение и не цеди пъпките.
Купувай Биодерма или каквото и да е там, но да е с фактор 30 , дори повече.
Аз имам кремове дори на Vichi срещу слънце, защото мъжът ми е марков фетишист и купува кремове за по 200-300 лв. (правилно четеш), защото е много бял и пак ти казвам - същия ефект като кремовете за 6 лв. дори като го издебна му слагам от евтиния крем в опакофката на Вишито и не се усеща. Знам ги марки всякакви -Биодерм е нова, но Биотерма ми е редовно в къщата, изобщо той купува малко, но много скъпа козметика и съм им чела и тестовете от независими компании, така че с чиста съвест му слагам от евтиния крем в скъпата опаковка.

Веднага купувай крем някакъв против слънце или спирай Зинерита., защото кожата ще ти стане още по-чувствителна и нежна. Ползвала съм 1-2 години дори зинерит с прекъсване, разбира се, но сама ще усетиш, че има полза, но много чувствителна е кожата и ако не я пазиш от слънцето, ефектът ще е обратен.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cbfb4b50db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Към 19 - аз и преди съм го ползвала Зинерит , знам че има ефект :) Този който смятам да взема слънцезащитен е с 50 фактор , мисля че и 30 и 50 са добре но в случая съм си харесала с 50 . Не е много скъп и ще ме изкара доста време понеже само на лицето ще слагам от него , за тялото си имам друго. Иначе и аз съм чувала че дори да не пече силно слънце и зимата също трябва да се ползва слънцезащита но аз никога не ползвам по принцип , само лятото се мажа и то не всеки ден , но айде повечето летни дни .
Зинерит няма да го спирам , скоро и без това имам намерение да си купя слънцезащитен крем , ще видим кога ще е че имам доста ангажименти сега :)

- авторката

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 58d0fcbf9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Само, АЛЕРГОЗАН и нищо друго.Мажеш се сутрин и вечер преди лягане.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 24c55fd144
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Авторе, използвай Acne Out (червената тубичка).
Измиваш си хубаво лицето, след което го подсушаваш. Вземаш един къс памук и слагаш от Acne Out-а, след което го нанасяш по проблемните зони. Прави това в продължение на няколко седмици, месеца...ако се наложи години и ще се премахне акнето ти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 75d28d29f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравей,

Акне аут прекалено много изсушава кожата, дори започва да се лющи, което пак не е добре. Просто не си мажи лицето с всякакви препарати. Почиствай го добре, например с лосион Перфект фейс, той почиства порите и каналите на кожата. Това мога да препоръчам аз.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f2ae749e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   дерма бион пробвал лие някой чувала съм че много помагало

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker