След операция от Херния ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

След операция от Херния !
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 7816 пъти
Преди 12 дена ме оперираха от ингвинална херния. Операцията беше отворена с платно. Тревогата ми е, че сега след сваляне на конците се получи едно много твърдо образувание под белега (по дължината на целия разрез) и ми прескача като вървя. Направо се побърквам като се опира в дрехите и ми причинява дискомфорт. Не мога да вървя бързо. Хернията е била влачена от един липом и преди операцията ми прескачаше на мястото. Мислих си, че като се оперирам ще се махне това прескачане. Вървя по-бързо само като притискам дрехите към операцията през джоба. Имам чувството, че гънките на дрехите в зоната на операциията ми причиняват дискомфорт при крачене. Възможно ли е това да е от твърдостта на кожата след разреза? Според вас какво може да е? Сега си мисля, че прескача заради срастванията. Искам да попитам за колко време тази твърда зона на операцията ще стане като другата страна мека? Благодаря и поздрави :)
Някой имал ли е този проблем? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0876b9003c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти авторе. Аз бих искал да те попитам как мина операцията, как беше след нея, как се възстанови и като цяла някаква информация относно нея. Аз имам от около 2 години леко издуто долу в дясно, което ме боли, когато вдигам по тежки предмети. Но все още не е издуто и изпъкнало навън, а е леко издуто. Получи ми се след доста вдигане на тежки неща след тежка физическа работа.

Сподели някаква информация ако е удобно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ab68a80a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наскоро и аз си правих операция на двустранна херния, но беше ендоскопска. По начина на излагане на проблема си, личи, че си млад човек. Защо не си направи ендоскопска операция, за 12 дни щеше да забравиш, че имаш операция. Още след махането на конците(те бяха съвсем малки, и не усетих когато ги махаха), това беше на 7-я ден след операцията, аз вече не усещах, че са ми правили операция. Преди време ми правиха операция на пръста на ръката(по скоро ми зашиха рана), която зарасна за седмица, но остана подобен ръб, за какъвто споменаваш. Близо година ме дразнеше и при докосване усещах неприятност, но след 10 години(преди 10 беше операцията), сега не усещам дразнене и мястото е меко, няма ръб, но мястото на конците си личи. Отворените операции на хернии са пълна трагедия, автора го доказва.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 69cec867ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Обърни се към специалист. Какво ти изписаха за следоперационните болки?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ad56a40414
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей аз също съм оперирън от херния трябва до няколко дни да ти се махне това образувание мен мен оперрираха по спешност и беше доста сериозно не се безпокой няма нищо сериозно хернията както казават лекарите е козметична операция само първите 3 месеце избягвай да вдигаш тежко

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 74342676b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На мен също ми правиха такава операция преди 6-7 години, но не са ми слагали платно.

Честно казано не помня какво точно е било чувството след махането на конците, но определено не ми е било особено комфортно. Трябва да мине повече време, 12 дни според мен е малко за да си вадиш някакви генерални заключения.

При мен по цялото продължение на разреза си е по-твърда кожата, има си и белег, но не ме е боляло откакто се възстанових от операцията. От време на време ме боли само гръбнакът където ми биха упойка 2 пъти, понеже първият път не ме хвана.

Предполагам, че и при теб ще спадне, но ще си остане по-твърда кожата. Рязано е все пак, няма как.

М31

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fec90291c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз искам да те питам от какво ти се получи хернията?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ab4090239f
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

7.   От автора : Да, млад човек съм. Мъж на 26 години съм. Направих си отворена операция, защото така ми препоръча хирурга, като ми каза, че ще боли повече време, но платното се разпъвало по-добре и имало по-малка вероятност от рецидив. Затова се съгласих на отворена. Няма нищо страшно за тези, които питат - заспиваш и се събуждаш оправен

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 135843b1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Лисицата като не достигнала гроздето си казала, то и без това е зелено, така се самоуспокоила. Та и тези доктори, които не могат да правят ендоскопски, агитират пациентите си, че отворените са по ефикасни. Били по надеждни!? Какво им е надеждното, че се мъчиш като грешник, а за последствията, автора е описал. При отворените операции, платното е два пъти по малко. С кое ще е по надеждно, с по малкото платно, или с двойно по голямото? Преди да се оперирам по ендоскопският метод, друг хирург беше готов, двустранна херния да оперира по отвореният метод, и то едновременно. Щеше да ме разфасова като прасе, нали операцията нямаше да е върху него, защо да не я направи. Ако бях се съгласил, това което изпитва автора сега, аз трябваше да го изпитам с двойно по големи мъки. С ендоскопската ми операция, всичко се реши за една седмица, без никакви мъки. Вече месец след операцията, аз забравих, че са ми правили такава. Няма и следа от нея, само две зачервени точки и нищо друго. Не се връзвайте на агитациите на некомпетентни хирурзи, защото не могат да правят други, затова само за отворени говорят. Докато онези които правят ендоскопски, с лекота правят и отворени. Здравето е най ценното в човека, доверявайте се само на добри специалисти в медицината.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 18047b3bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   не се притеснявай! Това е нормално. До една година твърдината ще изчезне. Само кожата ще остане малко чувствителна, но не на шева, а по-долу, вероятно над мрежата, но и това е нормално. Млад си, няма страшно, не мисли за това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker