Представи и глас?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Представи и глас?!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1393 пъти
Споделям тази тема, защото съм сериозно притеснен за здравето си. Случвало ми се е много пъти да чувам нефизически гласове, сякаш са истински, без да има никой. Случвало ми се като се сетя за нещо да го виждам направо като картина и буквално да се унеса, сякаш губя реалността. По принцип знам, че това е свързано с проблеми с общуването или вземане на опиати. В общуването като цяло съм добре-лесно намирам приятели, имал съм не една или две приятелки, справям се добре в училище, учтив съм с хората, но имам един проблем-имам доста неприятели. Под неприятели говоря хора, които без причина ми правят мръсно и гледат да ме злепоставят пред други хора. По принцип не мълча и им го връщам, но ефектът е траен-когато се опитвам да мисля за нещо хубаво, все се сещам и ми става нещо. Първо някакъв глас в главата, се едно чета наум, ми прошепва нещо и после не знам. Първо ми става някакво бясно и нервно, след това ми се замайва главата и буквално ставам отпаднал. Освен безалкохолно и мазни храни, други неща не вземам(примерно дрога или алкохол).
Искам да ви питам дали това, че някой път си представям нещо лошо, докато съм афектиран от неприятен спомен и че някой път сякаш чувам нещо, се дължи на фрустрация в общуването или нещо аз си падам "шестак"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: e5b3635319
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на личен лекар да ти даде направление за психиатър-лекар. Може да е шизофрения, но може да е и нещо друго. Плашиш!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: df675f6e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А тези гласове, които чувате понякога - като глъчка отдалеч ли са или Ви казват нещо?
Имам предвид, следното...
Представете си, че стоите на тихо място и някъде много далеч се чуват детски гласове. Чувате шума, но той сам по себе си не създава отделни думи, които да разбирате.
Питам, защото когато човек е преуморен, афектиран, емоционално напрегнат - се свиват кръвоносните съдове, като реакция на превъзбудената нервна система и тогава е възможно да се чува условен шум. Особено, ако заиграе и кръвното налягане. Този шум, може да наподобява и глас/ове. Но, ако говорим за такава психо-соматична реакция, която е нормална - не би трябвало да има думи, които създава/т тези глас/ове.
По тази причина Ви питам - тези гласове, като звуци ли са само или имат и съдържателен характер? Казват ли Ви нещо тези гласове или са просто звуци, които Вие определяте, като гласове?

Ако гласовете Ви говорят, т. е различавате думи, които идват от тях - трябва да се консултирате със специалист.
Ако са само звуци - нищо Ви няма. Освен, че Ви е претоварена нервната система. Един час - интензивно бягане или друг спорт - ще Ви помогне за разтоварване.

Има и едно друго нещо - след като осъзнавате, че тези " гласове " не идват от реални хора - това само по себе си вече Ви стресира. Започвате да се чудите, дали сте нормален, което е естествена реакция, но тя пък Ви създава стрес - съответно нервната си система реагира на него. И така се получава омагьосан кръг. Защото в наблюдението си, дали реагирате нормално - увеличавате точно стреса, който изкривява реакциите.

Това, че си представяте нещата ясно и с картини, не е нищо тревожно. Може би визуалната памет при Вас е по-развита. И сте склонен към по-голямо емоционално вживяване на определени ситуации, важни за Вас. След като ходите на училище, значи възрастта е допълнителен фактор / хормони, пубертет /. Нормално е.

Според мен - нищо Ви няма. Самият факт, че се питате - нормален ли съм - говори за психично здраве. Болният човек не осъзнава, че е болен. За него болни са другите. Просто това е част от болестта.
Но понеже допускам, че може и да не сте споделил всичко - написах горното.

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: da5344b274
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Става дума само за звуци,смисъл не са гласове,но са някак приглушени,все едно някой ме е ударил..Благодаря ти много!АВТОР

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker