Как да се справя с гъбичките при муковисцидоза? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се справя с гъбичките при муковисцидоза?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1592 пъти
Здравейте! Вече от три години имам Candida в храчката, в носоглътката и от една година във влагалището. Аз съм със заболяване Муковисцидоза. Както и да е, по принцип съм много добре с белия дроб, поне така показват изследванията ми. ФИД/Спирометрията ми е много добре, също и пълната кръвна картина ми е добре. И така вече от 1 година имам някакво гъделичкане в гърлото, понякога и лимфните възли ме гъделичкат, усещам някаква гъделичкаща болка. Храчката съм я изледвала на скоро и в изследванията ми показва че имам candida така както показват от 2 години. Пия пробиотици (БИО-КУЛТ, Linex, lactoflor, фунгостатин), пила съм и антибиотик Нистатин 3 по 2, пила съм и Micomax през 3 дни. И така нищо не ми помага и оделно си правя нхалаций със сода, от която инхалация искарвам по 30 храчки. Тези гъбички не се махат! Старая се да не ям сладко, но кръвното ми пада, но пак не ям, четох, че чесъна сутрин по една лъжичка е много полезен и убива гъбичките. Имам и влагалищни гъбички. За тях изпробвах Гино певарил, Макмирор, Канестен гин, Гиназол. Правих си едни промивки със сода, морска сол и смрадлика, мога да кажа, че ми помогна. Мия се единсвено със сода бикарбонат, не използвам интимните гелове, мога да кажа, че содата ми помага и вече мисля, че съм се поизлекувала. Но не знам какво да правя за гъбичките в храчката? Ходила съм на пулмолог, изписа ми да пия Микомакс и това е, ходих на унг, каза ми да пия Микомакс и да си слагам Фунгостатин. Реших да пия Нистатин антибиотик за да видя дали ще има подобрение, но няма. Кажете ми какво да пия/правя за да се изчистя от тази Candida?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2ddcc69793
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва да пиеш изписаните ти хапчета, не друго.
За влагалището ти препоръчвам да си вземеш на Вагизан и влагалищни таблетки с млечно кисела бактерия вътре, за да си подобриш средата, има на същата марка и други неща пак, които подобряват средата във влагалището. Смрадликата много помага като цяло, облекчава, но не лекува точно. Искай и имуностимулатори в аптеката пак без рецепта. Виж си храненето, начина на живот - спри цигари, спри алкохол, спи редовно и отиди на море тази година и дишай сутрин морски въздух.
Не спирай да ходиш на СЪЩИТЕ доктори, за да пробате различни неща и изобщо те ти знаят и предисторията. Много хора сменят лекарите и почват отначало, а после се чудят защо не са се излекували
Не пишеш точно каква муковисцидоза имаш, но най-вероятно тя е и причината лигавиците ти да не могат да се справят с гъбичките.
Ако искаш да имаш деца, помисли за осиновяване от рано - дори под 25 годишна възраст, защото трае доста годинки процесът, а хора с твоето заболяване не могат да имат деца в повечето случаи, а и заболяването е толкова тежко, че по-добре да го спестиш на други хора. Реши се за деца от рано, преди болестта да е станала фатална за теб и не позволявай да се превръща в център на твоя живот. Никога няма да си съвсем здрава, а в момента както описваш състоянието си, си доста добре, а неразположенията заради гъбичките не позволявай да ти тровят живота, защото за теб всеки ден е ценен - изживей всеки ден пълноценно. Много ми е жал за хора като теб и се надявам науката скоро да измисли нещо за вас, което действително да ви помогне да живеете по-дълго и нормално най-вече.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3f173032fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1 за какви деца говориш?
Момичето пита как да се справи с гъбичната инфекция.

Докато имаш гъбички, пробиотиците едва ли ще помогнат.
Гъбичките виреят и се размножават в кисела среда, затова ти трябва на първо време сода. Пък после киселите бактерии за нормализиране на Рн средата.
Ако чесън не ти вреди и пречи, продължавай, но гледай да не е от този китайски с огромни глави. Много е лют и може да ти подразни стомаха.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a94f99e732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: Аз съм с лека форма на това заболяване! Имам вторични белези. В момента мога да кажа, че ако се разболея мен няма кой да ме лекува. Гъбичките ги получих от антибиотици и въобще не искам да пия никакви антибиотици повече. Никога не съм си позволила да пуша или да пия алкохол. Когато се разболея и се обърна към личната лекарка, тя самата не знае какво да ми изпише, и всеки път като се разболея ми изписва един и същи антибиотици, обръщам се към по компетентни лекари при който съм била, най добрата лекарка вече не работи. Не пия газирано, сега вече избягвам и сладкото. До колкото дете, сигорна съм, че ще имам. Да знам, че няма да съм здрава. Мога да кажа, че си живея съвсем като нормален човек. При моето заболяване, засяга предимно панкреаса, с белия дроб и черния нямам проблеми за сега.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker