Възможно ли е да повишим IQ-то си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възможно ли е да повишим IQ-то си?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2558 пъти
Мисля, че коефициентът ми на интелигентност е много нисък и много ми се иска да го повиша. Четенето на книги може да ни дари с много мъдрост, но не мисля, че е възможно да ни помогне да мислим по-логично и по-бързо. Не умея да реагирам адекватно в ситуации и нямам концентрация. Бързо забравям. Искам да се издигна на по-висок пост в работата си, но как да стане, след като нямам този капацитет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1e0c43dca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   има доста игри в интернет. истината е че ще трябва да инвестираш много време и желание

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 212c6b3663
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това сигурно е писано от някое дете на бъзик, в което няма лошо. Първо, този коефициент определя способността ни да мислим логически.

Второ, книгите нямат нищо общо с АйКю. Те могат да ти повишат общата култура, но тя няма нищо общо с АйКю. Ако искаш да си повишиш коефициента, решавай логически задачи, за да се упражняваш. В известен смисъл може да се повиши. Иначе основната предпоставка за коефициента се формира в ранна детска възраст (до 7 г., от които първите 3 са най-определящи). Селд това също се изменя, но основния потенциал се формира като дете. Ако нямаш изграден потенциал в детска възраст, след това пак можеш да го повишиш, но по-трудно. Докато ако си го имаш потенциала, след това повишаването на АйКю става със съвсем малко тренировки.

Трето, успехът на работа няма нищо общо с АйКю и с обща култура. За него се изискват съвсем други качества. Статистически е доказано, че рядко най-интелигентните хора, имат и най-високи доходи и са най-успешни в работата си. Трябва да имаш знания в конкретната област, в която работиш, както и някои личностни качества.

Няма конкретна формула - някои успяват с усет и интуиция, други просто успяват да намерят призванието си и им се получава без усилия, трети са предприемчиви и хитри, четвърти залагат на дълги и мъчителни години на обучение и т. н. И ти имаш някакви силни страни, въпросът е да ги разпознаеш правилно и да съумееш да ги използват в своя полза.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bfb25c887d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Труден въпрос. Всеки човек е ограничен да някаква степен и вероятно трудно би я надхвърлил. Книгите могат да ти дадат нови думи, съответно по-голям речеви запас и да видиш Света "през други очи".
Някои притежават аналитичен ум, други са с рационален и т. н. Общата култура от рода на - океани, столици, базови познания по наша и чужда история, върхове, най-известните открития и т. н. не са лоши.
Не всеки човек може да надхвърли мисълта си, а и не на всеки е "позволено". Ако се прегърбваш по 8-12 часа на работа, няма как да мислиш за планети, смисъл на живота, космос, да анализираш първопричината на нещата... твоят ум ще е съсредоточен в това да оцеляваш, да правиш пари и от дребните битови удоволствия - ядене, пиене, секс.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cdc1efe624
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: проблема е, че си увредих мозъка така да се каже и сега се чудя как да се справям. Не знам дали можем да си повишим коеф. на интелигентност, но съм сигурен, че можем да го намалим.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cdc1efe624
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   от автора: към номер 2: Това, че много интелигентни хора не са се реализирали в работата е защото или нямат образование или им липсват някои качества. Може да си много умен, но ако си страхлив, ако не си упорит или си слаб характер, няма да успееш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9ed40c5569
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен, човек може да се мъчи цял живот да поумнява, но умен се става по друг начин. Когато човек преживее голям успех му се вдига самочувствието и от там и коефицента на интелигентност. Всеки лидер от Наполеон до Левски, първоначално не са били(МОЖЕ БИ) толкова умни, в последствие са постигнали нещо велико, получили са признание от хората и така им се е вдигнал процента на интелигентност. Така, че отговора според мен е успеха и самочувствието след него.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6c8951e989
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тестовете за IQ се състоят предимно от логически задачи, тяхната цел е да тестват твоите аналитични способности. Човешката мисъл има 2 полюса - въображение и интелект, като IQ тестовете наблягат вържу втората част. Истинският гений идва от успешната колаборация на споменатите 2 полюса, както при Айнщайн например. В днешно време сигурно има десетки, ако не и стотици хора по света, които ако направят примерен IQ тест, ще изкарат по-високи резултати от най-големите гении, които историята познава, но това не гарантира ще успеят да направят невероятни пробиви в която и да област на науката, именно поради липсата на въображение, защото колкото по-висок коефициентът на интелигентност, толкова по-голяма тенденция има човекът да мисли в дадени линии, (математически, логически) без да ги прекрачва, т. е. както се казва - да мисли извън кутията(това е доказано чрез изследвания, които можеш да намериш он-лайн). А относно IQ тестовете - за тях може да се учи, тъй като след като седнеш и решиш няколко, ще забележиш, че задачите са с повтаряща се натура (намери колко триъгилници/квадрати/правоъгълници има в дадена фигура, ако А се отнася към Б по един начин и Б се отнася към В по друг начин, как се отнася А към В и т. н. )

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2d2cf22a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не, това е свързано с вътрешната структура и свързаност на мозъка ти, която ти се дава по рождение. Един вид е мерило за това колко мощен процесор имаш в главата.
Можеш да го овърклокнеш МАЛКО с разни упражнения и химикали, но по този начин рискуваш да го изпържиш или амортизираш предсрочно. Така че не си прави експерименти.
Това е химера като удължаването на пениса или увеличаването обема на гърдите. Не е и толкова важно в живота, колкото сега си мислиш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fdefdfe85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако говориш за резултата от IQ тестовете, то да, напълно е възможно да го повишиш. Проверяват се умения, които могат да бъдат развивани. Ако това не беше така, то нямаше да се изучава логика, нито щеше да има упражнения, за развиването на метналните ни способности. Просто не съществува тест, който може да каже със сигурност, кой е по-умен и по-можещ, освен времето. Ако беше така, то тогава, всеки университет, щеше да пуска подобни изпити и да приема само на базата, на крайния резултат. Щеше да има и класово деление на хора с ниско, средно и високо ниво на IQ, защото би се предполагало, че едни, могат и правят повече. Има един филм, а сега и сериал, който се казва Limitless. В него, главния герой има хапчета, който повишават интелектуалните му способности. Дори в един момен се цитира, че има и 4 цифрено IQ. В тази история, дадения човек си спомня всички, взима най-правилните логически решения и е способен да постигне всичко, без лимитите на стандартния човешки интелект. Интересна история, но все пак е измислена история. Би трябвало, хората, който са членове на MENSA (тези, който имат по-високо IQ, от 99% от населението), да показват подобни умения, но за съжаление, това не е така. IQ e просто резултат, от един изпит, който не свидетелства за нищо друго, освен това, че тези, които имат висока оценка, са по-добри в изкарването на високата оценка, от другите.
И да, можеш да го повишиш. Решавай логически задачи, прави подобни тестове и е възможно. Но в края на краищата, ако не се учиш и не развиваш реални и приложими способности, ще си си точно толкова умен (или тъп, в зависимост от гледната точка), колкото си бил, когато IQ-то ти е било "ниско".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 51c67114d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мозъка се възтановява и може да се подобри доста с диета като ГАПС GAPS и билки, също игри развиващи мозъка, четене и тн

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker