Жена ми не иска нормално раждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жена ми не иска нормално раждане
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2533 пъти
Имам проблем с жена ми. Бременна е в 6ти месец вече и започнахме да говорим за раждането. Аз съм почитател на натуралните неща, представях си как ще съм там докато тя ражда, ще й помагам и т. н. Но тя не ще й да чуе! За нея това въобще не било важно, не иска да усеща подобно нещо, иска просто да се свърши по-бързо.
Не знам как да я убедя в моята гледна точка. Според нея тя ражда, тя решава.
С името на детето е същата работа, пак не иска да ме слуша. Много държа детето ни да го кръстим на баща ми. Вярно, името му не е модерно, но не е и толкова старо. Казва се Найден. Тя като чу, направо полудя. Никога нямало да се съгласи, въобще не харесвала това име. Харесала е Калоян и това е, нито крачка назад. Не че Калоян е лошо, но не е името на баща ми. Тогава тя каза "от къде накъде трябва да се казва като баща ти? Защо да не се казва като моя баща? " Не че би кръстила детето на баща си, тя е против тази традиция също, не я зачита.
Не мога да изляза на глава с нея. Ще ми се да беше по-смирена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4068381972
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Първо не ти, а тя ще понася болката на нормалното раждане както и последствията: като разкъсвания и разтягания. Да не говорим, че и ти след това вероятно ще кажеш, че ти е широка и кой знае какво още. Та след като тя е тази, която ще понася всичко това, мисля, че е ок факта, че тя решава как да роди. Освен това си мисля, че имаш някаква романтична представа за това, как протича едно раждане. Колкото до името ма детето: защо не опитате да направите компромис и двамата- да не е нито Найден, нито Калоян. Нека да е някакво съвсем различно име. Сигурна съм, че може да изберете едно, което да ви харесва и на двамата. Все пак това дете е и твое.
Лола

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 31fcd1d249
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Естествено, че ще кръсти детето както тя си реши! Тя ще го роди, не ти!
Да не говорим, че за мен лично това да кръщаваш детето си на твой роднина е малоумие. Все едно да повтаря неговата съдба

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f9da66aa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Ми права е жена ти. Нито ти ще раждаш, нито нищо. А и Найден е ужасно име, така се кръщават изоставените деца /найден - намерен/. Калоян е страхотно царско име. Разбирам да се противиш за Дейвид или Майкъл, но Калоян е един чудесен избор.
И наистина - жена ти не ражда за да тури на баща ти името, баси егоизма, сериозно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0d875d284
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

4.   Понякога си мисля колко ви е лесно на вас мъжете! Вие не раждате, нямате 9 месеца гадене, болки, безсъние и проблеми, не кърмите бебето и не ви болят гърдите, защото докато дърпа бебето жената я боли, отделно нямате менструация, не се оглеждате дали постоянно не сте изцапали стола или панталона с кръв, нямате болки в корема, главата или някъде другаде, породени от цикъла. Няма през целия ви живот основната грижа за детето да лежи на вашите плещи, майката го кърми, къпе, преоблича, разхожда, възпитава и още куп неща, тя не спи по цели нощи, когато бебето иска да бозае, има температура или не иска да спи. Ами още колко неща вършат жените, който не са свързани с бебета? Жената трябва да е домакинята, тя трябва да сготви манджа на мъжа си, да му изпере гащите и чорапите, да чисти и подрежда след него, да се старае да бъде съпруга и да задоволява прищявките му, често това се върши успоредно с грижи за деца, а мъжете какво правят? В миналото това бих го приела, защото тогава жената единствено е домакинствала и се е грижила за децата, докато мъжът се е трудил и е издържал цялото семейство, но в днешно време мъжете са по-жени от повечето жени. И като добавим и ходене на работа към списъка, който направих по-горе със женски задължения и какво става? Докато мъжът има една работа от 8 до 5, след което се прибира и си паркира задника пред телевизора, после оправя жена си набързо и заспива. Не съм омъжена, но мъжете на повечето ми приятелки и познати са същите. Вижда се, че днешните мъже са готованковци и чакат всичко на готово. И имаш ли идея какви болки са при раждане? Иди да родиш едно бебе и ще видим дали ще си "почитател на натуралните неща" Доста често отдолу жената се разцепва по време на самите напъни, после я шият. Въобще имаш ли си поне най-малката представа какво е раждането? Не си притрябвал на жена ти да и държиш ръката, още по-малко да й помагаш. Там си има медицински лица, които се грижат за всичко, ти само ще се пречкаш. Остави жена си да роди както тя желае, щом се страхува от естественото раждане ще направи секцио и точка. Тялото е нейно, не твое и ти нямаш право да и казваш как ще действа със собственото си тяло. Относно името-вече премина времето, през което бебето непременно трябваше да е кръстено на някой от семейството. Пълна глупост! Измислете хубаво име, което да го има на различни езици, да се произнася и помни лесно и да е хубаво. Пък и защо пък точно на баща ти? Тя може би не се разбира с него. Не знам какви са семейните ви отношения, но вероятно не иска детето да е наречено на него. И аз лично не харесвам Найден като име. Мина му времето на това име. Бебето винаги е повече на майката, така, че нейното решение тежи повече. Приеми го и я остави на мира. Хайде името го махни, но ТИ да и налагаш своите разбирания и предпочитания как ТЯ да ражда и да натрапваш своето мнение за нещо, което засяга нейното тяло и здраве-НЕ!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4287b6d589
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Много сте нападателни. Човекът е толкова съпричастен и иска да е част от цялото това нещо, все пак това е първото му детенце. Радвам се, че има толкова заинтересовани бащи.
Разбира се паниката е малко излишна относно раждането и излишно се карате, защото бебето може да не се обърне с главата на долу и да се наложи секцио така или иначе. Това нека вашата съпруга да го реши, но наистина за името трябва да сте на едно мнение. Избора на име трябва и двамата да ви удовлетворява, намерете името което и на двамата да ви харесва. Не забравяйте и след време, че ще ви питат кой избра името, дори и детето. А мен винаги ме е дразнило някой, като пита на кой е кръстено. В днешно време кой се съобразява с това, вече е отживелица, освен ако наистина няма много важна причина да го направите. Жена ви наистина от сега трябва да е по-смирена, защото след раждането ще е още по-нападателна. И честно да си призная имам чувството, че скоро доста ще ви командва, като се оправдава с детето. Бъдете нащрек с нея. Всичко най-хубаво ви желая.
Ж. 24

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 54ea02f608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-добре естествено раждане да има разкъсвания има болка? но секциото си е операция и то доста голяма!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: baf8d5ed43
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе съжалявам но съм на страната на жена ти. Как ще стане работата която тя трябва да свърши, а именно раждането, си е нейно решение. Ти няма как да й помогаш при нормално раждане, ще напъваш ли или ще поемеш болките. Представи си че тя иска да те заведе при ходжа да те обрежат, заради това че днес има много мюсюлмани в Европа и иска да присъства на ритуалното обрязване и да ти помага!? !? Би ли могла да ти помогне при такава болка?
Калоян не беше ли велик български цар? Не виждам нищо лошо в Калоян. Ти защо пък толкова държиш името да е на баща ти? Името Найден произлиза от намерен, тоест децата кръстени с такова име са намерени/осиновени.
Мисля че на теб ти трябва повече смиреност не на нея. Да си причиниш нежелана физическа болка от смирение не е качество. Да избереш име на собствено дете, да правиш изборите в живота си заради роднини също не е добро качество. Качествата които притежава жена ти са по достойни за уважение, тя има гордост да отстоява мнението си и има самочувствие да взема решения, твоите качества клонят от наивност към простотия съжалявам.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cd96acca8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Приятел, ти ли ще раждаш това дете или тя? Щом ще е тя, си е абсолютно нейно право да реши как ще роди. За теб е важно и тя и детето да са живи и здрави, а оттам нататък нейно си е правота да реши дали ще се мъчи с часове, дали ще и слагат упойка, дали ще правят секцио... това не е твоя грижа! Като почнете мъжете да искате да раждаме натурално, алооо а ти ли ще се мъчиш часове наред? Колкото до името на детето, това е въпрос, който трябва да решите двамата заедно. Не можеш да и налагаш мнението си. И стига с тия традиции от 19 век, че задължително се кръщава на свекъра или на свекървата. Съветвам те вместо да я обвиняваш, че е твърдоглава да седнете и да изберете име, което ви харесва и на двамата. А и асоциациите с името Найден наистина са свързана с намирането на дете, т. е. това име се дава често на изоставено дете, което е било намерено. Така, че не мисля, че идеята е добра. А и какво мрънкаш, не е решила да кръщава детето ви на герой от сапунена опера, нали? Така, че не те знам как я виждаш тая работа, ама това дете не е само твое, че само ти да имаш права и приеми, че тя като негова майка има даже повече права от теб специално по отношение на раждането. Защото тя ще си рискува живота, не ти.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f702443495
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като мъж бих подкрепил жена си, особено в нейното решение относно метода на раждане!
А относно името - съгласявам се със всички коментирали над мен, че името Калоян е много хубаво. А да го кръщаваш на баща си, само защото това е твое решение е много глупаво и никак мъжко!
Може да приемеш, че и сега го кръщаваш на него, защото в името калоян има буквата Н.

Това е! Приеми какво е решила жена ти, защото в момента всичко е на нейн гръб! След време и ти ще взимаш решения. примерно тя ако ти каже да сложиш лигавника, а ти кажеш че не искаш - спокойно може да поемеш отговорността дали ще се изцапа дрехата на дето и след това да я изпереш.
Успех ти желая и бъди по-смирен, това да налагаш своята воля не те прави мъж!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 267ff33162
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Хахаха, чак не вярвам в написаното, авторе. Тук повече пишат жени и ще те "изкълват". Аз също съм жена и изцяло подкрепям твоята - защо ти не станеш по - смирен? Моят съпруг и двата пъти ми предостави избора и относно раждането, и относно имената - и затова едното дете кръстих на него, заради подкрепата и добрия пример. Научи се да подкрепяш, не да командваш. С жена си си избрал да живееш, обещал си да я зачиташ. На баща си можеш да засвидетелстваш уважение по много други начини. Моли се жена ти и детето да са добре, за да не разбереш по лошия начин с какви глупости се занимаваш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1125e64796
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Евала на жена ти. Много правилно е решила. Първо секциото е много добро решение. Аз раждах така и съм много доволна. Никакви болки, никакви усложненеия, никакви рискове за бебето. А ти като няма да раждаш от къде на къде ще имаш желабия изобщо. Знаеш ли че болката от раждането е толкова силна, че мъж не би я понесъл. Равнява се на ампутация на крак.
И второ името найден не е готино и така се казват само по дъртите хора.
И трето какво означава че не можеш да излезеш на глава с нея??? Че не става каквото ти искаш??? !!! Направо супер задръстен си. Осъзнай се.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: de17b930a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   по отношение на раждането не си прав, това е изцяло нейна дейност и отговорност, тя трябва да реши как да мине. а и напълно подкрепям писаното по-горе, че имаш наивно-романтични представи за раждането, почерпени от филми и романи :-) не знам как очакваш да помогнеш, може би да напъваш заедно с нея :-)) остави жената да реши как да роди, така ще е най-спокойна.
за името - това би трябвало да е общо решение на двамата и заедно би трябвало да го решите. името Найден наистина звучи леко архаично и не е често срещано. съветът ми е да изберете ЗАЕДНО някакво нормално звучащо в днешни дни име, което и двамата харесвате.
изобщо от разказа ти никак не ми хареса склонността ти към налагане на твоето мнение и пълното незачитане на нейното. ето цитирам те: "Не мога да изляза на глава с нея. Ще ми се да беше по-смирена. " вероятно под "смирена" разбираш пълно съгласие с теб. някак не ми звучиш като човек, склонен на комуникация и компромиси с жена си, някак забравяш, че и тя е родител и има право на мнение, което не е задължително да съвпада с твоето.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a619ef7820
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Ей такова нещо не бях чувала - мъж да казва на жена си как да ражда.. WTF? ! Мъжки, вземи изгледай клипове на няколко естествени раждания, ама не от филмите, където всичко е цветя и рози и детето се появява с конфети... ами от тези, реалните, документални, където нищо не е спестено. Направо ми призля от теб. Има си лекари за тая работа, а ти по-добре си гледай твоята работа, бъди по-свестен съпруг и подкрепя й жена си, вместо да мрънкаш като свекърва как ще се казва бебето.. А за това това за името 'Найден' направо ще го игнорирам. Вземи помисли малко за жена си и бебето, не само за себе си и баща си, егати тиквеника. Айде, със здраве.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dd1323df42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Найден!!! Ти сериозно ли? Ще го спукат от подигравки в пубертета. Помисли за сина!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 75db254572
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Естествено че няма да иска. Това са адски мъки. Аз когато раждах, в болницата се разнасяха виковете на жените които раждаха без упойка. Мога да те уверя, че ти няма да понесеш да слушаш жена ти как се мъчи, ако си нормален човек и я обичаш. Крясъците са зловещи. А жените след това имат разкъсвания, кръвоизливи и не могат да сядат. Аз си родих секцио и нито ме е боляло, нито имам последици. А и за бенето е по безопасно. Наясно ли си какви родови травми може да получи бебето? Знаеш ли с каква сила са напъните и като му се подаде главата как ще го дърпат, това нежно същество? Може да пострада. А ти как ще помагаш, това вече е смешно.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2f8c9a6f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   виж сега, наистина е голямо изпитание да се роди, и мисля ч за това не трябва да спориш с жена си. много неща могат да се объркат и да загубиш и жена си, и детето си.. за името е съм съгласна с нея, трябва и двамата да сте съгласни. на времето моя брат са го кръстили като са взели една буква името на едната ми баба и една буква от името на другата ми баба, така са измислили име което съдържа и двете букви. не мисля че трябва да се карате за това, по важно е детето да се роди живо и здраво. също което, не разстройвай жена си за да няма проблеми с бременноста, и да няма някакви проблеми със самото бебе.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 542a2a4315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Това е нейното тяло и тя решава!!!
За имената - също не длъжна да се казва на баща ти, обаче детето е и на двама ви, така че е необходим диалог.
За акта на раждане обаче нямаш абсолютно никакво право да се месиш, че и да я убеждаваш. Искрено ме подразни!!!
Ж 28

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 39c2e0299f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Охх, да се смея ли, да плача ли :) Жена съм, на 31 години, преди година се роди нашият син :) Роди се със спешно секцио, но почти до последно ме чакаха да родя по естествен начин. Тези прословути "адски" болки от контракциите за които повечето тук пишат ( даже и не раждали жени) съвсем не са толкова страховити и болезнени :) Мисля, че авторът има право да изисква от съпругата си как да се роди детето. Все пак неговото задължение не приключва в момента на зачатие и до там! Секциото също не е приятно, също се усеща болка, но тя е след раждането, има контракции тогава, тъй като матката трябва да се свие и да се прибере в малкия таз :) И едно правилно водено нормално раждане не оставя след себе си шевове, разкъсвания и белези :) Не е лесно да се роди, но именно затова е толкова прекрасно и уникално и се радвам, че съм жена и го изпитах :) Болките се забравят още на мига. Бих посъветвала автора да успокои жена си, тя се страхува най-вероятно, което е най-нормалното нещо на света. Подкрепи я, няма страшно в раждането, болката е напълно поносима, нека не се паникьосва и да мисли за малкото бебе, което ще види, когато всичко свърши. А ако иска да ражда със секцио по собствено желание, нека и това е вариант :) Тогава обаче, трябва да се заплати сума за избор на екип, която е различна за всяка болница.
Преди всичко нека повярва в себе си, в тялото си.
П. П. Тук някой каза глупостта, че кърменето боляло. Няма такова нещо, кърмя вече една година и не ме е боляло. Ако има болка, значи нещо не е както трябва, но това е друга тема вече :)
За името не мога да кажа нищо, ние решихме, че няма да кръщаваме на никой роднина и бяхме единни в това решение. Хайде, спокойна и лека бременност с един прекрасен и бузест финал :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fc3f96b210
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Виж сега-за раждането, хората са различни. Има мнения и "за" и "против" и при двата вида раждания. Особено пък ако е по-страхлива и има нисък праг на болка. Ако е секцио все пак си е операция има си и негативи. Ако е по-куражлийка и иска да си роди естествено(може да и сложат и епидурална упойка) тогава е друго, но явно тя не е от тях.
Аз съм раждала 2 пъти напълно естествено, дори без упойка и наистина си е доста болезнено, но се възтановяваш по-бързо после. Особено първия път, когато не знаеш какво е, нямаш "пътека"по родовите пътища, не знаеш как и кога да дишаш правилно, за да спомогнеш на процеса и т. н. Вторият път е по-лесно и бързо, но.... си е голямо изпитание и стрес за жената. Важно е да имаш нагласата и да не се страхуваш.
Но в крайна сметка остави жена ти да си реши... Тя ще се мъчи. Добре е, че проявяваш съпричастност и искаш да си с нея в тоя момент.... една морална подкрепа е нещо много важно. Но... дали тя ще иска това от теб.
А и ти как точно ще и помогнеш с присъствието си-ще и намалиш ли болката, ще направиш ли разкритието да стане по-бързо, ще и носиш ли легенчето за повръщане, ще и даваш ли вода, ще попивашли кървищата, които излизат от нея... Би ли изтърпял да я гледаш в такова положение-потна и трепереща, измъчена... подивяла от болки.
Да не стане така ти да припаднеш там като видиш какви са мъки(някой път и с часове), та после и теб да трябва да те свестяват... :)
От друга страна е добре да си там, за да видиш какво се преживява и да и оцениш усилията и страданието, които изтърпява жената, за да роди едно дете...

За името Найден... не е от най хубавите имена, а и така се кръщават "намерените" деца-вече са ти казали, дори по мое време беше така... а пък за сега, съвсем. А вие сте млади хора. Изберете някое по-хубаво име-класическо или съвременно.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fc3f96b210
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   П. С. Калоян е хубаво име-на български владетел... Въобще няма място за сравнение с това, което ти предлагаш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8c04268193
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Само жена ти и лекарите имат право да решават за раждането. Защо мислиш, че твоето мнение е важно? Тялото си е нейно. Ако не подлага на риск детето - ок.

За името съм на мнение, че жената има повече право на глас. Ако майката нарича детето си с омразно име, то и връзката дете-майка ще се наруши. За доброто на детето ти, съгласи се на нейното. Все пак е много хубаво име. Ако беше нещо срамно или гадно за теб, разбирам, но така - нека да е Калоян. Найден означава "намерен" и така наричат често изоставените деца..

Смири се. Следващите години ще има да се смиряваш с доста неща. Използвай да се поупражняваш :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 05546f6182
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Според мен тя трябва да реши как иска да ражда. Тя ще търпи болката и ще понесе евентуалните последствия от това. Трябва обаче да сте внимателни със секциото, защото и то не е безобидно. Изберете добър специалист.
А колкото до името - намерете компромисен вариант, а и помислете добре, защото детето ви ще носи това име. И двете имена са хубави, но за да няма обидени изберете трето.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1750c4a37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Толкова глупости се изписаха по-горе.
Като са се хванали жените за тази вагина, самите те се поставят в позиция на придатък на половия си орган.
От естественото раждане по-добро за жената и бебето няма в масовия случай. Изключенията не са малко, но не са и чак толкова много, но алчни акушер-гинеколози въведоха модата и жените с охота се хванаха на сламката. Едно безпричинно секцио носи много повече рискове. Операция е все пак.

Стигаме до най-голямата глупост, спрягана често и този форум - как жените щели да си разширят детеродните/половите органи след естествено раждане и съпругът им ще си хване любовница или направо ще ги изостави.
Моята съпруга е родила две деца и има най-прекрасната вагина на света. Последното нещо, заради което бих я изоставил, е промяна в диаметъра.
Бил съм с "девойки" в млада възраст, на които им е била по-широка.
Много жалко, ако мислите, че връзката ви се крепи на няколко милиметъра фи повече или по-малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker