Ужасно е. Помощ! (интимен сърбеж) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасно е. Помощ! (интимен сърбеж)
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2061 пъти
Здравейте, момиче съм на 15г и реших да споделя тук проблема си понеже ме е срам да говоря с други хора по тази тема. Имам ужасен сърбеж там долу. Имам бяло течение от около 5 години, но то не се оправя и не това е проблема. От известно време започнах да си купувам ежедневни превръзки и забелязах, че откакто ги ползвам много ме сърби. А когато не ги нося по рядко сърби. Отначало беше малко, но след това се разрани и сега и двете срамни усти са ми супер подути и зачервени и течността, която се отделя от раните когато засъхне стават люспи които се белят. Отвратително е постоянно да ме сърби където и да съм, и не само сърби ами и боли. Не ми препоръчвайте гинеколог, мисля, че ще му дойде времето когато ще отида, но няма да е скоро. Казах, мисля, че е от превръзките затова ако може да ми препоръчате някакви ежедневни превръзки - възможно по-евтини, защото уча в друг град и разходите са достатъчно много. Също така мога ли да използвам някакъв крем против възпаления, продължавайки да нося същите превръзки? Искам да подчертая, че поддържам отлична хигиена. Надявам се на отговори, които ще са ми от полза. Наистина ще се радвам, ако историята ми бъде одобрена, защото само и единствено тук мога да питам за такова нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2f57c2cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ползвай никога ежедневни превръзки - ти дори е възможно да си реагирала с алергия към тези превръзки. Просто носи памучно бельо, не носи прашки и си сменяй бельото достатачно често.
Ти имаш някакъв сериозен проблем - не мисля, че са гъбички, а по-скоро друга някаква инфекция.
Отчасти проблемът ти е точно „отличната хигиена“
Не се мий по-често от 1 път на ден и то само с вода или най-много с душ за бебета. Цялата ти вагинална среда изглежда разбира или имаш някаква алергия или инфекция. Задължително те съветвам да отидеш на гинеколог, а междувременно отиди в Аптеката и си купи вагинални глобули на Vagisan. Не искам да правя реклама, но те са без рецепта и нямат странични действия - искай с млечна киселина и с млечно-кисели бактерии - или просто Вагизан таблетки за подобряване на вагиналната среда - само могат да ти помогнат, но не и да ти навредят. Те ще ти излекуват и гъбички ако имаш, но най-вече ще ти помогнат да се стабилизираш и спри да се миеш със сапун - до живот ти го казвам това, а само с вода или с бебешки душ гел.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 14629343c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вероятно гъбична инфекция. Не винаги е причинена от лоша хигиена, понякога и след настинка се пипва, при употреба на антибиотици, а дори и от обществени тоалетни, или от някакъв вид материя на бельото.

Вземи си от аптеката калиев пермаганат. В едно легенче пълниш топличка (но не вряла вода) и поръсваш съвсем малко количество. Водата да не става тъмно оцветена, да е леко розовичшкава, че иначе може да те изгори. Сядаш в легенчето и се плискаш няколко минути, или просто се потапяш.

Изплакни за всеки случай после с чиста вода. Прави го сутрин и вечер.

Вместо това, пробвай с една чаена лъжичка сода пак във топличка вода

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e0c29443c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   може да е микоза - вид гъбична инфекция, която много сърби и задължиелно трябва да се лекува. Как, може само гинеколог да ти каже.
Сериозно ли не искааш да отидеш да те види професионалист? Ако стане някакво усложнение какво ще правиш? По-добре се осъзнай и отивай при първа възможност.
Маждувременно това със содатат бикарбонат го направи задължително, ще облекчи инфекцията. Другото са ти го казали, носи памучно бельо и не се мий с разни гелове и тн. Ако ползваш такива гледай да са с неутрално pH.
За превръзките ползвай най-простите, да са памучни, а не копринени и да не са ароматизирани (като тези на awlays). Памучните като ги отвориш не са грапави, а са гладки и си личи, че материята е памук. Не са от най-абсорбиращите, но са по-малко агресивни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4126460eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От авторката: Благодаря ви много за информацията това с содата ще го пробвам, също така искам да кажа, че не се мия постоянно ами всяка вечер т. е. по един път на ден, с мама сме си говорили какво бельо бельо да си купувам и от много времв нося само памучно, също така и превръзките ми са най-простите не са ароматизирани и са памучни. А иначе вземам едни лекарства за целогодишна хрема, но не мисля, че е от тях, ами най-вероятно от самите превръзки, защото като спра да ги нося и не сърби. Но пък няма как да не нося защото бялото течение е отвратително и ми цапа бельото. Благодаря много за всичко, ще ви пиша пак :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5002e314d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Най-вероятно имаш някоя инфекция заради ежедневните превръзки. Ако не са качествени запарват и лесно могат да се развият разни бактерии. Ама щом имаш и рани, явно положението е сериозно и колкото и да не ти се иска ще трябва да идеш на лекар. Поне с личната си сподели, че да не развиеш някоя вътрешна инфекция, че може да стане страшно! За това първо си купи памучно бельо, после махни превръзките (като имаш течение просто ще си сменяш бельото ако трябва и по 2 пъти на ден) и ако нещата не се оправят напълно бегом при лекарката! И не, не казвай, че те е срам, защото заради единия срам можеш нещата да станат сериозни и да се наложи дълго и тежко лечение.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4126460eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката: До номер 5: реших да изпробвам без превръзки да съм за жалост ще ми е малко гадно, но ще си сменям бельото по често, а и ги нося, защото ми закъснява с 28 дена и ме е страх да не ми дойде на училище например, нооо просто няма да ги нося с надеждата, че ще изчезнат сърбежите, а то когато ще да ми идва

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5002e314d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом и цикълът ти закъснява, явно вече имаш доста по-сериозен проблем от просто сърбеж. За това те съветвам, гадно не гадно да идеш на лекар, че да не се окаже, че заради не лекувана навреме инфекция един ден да не можеш да имаш деца. Не отлагай, че сега сигурно не е нищо сериозно, но ако го оставиш така, ще стане и тогава искаш или не ще трябва да идеш на лекар.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 13c05f5153
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката: Вече втори ден съм без превръзка и нямам сърбежи, аколкото до цикъла и друг път ми е закъснявало, просто дойде ми едва преди две години и ми е нередовен. И на приятелките ми също е така. Купих си нещо като гел за интимни зони и нямам сърбежи засега откакто не нося превръзките.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker