Зараза от зъболекарски кабинет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зараза от зъболекарски кабинет
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3990 пъти
Възможно ли е да се заразя от сифилис или нещо друго от недобре почистени зъболекарски уреди? От няколко дена ходя при един зъболекар и след прегледа, тъй като ми прави предпоследния горен зъб и устата ми беше опъвана 30 минути ми се протърка и после за капак сложих паста за зъби и от нея ми се зачерви кожата и сега е хванало коричка и всеки си мисли, че е херпес но според мен не е.. На следващото ми посещение след като се прибрах ми се появи от външната страна на самата устна нещо като гнойна пъпчица приличаща на афта, а досега нито веднъж през целия ми съзнателен живот не съм имала подобни неща по устните дори и херпес.. Да не говорим, че в момента ми отвори няколко зъба които бяха с пломба, но според него под старата пломба има кариес.. Много съм притеснена и като цяло му нямам доверие.. Но най - вече ме е страх да не съм се заразила с някоя болест, уредите ги пръскаше пред мен, но не трябва ли да се почистят хубаво да се потъркат или нещо такова не само да ги пръска.. иначе ползваше нови ръкавици... Моля ви за съвет в адска паника съм мисля си, че ме е заразил поради липсата на добра хигиена и ще умра.. Днес съм при друг зъболекар, за да му чуя мнението и на него.. Умолявам модераторите да публикуват историята ми..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: e91743ee61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо си се вкарала във филм.
Почвам малко отзад напред.
Защо изобщо ходиш на зъболекар, на който нямаш доверие?
Второ - гнойната пъпчица ОТ ВЪНШНАТА страна на големите срамни устни е с 99% вероятност обратен растеж на косъм. Ако се бръснеш, но не само - може и от само себе си да се случи. Можеш с помощ на огледало и стерилизирана игла да изкараш косъма навън или просто да изчакаш.
Трето - устната ти се е наранила от опъването, а ти като си сложила паста за зъби си изсушила повече мястото. Възможно е и да ти е станал действително херпес, защото херпес вируса го носим 80% от хората без проява и при иритация на устните да е избухнал точно сега. Освен това с тези лоши зъби, ти имаш и проблем с имунитета.

За приборите на зъболекаря - теоретично е възможно да се заразиш от хепатит и други НЕполово предавани болести, а преди всичко предавани по кръвен път, НО в зъболекарските кабинети ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ поне почти всичко е за еднократна употреба, а приставките на машината се стерилизират в специална машина. У нас не знам да е имало случай в последните 20 г. някой да се е заразил от нещо точно в зъболекарски кабинет, а и ако имаше такива неща - ПЪРВО, тези болести имат инкубационен период - ти ще разбереш след 1 месец, второ - такъв кабинет би бил затворен и зъболекарят ще си загуби хляба.
Зъболекарите печелят МНОГО, МНОГО добре. Защо да си ритне столчето заради твоите пломби?

И ОЩЕ -нещо не си го разбрала. Едва ли имаш „кариес“ под пломбата. То на пломбиран зъб не се казва вече кариес, а имаш инфекция отдолу. Хубаво, че е хванал навреме, за да ти спаси зъбите, защото ако сега не ги изчисти, се развива пулпит и в краен случай си губиш засегнатите зъби, но още по-лошо - инфекцията може да премине върху челюстта и ти вадят цялата челюст, което те оставя обезобразена. Инфекцията може да се разпространи и на костите нагоре, да обхвани нос, ОЧИ. Затова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си лекувай зъбите до пълно излекуване
40 човека у нас така ГОДИШНО си губят лицето заради лоша зъбна хигиена.
И вместо да се вкарваш в паники, просто ходи по-често на зъболекар, на комуто имаш доверие. Сега като си седнала при този си реши дали ще те довърши или не, но ако решиш да ходиш при друг, поне нека старият ти напише какви лекарства ти е слагал в зъбите

Успех и умната - да ходиш на зъболекар е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ. Останалите неща са просто случайност, а раничката на устната си я причинила и сама с паста за зъби По-добре си вземи добър овлажнител за устни.
И още - изхвърли червила и тем подобни, които ползваш в момента, защото ако наистина е херпес, ти непрекъснато така ще се дразниш допълнително. Херпес става и от стрес, но често и от нараняване на устната, което помага на вируса да се прояви, най-вероятно ти е паднал и имунитетът а и може стресът да ти е самото ходене на зъболекар.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2d2ec023f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали си момиче или момче, но здравната ти култура е на минимума. Чети повече, по-малко интернет и може да се справиш някак със живота.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5247716ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Майцичееее! На колко години си? Ако си на над 15, лошо... явно редовно си бягала от часовете по биология. Ти знаеш ли изобщо какво е сифилис? ! Това е ПОЛОВО предавана болест! Да, зъболекарят може да те зарази с нещо друго, примерно да ти излезе херпес на устната, но не и със сифилис! Спри да се панираш за глупости, ако това на устната ти те дразни го мажи с фенивир (май така се казваше крепа против херпеси по устните, продава се без рецепта) и ще се оправиш за 2-3 дни. Какъв сифилис? Какви 5 лева? !

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 47badbd922
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам, защо нападнахте така момичето. За съжаление има все още зъболекарски кабинети, в които хигиената е лоша. За съжаление познавам и хора, които са заразявани по кръвен път точно в зъболекарски кабинет. Не е останала в миналото тази възможност все още, макар на всички да ни се иска да е така.
От зъболекар до зъболекар може да има огромна разлика, а и подобни случаи са много трудно доказуеми, така че едва ли биха застрашили нечия кариера.

Номер 1, авторката говори за устата, а не за срамните си устни - едва ли иде реч за израсло на обратно косъмче при бръсненето.

Авторке, най-вероятно се притесняваш излишно, но ако продължиш да имаш съмнения, иди на кожен лекар, за да се успокоиш.

И по дяволите, ако нямаш доверие на този зъболекар, какво правиш там? Страх те е, притесняваш се, съмняваш се, а отгоре на всичко ще го оставиш и няколко зъба да ти прави? Ако не му вярваш, определено бягай да се консултираш с друг!
Даже обективно погледнато да се окаже, че си нямала повод за притеснения, с всички тези страхове сама можеш да си навредиш и да провокираш появата на проблем. Важно е човек да има доверие на специалистите, в чийто ръце се оставя - ако това липсва - просто смени лекаря! И за двете страни ще е по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c235e0057b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Да можеш да се заразиш с всичко, Хив и Спин включително, ако смяташ, че зъболекарят не си мие ръцете, не почиства добре инструментите, веднага го смени с друг. Пиша това съвсем сериозно!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bf0ce07e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Брех, да не вземеш сега да умреш от страх, а не от инфекция.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 277b502c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От некадърен зъболекар може да се хване какво ли не. Аз получих бактериална инфекция просто от чистене на зъбен камък. Не беше изчистила добре плаката и зъбния камък и беше полирала зъбите отгоре. Според мен и уредите не бяха почистени както трябва.Не знам дали нарочно го направи . След месец резултатът е плачевен и венците са много зле. Освен това ми е лепнала някаква инфекция - гърлото ме боли и по езика има жълти налепи, които не се махат. Твоето оплакване прилича на афтозен стоматит.Та внимавайте при какъв зъболекар отивате- ако му нямате доверие не ходете. Ако вредата е нанесена подайте оплакване към българския стоматологичен съюз и го съдете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker