Историята на една майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Историята на една майка
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3056 пъти
Здравейте! Пише ви една разтревожена майка на прекрасна 2-годишна принцеса. На 25 съм и преди 2 месеца се разделих със съпруга си. Бяхме заедно 6 години, 3 от които женени. Няма да се впускам в излишни подробности, но се наложи да се разделим. Основно вината беше негова. И двамата много обичаме нашето слънчице и правих опити да преглъщам всичко заради нея, но накрая не можех и си тръгнах. Взех малката с мен и отидохме при сестра ми, която живее сама на квартира. От друг град сме. Родителите ми имат апартамент там, но живеят в чужбина. Нямаше как да се върна в родния си град, тъй като в момента си довършвам магистратурата. Естествено мъжът ми се досети къде може да съм и дойде в апартамента на сестра ми. Вдигна ми скандал и ми взе детето. Каза ми, че ако искам да я виждам, ще се върна вкъщи, където ми е мястото. Молих му се на колене, плаках, но не ми я остави. Правя опити да я видя постоянно. Не ми дава детето. Сърцето ми се къса. Обяснявам му, че тя има нужда от майка, но той не иска да ми я даде. Иска да се върна при него и ме притиска с малката. Вече не знам какво да правя и кого да моля за помощ. Не сме задвижили развод все още - той не иска, а аз нямам възможност да го направя. Знам, че ако има дело, то няма да е в моя полза, затова отлагам. Нямам работа, нямам дом, нямам доходи да докажа, а той е на хубава длъжност с постоянна заплата и може и да не получа попечителство. Не мога да докажа в съда, че той е виновен за разтрогването на брака. С детето се отнася прекрасно и всеки, който го познава може да го потвърди. Аз като майка искам детенцето ми да е с мен. Търся си работа, а след това живот и здраве ще си намеря и дом. За сега родителите ми помагат, но не мисля, че това е в мой плюс при дело. От както сме се разделили, видях малката само 2 пъти и то тайно от него. За 2 месеца - 2 пъти. Едва издържам. Взе ми най-скъпото. Добре, че беше майка му да се смили и да ми позволи да я видя, но той не знае за това. Правих опит да я видя в яслата, само че като отидох се оказа, че я е преместил на друго място. Не искам нищо от него, освен детенцето ми. Малка е и има нужда от мен. Отчаяна съм и не знам към кого да се обърна и как да постъпя. Помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6d6be0379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ей това нещо жените понякога сме доста **** същества. Какво толкова е направил твоя, че чак те е страх да идеш у тях да си видиш детето. Шест години бяхте заедно а сега не можеш да отидеш?
Да излизаш с номера, че детето имало нужда от майка, някак не върви, защото то всяко дете има нужда, както от майка така и от баща. Родителските ни права затова са равни. По добре си признай истината, че всъщност всеки може да отгледа едно дете, но майка му има най-голяма нужда от него.
От един скандал си дала така скъпото за теб дете, с едно развикване ли те уплаши. Да е страшен, колко да е страшен, щом си живяла с него шест години. Отделно и майка му е благосклонна към теб щом се е смилила. Ти и да го осъдиш, и всичко да ти е наред с работа доходи и дом, съдът няма да го спре да дойде пак да вдигне скандал и да ти вземе детето. Когато една жена решава да бъде силна и да се отдели от мъжа си трябва да издържа на скандали и заплахи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: afa13352ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип практиката в България е детето да се присъжда на майката. Освен, ако не е с доказана наркомания, алкохолизъм, лудост и т. н. Не се притеснявай, но щом той не иска да се развеждате, разводът няма да е по взаимно съгласие и ще се проточи доста. Събирай пари, намери си читав адвокат и действай. А, отделно е, че не може така да ти вземе детето. Това е подсъдимо. Ако подадеш сигнал в полицията за отвличане това ще е добре за теб. Принципно ти си в силната позиция.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6c7537bbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Женени ли сте или разведени? Ако не сте женени, детето е само твое. Отиди в полицията и подай жалба, че мъжът с когото си живяла е отвлякал дъщеря ти!
Ако сте разведени официално и имаш съдебно решение, занеси го в полицията, да прикетят копие към жалбата.
Дай адреса на мъжа си и напиши всичко останало.
Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ed4c9567b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво значи "не мога"? И как така си позволила да ти "вземе детето", на което си майка и което си родила?
Със сила ли го отведе, що ли? Ако е направил това насила без твоето съгласие, - не да му се молиш да ти я остави, а да се опълчиш и да застанеш за правото си! Абе що за малодушни хора сте вие бе... - та, ако насила е взел детето, имаш пълното право в съда да изискваш детето да бъде върнато при тебе! Ако нямаш официален развод, намери си добър адвокат и поискай развод, като пледираш детето да бъде при тебе!

И имай увереността, че правото е на твоя страна и ще спечелиш. Ще се реши в твоя полза и най-вече в полза на детето, което има нужда от майка! Ще отидат при мъжа ти с полиция, със съдия изпълнител, и ще вземат оттам детето и то ще бъде върнато при тебе.
Трябва да вярваш и да се бориш за правото си.
Иначе, ако подвиваш опашка, молиш му се и чакаш някой отвън да ти реши въпроса, нищо няма да стане.
Говоря ти от опит... стегни се, просто се стегни и се бори за доброто на детето си. Закона ще те защити, но трябва и ти да си помръднеш пръста.
Съжалявам ако ти звуча по-рязко отколкото бих искала, но неща като "взе ми детето", "търпях"... и " плаках и му се молих", много ме възмущават. И аз съм се борила за дъщеричката си и за себе си, и на никого не съм се молила, и... се преборих. С вяра и решителност, и душевна сила, каквато тогава нямах, но... въпреки това успях. Дано си вземеш поука от това, което ти напишат тук хората, и да успееш и ти.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1ba4ea5c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Консултирай се с адвокат. Каквато и да е ситуацията, дори и да не работиш ти си майка на това дете и имаш права, най-малкото да го виждаш редовно. Пък после, живот и здраве, в съда можеш да успееш да спечелиш и пълни родителски права, защото най-често когато става дума за толкова малко дете правата се присъждат на майката.
Успех! И не унивай!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: af63b921e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами, честно казано, разбирам мъката ти, но не смяташ ли, че детето ти е по-добре с бащата - ти сама го каза, той се отнася с нея прекрасно, има стабилни доходи, а ти в момента не можеш да й предложиш нищо.
От друга страна, той ти е отнел детето и няма право да не ти позволява да го виждаш. Проблемите между вас са си ваши, детето не трябва да страда.
Нямаш много варианти поради неизгодната материална позиция, в която се намираш. Ако искаш да задържиш детето, трябва да си намериш работа и да имаш някакви доходи. Не искам да съм груба, но щом нямаш пари за бракоразводно дело, тогава нямаш и пари за гледане на дете. Не постъпвай егоистично водена само от това как ти се чувстваш, мисли за детето.

Вероятно доста хора ще ме критикуват за това, което съм написала, но честно казано не ме интересува. Много неща бих могла да кажа за това кой прави деца, без да може да си позволи да ги гледа, но тогава бих си навлякла още повече упреци, а и авторката не попита за това, така че засега ще се въздържа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0adba5a2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всъщност той ти е казал, ако искаш да си с детето да се прибереш в къщи и е прав. Не може да мъкнеш детето по други жилища, защото то не се е адаптирало и се стресира. Освен това, след като той се грижи добре за нея, единственото от кпето има нужда тя е от теб. Така че се прибери в къщи. Ако смяташ да го напуснеш и да гледаш детето, първо трябва да му осигуриш дом, средства и тогава ще ти дадат правата. Безотговорно е да тръгваш да скиташ с детето, само защото имате неразбирателства. Детето не е предмет. И то си има чувства и страда.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c760ec0997
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Консултация с читав адвокат. Но е желателно да започнеш каквато и да е работа все пак. Съвсем възможно е да ти присъдят родителските права. Значи консултация, след това пари от вашите, за да заведеш дело за развод. Иначе няма как да станат нещата. По принцип родителските права се присъждат на майката, особено при такива малки деца, ако няма утежняващи обстоятелства от страна на майката. Не се предавай, ами действай!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9de5556d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Значи, трябва майката да е луда, алкохоличка, или наркоманка, за да присъди съдът 2-годишно дете на баща му! Ако историята е реална, вземи я и викай полиция, че те заплашва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9de5556d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Можеш в отвличане да го обвиниш! Стой и гледай как ще му се стъжни!

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 38d377c033
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ти луда ли си или какво? Ходи директно в полицията! Само и единствено тя ще ти помогне!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8c4cf01783
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как ще паднеш на колене бе? Никакво падане. Потърси си правата в съда. Ако е момиче винаги го дават на майката! Как така ще го вземе...

Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8c4cf01783
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Отивай в полицията! Как така няма да ти дава да го виждаш бе? Ти нормална ли си? Точно, защото е на хубава длъжност може да му създадеш проблеми и да го направиш на нищо. Не забравяй, че и Ал Капоне са го вкарали в затвора. Няма значение как се грижи. Имаш право да си виждаш детето. Не бъди тъпа!

Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ecdd3e465b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   " Няма да се впускам в излишни подробности, но се наложи да се разделим. " Без подробностите, как да преценим, чия е вината. При спор между двама, всеки се смята за прав и търси вината в другия. А и това " Не мога да докажа в съда, че той е виновен за разтрогването на брака. С детето се отнася прекрасно и всеки, който го познава може да го потвърди. ", какво говори? Не можеш да докажеш вина, той е идеален баща, има условията, ти безпарична, без дом!? Само с едно надуто его къде си тръгнала, че и детето искаш да повлечеш в неизвестното. Това е чист егоизъм, заради нараненото си его, си готова и живота на детето си да опропастиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a29201f201
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Веднага отивай при адвокат, кой е той, че да разделя дете от майка му!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a29201f201
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Сестра ти не може ли да ти бъде свидетел?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a29201f201
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Сетих се другия път ако пак те заплаши запиши тайно думите му и после ги използвай в съда! Ще му дойде,като гръм от ясно небе !

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1fb5bf9186
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   За съжаление направиха системата такава, че ако мъжът си намери добър адвокат или е някоя мутра с пари и връзки, а в най-честия случай и двете, това да си майка няма никаква стойност.. Какво е майката - инструмент за раждане на поколение и след това е никоя.. могат да и вземат най-скъпото, живота и..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9147c3d0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не искам да прозвучи като упрек, но ако това се беше случило на мен щях до бой да стигна, врати да разбивам, но да си взема детето! Не може някакъв мухльо да ми казва къде ми е мястото! Може и да съм крайна, но това е положението. Ако искаш това дете се вземай в ръце и стига хленчи, не търси оправдания. Не чакай да си намериш работа, че да се задействаш! Потърси адвокат веднага, защото утре в съда мъжа ти ще каже, че си си събрала багажа и си зарязала детето, за да си гледаш кефа, а отстрани погледнато точно така изглежда! Не се страхувай, шансът да ти вземат детето е малък, ще си намериш работа, ще вземаш издръжка от мъжа си около 100-150 лв. (зависи от кой град си). Действай и не се колебай, представи си мъжа ти как настройва детето срещу теб!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9015f15849
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Бързата работа, срам за майстора. Много рано си се омъжила, създала си дете и проблемът ти е по-скоро в това. Колкото кой прав и кой крив при един развод е трудно да се каже - винаги причини има и в двамата, но и ти самата казваш, че той обича детето си, държи се грижовно с него, може да му осигури дом и живот, а ти в момента не.
Всеки съд В МОМЕНТА би присъдил детето на него, защото има работа и жилище. ТИ обаче имаш много по-голям шанс като майка ако поне НЯКАКВА работа имаш и НЯКАКВО жилище - може и да си го делиш със сестра си. Кой е виновен за развода иначе няма отношение към правата за детето. Съдът присъжда такива малки деца на майката, но елементарен доход трябва да имаш - можеш иначе дори при сестра си да живееш и официално, просто елементарен доход ти трябва.
За развода иначе лесно може да докаже мъжът ти, че ти си виновна, защото си го изоставила, взимайки детето без да го известиш къде си. Нямаш право на това по принцип - трябвало е да се разделиш официално с него, да поддадеш молба за развод и ОФИЦИАЛНО да си при сестра си с детето.
Съвет - мисли прагматично. Завърши висшето си образование, работи нещо, намери си квартира или със сестра ти се разберете за една квартира и чак след това почни да се бориш за детето, но имай в предвид, че всеки ден при него те отдалечава от родителските права.
Личното ми мнение обаче е, че той в момента е по-добрият родител и детето е по-добре при него. Действиелно едно малко дете има нужда от майка си повече от баща си, но без елементарни битови условия и сигурност не виждам как ще е в твоя случай по-добре при теб.
Това е рискът да родиш млад - сватба, хубав дом, стабилен мъж, но ставаш зависима от него и после изпадаш в такива ситуации.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0f7e943c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Детето било нейно, само нейно... хайде бе. А бащата-кучета го яли. Той никакъв ли не е... И защо се махна от него, ако не е тайна.
Виж реалността-бащата е сериозен, отговорен, с жилище и добри доходи, държи си на детето и го обича... Ти какво какво можеш да му предложиш на това дете.... мизерия. Ама искала си детето-ами искай си... то обаче не е само твое. Съда ще прецени според това къде е най-добре за детето да живее. А ти ми звучиш като човек, който не може да се грижи за себе си, та камо ли и за дете....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ecdd3e465b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   №19, " защото утре в съда мъжа ти ще каже, че си си събрала багажа и си зарязала детето, за да си гледаш кефа, а отстрани погледнато точно така изглежда! "- №19, не изглежда, а си е точно така. Никой не я е гонил от дома им, тя на своя глава е повлякла детето, а бащата ходи да ги търси. По скоро, тя е отвлякла детето, а не бащата. Това, че си е навирила носа, не значи, че може да действа чрез детето. Ако бащата е груб към детето и го малтретира, разбирам да бяга с него, но щом детето е в безопасност и е обичано от него, за какво отвличане говорите, то си е на сигурно място. Кой е този съд, който ще отсъди, детето да се отнеме от сигурното място и да бъде повлечено в неизвестността? Какво ще му осигури майката, освен мизерен живот? Труден казус, но на този етап майката няма шанс. Никой не й забранява да си бъде при детето, но за негова сметка да си разиграва игрите, това е нечовешко. Тези които я поощряват да действа(особено една, дето можела врати да троши), явно и те са с ненормално мислене, затова така глупаво съветват. Какво толкова страшно и опасно е направил бащата, че едва ли не го изкарвате изверг. Изверга не може да е мил към децата. Авторката пресилва нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a0fc221f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   10, нейното по е отвличане, защото го взима извън дома му, а баща му иска да го върне В дома му.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d3bfac3ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Изолирайки емоционалния фактор, детето е по-добре при баща си, поне така се подразбира от разказа на авторката. Не искам да я упреквал, защото всеки си има своите причини, но не е постъпила особено зряло. Все пак обаче нека тези, които защитават бащата, погледнат какво е написало момичето. Той крие детето от нея и я принуждава да се върне чрез него, което не е нормално поведение. Така че вината не е само нейна и го казвам във връзка с последните няколко коментара. Тя ли е отвлякла детето като го е взела със себе си или той като го е прибрал и го крие? По мое мнение авторката трябва да си намери спешно някаква работа, която да осигурява елементарни доходи. В съда това ще бъде взето под внимание и би наклонило везните сериозно в нейна полза. Все пак детето е на 2 години и е момиче, което значи, че майката почти сигурно ще получи родителските права

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8c4cf01783
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Номер 22. Кво като е сериозен бе? Къв е тоя самозванец, че да забранява на една майка да си вижда най-скъпото и милото. От всички неща за една майка това е най-гадното. Бащата изобщо не и позволява да го вижда, ти сляп ли си да прочетеш?

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: aedfc6b8c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   ТИ си мaйкaтa и зaконa е нa твоя стрaнa. Инaче не бихме се съглaсявaли дори дa рaждaме, в крaйнa сметкa от мъжът е семкaтa, но рaсте в нaс детето и именно мaйчиният ни инстинкт ни прaви и истински хищници когaто се нaложи дa си пaзим децaтa.
Бившият ми съпруг още ( след 16 г) си носи белези от подобен опит дa ми вземе детето. Озверях, полудях, с един скок се метнaх отгоре му, дрaх го, хaпaх го и му нaкрaя му нaбих еднa ютия в глaвaтa. Не могa дa повярвaм, че мaйкa се е молилa дa и остaвят детето...
Дори и дa предположa, че инстинктa ти не е толковa силен, трябвa дa приемa, че си и глупaвa. Зaщо не звъннa веднaгa в полициятa? !
Мaйкa му ти е позволилa дa видиш детето зaщото знaе, че aко писнеш може и в зaтворa дa го прaтиш.
Недей дa цивриш из форумите aми веднaгa в полициятa, директно го обвинявaш в отвличaне със зaплaхи към теб. Ще имa и огрaничитеонa зaповед и издръжкa ще плaщa, a и детето нямa дa види, освен aко ти не решиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6b9f4f676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Малеее, големи професори излязоха повечето, бе! Каква кариера да има жената, като си гледа детето? Единият родител носи доходите, другият гледа детето, значи хем добра майка, хем и с високи доходи не винаги става. След като бащата е на добра позиция и финансово задоволен, тогава едва ли ще му е трудно да плаща издръжка за детето. Неговото си е малко егоизъм, значи бабата е по-добре да се занимава с детето, отколкото майката, която го е родила? Не всичко е пари, тук се гледа и емоционалното състояние на детето, парите не бършат задници!
Авторке, дотук си направила крачката, хората не са длъжни да са заедно, само защото имат дете, ако не можеш да си позволиш адвокат, има такива с безплатна практика. Майка ми навремето с мен и близначката ми ни водеше от квартира на квартира, но не ни даде на баща ми, който дори не знаеше как да се грижи за нас, но имаше страхотни претенции. Бяхме буквално на улицата, но съда ни даде на майка ни. Бори се! Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9582f7dbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   28, жената е на 25 и изобщо не е работила. цитирам: "Нямам работа, нямам дом, нямам доходи да докажа". да напомня, че майчинството е до 2 години, а тя не работи от 6, не пише и да е следвала дотогава. авторката е взела решение да не работи и да бъде домакиня и сега понася последствията от това си решение. на 25 трудно може да е направила кариера, но можеше поне да има работа, с която да се издържа.
тук коментарите кой е прав и кой крив са излишни, по принцип за провала на един брак вина имат и двамата и истината е някъде по средата. това обаче не е предмет на темата.
въпросът е какво авторката може да направи, за да си върне детето. дългосрочно: да си намери работа и квартира, краткосрочно - добър адвокат. има безплатни правни консултации, правни клиники, от които може да се възползва. не знам града, в който е, за да бъда по-конкретна. трябва да се вземе в ръце и да започне да управлява живота си, ако иска да е полезна на себе си и на детето си.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2a6170e38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Не може да го привлече за отвличане, защото той е родител на детето и тогава не е отвличане, щом и майката знае къде е детето. Аз съветвам авторката да обясни ситуацията на родителите си и да ги помоли за един-два хонорара за адвокат. Иначе и те ще си видят внучето нанайци.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6b9f4f676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   29, къде пише, че от 6 не е работила, пише че са заедно от толкова, и направо удари тъпометъра с изказването, че на 25 няма как да направи кариера, хаххаха. Другото което е, кога да работи жената, като си гледа детето? !? Та то е едва на две, кога да почне работа??? Значи, да го роди, да го гледа сама, а накрая да й го вземат, че няма работа? !?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 66e0d01fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ами то в страната ни и законите са наопаки като всички неща . Ще спечели този , който има пари . По- добре скоро да се намери работа и дом , защото в съда ще вземат това под внимание . В момента няма нито жилище , нито дом и това не е добре . Ако има някакъв начин по- добре и двамата заедно да вземат решение за детето . Делото е продължително и може с години да се проточи . Детето ще порасне и ще решат и него да питат при кого избира да живее . Познавам майка , на която мъжа и свекървата взеха детето , нищо че делото беше в нейна полза . Бяха му наговорили за нея куп лъжи и то не искаше да я види . Жената изкара на пода една цяла нощ в черква . Молела се е и плакала , но и господ не можа да и помогне . Минаха години в дела и с полиция ходеше да си види детето . Имаше си работа , дом и пари , но нищо . Накрая като видя , че не може да си го върне , замина за чужбина . Минаха доста години от тогава и сега не знам как стоят нещата .

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5710bbf252
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Аз съм жена, но не мога да оправдая авторката. Според мен детето трябва да остане при бащата, защото той може да му създаде добри условия за живот. Някои жени си мислят, че като родят веднъж дете и край - цял живот всички трябва да им са длъжни - мъж, родители, роднини... Е, съжалявам, обаче никоя здраво мислеща нормална жена няма да роди дете, без да има спестявания или да си е подсигурила някакъв доход - било от работа по трудов договор, хонорар, някаква надомна работа. Изведнъж авторката на темата е решила, че не й се живее с мъжа и сега пак трябва всички да са й длъжни. Хайде да обърнем ситуацията - представете си, че авторката беше мъж, който е напуснал жена си и иска да си гледа детето, обаче жената е с по-добри доходи и може да предложи дом на детето. Естествено, че всички щяхте да скочите срещу него, нали?
Съжалявам много, но не е нужно това дете да страда заради майка си, която е решила, че то й е собственост. Нека да помисли кой може да предостави по-добри условия на детето. Има десетки теми в сайта, пуснати от изстрадали деца на родители, които не могат да си позволят да ги издържат - бити, с провалени животи и т.н., и т.н. Авторката това ли иска? Сама пише, че вината за провала на брака й е основно нейна, значи трябва да си понесе последствията. Ако толкова й пукаше за детето, нямаше да напуска мъжа си по този начин, а щеше да постъпи по-умно и си намери работа, за да може да издържа детето. Лесно е да мислиш само за себе си.
Мелодрамата можеше да бъде спестена, ако авторката мислеше с главата си. Дори сега на нея не й хрумва да си намери работа. Пише, че от 2 месеца са разделени с мъжа й и детето е при него. Какво й пречеше в тези 2 месеца да потърси работа? Вместо това хленчи как не може да издържа детето, но го иска. Ами, съжалявам, но няма как да изпитвам съчувствие. На много хора може мнението ми да им се стори крайно, но мисля, че авторката не заслужава да си получи детето, защото ако го направи, ще го използва, за да изнудва бащата и роднини за пари постоянно и ще влиза в ролята на Многострадална Геновева.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 113e80fc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Номер 33, ти майка ли си? Защото ми изглежда, че не си и коментираш неща, които не разбираш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker