Вечните проблеми със свекървата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вечните проблеми със свекървата.
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 3246 пъти
Здравейте. Зная, че историята ми не е нищо ново под слънцето и има вероятност да не бъде одобрена поради тази причина, но ще опитам. Имам чудесна връзка от 4 години и от половин година сме сгодени. За 4 години минах през какво ли не с неговата майка никак не ме харесва жената...
От както се запознхме се държа добре с нея въпреки всички нападки през годините просто винаги има за какво да се хване. Дали ще е, че не знам кой прах е най-добър, коя храна е най-здравословна, как се глади, какви дрехи трябва да си купувам, как е най-добре една жена трябва да се грижи за един мъж и т. н.
Напоследък ми идва в повече и често съм тъжна заради нея и ми е мъчно, защото всяко мое действие е неправилно. Чувала съм я да казва, че съм тъп боклук и колко по-добри жени има на света и как вече години се чуди какво е намерил Т. в мен.
Т. само ме успокоява и казва да я игнорирам, но не помага, а моите приятелки да действам от тук нататък като нея с лошо щом с добро не става, но не зная кое е редното толкова съм объркана. Пиша тук с молбата ако има жени минали през това, което преживявам аз да споделят опита си. Благодаря ви от сърце предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb9a4d6b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Т. ти дава най-правилен съвет. Продължаваш си да си правиш нещата както намериш за добре и не обръщаш внимание на злосните й коментари. В краен случай, когато много те нерви ако ти идват идеи да я ухапеш без да я обиждаш, давай смело. Например когато започне да ти казва че не гладиш добре и т.н., просто се обръщаш и казваш, на конкурс за снаха ли се явявам че не разбрах? Вие снаха ли си търсите или любима на сина си? Моля да понамалите изказванията си, колко зле се справям, аз съм млада живота е пред мен ще се науча, на вашата възраст ще знам всичко което и вие, че може и повече.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a937082bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не пишеш дали живеете заедно със свекървата, много е важно. Ако сте заедно в една къща, отделете се
самостоятелно, ако трябва и под наем. Това е, няма друг начин. Колкото до грижата за мъжа, обясни и, че мъжът ти нито е малко дете, нито болен или слабоумен, та да трябва някой да се грижи за него; а готвенето и всичкото друго просто не е нейна работа. Трябва да заемеш позиция, докато мълчиш, траеш си и гледаш да и угаждаш за да те харесва, няма да са добре нещата.

Заяви позиция. Мъж ти може да има каквито иска отношения с нея, и ще ги има, тя му е майка. Но ти пази дистанция, и най-важното, не живейте заедно със свекър и свекърва. Та виж само думата каква е: СВЕ - КЪРВА. Ама нямаме пари, ама това, ама онова - принципно положение.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b2328d94c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо си още при свекървата, щом е толкова сприхава? С нея ли си сгодена или със сина й? Направете си самостоятелно семейно гнездо и си живейте както искате. Явно и в тебе има трески за дялане, щом още си при свекървата. Сама си търсиш дразнители, за да изливаш злобата си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: eb33551a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Оооо, има начин - и той е да се виждате възможно най-рядко и да живеете възможно най-далече. Между другото, що за мъж е този Т, та не изисква от майка си да се държи с уважение към теб? Проблемът идва от него, че се държи за полите на майка си и не я поставя на място. Свекърва ми се старае да бъде деликатна през повечето време, но мъжът ми винаги взема отношение, ако има някакъв проблем между нас. Майка ми е тежка гемия, но никога не съм й позволила да говори лошо за съпруга ми, дори и в негово отсъствие. Веднъж се изтърва пред детето и й обясних, че ако иска да се виждаме и да вижда внучето си, ще се отнася с уважение към баща му. Не държа да го харесва, но да се държи прилично е задължително.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a3ca1db167
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами има, аз съм такава жена. Тя няма да се оправи, ти спазвай максимална дистанция. Моята успя да ми изработи комплекс за непълноценност. Гледай да избегнеш това. Но това е, щом си с него, приемаш и роднините му. Аз на моята като каже нещо не на място и отвръщам любезно, но "с ритник". Тя от друго не разбира. Но не влизай в махленски разпри, и не говори на мъжа си за майка му. Остави я сама да се излага. Избягвай контакт, колкото можеш. И все пак, по-добре проста свекърва като нашите, отколкото лицемерна и коварна. Щото ако беше последното, щеше да ви раздели, без да разбереш...Те, някои майки имат извратено чувство за обич към синовете. Моята сякаш, ако можеше, тя щеше да му е жена. Все зяпа как е облечен, обръснат, представителен, държи му сметка като че е жена му, а не майка му. Ми добре, че той е нормален. Гледай да даваш на мъжа си женското, не противобоствай с майка му. Приласкавай го за да иска да е с теб, осигури му спокойствие, той, ако е нормален, ще иска да е с теб, а това трябва да ти стига...

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fea0db3cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Жена, която има в речника си "тъп боклук" не заслужава друга снаха, освен такава като нея. Въпреки това, ако момчето си струва, просто може да се държиш резервирано с нея и да не влагаш чувства при нейните думи.
Ако ти си знаеш цената, другите също ще те оценят. Т. е. - дръж на своето за важните неща, а пък за маловажните можеш да се съгласяваш и да й кажеш, че е права - "ах, как не си се сетила до сега". Предполагам, че с тази тактика във времето тя ще омекне. Пълно противопоставяне не е желателно, защото разпъваш приятеля си на кръст.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: eb298abef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно живеете с нея.... Защо?? Просто се изнесете и намали контактите до минимум.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3bc98cc89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да има такива жени-аз. Само че със сестра му. Толкова ме мразеше горката, че постоянно правеше скандали и в крайна сметка успя да се превърне в един от факторите за раздяла.
Държах се мило но в крайна сметка реших да спра да я отразявам. Проблема беше че се намирах в тяхната къща, но ако ти си в свой или в самостоятелен от нея апартамент, просто я избягвай. Тя идва, ти излизаш. Здрасти, чао. Това е според мен хем да не стават скандали, хем и да не се подтискаш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7b6050294d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Важното е мъжа ти да не я слуша, другото ще го преживееш, особено ако си има други снаха/зет. Такива сме жените - ревнуваме еднакво синове, съпрузи и братя от себеподобните си. Ако мъж ти е мъж и си тежи на мястото няма да слуша мама, а теб. Зависи и от теб да успееш да я заместиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ce4bd26454
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох Боже, все едно моятя история четa!
Имaх връзкa с едно момче 7 години и мaйкa му и сестрa му ми нaпрaвихa животa черен (a и неговия също). Нaкрaя, след 7 години упорити опити, успяхa дa ни рaзделят. Мрaзехa ме, зaщото бях "открaднaлa" тяхното момченце. Искaхa дa си го имaт сaмо зa тях си и дa го използвaт 24 чaсa в денонощието-зaплaтaтa си дa им дaвa, нa рaзходки дa ги води, дa им пaзaрувa, нa пикливaтa си сестрa дa и плaщa университетa и дa и купувa дрешки и телефони.... Безсрaмни твaри. Докaто той ме живееше с тях нещaтa вървяхa добре. После остaнa зa известно време без рaботa и се нaложи дa се върне при тях. Оттогaвa бял ден не видях. Тъпaтa му сестрa си бъркaше сополивия нос в нaшите лични рaзговори, позволявaше си дa ме критикувa и дa ме поучaвa кaк трябвa aз дa прaвя нещaтa. Рaботaтa ми не билa хубaвa, не съм знaелa дa прaвя еди кое си, облеклото ми било неприлично... и куп други глупости с които се опитвaше дa ме унижaвa. Гaднaтa свекървa пък си беше измислилa някaквa фaнтaстичнa история зa несъществувaщa болест, охкaше и пъшкaше когaто и беше изгодно и ревеше зa дa мaнипулирa синa си. Тровеше му животa и всеки път когaто той излизaше някъде с мен тя изпaдaше в тежкa "депресия". Пред синa си нaй-лицемерно се държеше добре с мен и ми прaвеше зaбележки уж зa добро, a пък после aз рaзбирaх от приятели и познaти кaк ме обиждa зaд гърбa ми и рaзпрaвя нaляво и нaдясно лъжи зa мен.
Миличкa, тaкивa твaри никогa нямa дa се променят. Нaй-добре ще бъде дa огрaничиш до минимум всякaкъв контaкт с нея. Нaдявaм се дa не живееш с нея. Твоя приятел некa си я посещaвa често, ти му зaяви че ще ходиш при нея двa пъти годишно. Aко ли пък живеете с нея убеди го дa се преместите някъде вие сaми. Нaемете си стaя или мaлко жилище. Aко е невъзможно, ще трябвa дa стaнеш aктрисa. Преувеличaвaй мaлко пред него. Кaжи че си в депресия, ходи при психолог (или се прaви че ходиш). Но гледaй дa не прекaлявaш, дa не се усъмни. Aко трябвa си вземи някaкво зaписвaтелно устройство с микрофон и ходи с него. Тa тя кaто те обиждa дa го зaпишеш всичко и после му го покaзвaш. Друг вaриaнт е, дa и нaмериш някой негър зa любовник, плaти му зa дa я чукa веднъж седмично итя дa бъде доволнa и дa не ти трово животa.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bf1b2a439b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Т. е един льольо, който явно не може да те защити като хората, нито да осигури самостоятелност на семейството ви. Като се хващате с такива, ще търпите и майките им.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 64ee9b7497
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Здравей, при нас помогна дистанциране от свекървата, както и че мъжът ми след първите няколко изцепки започна да се застъпва за мен и и показа категорично, че ако се държи зле с мен, просто няма да ни вижда повече.
Иначе откривам сега като погледна назад доста грешки и в себе си, които са провокирали отношението - чувствах се неуверена в нейно присъствие и исках да ме одобрява и приема. Показвах, ако с нещо ме нарани и се свивах вместо да отговоря със същото. ГОЛЯМА ГРЕШКА - отдавам я донякъде на начина, по които съм възпитана, но от възпитанието има смисъл, когато имаш човек насреща си а не дебелокожо говедо. Тя ще използва всяка слабост, която покажеш, още повече ако мъжът ти се държи пасивно. Той трябва да очертае границите, а ти да се дистанцираш и да почнеш да изказваш на глас нещата, които премълчаваш. И да и показваш, че ти е все тая за нея и не е желана в живота ви, докато не коригира поведението си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 65c72f841f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От автора: Благодаря на всички, че се отзовахте намерих добри съвети в коментарите и само искам да вметна, че НЕ живеем заедно с нея живеем сами. И слава богу нямаше да изтърпя и седмица заедно с нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker