Как се лекува Язва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как се лекува Язва
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 6369 пъти
Здравейте, на 36 години мъж съм, имам язва от 10 години, лекувал съм е при лекар, но през година пак ме заболява и ме държи по седмица и така 1-2 пъти в годината имам кризи, моля споделете ако някои се е излекувал?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 50ef6d33df
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Потърси гастро-ендокринолог, защото има напредък в научните познания за това заболяване в последните 5 г. Установи се, че често язви и гастрити са в резултат на вид бактерии - дават ти специален антибиотик и се излекуваш! Това е ново - не при всички е в резултат на тази бактерия, но вече може да се изследва и да се види дали е от това.
Баща ми цял живот страда от язва, но влезна в болница за операция за кръста и хоп - между другото го излекуваха и от язвата!
Ако обаче няма лечение за теб, ще трябва да спреш алкохол и да си спазваш диетата. Има лекарства от аптеката без рецепта, които доста помагат. Не знам как се казваха, но на баща ми му помагаха, но временно - само с антибиотика се излекува трайно

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 996bf5a96f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Язвата умишлено не се лекува както трябва. Язвата се причинява от бактерия в стомаха, която атакува лигавицата. При хората има голям бизнес покрай здравето. Например при свиневъдството няма такъв доходен бизнес и се прилага съвсем различен метод от този при хората. Прасетата имат подобно устройство на нашето и боледуват от болести, които и ние хората боледуваме. Дава им се определен антибиотик на прасетата и така се лекуват от язва. Нали не си представяш да се правят скъпи операции на прасетата, тогава свинското ще е по 20 лева килото. При хората умишлено не се предписва антибиотик за да се продават лекарства дълги години, а накрая може и операция. Доста пари се въртят. С много болести е така при хората. Умишлено не се лекуват напълно, а се поддържат в някаква степен. Така фармацевтичната индустрия печели стотици милиарди. Затова и постоянно се рекламират обезболяващи и симптоматични лекарства. Те не лекуват нищо, просто притъпяват болката и симптомите. Истинският проблем остава нелекуван. По-голяма част от лекарствата в аптеките са симптоматични и си го пише на листовката, но много малко хора ги четат.
Още един интересен факт. От лекарства умират повече хора на година, отколкото от всички други причинители, като катастрофи и.т.н. И тук фактите са само за хората, които са взимали лекарствата, както са предписани от техните лекари, не говорим за самоубийствата. Интересно като се замислиш, темата за жертвите от катастофи е нормер едно по телевизията, но никой не говори за жертвите в следствие на страничените ефекти от лекарствата, които са определено повече. Играят много пари тук и да се разшуми по въпроса не е никак изгодно. Човешкият живот и здраве е много доходен бизнес, както и човешката смърт. Тъжно, но факт.

K-Man

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f91ecd9b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Благодаря, наистина много хубави коментари, съгласен съм с вас. на 1-бях в болница за ри дена преди 5 години, изписаха ми Нексиум и два вида антибиотици, оправимисе язвата за 6 месеца след това пак същото, май трябва да спирам всичко пържено алкохол, тоест яка диета. К-мен, точно така е, аз затова тук питам някой може да знае за алтернативен метод.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9f6df73172
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Прочети из нетa зa сок от зеле зa язвa. Сутрин нa глaдно се пие около 50 гр. минимум месец. Тaтко и леля ми тaкa се излекувaхa зaвинaги. Помня, че тогaвa дори лекaрите се шaшнaхa, че нямaше и помен от язвaтa нa тaтко, a в последствие и нa лелa.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3fc1c8ed1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Диетата е определено е най-важната, нормално е през някои периоди да се изостря.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b54c502734
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Язвата е класическо психосоматично заболяване, причинено от нервни разстройства, които пък се причиняват от стрес. Осъзнай на какъв стрес се подлагаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5d75ed5e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   74. Язва на стомаха и дванадесетопръстника при повишена киселинност
В продължение на 5-7 дни, един час преди лягане, се изпива половин чаша жива вода. След това се прави едноседмично прекъсване, и, дори и болките да са изчезнали, лечението се повтаря. Ако кръвното налягане се повишава, дозата на живата вода може да е увеличи до чаша. По време на процеса на лечение да се съблюдава диета, да се избягва люта и груба храна, особено пушено месо, да не се пуши, да се употребява алкохол. Болките бързо преминават (за 1-3 дни), подобрява се апетита, общото самочувствие.
Язвата на дванадесетопръстника зараства по-бавно.

75. Язва на стомаха при нулева киселинност
Методиката на лечение е същата, както т. 74, само че в този случай се препоръчва пиенето на мъртва вода (за да се увеличи киселинността в стомаха). Останалите препоръки са същите. Това уточнение е препоръчано от болни, лекуващи язва на стомаха при нулева киселинност. Ефектът е добър.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 732c71c5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Сега ще напиша нещо супер невероятно, дето едва ли някой го е чувал и правил. Преди 35 години имах язва с кръвоизливи и бях много зле. Имах близки в болнична аптека и ми предложиха лекарство, което май се използваше за лекуване на психични заболявания. Запомнила съм името му - КОЛИАКРОН. Един курс на лечение беше 13 инжекции - 7 дни по една, следващите 3 през ден, следващите 2 през 2 дни и последната инжекция след 3 дни. На мен ми направиха 2 такива курса - през май и през септември. Оттогава язва нямам. Нито ми прави проблеми, нито се вижда. Не зная дали това лекарство се внася сега в България и точно за какво е то, но аз бях опитно зайче тогава и това реши проблема ми. Казвала съм за него на други хора, но не знам на някого да са му правили такива инжекции. Странно, тогава бях съвсем млада и категорично нямах никакви психически, неврологични и подобни проблеми. Имах само язва и ме излекуваха по този абсурден начин.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 50ef6d33df
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   1 съм - ами пак отиди на лекар, защото не те лъжа - в Пловдивската болница баща ми ей така, между другото го излекуваха ТРАЙНО с антибиотици, а цял живот беше страдал от язва.
Диетата също е важна, но той от тогава не спазва и за съжаление и алк си пие :)

И да, може да има и язва на нервна почва, но първо се изключват физически признаци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f7175aa6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,
Баща ми имаше язви на стомаха и дванадесетопръстника.
Не по едно и също време де )
След много години и лекарства се оправи то билка наречена - котешка стъпка. Прави се чай и се пие. Питай в билкова аптека за нея.
Втората се оправи, когато попадна в болница по друга причина. Беше на системи 2 седмици и язвата изчезна.
Храната е също част от причината за язвата. Когато не ядеш, раната сама зараства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker