Какво да ядът вегетарианците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво да ядът вегетарианците?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2998 пъти
Вегетарианците от вида "Лактовегетарианство" могат ли да ядът пилешко месо, защото ми казаха, че е диатично. И попринцип вегетарианците могат ли да употребяват газирано и алкохол. И полезно ли е за 13 годишно момиче да е вегетарианка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: dfe22ca38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има няколко вида вегетарянци. Аз се порових и ти извадих инфо:
Флекситарианец

Думата „флекситарианец” е сравнително нова. Тя се отнася до някой, който води полу-вегетариански начин на живот и консумира предимно храни от растителен произход, млечни продукти и яйца, но от време на време яде и месо и риба. Някои флекситарианци избират да ядат само месо, което смятат, че е набавено по етичен начин – като животни, които са живели на свобода или хранени с органични храни. Други флекситарианци ядат месо само когато им се сервира на социални събития, но сами никога не си купуват месо и млечни продукти.

Песцетарианец

Друг сравнително нов термин е песцетарианец, което обозначава хората, консумиращи морска храна, но не и други видове месо. Според речника Мериам-Уебстър, терминът съчетава италианската дума “pesce” (риба) с английската “vegetarian”.

Много хора избират този вид вегетарианство като златна среда между типичната Западна диета и диетата, която изключва всяко месо. Песцетарианството е особено харесвано от хората, на които им е трудно да си набавят достатъчно протеини от стриктно вегетарианската диета. Морската храна, включваща и ракообразните животни, е добър източник на протеини, здравословни мазнини и ключови минерали. Някои макробиотични диети могат да се считат за своеобразно песцетарианство, защото са изцяло базирани на растителни храни с изключение на някои видове риба.

Лакто-ово вегетарианец

Това е вероятно най-често срещаната форма на вегетарианството и обикновено това имат предвид хората, когато се описват като вегетарианци. Лакто-ово вегетарианците не ядат месо, но ядат други животински продукти като мляко и яйца. „Лакто” идва от латинския термин за мляко, а „ово” от латинската дума за яйце. Това течение обикновено включва и консумацията на сирене, кисело мляко, кашкавал и мед.

Има и само ово-вегетарианци, които се въздържат от консумацията на млечни продукти и месо, но ядат яйца.

Веган

Веганската диета е изцяло базирана на растителни храни и не съдържа никакви животински продукти като мляко и яйца. Някои хора дори не ядат мед и желатин. Веганите обикновено консумират зеленчуци, плодове, ядки, бобови растения и пшеница. Много вегани не използват животински продукти и в други аспекти от живота си и не си купуват неща, направени от кожа. Други избягват да си купуват продукти, които са изработени с кармин, казеин, пчелен восък, шеллак или лой.

Тъй като веганската диета е доста рестриктивна, е важно хората, които я спазват, да разбират добре от нутриционизъм. Тези, които обмислят да станат вегани или са нови в сферата, трябва да проучат добре информацията за храненето, за да се уверят, че консумират продукти, които им доставят правилното количество хранителни вещества, необходими за деня.

Суровоядец

Не всички суровоядци са вегани, но повечето предпочитат да се въздържат от консумацията на животински продукти. Диетата със сурови храни не съдържа нищо готвено над определена температура, както и преработени храни. Този тип вегетарианство предоставя на хората много ниско количество мазнини и калории и изобилие от фибри, затова много суровоядци прибягват до приготвянето на сокове вкъщи. Соковете им позволяват да консумират храни, които са питателни и непреработени като по този начин им набавят достатъчно дневни калории.
Спазването на този тип вегетарианска диета е голяма отговорност. Тя изисква внимателно планиране, за да се уверим, че всеки ден в храната ни присъстват достатъчно мазнини, протеини и калории.
Успех ^^

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dfe22ca38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм номер 3:Да може в малки количества алкохол и газирано. Защо искаш да си вегетарианка? Иначе аз смятам че на 13 можеш да станеш вефетарианка. Аз също съм но съм изцяло веган и станах на 15.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1156a7c726
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Остави тези легенди и митове. Вегетарианец е човек, който не консумира НИКАКВО месо. Като чуя как някой попринцип бил вегетарианец, но понякога ядял риба, ми звучи като лафа за "малко бременната" жена. Или си вегетарианец и не ядеш абсолютно никакво месо, или не си. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c4c2f36d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Недей да пиеш нищо, най-добре и не яж нищо! Това е най-добрата диета муцка.. ще изглеждаш уникалноо! Знаеш ли колко са секси момичетата, които тежат 35 кила, направо са секс бомбии. А пък и за какво ти е месо, като се замислиш и газирано не ти трябва, даже яйца и мляко не ти трябват. А сладкото и тестяното са пълен боклук. Манджите са само за селяните, не се трови с тях. Само от време на време може да си позволяваш вода, но гледай да е минерална, че в чешмяната може да е попаднала някоя друга калорийка.

Всички вегетариянци изглеждате така. Виждате ли колко нелепо е отстрани. Едно е да се храниш здравословно, но друго е да не ядеш 70% от храните. Нашите предци са се хранили с месо и щом ние сега стоим в този сайт, очевидно месото не е вредно щом човечеството се е съхранило. Но какво ли ви губя времето, я отидете и хапнете една марулка с минерална водичка, че сигурно ви прилоша от това което написах.

П. П. Имам само две приятелки, вегетариянки.. и двета са ударили 70 кила. Аз съм 56 килограма и изглеждам в пъти по добре от тях. Не знам по колко тона марули изидат, за да достигнат това тегло, вие преценяйте дали това е гаранция за добра фигура.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a8fd8429f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На 13 още растеж и не е добре идея да изключваш месото напълно.
Аз съм вегетарианка и не, не ям никакво месо, дори пилешко, но понеже все пък имам нужда от белтъчини, ям яйца (рядко), мляко и всякакви сирена и кашкавали. Тези, които не ядат нищо животинско не са вегетарианци, а вегани.
Газираното и алкохола нямат никакво отношение. Пия си и малко вино и понякога кока кола, но го правя рядко защото колата не е много полезна в големи количества.
Казах ти, единствено не ям месо, но иначе си ям всичко останала, обичам зеленчуци, пица (само да е без месо), всякакви сандвичи със зеленчуци, спагети... а за сладко просто умирам. С две думи ям си нормална храна само да няма месо в нея.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7348b7db53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Опитай ако ти хареса яж си. кой ти е казал че трябва да си вегетарианец... глупава работа е ако го правиш защото някой или нещо ти го налага, ако не ти харесва месо не яж но не бъди стриктен вегетарианец или пък веган..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 92e2ffc0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Песцетарианците ядът ли млечни продукти, ако не кой вид вегетарианци ядът риба и морска храна и млечни продукти? Вегетарианците могат ли да ядат масло което е животинско(от крава) или задължително трябва да е растително? И правилно ли е когато си вегетарианец да ядеш манджа или супа в която има месо но ти да го махнеш и ядеш другото или отделно трябва да се сготви? :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a8fd8429f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има различни видове вегетарианци, едни не ядат месо, но консумират мляко, яйца и риба, други път изключват абсолютно всичко от животински произход и т. н., но никой вегетарианец не яде пилешко, защото диетично или не, е месо. А човек, който яде месо, не е вегетарианец. За газираното и алкохола няма ограничения. Алкохолът не е от животински произход, нито кока колата. Не те съветвам да ставаш вегетарианец толкова рано, защото на 13 още растеш и тялото ти се нуждае от веществата в месото, но наистина можеш да ядеш повече пилешко, вместо свинско.

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 924c18d5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 6:
И как така месото е 70% от цялата храна на Земята. Вегетарианците не ядат трева и моркови. В хранителен магазин месото е в няколко фризера, цялата останала площ, която е 10 пъти по- голяма от тези фризери с месни продукти, е заета с храна без месо. По- точно месото е 10% от храната, която можеш да откриеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker