Синдром на поликистозни яйчници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Синдром на поликистозни яйчници
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2898 пъти
Здравейте. Имам проблем с нередовен цикъл, и късна овулация. Ходих на лекар, пусня ми хормони, и всичко беше наред, само дето Тестостерона беше над нормата. Не ми изписа нищо в интерес на истината, и каза че нямало нужда от лечение. Но ето че вече година и половина не мога да забременея. Не знам колко пари съм дала по лекари, проследявали са ми овулацията, пила съм Клостилбегит, Дуфастон, Утрогестан и какво ли още не, но бебето не идва. Кажете ми нещо изпитано за този синдром, и с какво мога да сваля този тестостерон, освен това имам засилено окосмяване заради него. Какво да правя не знам, ще се радвам на всякакви мнения и препоръки. Благодаря ви.
Ж 22г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: b9a5ef28bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах същият проблем като теб. Пих klomen, донесоха ми го от Турция, но беше изписан от български гинеколог. Забременях още първия месец. Но за всеки случай бох те посъветвала да си направиш снимка на тръбите. Понякога се касае запушване. Болезнена и скъпа манипулация е, но трябва да се отхвърли като проблем. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 770e51cd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И дано не се разстроиш от моя опит. Аз 3 години бях на противозачатъчни и после една година на разни инжекции, хапчета и следене също на овулацията и накрая, когато започнахме втора година в опити забременях най- накрая. иска се изчистване на кистите, аз нямах проблем с цикъла винаги идваше редовно, но кистите ми бяха много малки и единият ми яйчник почти нямаше надежда да се оправи от тях. Вярвай в чудеса друго няма какво да те посъветвам. Ж 25

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c71eabe933
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам, какво да ти препоръчам. Единствено мога да кажа, че на мен ми бяха объркали схемата на Дуфастона и една година опитвах да забременея, докато въпросния продукт е дайствал, като противозачатъчно. Аз го пиех всеки ден, от 1-ви до 25- ти ден на цикъла, после го спирах и ми идваше след 3 дни. Ако имаш нормален 28 дневен цикъл - това е ОК. Овулация на 14 ден - до 25 ден, ако има бременност - тя се е имплантирала за 10 дни и не ти идва. НО - моят цикъл е по-дълъг 35 дни, с овулация на 20-21 ден, т.е. когато аз съм спирала Дуфастона (прогестерон) на 25 ден е било рано за каквото и да било и цикълът ми е идвал на 28 ден - преди да е възможна имплантация. Вече щях да минавам на Клостилбегит, добре, че докторът ми каза - не пий нищо този месец - другия, като ти дойде от само себе си - почваме Клостилбегита. Така и не ми дойде, забременях, в месеца, в който спрях Дуфастона. После моя колежка ми сподели, че на нея са й изписали Дуфастон със по-къс цикъл на прием за предпазване от бременност. Споделих това с последния си гинеколог и той потвърди, че при такива препарати следва да се държи сметка за продължителността на цикъла.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 13dc0fb2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че лекарите просто са забравили да ви кажат, че действително част от хормоните, които пиете са вид противозачатачно, защото идеята е с тези хормони да ви изчистят кистите и чак тогава можете да забременеете. Тоест времето не тече от започване на лечението, а от успешното изчистване на кистите и едва след това имате прозорец, за да забременеете, но не и преди това и особено не по време на самото лечение с хормони, които действат като противозачатачно.
Заредете се с търпение. Хубаво е, че сте млада и имаш време и за лечение, и за проби, но първо трябва да се изчистиш.
Аз имах като студентка съквартирантка с поликистозни яйчници. С години пи медикаменти и лекарите ѝ дадоха 2-3 месеца прозорец за зачеване и успя. Става дума за немски лекари, защото учих в Германия и от нея знам, че това състояние не се лекува, а просто чрез хормонално лечение ти имаш възможност да забременееш, но без гаранция. Веднъж като си забременяла си раждаш нормално и здраво дете.... проблемът е самото зачеване. От нея знам, че над 2-3 години беше пила медикаменти. Ти така да се каже си наполовина на пътя. Ако не вярваш на специалистите си ги смени, но като цяло няма магическа пръчица. Не купувай скъпи лекарства от страни извън ЕС, защото е възможно в ЕС да нямат разрешение и не знаеш кой шарлатанин ще те изцоцка за пари. Препаратите, които са у нас на пазара и ги плаща НЗОК са на 100% с доказана ефективност, но трябва да се заредиш с много търпение.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f36d3454ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Докато сте или единия от двамата с фикс идея за бебе обикновено не става и дори с времето отношенията се обезличават, защото вместо за удоволствие правите секс в определени дни хахаха или сигурно няколко пути дневно даже :Д Дори няма да споменавам изкуственото оплождане как отвращава хората от секса по между им. Аналогично с това да намериш сродната душа и брака-колкото повече го мислиш все ти бяга. Тук не е въпроса хапче или баячки ще ти помогнат а самата нагласа към живота, ако само това те интересува когато го получиш евентуално ще се разведеш и тн... # проста статистика. Просто ще бъдете твърде изтощени от опити пресилие и чакане

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36fe420a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   След лечението на кистите най-вероятно ще имаш нормална бременност.
Все пак, за всеки случай бих препоръчала да направите една разширена спермограма на половинката ти.
Ще се учудиш колко много млади, здрави и прави мъже имат проблеми със спермата и без лечение не биха могли да оплодят жена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 392c4e4527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Господ си знае работата.
А хрумвало ли ти е, че ще родиш дете на човек, с когото дори нямаш брак. На твоите години жените следват висше и се пазят от забременяване.
Имам 3 приятелки с поликистозни яйчници, две от тях са с по две деца, а третата има 3
Раждането е най-лесната част от цялото майчинство, последиците за тялото от нея са за цял живот, а грижите за децата са ежедневни и изключително уморителни. Ако знаеш какво те чака, изобщо няма да бързаш.
Майчинството е огромна отговорност, а ограниченията в свободата, свързани с нея трудно могат да бъдат понесени на твоята възраст.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 61f351fdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щитовидна жлеза? Скрит диабет? Надбъбречна жлеза? - върви на ендокринолог за едни хубави изследвания. Обясни че имаш ПКЯ и завишени нива на тестостерон. ПКЯ е резултат от ендокринни проблеми, а не проблеми с половата система. Успоредно с това мини на плодово-кореноплодна диета (ябълки, моркови), билкови успокоителни (не мога да напиша кои точно, да не се сметне за реклама) и взимай под няккава форма вечерна иглика. С висок тестостерон, идващ вероятно от свръхактивна надбъбречна жеза, няма как да стане. Други вероятни причини - високи нива на захар/ неправилно хранене, проблеми с щитовидната жлеза, наднормено тегло, прекалено много пилешко/ свинско месо, прекалено много консерванти и т. н. Но първо върви на ендокринолог, ако там нещата са ок, 1-2 месеца леко хранене, билкови успокителни (да се снижи адреналина) и вечерна иглика, и после пиши да се похвалиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker