Искам да остлабна, но имам голям проблем! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да остлабна, но имам голям проблем!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1568 пъти
Момиче на 16 години съм и съм висока 167, а тежа 62 кг. Много искам да отслабна, но имам един проблем, които е доста голям, ако говорим за отслабване. Имам астма и то много засилена и ако тръгна да правя кардио издържам 2-3 минути и започвам да кашлям като магаре, причернява ми и ми става много лошо. Но за жалост това не е всичко, имам проблеми с коленете, което допълнително ме проваля. И това ми е проблемът, не мога да спортувам. Освободена съм от физическо, единствено нещо, което правя е да играя волейбол.
Ще стане ли само с диета, имам нужда да сваля около 10 кг. И то каква диета? Много се ядосвам, че не мога да спортувам, заради тези болести, но...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 339e41b661
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами то отслабването специално е 90% диета и 10% спорт. Ти не си дебела и не ти трябва да отслабваш 10 кила, но 3 до 5 кг. мисля, че са ок, 10 кила са много и ще си съсипеш и здраве, и визия.
Ти растеш още и на тази възраст можеш да отслабнеш и с просто спиране на безалкохолни, сокове, сладко, солено, фастфуд и тем подобни. Не се храни често, а само до 3 пъти на ден, защото честото хранене води до често пълнене на стомахчето...Номерът е да консумираш по-малко калории от изразходеното. Винаги имай вода и ябълки в чантата си - ако отгладнееш адски извън основните яденета, хрупай ябълка, пий вода. Често тялото грешно дава сигнал за глад, а е жадно - пий вода при взеки глад и чак като вече не издържаш хапни нещо малко, но като цяло редуцирай яденето до 2 - 3 пъти дневно и само здравословна храна.
За Астмата търси някакво решение - в смисъл санаториум, виж какви са причините, защото на твоите години повечето вече я израстват

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 32aedec33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, което ти трябва е не диета, ами здравословно хранене и да си на калориен дефицит. Можеш да ядеш абсолютно всичко, без ограничения, стига да изгаряш повече калории, отколкото приемаш. Иначе, аз също имах почти същите проблеми като теб. Като малък имах астма и редовни пристъпи, а по-късно си счупих крака доста лошо по време на мач, тъй като тренирам баскетбол. Ти сама трябва да си прецениш какво да правиш. На мен лекарите ми забраняваха категорично всякакво натоварване, но аз понеже съм инат и не мога да живея без спорт, на своя глава започнах. От начало едва издържах няколко минути тичане, но след няколко месеца напълно забравих за астмата. Вече няколко години спортувам и се чувствам уникално. Не казвам, че това е правилното решение. За теб може да е опасно, но при мен просто ината и постоянството надделяха над болестите. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 47134393fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Спорт без натоварване на дихателната система и сърцето - каланетика.
Това е вид гимнастика, потърси информация в интернет и ще разбереш.
Преди години имаше курсове в БСФС. Поинтересувай се може пък да ти помогне. Като се стегне мускулатурата ще се чувстваш по-добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 46a4f2ee2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, ти чуваш ли се??? Какви са тези съвети да се храни макс 3 пъти на ден?? И се било пълнело стомахчето?? Ти нямаш идея от здравословно хранене!! Предпоръчва се точно честото хранене с цел забързване на метаболизма и избягване на чувството на глад. Яде се по 4-5-6 пъти на ден по малко!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3b2f5b7707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей,
само с диета може да стане, но имай в предвид, че трябва да е постепенно, защото рязкото сваляне или качване води до образуването на стрии (ада за дамите). За проблемите с коленете според мен трябва да включиш в диетата си кисело и прясно мляко (и млечни продукти). Те съдържат калций, който е изключително полезен за костите. Бих ти препоръчал да замениш вечерята с 1 кофичка кисело мляко, ако държиш да си запазиш трите ядениш на ден. В противен случай намаляваш количеството храна, но увеличаваш периодичността (например 5 хранения дневно през 2 часа и 30 минути.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker