Психично разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психично разстройство
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2132 пъти
Здравейте! Ще се опитам максимално кратко да опиша своя проблем. А той е, че от около 4-5 месеца не мога да живея нормално, заради... психично разстройство. Всичко започна някъде края на февруари. В ума ми започнаха да нахлуват разни мисли за смърт, болести и т. н. по няколко пъти на ден. Постепенно започнаха да се зачестяват, докато не започнаха да се появяват през по-малко от минута преди около 1-2 месеца. Освен това станаха и по-страшни и започнаха да се съчетават с думите "искам" и "дано", без дори никога да съм го мислил. Когато някаква такава мисъл се появи, започвам да мисля върху нея, като си казвам точно обратното, че не искам дадена болест, и понякога го правя 1 минута, че и повече. Много често оставам в същата поза, в която съм бил, преди мисълта да нахлуе (като вцепенен). И тук по някакъв начин решавам да не се движа, докато мисля върху това, защото наистина може да се случи. Просто е ужасно. И това всеки ден непрестанно. Четох доста, пробвах различни методи, чувствам се по-добре за известно време, но после пак се започва. Карам колело всеки ден, движа се доста, разхождам се, оставам сред природата, днес пробвах физически упражнения. Всичко това помага, но да речем за 20-30 минути и после всичко се връща. Избягвам да гледам телевизия заради инцидентите, които дават, които още повече ме депресират, спрях да гледам страшни филми и тем подобни, но всичко си остава. Само не ми говорете за психолог или антидепресанти, моля ви. Много благодаря на всички, които са отделили време да прочетат историята ми! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 38a68b04a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш така нареченото ОКР (обсесивно-компулсивно разтройство). Може би знаеш това. В главата ти се случва това: получаваш обсесия (мислите за смърт, болести и т. н. ) и компулсиите (". И тук по някакъв начин решавам да не се движа, докато мисля върху това, защото наистина може да се случи. "). Някои хора извършват компулсиите като докосват по няколко пъти даден предмет. При всеки е различно. Как да не ти говоря за психолог?? !? Трябва да отидеш! Това ще ти навреди сериозно на бъдещето ако не го излекуваш! Това си е сериозен проблем който трябва да решиш. Изправи се срещу страховете си и си върни нормалния начин на живот!

Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dbcd6efcc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, не съм психолог или психиатър и немога да ти поставя диагноза, но съм изучавал такива предмети. Мисля, че твоето е някаква фобия. Непременно иди при някой компетентен психолог и може би психиатър.
П. п. Освободи се от мисълта, че при тези хора ходят само луди!!! Луд може да се нарече, когато има психоза. А при нея човекът НЕ осъзнава какво става с него, а ти за да пишеш тук и търсиш помощ си с невроза!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e97f0d00c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знам какво и аз имах такова разстройство, хубаво е че си осъзнал, че няма смисъл от лекарства и психолози. Всичко ни е в главата. Истината е, че трябва да си зает постоянно със нещо. Намери си работа или почни да учиш в университет, зашиши някакви курсове, тренировки, ако нямаш много възможност продължавай със спорта, чети книги. Най-добре ще е да си намериш приятелка която да те разбира и да си ходите насам натам. Но това вече е по сложно, успех ти желая. ****

Модератор - не публикуваме контактни данни!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 301cbbc22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не казваш на колко години си
Направи консултация с лекар - психиатър, няма нищо страшно, нито срамно или там каквото те притеснява. Вече той ще определи дали имаш нужда от лекарства или не. Колкото по -рано човек се захване с даден проблем, толкова по-бързо се оправя. Правилно правиш, като избягваш неща, които те депресират
гледай да имаш достатъчен сън, продължавай с упражненията, движението сред природата.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 219bbf65c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сам определяш, че имаш психично разтройство, а не искаш психолози и антидепресанти. Тогава какво искаш? Всеки е изпитвал психически дискомфорт, всеки е спохождан от депресивни състояния, но твоето отива към психическо, т. е., тебе те мъчи хипохондрия. Без специалист ще ти е трудно да се справиш. Ако разстройството е на функционална основа, то с леки антидепресанти и с терапията която си си изградил, лесно ще излезеш от това състояние, но за да се успокоиш, трябва да си направиш медицински изследвания. Бях дълго време в подобно състояние и само след пълни изследвания се успокоих и с помоща на "Деаксит", за няколко месеца се преродих. Това беше отдавна, във времето на младоста, явно депресиите са слабото място на младите. Ще се оправиш, споко, ще мине време и всичко ще се оправи от самосебе си, но ако искаш да ускориш процеса, без антидебресанти ще ти е много трудно. Успех ти желая!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: acff0ff933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Прилича на форма на хипохондрия и обсесивно-компулсивно разстройство. Най-добрият начин за излекуване е да осъзнаеш илюзорността на тези мисли - те са просто фантазия. Те носят някаква емоция, която от своя страна генерира още такива мисли. Но имането на такива мисли не може да предизвика болестта.

На мен лично ми е помагало следното - като ми дойде страшна мисъл и почна да изпитвам тревожност от нея, да си представя, че е още по-кофти, така че да изпитам още повече страх... В крайна сметка мозъкът привиква и вече не ти прави впечатление и накрая разбираш колко фалшиви са били тези страхове и след няколко такива опита автоматично започваш да игнорираш тези мисли.

Например, идва ти мисъл за това, че може да те блъсне кола и изпитваш тревожност. Ами хващаш тази мисъл и я усилваш - например представяш си, че те блъска огромен ТИР, който после минава върху тялото ти и те размазва по земята, и после идват разни хищни птици и ти обират червата. Така, усилвайки мисълта, разбираш колко е абсурдна. Разбираш, че е илюзия.

Или се страхуваш, че ще хванеш рак. Ами представяш си, че вече си хванал рак и си на смъртното си легло в болницата сред близките си. Ракът бавно разяжда плътта ти и умираш. И в един момент пак осъзнаваш колко измислено е всичко и как няма общо с реалността...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ed91f4679f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   я стига се вманиачавай в глупости за лошо да мислиш!! Искам да те питам защо не мислиш позитивно?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 097e0d6f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Aз ще ти предложa нещо, което със сигурност ще ти помогне. Единственото, което трябвa дa нaпрaвиш, е дa отделиш чaс и половинa и дa гледaш един филм. Имa го в youtube с добро кaчество е, документaлен. Кaзвa се "Тaйнaтa". Гледaх го нaскоро, нaистинa си зaслужaвa!!! И го препоръчвaм нa всички, без знaчение дaли имaт някaкви проблеми :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: af6056471f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря отново на всички.
Не успях обаче да изгледам даже и половината филм, познайте защо - отново заради обсесиите, които не ми дават мира. Явно ще продължа със спорта и ще чакам всичко да отмине само. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker