Осиновяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Осиновяване
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1704 пъти
Здравейте. Не съм много навътре с нещата при осиновяването, но искам да разбера дали може да осиновя момиче при положение, че не съм роднина. Тя е на 15. Майка и и баща и са разведени и в момента е присъдена на баща си който не полага никакви грижи за нея и я бие а майка и не е в България. Аз съм на 26, имам работа и бих могла да се грижа за нея. Няколко пъти е оставала в нас да преспива и ми казва, че ме обича повече от собствената си майка. Въпроса ми е мога ли да я осиновя или законно да се грижа за нея? Благодаря предварително и моля модераторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9c43dc8d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление нямаш право - според Семейния кодекс трябва да имате разлика поне 15 г. Това обаче не важи, ако имаш съпруг, който е 15 г. по-възрастен от осиновяваната, т. е. ти може и да си на 20, но ако мъжът ти е на 30, ще можеш да осиновиш момичето.
Освен това, дори и при наличието на горните фактори, ще ти трябва и съгласието на родителите на момичето - без него няма как да осиновиш детето.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1a3af0e239
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако бях на твое място.
Щях да приюта момичето при мен.
След което щях да се обърна веднага към защита на детето и да разкажа какъв е проблема.
И ако това не помогне и продължат да я бият, ще посетя баща ѝ. Ако разговорът не помогне. Нека се пробва срещу по - равностоен противник, щом има толкова смелост да бие 15г. момиче. Ако пък е здрав. Нека се пробва срещу няколко равностойни противника. Все пак докато е в болница няма да е в състояние да се бие. Това обаче е най - последен вариант.
Само че гарантираш ли, че това момиче няма да се прехвърли от един насилник на друг?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ba783e8444
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   да я осиновш няма как, след като има родители които са живи и и се водят настойници, но има вариант да присъдят момичето на теб чрез нейни показания и закрила на детето, като бащата въпреки всичко ще има право да я вижда, освен ако тя не иска. потърси адвокат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 58b33516d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не можеш да я псиновиш, защото не е дадена за осиновяване, говори с родителя й и се разбери. А и тя е голяма вече, нека ти идва на гости. А за осиновяване дори да е дадена, няма да ти я дадат.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7cb554d25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не можеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27497e9020
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо, за да помогнеш на някого, трябва да го осиновиш? Като си толкова загрижена, можеш да станеш попечител. Защо ти е осиновяване. Нека се води на когото ще, важно е ти да се грижиш за нея, за това е достатъчно да се регистрираш за попечител или настойник. Тогава ще можеш да я закриляш пред социалните и други институции. Когато аз бях ученик, хазаите на мои съученици им бяха настойници и им бяха като родители, ходеха на родителски срещи и ги представяха където трябва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ca1bc1e7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря ви за бързото съдействие. Но как ще стане това да живее при мен след акт не е по закон или някакво решение. Редовно ми идва на гости понеже я е страх да се прибере а баща и ако не се прибере не я търси. А с майка и няма как да установим връзка понеже от години не е в България.
Авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eec4685955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Обърни се към социалните и виж какви са шансовете, но и според мен големи шансове нямаш - и заради младостта ти. Ако действително е бито момичето, ще трябва да изкарате медицинско при следващ побой иначе е дума срещо дума.
Отделно ти сигурна ли си, че е вярна тази информация? Често тинейджърите имат конфликти с родителите си и не искат да се съобразяват с родителските съвети, манипулират и така нататък. Тук трябва да си сигурна преди да помогнеш.
Момичето вече е на 15 г., продължавайте по същия начин. Можеш дори да се запознаеш с бащата, за да знае той къде е детето му и на практика тя и без това да живее повече с теб.
Остават още 3 годинки - с тях и без тях.
Отделно много внимавай с такива хора. Знам, че е човешко да се помага и те е спечелила, но често хората от подобни семейства са свикнали да манипулират, за да постигат целите си и да привличат любов, състрадание, услуги отвън, за да компенсират проблемите си. В един момент момичето може да ти се качи на главата и да се вкараш в големи филми. По-добре не установявай формални връзки с толкова голям вече човек - това не е дете на 10 години или нещо такова.
И още едно нещо да знаеш - кръвта вода не става. Не е рядкост да отгледа някой чуждо дете, за да не се обажда това дете дори по празниците без особена причина - просто е взело вече всичко от теб и не е готово да дава.
Такива хора са толкова ощетени, че са свикнали със зъби и нокти да се борят за всяко нещо в живота си. В момента, в който вече ти имаш нужда от тях или не си в състояние да им даваш това, което искат в момента, вече им ставаш излишна и намират друг благодетел.
Само времето ще покаже, но не бъди толкова наивна, а виждай момичето такова каквото е без особена идеализация

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27497e9020
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, много е лесно да станеш настойник. Отивате заедно с момичето при социалните, и разказвате какво искаш да направиш, и защо искаш да го направиш. След тяхна преценка, ще вземат решение и ще получиш отговор. Ако е нужно да се узакони документално, те ще ти кажат как да стане, за да представляваш момичето навсякъде, ставаш като негов родител, всъщност ще бъдеш настойник.

Тълковен речник за настойник
мн. настойници, м. Лице, което временно изпълнява родителски права върху малолетни или представлява родителите им пред някакви власти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 27497e9020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, много е лесно да станеш настойник. Отивате заедно с момичето при социалните, и разказвате какво искаш да направиш, и защо искаш да го направиш. След тяхна преценка, ще вземат решение и ще получиш отговор. Ако е нужно да се узакони документално, те ще ти кажат как да стане, за да представляваш момичето навсякъде, ставаш като негов родител, всъщност ще бъдеш настойник.

Тълковен речник за настойник
мн. настойници, м. Лице, което временно изпълнява родителски права върху малолетни или представлява родителите им пред някакви власти.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ca1bc1e7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много ти благодаря номер 9 за изчерпателния отговор. За мединциско да съгласна е аз и казах за да не търпи повече да се обади в социалните, но тя ми каза че се страхува да не би баща и да и посегне повече. Познаваме се с нея може би вече година и половина и за това време винаги ми казва как стоят положенията в тях и често се стига до плач докато ми разказва. А мен ме е жал на 15 е все пак, а кой нормален родител би се отнасял така със собственото си дете. Психиката и е разклатена. А разсъждава наистина като голям човек. Баща и не я търси ако не се прибере пълна безотговорност като родител. Авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 972fc079af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   10 благодаря. Ще се консултираме със социалните за да ни ма сочат как с действаме.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ef64203bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила, ти си чувствителен, искрен и благороден човек! Но аз виждам връзката ви като между две сестри, не между майка и дъщеря. Ти си силно развълнувана и емоционална в момента, а така не се вземат правилни решения. Възможно е момичето да е добро, но е възможно и да се е вкопчила теб, защото има голяма нужда от помощ. Всички ние носим генетичната информация на родителите си, дори в момента да не личи и самите ние да не го осъзнаваме. Не изпадай в крайности, защото по-късно може да съжаляваш. Някой ден ще имаш семейство и свои собствени деца. Хората и обстоятелствата в живота се променят, помисли върху това! Когато бях млада, живеех само в настоящия момент и сега съм в безпътица!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 80afc5e2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хей 14 права си наистина съм много чувствителна натура и обичам много децата а ми е много тежко да гледам как някое дете поради безотговорноста на родителите си страда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker