Ваксина Анти D Гама глобулин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ваксина Анти D Гама глобулин
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 12705 пъти
Лекарката ми изписа тази ваксина понеже съм с отрицателен резус фактор и каза да си я купя от аптека и да дам след раждането да ми я сложат. Но сега се поразрових и разбрах, че се слага само ако детето е с положителен фактор. Ако е с отрицателен няма нужда. И не мога да разбера защо ме кара да си я купувам от сега като може да не е нужна, а и хич не е евтина около 200 лв. Искам да попитам слагали ли са Ви такава ваксина и при положение, че нямате намерение за второ дете задължително ли е да се сложи макар първото да е с положителен фактор? Моля публикувайте по-бързо темата ми, защото очаквам всеки момент да родя и искам да разбера.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9386a35dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, задължителна е, обаче би следвало да е безплатна за здравно осигурени хора. Аз познавам две жени поне - безплатна е мисля.
Дори детето ти да е с негативен резус фактор (първо? ), то ти ТРЯБВА да си биеш тази ваксина, ако искаш един ден да имаш дете от баща с положителен. Ти в момента НЕ ЗНАЕШ дали един ден няма да пожелаеш дете.
Това всъщност НЕ Е ВАКСИНА, А СЕРУМ.
Питай в аптеката за Серум при отрицателен резус фактор или направо при личния лекар или ДРУГ лекар (явно си попаднала на частници-печалбари). Лекарите получават бонуси от фирмите-производители, за да предписват такива медикаменти. Не е нужно ако има безплатен вариант. Питай в болницата!!!
Сестра ми също е с отрицателен резус фактор и загуби бебче заради това. В София я накараха да даде 350 лв. точно за такава „ваксина“ (серум), а в Провинцията на моя приятелка без пари. В момента буквално сестра ми ражда детенце след много опити и пак в болницата (Провинция) напълно безплатно ще ѝ бият всичко.

..всъщност не става дума за сегашното ти дете, а да не отхвърлиш второто. 200 лв. не са много при положение, че след време може да ти щукне да имаш още едно детенце. Нищо не се знае в живота!!!...или представи си да забременееш по невнимание - да пожелаеш да си го родиш и да го изхвърлиш. Голяма болка е. 200 лв. не са пари за шанса да имаш по принцип деца, но да - ако има безплатен вариант, потърси! Питай в болницата (държавна!)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4087166a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се, че е задължителна. Преди точно една седмица, моя приятелка загуби първото си дете, тъй като ПОДПИСА да не ѝ правят анти д гама глобулина. Но това е друга история.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a03598bc13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер едно, ти май не четеш. Жената всеки момент ще ражда, но няма да се обърне към компетентно лице, ами пита по форуми и то за нещо толкова важно. Думи нямам... ама нали е безплатно...

Аннабел

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 28195a803e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз раждах във Франция и тук ми я биха в 7-мия месец, ако не се лъжа. След раждането изобщо нищо не се бие тук. Казаха ми, че са установили, че няма никакъв смисъл да се бие след раждането. Аз бях чела преди да ми я бият, че първата се бие в 7-мия, а втората доза до 72 часа след раждането и много се притесних, като ми казаха, че само 1 ще ми сложат. Като се прибирах в БГ ми казаха, че там се бие след раждането, както ти казваш и много ми е чудно защо е различно.
Ваксината задължително трябва да се сложи, понеже ти няма откъде да знаеш дали детето ти е с положителен или отрицателен резус, преди да си го родила (има начин, но е рисковано за бебето и няма да ти направят такова изследване). Дори и бащата да е с положителен, вероятността то да е с положителен мисля, че беше 75% (има таблици в нета). Даже бащата да е с отрицателен, има шанс детето да е с отрицателен. Моят баща е пол., майка ми е пол., а аз съм се пръкнала с отриц. Тази ваксина се слага, понеже кръвта ти отделя антитела и има риск за ВТОРОТО ти дете да е с увреждане, ако не я сложиш. За първото няма проблем. В нета има доста информация. Недей да казваш, че нямаш намерение за второ дете, защото не знаеш какво ще ти поднесе живота. По-добре си я сложи. Бие се в дупето и не боли.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9386a35dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   н 4., у нас Ваксината се бие по време на бременността, ПРЕДИ бременността, ако не са ти били след последно раждане или аборт и след бременността.
Сестра ми роди днес здраво момченце в държавна болница МБАЛ , 3500 гр. 51 см., положително, а тя е 0 отрицателна и имаше загубено дете преди това заради това. Живя в чужбина и там по време на бременността са ѝ били също серум, а си роди у нас (заради по-добрите условия) и има цял екип БЕЗПЛАТНО, който се грижи само за нея и изрично са ѝ казали хората, че ще ѝ бият серум (ваксина или както се нарича там) - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.
Печалбарите в частните болници и други подобни врънкат женички като Авторката. Това обаче сме го минали...
Как е във Франция, не знам, но за Англия, Германия и БЪЛГАРИЯ (където е Авторката), гарантирам, че след раждане се бие също този медикамент.
Задължително се консултирайте с още лекари и не давайте пари за раждане, защото усетят ли, че сте касички - почва якото дране.
Сестра ми в София в най-добрите клиники плати навремето над 4 хиляди за МЪРТВО ДЕТЕ. Накрая дори имаха наглостта да я скубят още за изчистване и точно този медикамент - 350 лв. от нея само за медикамента измъкнаха.
Понеже са надушили, че българките дават мило и драго за единственото си детенце, те нямат граници.
Не знам от кога го има серумът, но знам, че преди него е имало големи проблеми. Имам познат от Германия, който е роден 1980 г. и е бил нещо като експеримент - всеки ден майка му е лежала в болница да му преливат плазма през пъпната връв.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bf34cd5e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ваксината е безплатна. Би трябвало да я имат задължително във всяка болница.
В България се води необходима, само за майка с отрицателен резус фактор, когато е родила бебе с положителен (възможно е само, ако бащата е с положителен резус фактор). Тогава задължително се бие до 72 часа след раждането, защото майката започва да образува антитела, които при следваща бременност биха отхвърлили плода. Също ваксината се бие в случай на аборт, но след определена седмица (май 12-та, но не съм сигурна).
Аз имам първо раждане - без ваксина, защото детето е с отрицателен фактор.
При второто ми раждане обаче ми я удариха, защото бебе2 беше взело от мъжа ми положителен фактор.
Не се притеснявай, в болницата веднага след раждането изследват детето и ще те информират има ли нужда от ваксината.
А относно това да ти я бият по време на бременността... на жените с отрицателен резус фактор им се прави кръвно изследване за антитела поне 2 пъти по време на бременността. Ако то покаже наличие на антитела, тогава се взимат мерки, но при липса на такива няма защо да се бие ваксината през бременността.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 808772080f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напротив инжекцията я бият, ако резултатът от теста по време на бременността е отрицателен. Инжекцията съдържа антитела от друг човек и ти я бият, за да не тръгне твоя организъм да образува същите антитела ако кръв от бебето с Рх навлезе в твоята система. Та, ако навлезе кръв от бебето в теб, антителата от битата инжекция унищожават еритроцитите от бебето и нямаш проблем. Ако пък не ти е б ита инжекция и антитела, които са от клас М( а след време и от клас Г които са достатъчно малки за да преминат през бариерата на плацентата в кръвта на бебето), започват да унищожават червените кръвни клетки на бебето, Лечение има, но ако се открие бързо това състояние и ако намериш съответните специалисти. Не си заслужава риска просто при такъв конфликт бебето може да се роди със сериозни усложнения а и много е вероятно да не се стигне до раждане на живо дете.

Целта на инжекцията е да предпази организма ти въобще от среща с положителна кръв, защото ако организмът ти регистрира веднъж такава среща и нещата стават много сложни. Веднъж като тръгнеш сама да образуваш антитела няма как да накараш организма си да „забрави” как се образуват и при всяка следваща бременност става по-зле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker