Биполярно разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Биполярно разстройство
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2733 пъти
Здравейте!

Няма да увъртам излишно-наскоро открих, че страдам от гореспоменатото състояние. Не съм сигурен, че се превежда така на български, но на английски е "bipolar disorder", което ще рече, че настроението ми се променя страшно бързо. В рамките на 5 минути мога да изгубя всякаква енергия и желание за работа и каквото и да било, и да ме обземе пълна летаргия. Преди време дори от щастлив ставах нещастен буквално за минути, без кой знае каква причина. Сега обаче се научих да го контролирам, защото претърпях инцидент, след който почти си бях отишъл, но в крайна сметка ме спасиха. От тогава оценявам живота и близките си много повече и като цяло станах доста по-позитивен. Научих се да се фокусирам върху хубавите неща, а негативните някак си се научих да ги игнорирам. В Интернет пише, че това разтройство предполага периоди на депресии, но при мен няма такива. По-скоро ставам апатичен. Например вчера излизах с голяма компания и бяхме навън цяла нощ, а днес не искам да мръдна от нас, дори да се разходя за 15 минути. Не се чувствам зле или депресиран, просто през повечето време сякаш съм си самодостатъчен и нямам нужда от други хора. Просто исках да го споделя, защото разбрах, че това е "психично отклонение" съвсем случайно, докато гледах един филм. Винаги съм си мислил, че е нормално човек да си сменя настроението бързо, но явно не е. Интересно ми е дали има други хора тук с тази "болест". :D И според вас дали е нужно да предприема някакви мерки, при условие, че явно моя случай е по-лек. Както казах, не се депресирам, излизам доста, не се оплаквам от липса на приятели и приятелка и като цяло съм щастлив. Просто понякога страшно бързо си сменям настроението без някаква кой знае каква причина. Може да не съм го обяснил много добре, но това е защото и аз съм малко объркан, тъй като при мен повечето симптоми липсват и както казах, явно е някаква доста слаба разновидност на това състояние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: d867da02b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Най-вероятно не е БАР. Консултирай се с психиатър, ако искаш да си сигурен.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ee4ba60ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Престани да се филмираш, нямаш си и понятие какво е да си биполярен. Гледал го във филм и му харесало, та айде...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a08f78dcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен това, че имаш биполярно разтройство е само в твоята глава. Нищо ти няма. Ти си нямаш на идея какво е да имаш това отклонение. Първото, което е, че трябва да се консултираш с психиатър, само той може да ти поставя диагнози, а не ти да си решаваш каво имаш и нямаш. Аз го имам и картинката е страшна, удряне, хвърляне и трошене на къщата, реване до посиняване на земята, шепи хапчета, самонараняване с опити за прерязване на вени, мисли за наркотици, пиене, пушене, избухване от най-малкото, никакво излизане, пълна антисоциалност. Това няма лека фаза, или го имаш какво аз, или го нямаш, така че не слагай сам такива етикети, далеко си от мен много, ако го кажеш на някого който те познава бегло, че го имаш и той знае какво значи ще си представи описаните от мен неща.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4c08c8f2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Познато ми е ;д. Доскоро и аз не знаех за това "разстройство", докато не ме попитаха дали съм биполярна. Не знаех какво е, затова се разрових в нета и разбрах. Сега си мисля, че "страдам" от него. При мен обаче е в по-тежка форма, ако мога да го нарека така. Има дни през които съм супер весела, щастлива, абе гледам света през розови очила, както се вика, има и дни, не, месеци през които сменям настроението с депресия, което вече е страшно. Тогава вече съм тотално отчаяна от живота си, не ми се общува с никого, искам само да съм сама.. Е, вече мисля, че започвам да се подобрявам, защото депресивните периоди сякаш понамаляха ;д.
Сега, от друга страна за всеки човек е нормално, през определен период от живота си да се чувства добре, щастлив, да иска приятели около себе си, да се забавлява и т. н, както и периоди, през които да иска да остане сам със себе си, да преосмисли някои неща. Най- важното, според мен, е да се научим да контролираме емоциите си, защото достигне ли се до крайности става лошо.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a057cdc65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе, идея си нямаш какво е биполярно разтройство и се моли никога да нямаш!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a057cdc65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина е станало модерно БАР... Аз съм с БАР от години и то не с най-лошият вариант на болестта, защото нямам мании, но депресиите са достатъчни, предостатъчни! Тези хора са прочели по нещо в нета и си мислят, че е готино, модерно, дори забавно да имаш тази болест. Вярвайте ми не е, НИКАК дори. Имал съм депресии с продължителност по 8-10 месеца, неповлияващи се на антидепресанти, в тези момент човек започва да не разпознава себе си и в това в което се превръща. Молете се да не разберете какво е да си болен от тази коварна и продължаваща до живот болест!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a057cdc65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поста на №6 все едно аз съм го писал, сега съм в депресия и паметта ми е на кота 0 и се почудих дали наистина не съм го писал аз. Не съм, но както и той/тя каза нито е модерно, нито готино да си с тази болест. Много коварна и поне при мен докато съм в депресия ме обезличава, не мога да позная себе си. Ставам като робот или може би зомби, върша всичко на автопилот. Аз също съм имал депресии по 8-10 месеца и при някои от тях не мога дори да работя, не излизам, ставам адски затворен и асоциален. Добре, че нямам мании и аз, но както и 6 каза депресиите са наистина предостатъчни. Пожелавам Ви никога да не разберете како значи тази болест, а на нас които я имаме пожелавам да се открие някакво наистина добро лечение.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 172d6e9f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нали е ясно, че тази диагноза се поставя САМО ОТ ЛЕКАР? ! И това да бъде поставена отнема много, ама много време може да са месеци, а при нас бяха към 2 до 3 години.
Детето ми е с тази диагноза, което си е пълнолетно.
Всичко започна с проявата на странности у него, започна да се изолира, да не споделя и да спи по много. След това скиташе, започваше работа и не издържаше повече от седмица. Отказваше да посети лекар. След това неочаквана агресия, заради която начупи част от мебелите и съответно влезна в психиатрично отделение за седмица... огромен списък от огромна купчина проблеми... отделения, полиция, прокуратура... и какво ли не..... ., за да се стигне до дълго задържане в отделение, наблюдение, решаване на тестове и вече поставена диагноза и адекватно лечение.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3dcf26ecd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Скоро ми поставиха тази диагноза. Ужасно е. Периодите на депресия ме смазват. Това, което ти описваш е една простотия. Само психиатър може да го определи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c6269cc28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Това може да се дължи на понижение или увеличение на серотонина. Всяко отклонение може да е по-леко или по-тежко. Освен това всеки реагира по различен начин на симптомите на болестта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker