Направих беля от напъване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Направих беля от напъване
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 5237 пъти
Здравейте!
Преди да продължа искам да кажа, че нямам медицински осигуровки, нито пари и отговори от рода на - отиди на лекар и прочие не ми вършат работа. На 46 години съм,, мъж.

Още от дете тялото ми има склонност към запек. Правя всичко възможно да го избягвам, чрез хранене, пиене на вода и т.н. Но миналата година направих една голяма глупост. Бях се запекъл здраво, от жегата ли от какво ли, но не можех да се изходя няколко дена. И вместо да си направя клизма, взех че напъвах много силно в тоалетната. И оттогава част от червото ми се показва навън, при изхождане. Не е много, като това е http://www.gastrohep.com/images_pdfs/images/medium/mallison33.jpg но се усеща. Засега се прибира само, но не знам какво ще е за в бъдеще. Когато изпражненията са меки и се изхождам естествено, без напъване, не се показва. Но, с тази склонност към запек не винаги се получава.

Моля споделете, ако някой има подобен опит. Може ли да се оправи с упражнения, като тези на Кегел?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 172f438bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Имаш хемороиди, вътрешни, което е по-добре. Не са станали от едното напъване един път, а тогава са излезнали за пръв път. Купи си крем с апликатор от Аптеката за хемороиди, но няма да те лъжа - махкат се само оперативно
Ако си в България, вземи заем ако трябва и си палти осигуровките в следващите 6 м., защото става скъпо след това.
Ако си в чужбина - замисли се за връщане в България, защото да живееш без здравни осигуровки..не е достойно. Отделно ще почнат и други болежки като поостарееш. Приеми просто, че не се е получило щом не можеш едни здравни да платиш
...Операцията е иначе лека, в амбулаторни условия дори. Няма начин - като си в България се свържи с лекар-гастроендокринолог. Ако си живееш в България - на всяка цена си плати осигуровките сега, за да не те ударят жестоко след 6 месеца
И още - ако си в чужбина, нямаш осигуровки там - ами плати сега у нас поне да имаш, защото като не си се осигурявал и в чужбина, ти дължиш после у нас големи суми. Имаш 6 месеца по „евтината“ тарифа - едни 650 левчета са това. Все ще намериш

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c79660f7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземай периодично от аптеката Английска сол- MgSO4 (на прах), разтваряш го във вода и пиеш 2-3 литра колкото можеш, изчистваш се изцяло. Това е най-добрия метод, против запек и каквото друго се сетиш.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 73a3aa3ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Прилича на хемороиди, много хора ги имат. Аз също ги имах и ми се получиха при голям запек, но после се скриха. Трябва да видиш защо си склонен към запек, то не е само до храната, но и до емоции. В стомашната област се намира "вторият мозък" на човек (ентералната нервна система) и има около 1/3 от невроните на главния мозък, т. е. е доста развита система. Човек чувства емоциите в стомаха си. Ако имаш повече блокирани емоции, може да се получава запек. Също е възможно при грешна стойка (изгърбване) или неправилно дишане. Трябва да се диша с долната част на корема - с диафрагмата, това естествено стимулира движенията на дебелото черво и стомаха.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: db982e18f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Няма да повтарям мнението на хората преди мен, но го подкрепям. В един момент обаче може да настъпи сериозно усложнение, особено ако червото се усуче около венозните съдове. Тогава то се къса и дето се вика "дупе да ти е яко" - трябва да се направи спешна операция за да се предотврати перитонит. Скъпо е, а усложненията са непредвидими.
Гледай да нямаш запек и си планирай нещата от по-рано. Все ще събереш пари за пътуването и осигуровките. И така, на 46 братко ти трябва добра здравна осигуровка щото всичко може да се очаква.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 014c05d0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хората преди мен грешат!!!
Това наистина е черво т. н. пролапс - изпадане на дебелото черво. Наложителна е консултация с хирург. Не е за самолечение в никакъв случай. Хирургът ще прецени, но в повечето случай при пациенти над 15г възраст правят операция. Упражненията на Кегел няма да ти помогнат в случая, защото проблема не е слаба мускулатура. И спокойно не си първият нито последният с такъв проблем, доста жени по време на раждане от напъните получават пролапс на дебело черво.


До коментиращите: Човека нито го сърби, нито се оплаква от болки, нито кърви за да решите, че е хемороид, а на снимката се вижда вътрешната лигавица на дебело черво.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3d27ac1640
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Друсни 2 ледени бири на екс и няма да можеш да излезеш от WC-то 3 дни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f3c5d1bd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за съветите. В България съм, живеем много скромно с моето семейство, роднини и родители нямам, за заем не искам да мисля - то без доход няма и кой да го даде, освен кожодерите с 300% лихва... Каквото дал Бог, с това се оправяме. Причината за запека е физиологична, бях писал по-рано - не усещам позиви за изхождане, така съм още от дете, има нещо не съвсем наред там, в аноректалната област. И като липсват сигнали, то ректума си седи пълен, а мозъка не знае, аз усещам някакъв дискомфорт, но не и позив. И ако не се сетя да направя нещо, водата се извлича и... става запек. Дълги години смятах, че това е нормално, то кой да ти каже - темата дефекация нещо е популярна тема в обществото :-) Та чак като ми се роди син разбрах кое е нормално...

Засега му хванах цаката - глицеринови свещички.

Мисля си в този ред, ако избягвам запек дълго време, няма ли да се приберат хемороидите?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6e6911b07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Добре бе човек ти приятели нямаш ли, комшии нямаш ли, жена ти рода няма ли? Толкова ли няма от къде да вземете 650 лв. на заем? До преди като влезеш в болницата първо те преглеждаха после питаха за пари. Сега като влезеш колкото и да си спешен викат "Първо прати някой да ти плати осигуровките иначе няма операция". Трябва да си наистина много спешен случай за да те оперират първо и едва после да плащаш сметката. Но намери начин да си платиш осигуровките, за да нямаш проблеми и за в бъдеще! . Ако трябва се регистрирай като безработен! Направи нещо така не можеш да я караш вечно! И веднага ходи на лекар, че работата е сериозна май. За това, че имаш проблем с дебелото черво имат вина лекарите едно време. При някои деца след като се установи запек се прави преглед на дебелото черво и когато се стигне до твоята диагноза се прави операция, с която се отстранява безневронната част на червото и по този начин проблема е решен. Обикновено тази част се намира близо до ануса и е съвсем малка на размер. Не съм сигурен дали и сега това не може да се направи. Всъщност твърде вероятно е сега точно тази част да се подава и след операцията нещата да се оправят. Действай не се ослушвай, че после ще плачеш да знаеш!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 795b8381b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Господине, вие сте млад и важното е как се чувствате. Операция не се прави на всеки, но ако това продължава консултацията е задължителна поне. От опит ви казвам за запека да прочетете книгата "Сила за живот" първа част на български. Освен това никога тоалетна хартия, само студена вода. Никога не сядайте на меки мебели, които се допират до ануса, а когато трябва дълго да седите излягайте се назад. Физически движения и разходки в планината задължително, а ако е високо и топене в река. Вените на ануса са както всички и тези на краката са без мускули и само свиване със студена вода и от движение без напъване или притискане се стягат сами. Но за разлика от краката там нагоре не можете да се вдигнете на свещ и да ви се оттече кръвта, а само с движение и правилна диета от книгата. По отношение на парите започнете да изучавате две неща. Едното е ФОРЕКС, където 90% постоянно губят, 5-7% ни печелят, ни губят, но 3% печелят постоянно и то без да са екстрасенси, а другото е правенето на злато и свободна енергия. Има група във Фейсбук The Golden Age Of GANS там познавам доста хора, които на практика вече не плащат сметки за ток и това в САЩ, където доста горят. Правенето на злато сега го разработват като технология в домашни условия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a83aadd1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Благодаря, ще прегледам нещата, които ми препоръча.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker