Хранително разтройство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хранително разтройство?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1324 пъти
Здравейте!
Реших да пиша тук, защото вече съм отчаяна. Момиче на 18 съм. Ще разкажа накратко, за да не ви отегчавам.
В началото на тази година реших, че трябва да отслабна със много трудности, лишения и страдания отслабнах с 15кг. Преди 3-4 месеца вече реших, че се харесвам и не искам да отслабвам повече. Как отслабнах? - С броене на калории, упражнения и спиране на някой храни като хляб, сладки неща, както и всички такива готвени неща като пиле с ориз и т. н. Ядях всичко варено или печено без мазнина и то по отделно.
От както реших, че трябва да спра не се върнах обратно към стария си режим, разбира се, но започнах да ям повече и то повече сладки неща, защото аз съм човек, който наистина обича сладко. Проблемът е, че постоянно след като ям малко повече се чувствам зле, мисля си, че вече съм надебеляла и т. н Много ми е зле. На всичкото отгоре се появиха някакви моменти на преяждане. И преди ми се случваше понякога (3-4 пъти в месеца), а сега е почти всеки ден. И преди малко се случи, изядох 1 голям пакет с бисквити и дори в момента плача. Обикновено като ми се случи това на обяд, следобед правя упражнения, с които да изгоря калориите и после на вечеря ям само салата, но не искам да страдам така до края на живота си.
Не знам какво да правя. Знам, че ще кажете, че това е от лакомия и не знам, може и да е така. Доколкото съм запозната наричат това Binge eating disrder. Не знам как да се справя. Мисля, че се побърквам. Исках да споделя, въпреки че знам, че ако аз не си помогна, няма кой друг да го направи. И все пак ако някой е преживял нещо подобно ще съм много благодарна, ако ми даде някакъв съвет, каквото и да е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 000bee5ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Binge eating disorder е много сериозно заболяване, което ти за щастие нямаш. Миналата година бях като теб, много се лишавах, броях калории, бях вечно гладна, разконцентрирана, беше ми студено и т. н. И аз започнах да преяждам, да ям някакви неща които дори не ми харесват, но не можех да се спра. Това което се случва с теб е, че на тялото ти лишенията не му харесват, глада се насъбира и накрая избухва в преяждане.
Имам само един съвет за теб: Спри с не-яденето докато можеш, купи си карта за фитнеса, включи повече плодове и зеленчуци в менюто си и намали сладкото до минимум, но все пак не го изключвай, защото желанието за него ще се насъбере. По този начин не само че ще отслабнеш по-качествено и ще се стегнеш, но и ще си много по-щастлива и жизнена.
Успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 506391cb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Авторката
Както съм написала от около 2 месеца вече не се лишава и не броя калории (освен в глава си понякога, което ми се струва неизбежно, защото вече съм научила в коя храна колко калории има наизуст). Не гладувам! Ям 3-4 пъти на ден без да пропускам хранене. Също така правя HIIT упражнения по 4-5 пъти в седмицата за 30-40 минути. Не искам да отслабвам повече да задържа килограмите си такива каквито са.
Единствения проблем е, че след като се прибера и обядвам започва да ми се яде нещо сладко. Отварям хладилника и каквото намеря го взимам. Както каза понякога и аз ям неща, които дори не харесвам, но не мога да спра.
Ще се радвам да споделиш как ти си успяла да го преодолееш. Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c33e043cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен, това че веднага след като си обядвала ти си яде сладко, значи, че все още не си се заситила напълно.
Опитай да ядеш плод, всеки път, когато ти се яде сладко. Или салата. От нея можеш да ядеш огромни количества и няма да напълтееш. А ако след това все още ти се хапва сладко, чак тогава си вземи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker