Противозачатъчни против акне? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Противозачатъчни против акне?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 3978 пъти
Здравейте.
Преди около месец, след доста опити да се преборя с акнето, ме посъветваха да си купя Акне Аут (лосионът). Купих си го, взех си и няколко продукта на Гарниер, един от които е за масаж на лицето, а на кожата на лицето ми много добре ѝ се отразява масажа. Само дето тези неща не помогнаха. Помогнаха до махането на най-дребните пъпчици, но все още продължават да ми излизат пъпки най-често около устните и челото.
Отидох в аптеката, попитах да ми предложат нещо против акне - първото нещо беше Акне Аут. Казах, че не действа и момичето пред мен започна да се чуди какво да ми предложи, защото Акне Аут бил един от най-силните. Предложи ми Зинерит, но се оказа, че им е свършил. Даде ми едни таблетки и салицилов спирт (мисля, че беше) и ми каза, че като се разтворят се получава същото като Зинерит, дори ми каза да сложа 2 таблетки повече, за да стане мъничко по-силен. Преди това ми беше казала, че противозачатъчни също мога да пробвам, но лекар да ми каже дали ще е за моят вид акне - ако е по-засилено.
Учудих се - противозачатъчни против акне? До сега не бях чувала. Някой тук да е пробвал? И противозачатъчните до колкото знам не е много добре за яйчниците да се приемат, плюс това съм момиче на 15 години.
Ако този Зинерит не помогне ще отида при специалист, но някой да е чувал за това лечение с противозачатъчни и действа ли? Защото ако отида при специалист да знам.
Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: c05ee3a1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-скоро е правилен въпросът - хапчета против акне, противозачатачни?
Съвременните противозачатачни от трето поколение са всъщност хапчета, разработени като лекарство против акне.
Не знам кой ти е казал, че противозачатачните били вредни за яйчниците, но това не е така, а обратното - предпазват от рак на яйчниците и матката заради намеления брой овулации. Имат обаче други рискове - най-големият е рискът от тромбози за жени-пушачки и непиещи достатачно течности.
Не се напълнява от новите „мини“ противозачатачни, не увеличават риска от рак на гърдата и така нататък, а са на съвсем друг принцип вече, но има риск от тромбоза. Лекуват акнето много бързо ако това те интересува, а Зинерит е по лекарско предписание, между другото, защото има и антибиотик в него...
Ти си реши, но от противозачатачни задължително ще се излекуваш от акне за 2 седмици до месец, а ти реши дали да продължиш или не.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 06179a628b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук един редовно пропагандира противозачатъчните, но не се хващай на това хоро.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 648977e0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   За да не ти действат тези мазила, акнето сигурно е хормонално. Малка си обаче за противозачатъчни, защото яйчниковата ти функция не е имала време да се нормализира и ако сега започнеш да ги пиеш, може да си създадеш по-големи проблеми.
Акне се образува преди всичко от лоша диета. Спри да ядеш сладко, особено шоколадови изделия, вафли, козунаци, започни да приемаш повече плодове и зеленчуци. Не яж много тестено, даже най-добре го спри за няколко дни и ще видиш как кожата ти сама ще се изчисти. Опитай да се храниш без мазни и сладки храни един месец и ще видиш резултат. И недей да пиеш кафе! Кафето допринася за омазняването на кожата. Искаше ми се някой да ми беше обяснил всичко това на твоите години, но лекарите и аптеките печелят от това да си болен. Някой беше казал, че храната е твоето лекарство, нямаш представа колко прав е бил. Приемай повече пресни сурови зеленчуци, след това включи и плодове и резултатът няма да закъснее.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 84a4bf2dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Противозачатъчните влияят на появата на акне и пъпки, защото регулират отделянето на хормони, а те обикновено са причината за засилена функция на мастните жлези и съответно появата на пъпки. За съжаление обаче противозачатъчните имат ужасни странични ефекти, като например повишават вероятността от образуване на съсиреци в кръвта, затова даже и да ти изчистят кожата, не си струва да си рискуваш здравето с тях. Освен това, веднага щом ги спреш, най-вероятно пъпките ще ти се появят отново.
От опит мога да ти кажа, че почистването на кожата отвън с разни препарати, никога не е достатъчно. Много е важно какво ядеш и пиеш. опитай да ограничиш всички млечни продукти или такива, в които има мляко. Също може да пиеш и сяра на прах, тя прочиства и изсушава кожата, продават я в аптеките. Аз съм пила по една лъжичка на ден с вода и имаше ефект. Не е гадна, няма вкус на нищо, все едно гълташ стеропор, но имай предвид, че сярата има и слабително действие, затова първо тествай например през уикенда ако си вкъщи.
Желая ти успех, това наистина е много дразнещ проблем.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 752c809166
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Няма какво да се учудваш. Много често трудно лечимото и упорито акне се получава заради хормонални нарушения, а противозачатъчните освен, че пазят от бременност, регулират и хормоните, обаче не прави нищо на своя глава, а върви на гинеколог. Само той/тя може да определи дали това с противозачатъчните е най-удачното за теб.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 578b424d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярно е! Аз като почнах да пия противозачатъни ми спряха проблемите с акнето. Понякога наистина проблема не е в това, че кожата е мазна или замърсена, а е хормонално и хапчетата помагат много. Друго което мога да ти предложа е един почистващ гел-Авен Клеананс, не е от най-евтините, но приятеля ми го ползва от години и ми е казвал, че когато е бил тинейджър и е имал проблеми с акнето много му е помогнало. Може и да е от типа кожа или проблема, защото аз нямам акне, но понякога кожата ми се зачервява и обикновената розова вода ми върши същата работа като гела, но ако искаш опитай и това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7ea9be7038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може без пъпки и без противозачатъчни!
Момичета бързам да пиша, но лошото е че, тук новите коментари не излизат най-отгоре дори на мен не ми излиза да прелистя страницата. Въпросът е ако може повече момичета да видят коментара по темата преди да изчетат за противозачатъчните Защото : Пиша от личен опит, с акне на хормонална основа, пъпки и пъпчици постоянно няма значение от сезона от 18 до 23 годишна възраст и днес вече само с белези от тях и се появяват по 2.. 3 преди цикъл. Помогна ми витамини от всички групи, вода започнете водата но наистина! И витамин Б - под формата на Невробекс - 4. 50лв. След преглед и изследвания на хормоните личният лекар ми ги разчете започнах да пия каквото ми липсва и трябва отне ми 1 месец и изведнъж кожата ми започна да се чисти, никога като преди чувството е несравнимо най-после пожелавам го на всички. ( Голям комплекс ми беше) НО НЕ БЪРЗАЙТЕ С ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ, момичета бях стигнала до там да чета дори тук и да обмислям решение да започна да ги пия споделих на най- близки за мен всички бяха против посъветваха ме за изследванията на хормоните дадоха ми пример за тяхна позната след употребата на противозачатъчни в период от 4 години след това невъзможно забременяване чак за инвитро! След прием на противозачатъчни да... кожата ще се изчисти, но спрете ли ги всичко пак се връща защото хормоните са в дисбаланс не са Опция! Рокотан ако не сте чували и не знаете какво е потърсете е Гугъл ( за тези които е ново ще останете учудени ) за тези които знаят аз мисля че е по-безопасен от противозачатъчни! От голямо ГОЛЯМО значение е козметика които посещавате ( но там няма как да дам съвет) просто пазете се да не ви лъже и взима парите с лъжата, че иска да помогне и ще помогне лицето да се изчисти, а всъщност да ви прави процедури, маски, ампули дори лазери за нормална кожа към проблема ( личен опит ) А моята беше акнеична и не се влияеше, но толкова исках да се отърва от пъпките. В основната тема е споменат акне аут аз съм ЗА продуктите. Използвам сапуна, (като когато измивам лицето с него, а и пъпките не само по лицето врат, деколте, гръб нанасям сапуна там също изчаквам минута преди да го изплакна ) лицето след измиването става чисто без олио пъпките веднага потушени след това хващат коричка. Стана най-дългият коментар съжалявам за което просто исках да съм убедителна и изчерпателна не прибързвайте с противозачатъчните има и други начини колкото и зле да е положението вярвайте!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker