Баща ми ме би за пореден път - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ме би за пореден път
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2128 пъти
Здравейте, Момче на 16. Събота нашите отидоха на гости в едно село за вечерта. Понеже гледаме животни баща ми ги повери на мен. Принципно не ми пречи, но сега е дооооста студено и замръзвам докато изляза. Неделя сутринта оправих всичко както трябва, но след обед заваля сняг силен вятър 105 км/ч бе при нас и не можах да свърша със всичко и се предадох направих основното и се прибрах на топло. Вечерта те се прибират и баща ми бе пиян и отиде да види животните, върна се след около 30 мин (гледаме около 60 прасета, затова се забави) и ми се развика, кое не било направено онова не било както трябва. И почна да ме бие. Около 10 можеше да го ударя, но ми е баща сърце не ми дава само се пазя. Като цяло изядох 1 в ребрата (много боли там) 2 в главата отзад и един отзад в лопатката.
Счупи ми телефона сега съм с нокия(ай ся да я счупи тая тухла) не ми пука за телефона. Не ми дава пари, свидят му се 2 лева при положение че взима от 800 до 1500 на месец, няма значение. Вика ми, че съм п*тка, мърша. Не знам какво да правя. Искам да живея далеч от него, но това го мога чак след 2 години(Вуйчо ми е на Палма в Испания(почнах испанския)). Не издържам, завиждам на връстниците ми ходят с по 30 лв на седмица, аз с по 15. И не толкова за парите, отколкото за живота. Наистина много работи знам за строителство и свиневъдство, но искам да съм тъп и прост идиот от някоя панелка. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: f057261354
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление ще трябва да изтърпиш до завършване на средното образование, което значи 18-19-годишнината ти. Много е кофти, но след това ще си хванеш пътя.
Аз съм жена и баща ми не ми е посягал (макар че веднъж щеше да ме бие, но успях да избягам), но е бил майка ми много пъти. Тежко е, когато има насилие в семейството. На твое място, ако имах достатъчно сила - знам ли... може би щях и аз да го ударя. Но да отвърнеш на насилието с насилие няма да реши проблема ти. Такива хора не се променят. По-добре да се махнеш от там, отколкото конфликтите да ескалират с времето. Виждам, че имаш цел - Испания. Започнал си да учиш испански - muy bien, te deseo mucho suerte :) За 2 г. ще го научиш прекрасно, няма от какво да се притесняваш. При теб има мотивация, така че ще се справиш прекрасно. Започни да отброяваш дните до заминаването ти - постави си цел, напр. след приключване на учебната година (в 12 клас тя е до 24. 05. ) си дай 1 месец за уреждане на документи, билети, приготвяне на багажи и т. н., и си кажи следното: на 25. 06. 2018 г. ще замина за Испания. Остават ми две години пет месеца и шест дни. Отбелязвай напредъка си - напр. взел си ниво B1 на 21. 05. 2016 г. Ще видиш колко бързо ще мине това време. Ако чичо ти действително има желание да ти помогне, помисли и за университет. Няма смисъл да се махаш от лошата семейна среда, за да отидеш да работиш с загрубели от живота, невъзпитани и с ниска култура мъже по строежите. Постави си за цел да те приемат в испански университет и си набележи някой в района на вуйчо ти. Вярно, трудно ще ти е и да учиш, и да работиш, но и в България не ти е било по-леко с гледането на свине. Мисълта ми е, че ако ще мигрираш, по-добре е да го направиш не като черноработник, а като бял човек, мислещ за бъдещето си. С образование имаш по-голям шанс да се реализираш, а освен това и ще успееш да се интегрираш сред млади, интелигентни хора. Сменяйки рязко средата, ще се почувстваш много добре, гарантирам ти.
Успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bc5d9b0299
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче на 15, и моя ме бие. Той е пълен боклук, аз да ти кажа до такава степен съм го намразила, че и да умре не би ми въздействало по никакъв начин. Всички вкъщи трябва да му мълчим, ако някой случайно посмее да му възрази-бой! Но моят не пие. И въпреки това ела да видиш като почне брат ми примерно не се спира. Редовно си крия синините под ръкавите и нещо ме боли. Гледам да не му възразявам, за да не ям бой и броя месеците, докато избягам от него. Може би не чак в Испания, но поне в София. Майка ми не дава да стане дума за подаване на сигнал срещу домашен тормоз или нещо подобно. И аз не знам защо, тя все си мисли какво биха казали хората, че всичко живо щяло да я говори, пък ако той ни бил изгонил тримата сме щели да останем гладни и на улицата и т. н. От него не можем да се изнесем, защото майка ми взима минималната заплата и само квартирата ще стига да си плащаме, пък ще трябва да си живеем на фотосинтеза. И така-трая си, докато се изнеса, брат ми и той, пък мама като не трябва и нас да издържа ще и е по-леко и все ще си намери и тя някаква опция. Оня да си мре сам като куче. Само не разбрах-баща ти на другия ден като изтрезнее осъзнава ли какви ги е вършил? Съжалява ли, разкайва ли се? Или ти се заканва, че ако продължаваш така случката ще се повтори? Не мисля, че можеш да направиш нещо сега, гледай да не си намира поводи да те бие, по-голям си, ей сега ще мине времето и ще се изнесеш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8cb2205d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Наистина много работи знам за строителство и свиневъдство, но искам да съм тъп и прост" - един ден ще съжаляваш за това си желание. Личи си, че си съвестно момче, но сам си признаваш, че си се предал пред студа. Все пак животни са ти поверили, те не могат да стоят гладни. Макар и некачествено и набързо си могъл да им дадеш поне храна и вода. Но баща ти не трябва да бие, това не е метод за възпитание. Но поне те е научил на труд. Не завиждай на мамините синчета от панелките, ти ще си по печен за живото, утре ще ти бъде по лесно, потърпи още малко. А ако продължи да се държи грубо с тебе, покажи му, че вече не си момченце. Няма нужда да го биеш, но ако ти посегне, поне можеш да му хванеш здраво ръцете, да ги задържиш за кратко, погледни строго и го пусни, сигурен съм, че ще се замисли какво може да му се случи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 88284676ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди в Закрила на детето!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 41cb3ee0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Чакай още 2 години и се махай

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1b833ec9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Родител съм на 16 годишен син /от панелка/, но като млад съм бил точно в твоето положение, баща ми работеше и гледаше прасета, доста често се налагаше аз да помагам, в голяма дилема ме хвърли с разказа си. Трябва ли, длъжни ли са 16 годишните да поемат отговорност върху поставените им задачи? Според мен да. На 16 човек е достатъчно голям дори да работи според държавните закони. Следователно ти авторе като 16 годишен би трябвало да можеш да поемаш отговорности, студ и вятър не бива да те плашат. Ами ако беше работник във фермата? Сега щеше да се без работа, уволнен и гладен. Имаш мераци да ходиш в Палма, там какво си мислиш че парите валят ли? Или че вуйчо ти ще поеме отговорността на работното ти място, ако на теб ти е горещо или ветровито?
Вярно е че деца с бой не се възпитават, но автора вече не е дете, възпитанието му е отдавна приключило, сега само се дооформя като мъж и само след 2 години ще носи пълна отговорност за оцеляването си а в бъдеще и за оцеляването на семейството си и децата си. Не знам как бих постъпил да поверя нещо на 16 годишен и да заваря работата не свършена, защото било студено, със сигурност ще има санкции в зависимост от щетите.
Знаеш ли какво казваше дядо ми, че на фронта 1/2 от войниците били от 13 до 18 годишни, ако те бяха изоставили фронта заради снега и бяха отишли на топло ти сега щеше да се казваш Хасан и щеше да пишеш на турски.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4c44cad7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   5, момчето ще се съсипе за тия 2 години.
Авторе, хубаво е, че не си натрупал злоба към баща си.
Но това не търпи чакане и отлагане, колкото повече се чака по-зле. Наистина отиди в закрила на детето, разкажи това, което си написал тук, и поискай незабавно веднага да те отделят от баща ти! Направи го
за твоето здраве и добро, не чакай! Те разполагат с материална база, имат стаи, ще те настанят. Баща ти ще трябва да ти дава издръжка докато навършиш пълнолетие. Аз просто нямам думи за малодушните ви майки, които ви държат при насилници, те не са достойни и не могат да се нарекат родители.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb4122860a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, стига сте ги жалили бе - на 16 вече секс правят, пушат, пият, ама да бачкат и да поемат отговорности хич ги няма... Освен това са толкова разглезени и презадоволени, че малко да ги духне вятър и вече обявяват бедствено положение, зарязват всичко и се махат.
Счупил му телефона и сега бил с Нокия. Аз на неговите години не само телефон съм нямал, нито компютър, от който да пиша, ами и много други неща, и то от първа необходимост. И пак съм оживял, изучил съм се и сега съм шеф на фирма.
Вместо да е благодарен на родителите си, че все пак го гледат и му осигуряват всичко, а не са го захвърлили в някой социален дом с мангалчетата, както спокойно са могли да направят, той тръгнал да прави трагедии тука.
Най-голямата грешка на обществото беше, че махнаха казармата - там синковецът щеше да види кон боб яде ли...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d5f594a70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, прав си за това, че пушат, пият и т. н. Но автора
в описания случай не звучи като тия разглезени и тн.... ,
не ми прозвуча като да е от тях, и за това баща му да го бие; явно баща му е някакъв несмислен тип. Иначе - да, на 16 може да бачка, за да се спаси от това и да бъде самостоятелен. Аз започнах работа на 18, а дъщеря ми на 17 работеше, на училище ходеше само да я изпитат.
Така изкара гимназията, после студентка също работеше. Така че да, може и по-отрано да се започне работа, когато обстоятелствата го налагат.

ОБАЧЕ с бой не се възпитава, ако се стигне дотам да ги бием, вече е изпусната работата. А автора ми прозвуча като добро и разумно момче, затова мисля, че заслужава морална подкрепа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: de666420cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   оплачи се в полицията, ще го предупредят - момичето също, не слушай майка си, а иди в полицията

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 78f6a1a4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Добре, че на теб ти е станало студено, че си се прибрасл, току виж, че нещо изстинеш, ау... изтърва партитата и мацките. Не може то така. А животните, тях вълците ги яли, да настиват, да умират от глад, да се разболяват, щото нали се сещаш, че и на тях им е студено. Да не говорим, че те са тези, които осигуряват топлото и прехраната ти. Мъж ми бил. Опазил Бог България с такива мъже...
Лола

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6b2f633ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Полиция. Ако трябва и съд. Даже най добре. Закрила на детето ще ти помогнат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 26f5b855ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мен като малък са ме били само един път яко беше майка ми бях на 11 години бях се скарал с баба ми дори я бях ударил защото исках да изляза навън но не ми даде. Като се прибра Мама и разбра какво е станало удари ми няколко шамара а аз вместо да се извиня за постъпката си хвърлих една чаша по прозореца и го счупих след това майка ми излезе и се върна с една пръчка и като ме почна където може там ме удря сложихме да легна на леглото свали ми гащите с едната ръка ме държи с другата ме налага така съм ревал че съм се чувал на долния етаж. После един месец ме болеше задника. Този бой никога няма да го забравя но си го заслужих.

 
  ...
преди: 8 години, 23 дни
hash: 4a2044a42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Към номер17: НЕ, не си си го заслужил!!!

Никое дете не заслужава такова отношение!!!

Независимо от това какво е направило или не е направило!
Просто не всички хора са годни да бъдат родители!
Към децата се иска правилен подход още от първото им вдишване след раждането. А ти определено не си получил този правилен подход, след като се е стигнало до тези конфликти с баба ти например.
Просто хората, които са те възпитавали в детството ти са били хора негодни да общуват с деца и подрастващи, защото самите те имат сериозни емоционални проблеми и комплекси и освен чрез тази така пагубни за психиката на всяко дете агресивни методи, те просто не умеят, не могат, не са способни да реагират по друг начин. Но това не ги оправдава в никакъв случай!!!

ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНИТЕ И КОМЛЕКСИРАНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РОДИТЕЛИ!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9903f0a8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Баща ти е е комплексиран, не ставай като него, завърши училище и си намери работа. остави го да се оправя сам. желая ти успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker