За бремеността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За бремеността
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 4162 пъти
Не знам защо повечето жени говорят с такова умиление за раждането и бремеността. Да, хубаво е да имаш деце, обаче повече от една бременност може да ти съсипе здравето.

Още докато бях бременна получих депресия. Родих преди два месеца, а още не мога да изляза от нея. Обичам дететнце, обаче вече се чудя дали да се навия за второ или да си осиновя. Преди да ме заплюете в лицето, ще ви кажа, че изобщо не смятам като повечето от вас, че бременността е толкова велико изживяване. Появиха ми се болки в ставите, корема, подувах се, напълнях, получих депресия, разширени вени, стрии, въобще пълен ужас! А да не говорим болката пир раждане, която е разяждаща - защо докторът не ми постави упойка?! Добре поне, че по цял ден докато бях бременна си седях у нас и навън ме караха с инвалидна количка, за да не се преуморявам, и учех дистанционно от вкъщи, че ако ходех на работа и на лекции бременна щях да откача съвсем.

Как да се справя с пост родилната депресия? Обичам си детето, обаче тази обич и радостите, които бебето ми ми дава не могат да изтрият ужаса, през който преминах. Знам, че може да ви се стори смешно, понеже бремеността ми на околните изглежда е била лека и според докторите безпроблемна, но ако това е безпроблемнната бременност, представям си какво е проблемната.

Галя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 8ec057fc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лека бременност няма. Никой не отрича, че има кофти болки през цялата бременнот, появяват се хормонални проблеми и прочее. Но не там е "красотата" на бременността, не физическите и емоционални белези...а духовни. Това е привилегия на жената. Не се ли чувстваше страхотно да знаеш, че даваш живот? Че нещо истинско расте в теб?

Пост родилната депресия преминава. Няма и да е лесно да се грижиш за дете, никой не казва, че е лесно, но то си е твое...твое творени. Обичай си го:)

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 48297da928
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ???, клетата тя! Каква ми е лигла!
Галя, на мен ми е втора бременност-при първото раждане, за съжаление изгубих бебето си. Раждах около 30 часа..без упойка. Пост родилната депресия я изкарах учейки и мечтаейки за ...следващия път, когато всичко ще е наред!

10 години по-късно, съм в края на втората си бременност и мога да те опровергая на всяко ниво!

"Появиха ми се болки в ставите, корема, подувах се.." - всичко това може да ти се случи и без да си бременна!!!

"напълнях.." - ами, ако си плюскала като за трима, няма как да не си напълняла. Аз лично не промених хранителния си режим и напълнях със 6 килограма за 8 месеца.

"разширени вени, стрии, въобще пълен ужас!" - разширени вени можеш да получиш и при продължително правостоене, а колкото до стриите - има купища козметика, създадена именно с цел да ни предпази от тях. Да си се грижела за тялото си - бременността не ти е виновна!

"А да не говорим болката пир раждане, която е разяждаща - защо докторът не ми постави упойка?!" - защото се е нервирал от лиготията ти, най-вероятно.

Но това, което "цепи мрака" е моментът с лежането и инвалидната количка!!! Да ти кажа честно, малко неща са ти се случили при този начин на живот. Депресията ти се дължи именно на пълното ти бездействие в продължение на месеци! Вземи се стегни, гледай си детето и не се щади толкова много - не си нищо по-различно от останалите раждали жени!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 368f82039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Направо съм отвратена от това с инвалидната количка! Може ли така да манипулираш близките си?!
Само защото била бременна и се пльоснала в инвалидна количка! Не те ли беше срам да се покажеш така навън? Като те питат защо си в количка,какво ще каже--щото съм бременна??? Егати извратения народ,чесно!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 229f405a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз мога да кажа само „ООО клетата тя!“ Две деца съм родила и твоите проблеми не съм имала! С големия 6 кг - бебе 3,300, малкият 10 кг - бебе 3,500. До последно ходех на работа, нито разширени вени, нито стрии, за месец се възтановявах напълно, а твоето е просто лиготия! Ако се вземеш в ръце и се грижиш малко повечко за себе си и за околните би се чувствала много по добре! И гледай на съпругът ти да не му умръзне да се грижи за„ дебела кифла“ защото се опитваш да се превърнеш в това.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 3a02bca116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нямам думи. Такава лигла, не знам как изобщо някой те търпи. Жената когато е бременна не значи, че е болна. Ходи си на работа, дори и леки упражнения може да прави. Ти си за психиатър май. Сега и докато гледаш детето съвсем ще се депресираш...

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 90e44ee02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   До 1 - голяма привилегия, няма що. Бремеността е едно от гадните страни на това да си жена. Друго е цикъла.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 90e44ee02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 1 - не се съгласявам, че е само НЕЙНО творение, за едно дете трябват ДВАМА, за да стане. Освен ако не е бебе от епроветка, но това е гадно.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 942690527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   е и аз бих казала, че си голяма лигла, ама голяма.и аз съм против такива които с умиление разказват какво чудо е да си бременна и колко било хубаво, но ти си същата като тях само че в обратния вариянт. било ужас,колко гадно било,общо взето глезли и лигли.за мен да си бременна е нещо нормално,нито е толкова хубаво и приятно,нито пък е кошмарът който ти описваш.хубавото на бременността е,че носиш нов живот в себе си,и че краиният резултат едно здраво бебе ти дава нов смисъл на живота.до тук с хубавите неща по време на бременността.че качваш,качваш 5/6/10/или 20 кг. все си е неудобство и качване,че тялото ти се променя и то не в положителна насока и това е вярно,бият те хормоните и нервите ти често не издържат,и ставаш нетърпима за останалите,гадене нераположение,болки тук и там не бих казала,че виждам нещо хубаво в тези неща,кофти е.но в крайна сметка най важен е краинйят резултат.а колкото за болката при раждане,ами да беше родила секцио и нямаше сега да мрънкаш толкова.аз съм бремена в 6 месец и това е моето виждане на нещата.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a9f319e4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Извенете коментиращи дами, вие колко килограма сте били преди да забременеете, защото силно се съмнявам да сте били в нормата или под нея. Както и да е. Куклооо (дето си написала) историята, как не те беше срам да го споделиш това нещо тук? Съчувствие търси от вашите. Аз какво да кажа като раждах 22 часа без упойка и накрая имах толкова шевове (външни и вътрещни), че все едно ей сега набързо са ме сглобили от парцалите до кофата. Упойка не ми сложиха, защото съм алергична, а имам голям диоптър на очите, та трябваше толкова деликатно да напъвам, че да не ослепея. И да всички говорят с умиление за раждането, защото тези деца са желани, чакани и пазени, но и не само заради това. Раждането само по себе си е изумително. И ако ходеше бременна на работа и лекции щеше да е повече от чудесно вместо да бездействаш вкъщи и да е чудиш коя кълка върху коя да метнеш

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 942690527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до номер 9.какви са твоите представи за норма,че да ти кажем дали сме под или над нея.и колко време сте раждали не е наш проблем,нито сте първите нито последните.а колкото до това че всички говорят с умиление за раждането,и мислят че е нещо изумително,дори и да сте мнозинство пак не сте всички.и моето дете е желано и направено с любов,а,не мисля като вас.не бих казала,че бременността е най комфортното нещо което ми се е случвало.не,че подкрепям и авторката де която е лигла.номер 6 съм.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 666e73c1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Съчувствам ти и се надявам по-бързо да преодолееш депресията и да се възстановиш физически, въпреки че и според мен не си взела достатъчно мерки. Това, че някои от жените по-горе са имали по-тежки раждания не значи, че твоето е било леко. Лично аз бих го направила със секцио и се учудвам, че номер 9 е поела този риск. Качването на килограми си зависи и от тялото ти, тъй че това, че някои жени качват по-малко нищо не означава. Но това е положението, просто ще трябва да извървиш труден път за да се оправиш.

Също това, че някои са карали бременността по-леко и са можели да хоядт на работа, не означава, че при всички е така. Майка ми не е можела даже от леглото да стане.
Не е привилегия, това, че жената може да ражда, а бич, благодарение на който никога няма да сме равни на мъжете. И не всички жени говорят колко хубаво било.
Дали да имаш 2-ро дете или не само ти можеш да решиш, но трябва да осмислиш пак нещата, през които трябва да минеш и да се подготвиш и психически. Ако и самото раждане е голям проблем би могла да родиш и секцио, а също и с епидорална упойка, за която, обаче май трябва да има разкритие. Мисля, че би могла да облекчиш нещата, но трябва да се подготвиш.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 90e44ee02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво му е изумителното - подяжда те отвътре 9 месеца, после те подяжда извън теб до като стане на 18 или пък цял живот. И цялото раждане е като излизането на пришелеца.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a228fde950
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бременна с осми месец пътувах сама във влак и изобщо не ми пукаше. Някои ме гледаха странно, но аз си бях ОК.
Напълно съзнателно се движех много, много вървях пеш-казваха,че това ще помогне за по-леко раждане.
Така беше, доколкото едно раждане може да бъде ''леко'', но стана за 3-4 часа.

Имаше неприятни моменти, не можех да си завържа обувките от корема, но никога не съм била нещастна от това. Ей, мамче, бъди по-смела.И твоята майка си измъчила така.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a293abfe76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   №9, здравей!
Аз съм коментиралата под №2. Преди да забременея бях 61 килограма при 1.75см ръст. Днес съм 67,5 килограма, а утре влизам в 9 месец на бременността си. Та, съмненията ти оправдават ли се?

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: af0a229a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Сигурно още не си усетила майчинството, затова се чувстваш така. Първата ми бременност беше патологична. Изкарах я почти само в болницата, но няколко дена, след като се освестих от раждането, вече си мислех за второ детенце. Е, и то дойде след време. На мен ми харесва да съм майка. Изтърпях си болките и некомфортите, но си заслужаваше.

Бебенцата ми бяха малки и нямам стрии, нито разкъсвания и шевове, но това е до натура.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 942690527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   извинявам се, номер 10 и номер 8 съм, а не 6. грешчица

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a89c988f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 10 и 15 не ме разбрахте дами, аз не съм го казала с тон да ви обидя или нещо да се заяждам, а съм забелязала, че при тегло над нормата жените качват по-малко, отколкото тези под нормата или с нормално тегло. Аз забременях 68 и като влязох да раждам бях 76, а и нямах никакви проблеми - нито подуване, нито задържане на вода, нито каквото и да било друго неудобство. Аз не гледам на раждането със супер умиление, казах само, че сам по себе си възпроизводителния процес е чуден (интересен, вълнуващ...не се сещам за други думи), т.е. самото развитие на новия живот, а не "ох прекрасно е" и да въртя мили очи нагоре-надолу. Съжалявам ако сте се засегнали по някакъв начин.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 61af6806e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До №18: Не си ме обидила ( мен лично ). Просто отговорих на въпроса ти. Също така, не твърдя, че бременността и раждането са от най-приятните неща, но пост, като този на авторката е чиста проба лиготия. От момента, в който бременността ? като цяло е била безпроблемна, а тя по цял ден е мятала кълки и се е движела в инвалидна количка, за мен означава, че е просто една непоправима лигла и манипулаторка.
Поздрави!
От №15

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a6d0c50e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   до 18,от 10 и мен лично не си ме обидила,забременях 53кг,а сега съм 56 и съм в 6 месец,и да ти кажа дали ще стана на свиня или не до края,качване има и все си е дисконфорт.не съм съгласна,че раждането е нещо изключително,но и не съм съгласна и с авторката,която е лигла.някъде по средата на мненията ви съм.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a9f319e4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Мноо си тъпа честно, тя ти обяснява, че е интересно от чисто-научна гледна точка, ти пак си дрънкаш, че говорила с умиление. Авторката да вземе да се надруса с антидепресанти и да се стегне. Като прочетох тва за инвалидната количка, да не се преуморявала ми умря коня от гъдел. Ужас. Алооо ти нормална ли си? Инвалидните колички са за инвалиди, хора който не могат да ходят, а не от бременни крави дето ги мързи да правят каквото и да е усилие. Като си бременна не значи моментално да се метнеш на леглото и край...9 месеца да се плужиш. Ето затова и прекомерното напълняване, ядене и лежане.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: f421e14dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   интересно от чисто научна гледна точка. и какво му е интересното от чисто научна гледна точка номер21. я се стегни. е няма такава глупост, честно. сигурно можеше и да е интересно от научна гледна точка, но ако хората забременяваха от вчера, а не откакто съществуваме,като вид.просто нямам думи.това си е напълно нормален процес,и то не само при хората,какъв е този научен интерес от теб не знам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a89c988f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   .... значи преди на мен да ми се случи да забременея грам не ме касаеше какви промени в тялото предизвиквала бременността, тъй като моята сфера на професионална реализация е далеч от биологията. После обаче като стана дума за моя организъм се поинтересувах, поразрових тук-там и ми стана интересно. Това да проявиш закъснял интерес към нещо не те прави лигава крава, а ти ... вместо да се заяждаш ходи пии една студена вода, че гледам яко те тресе злобата.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 9f0d82ca0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   оффф номер 23.не искам да те обиждам,нито да се заяждам с теб,в това,че си проявила късен интерес няма нищо лошо,по добре късно отколкото никога.но този късен научен интерес които си проявила се учи още в училище,а теб явно те е нямало тогава.

а отностно промените в организма на жената,който не са описани толкова подробно в учебника по биология,повечето хора ги знаят от обща култура,а вече разглеждането на бремрнността стъпка по стъпка и много подробно,е въпрос на личен избор тук вече си права.явно това имаш предвид под закъснял интерес или поне се надявам че това имаш предвид,а не че си отцъствала от час по биология или че нямаш никаква обща култура.едва ли има жена която е бременна и не се интересува подробно от това което се случва в нея или с нея.и нещо не мога да разбера ти какъв проблем имаш.има жени който приемат бременността като нещо уникално и изумително,има и такива който я приемат нормално каквато съм и аз,и такива като авторката кйто преиграват много.на теб какво не ти харесва мила,че се набута в спор в който определено не си доминираща и достатъчно компетентна.всяка жена която иска деца или има деца,проявява такъв инерес който ти наричаш научен или закъснял,не го оспорвам,такаче би ли ми обяснила с кое точно не си съгласна в коментарите ми,защото всеки път изтърсваш нова глупост и аз не мога да разбера какъв точно ти е проблема.нищо лично.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker