Изцеждане на кърма с помпа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изцеждане на кърма с помпа
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2056 пъти
Добър ден на всички! Искам да попитам жените, които изцеждат кърма с помпа през колко време се цедят. Трябва ли да се цеди и вечер и ако не се цеди вечер на сутринта гърдите болезнени ли са? Да речем ако има замразена кърма за ядене сутрин, която друг да я дава, проблем ли е да не се цеди да речем от 12 до 12 тоест 12 часа? Аз още не съм родила, но мисля да се цедя, защото ще ходя и на работа. Сираче съм, бременността е от изнасилване, живея с малкия си брат, който трябва да издържам финансово. Имам мой частен хранителен магазин. Отварям от 13:00 и затварям в 22:00. бебето ще го гледа една съседка, на която съм безкрайно благодарна, защото го прави на добра воля. В магазина постоянно има клиенти. Има още 1 работничка. Другият ми въпрос е дали има дискомфорт и дали боли, кога в гърдите има мляко. въобще какво е усещането за гърдите в нормално състояние и когато са пълни с мляко? боли като са пълни с мляко?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: b07e787846
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   всичко зависи от това, колко кърма ще имаш, но 12 часа е много дълъг срок. може да се запуши нещо и да стане беля. в най-добрия случай в началото ще ти тече сама, така че слагай подплънки и скоро след това ще намалее и ще минеш на адаптирано мляко. задължително се посъветвай с лекаря, който ти води бременността. също и в родилното питай акушерките. аз например нямах достатъчно за замразяване, то и за хранене не стигаше, но ако решех да поспя нощем и мъжът ми да храни бебето с АМ, което е пауза от 6 часа за кърменето, се събуждах с петна от кърма и с напрежение в гърдите. взимай си помпата на работа, крий се за 15 минути отзад да се цедиш и оставяй някой друг отпред в магазина.

хубаво е това със съседката, но какво ще правиш нощем? след работа, капнала, на всеки два-три часа да кърмиш, да повиваш, да успокояваш, да мажеш коремче, да люшкаш... и после пак на работа. не се издържа... търси отсега още хора, които могат да ти помагат или приемно семейство, ходи при социалните и питай за варианти, търси помощ, ще ти е нужна, а като се роди няма да имаш време за един душ, камо ли помощ да търсиш..

Всичко добро за раждането ти желая!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cb008bfb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можеш да не се цедиш 12 часа, защото ще вдигнеш температура, ще ти прилошее и ако почакаш още някий ден ще трябва да ти режат гърдата да изтече застоялото мляко. Можеш един път да пропуснеш и 3, часа да не се цедиш, но гърдите ще ти се напълнят яко с мляко. Ако пък не го кърмиш редовно освен че ще получиш задържане на мляко, от което както ти казах ти става много лошо и млякото ще започне да ти намалява. Ако ще му даваш адаптирано мляко да знаеш, че млеката се изписват от доктор и са скъпи. А и ако го кърмиш го защитаваш от разболване за периода след раждането.
Освен че трябва да внимаваш да не задържиш мляко, да знаеш, че зърната се цепят от смукането и тече кръв. Болките са ужасни. А помпата утежнява положението.
Първите 2 -3 месеца няма да можеш да се отделяш от бебето. После като започнеш да му даваш и друга храна, я постепенно ще го кърмкш по рядко, не през 3, часа. Абсурд ще е да работиш в магазина след раждането. Освен проблените с кърменето ще си и много изтощена. Ако решиш да не кърмиш има хапчета. Но адаптираното мляко е скъпо, ще ти трябва и стерилизатор за многото шишета които ще ползваш.
Мажи си зърната от сега с лансинох. А ако искаш да замразяваш кърма, има специални пликчета за кърма. И да знаеш че помпите не изцецдат добре и се задържа кърма и става инфекция. Най добре е бебето да суче. А в началото тръгва много кърма. Аз например докато кърмех от едната, от другта изтичаше по 150-200грама, което аз замразявах. На 4 месец ми се нормализира количеството. Освен това ми течеше постоянно и след като изпразня гърдите, след 2-3 часа започва якото течне, бликва изведнъж и тече по дрехите, по земята, прокисва, мирише, ужас е.
Намери си някой да те замести в магазина. А и се замисли за бебето какъв стрес ще е да не е с теб. На тази съседка можеш ли да се довериш, тя има ли деца? Знае ли как се гледа бебе? Защото от теб никой друг не може да се грижи по добре за бебето.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cb008bfb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Съседката се съмнявам да гледа новороденото. Знаеш ли как се гледа новородено? Храниш на 3 часа за по 30-60 мин. След това чакаш да се оригне, бебето ака след всяко хранене в началото. Миеш дупе на 3 час, мажеш с кремовете, повиваш. Бебето заспива. Имаш 1 час и половина. Пускаш пералня или гладиш. Всичко се глади. Или изваряваш шишета ако и цедиш. През цялото време ти се спи, защото то яде в 12, 3 и 6 и не си спала. Всяка вечер бебето се къпе. Това отнема около 40 мин в най най бързия случай. Получава колики и от 16 до 24 часа реве. Чудиш се как да го облекчиш, носиш го. В 12 кърмиш и заспива. Заспиваш и ти и в 3 ставаш. В 6 ставаш, в 9, , 12, 15, 18, 21 часа кърмиш.
Ако си позволиш лукса да не се цедиш след вско кърмене, което отнема още 30-40мин, получаваш мастит. И така времето ти е запълнено изцяло с бебето и кърменето. Ако остане време ядеш, ако не, ядеш в движение. Забрави за готвене и домакинска работа. Няма да можеш. А сега ск представи как ще ходиш на работа и кой ще иска да ти го гледа и да върши всичко това. Разбира се той няма да кърми но ще изварява шишета което също си е разправия. Всичко трябва да е стерилно.
Да знаеш ако не се изцедиш и започне да тетресе, веднага в банята, гореща вода и започваш да цедиш с ръка. Не трябва да остават буци и трябва да спре да те тресе. Ако не отиваш в болницата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dbee6df4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига плашите жената. Дори половината от нещата, които говорите не са вярни. Първо, никой в 21 век не изваря шишета - за 40 лв. си купуваш стерилизатор и дезинфецира всичко, а който има хубава паралня и пере с нея, той не му трябва да глади цялото пране на бебето - що за глупост е това.
Аз съм отгледала две деца едно след друго. Навън се раждат всяка година към 70 00о деца само у нас - ако беше такъв ад, щяхме ли да раждаме, а?
На сестра ми бебето пък е елементарно за гледане - яде, спи, яде и спи и толкоз - цяла нощ спи, стават си в 8 часа и ходят на кафе преди обяд и се карат дори кой да подържи детето в семейството ѝ вече. Има освен това електрически помпи - зависи и много дали имаш мляко или не, зависи от детето много, но пък това, което е описала номер 2 и 3 са само плашеници и не е вярно. Просто тя се е чувствала претоварена, защото може би преди това не е водила напрегнат начин на живот, но на Авторката винаги ѝ е било трудно - и с това ще се справи.
Малко бебе пък се гледа лесно, защото спи много.
Инвестирай в електрическа помпа (към 250 лв.) и няма да си губиш времето с кърменици и цеденета, а и можеш рано да отбиеш - първите 2 седмици и коластрата са задължителни, а в твоята ситуация можеш и да отбиеш - спокойно.
За цеденето след кърмене пак си зависи от бебето и колко мляко имаш

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ce3ea2529f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Майчината кърма е повече от лекарство и предпазва бебето от болести за години напред. Силно те съветвам да го кърмиш!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 161c35099a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да се цедиш и нощем. Ти дори и да не искаш, ще се събудиш от болки в гърдите и цялата в мляко. На мен ми се е случвало, ако не стана навреме и пресроча с 1 час например. Като по часовник. Аз се цедях отначало на 3, 5ч., после почнах на 3, после на два, защото не издържах на опъването, много ме болеше, защото имах много кърма. Но по принцип колкото по-често цедиш, толкова повече кърма ще произвеждаш. Тялото ти само ще ти покаже на колко да цедиш. Кърма недей да замразяваш, защото вкусът и е отвратителен. Бебето ще я яде, обаче да си знаеш, че вкусът е на развалено мляко, след размразяване. Аз щях да повърна като си я кусах и изхвърлих всичко.
Глупостите на номер 3 изобщо не ги вземай под внимание. Моето дете изяждаше всичко за 3-4 мин., откъде ги измисли тия 60 мин.... коликите не са задължителни, всяко дете е индивидуално. Никви шишета не изваряваш, а ги слагаш в стерилизатор, а това че се къпе "40 мин в най най бързия случай" е една голяма лъжа. Колкото е по-малко, толкова е по-лесно да се изкъпе. Аз моето го къпех за 10 мин. Това е бебе все пак, няма какво толкова да му правиш 40 мин. Аз успявах да си наготвя, да си изчистя, да се цедя, да си стерилизирам всичко, да изпера, простра и изгладя, та даже и на компютъра прекарвах доста време и представи си се хранех и се къпех! Всеки, който е раждал е минал по този път и не е толкова страшно, колкото е описано в коментар 3. Според мен даже е удоволствие да отглеждаш детето си. Да го гледаш как спинка, как ти се усмихва и те търси. Тогава си готова и на луната да отидеш, заради него, не само шишетата му да изваряваш :D
Успешно раждане :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dbee6df4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   n. 4 съм - мога още да допълня, че малко бебе не се къпе вече всеки ден, защото не му е защитена кожата - 1 път седмично се къпе новородено бебче, само се подмива ежедневно дупето. И за коликите номер 6 много добре го казва - моите деца нямаха колики и мога да потвърдя, че никога съм нямала толкова свободно време като по време на гледането на децата си, а пък Авторката очевидно има и добра приятелска подкрепа - ще се справят двете жени - все пак това е обикновено бебе - няма да е извънземно.
Мога още да препоръчам най-важното на Авторката - РАЖДАЙ ЕСТЕСТВЕНО ако искаш бързо да се възстановиш и да влезнеш в час. Аз родих естествено и си станах след втория час, а сестра ми по медицински причини роди със секцио и трудно се възстанови, не ѝ се прибра коремът изобщо, не ѝ тръгна кърма и абсурд след секцио да работиш веднага - трябва да се грижи някой дори за теб.
Кърменето ще го уредиш някак си, споко. Всичко е въпрос на организация и желание. Ще се справиш - винаги си се справила, ще се справиш и сега.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b2ea5c5e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Вие сериозно ли така си гледате децата, че дори нямате време за домакинска работа? При условие че имате перални машини и какви ли не удобства в 21 век.

Пълни глупости е това някой да каже че кърмата при бебе, което не суче от гърда трябва да се цеди на всеки три часа. Четири пъти дневно си е напълно достатъчно, ако изцеждането е качествено и майката знае как. 4 пъти на 4 часа и 8 часа почивка е правилото. А кърмата се приучава според това кога е нужна, за 10-тина дни, авторката ще влезе в ритъм. Ясно е че №6 ще се събуди от болки в гърите, като е влязла още от началото в ритъм на 3 часово денонощно изцеждане, организмът й е помислил, че има да храни тризнаци и пуска ли пуска мляко, това се нарича хиперлактация.
На съседката на авторката няма да й е толкова трудно да се справи, защото за щастие тя няма да гледа бебето според съветите тук. Ритуалите с 40 минутно вечерно къпане, които правят днешните глезени майчета няма да са в сила при опитна жена, като съседката на авторката. Ако не вярвате замислете се как оживяват бебетата в катуните на циганките, като при тях липсват удобствата, които описвате.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker