Баща ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми...
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1354 пъти
Здавейте! Ако някой ще прочете, надявам се да прочете цялото, защото всяка подробност според мен е важна..

Първоначално ще разкажа малко за себе си...
След 5 месеца ще бъда на 16г. В момента съм 9 клас.
За разлика от съучениците ми нито пия, нито пуша.
Винаги съм се старала в училище. Само в 7клас не знам какво ми имаше, но тогава бях затъпяла, но въпреки всичко успеха ми общо беше 5. 00... Тази година сравнително се стегнах..

Имам сестра, почти на 23. Баща ми и майка ми са заедно...

Отвън изгледждаме като успяло семейство, но... Нима сме щастливи?

До седем годишна живяхме в малко селце(имаме си хубава къща), докато не затвориха училището. Преместихме се на квартира на най-близкия град. Имаше училищни автобуси, но аз много боледувах и не искаха да пътувам през студовете. После настъпи безработица и така до края на пети-шести клас винаги се ограничавах от всико. Просто нямахме пари. Татко реши да замине в чужбина. Искахме да се преместим в по-голям град, защото вече по селата нямаше място за по-младите семейства. До скоро все спестявахме, а отдавна бях тийнейджърка... Исках да си имам хубав телефон, хубави дрехи, да отивам на кафе...

Всички от селото казваха "Леле явно имат много пари, щом могат да си позволят да са в града.. "

На мама ѝ ставаше мъчно... Купуваше по 2 вафли например. За мен и сестра ми. Ние ѝ отчупвахме по едно парче и си деляхме.. Просто са дни, за които не искам да си спомням. От втори до седми клас бях заедно с приятелката ми - най-добрата. Тяхното положение беше добро и когато ѝ казвах, че не мога да си го позволя, често не моеше да ме разбере.. С нея до ден днешен сме най-добри приятелки и се срещаме. Нас двете ни тормозеха, ужасно много. Сексуално, физически и психически ни тормозеха. Имах излишни килограми, но не бях с наднормено тегло, поради лекарствата, които ме караха да имам голяяям апетит.. Вскички ми се подиграваха... Мама когато бях на 12-13 често ми налагаше домашно насилие, често ме обиждаше. Тогава я намразих, защото ми го причиняваше от нищото.. Но всичко мина..

Всички от селото казваха "Момиченцето им е доста пухкава, виж какви бузки, явно всяка вечер хапват месо! Все пак бащата им е в чужбина! "

Миналата година се преместих в по-големие град, купихме си малък апартамент... В банката не останаха никакви пари. Баща ми не искаше да продадем къщата, защото са я построили с много трудности и сърцето му не едавало. Татко през цялото време беше в чужбина и искаше малко да спестим, за всеки случай.

Всички от селото казваха "Леле, сигурно имат много пари дори са купили апартамент! "

Към края на 2015 година сестра ми завърши университета.... Сестра ми замина в чужбина, при любимия си човек след дипломирането, а родителите ми бяха твърдо против.

Мама ѝ казваше: Не познаваш баща си! Нямаш си на идея какво може да направи! ОТНОВО ще започне да пие и пуши, ще изгние в един ъгъл. Аз ще умра от мъка, а сестра ти ще остане съвсем сама!

Знете ли татко защо беше против? Мислеше, че няма да е щастлива, но има нещо по-важно. Всички от селото щяха да кажат "Този човечец ѝ купи апартамент, изпрати я на университет, а тя накрая избяга! Що за дете! " ГОРДОСТТА МУ! Той иска да сме най, той иска да сме перфектни, а не такива, каквито искаме.

Аз помогнах на сестра ми за да избяга, исках да се оттърве от всичко това, защото вече бях започнала да разбирам истинската история..

Когато казахме на татко, че сестра ми я няма, той.. той плачеше.. Съжалих го... Аз го обичах, той беше за мен всичко.. На мама ѝ беше мъчно.. Аз включвах скайпа и говорех със сестра ми, заедно с мама. Татко ни беше забранил да си говорим..

**********
**********
**********

Това беше накратко ужасния ми живот. Спестих някои подробности. Сега, настоящето ме мъчи.. Татко пуши, пие алкохол, но се крие.. Сякаш не усещам как лъха, когато се върне от "магазинчето".
Доста е нервен. Например, когато кликне нещо без да иска, когато използва компютъра започва да псува. Толкова много псува, че дори се стеснявам отвътре. Може би няма да ми повярвате, но сигурно 30 минути от деня си общо прекарва с псуване. Той си е най-нормален строителен работник, а мама камериерка и двамата няма висше образование. Когато той ми попита нещо относно комютъра, защо не става аз се пробвам да го оправя, но не винаги се получава. Започва да ми се кара, че съм била тъпа, за какво са ми били тези техники, щом не знам как да използвам. Той буквално очаква от мен да се науча да програмирам... Очаква невъзможното. Когато ме попита за каквото и да е било, аз се опитвам по-най лесния и простичкия начин да му обесня, за да разбере и запомни. Повтарям му десет пъти, но той се опитва да го прави по друг начин, защото мисли, че знае повече от мен. Накрая си повишам гласа, защото си хабя нервите и той блъска относния предмет, с който се опитва да се справя и крещи "ЕТО, ОПРАВИ ГО! ТИ НАЙ-МНОГО ЗНАЕШ ЗАЩОТО! ТИ СИ ТЪПА, ИМАМ ЕДИН ПРИЯТЕЛ, КОЙТО МОЖЕ ДА ГО ОПРАВИ ЗА МИНУТКА.. ".. Не е доволен от мен. Винаги ме унижава. Сигурно, ако му донеса бележник с 5. 99 ще ме попита защо не е 6. 00.

Сестра ми веднъж разказа, какво е казал мама.. Аз не исках да ѝ вярвам, но вече не се съмнявам.
Татко се е отнасял добре с мама, преди сватбата. Дядо (баща на татко) е бил един много добър и разумен мъж. Мама е решила, че той е подходящия. Сватба, много радости ии така.. Обаче татко имал навика да пие, пуши и да играе хазартни игри. Просто за кеф. Дори веднъж е спечелил сериозна сума, но не можел да изхарчи за себе си "мръсните пари" ии така черпел, помагал, раздавал докато свършат.. Не знам дали една вечер или няколко, той не се е прибрал и не се знае нищо.. Мама мисли, че ѝ е изневерил, но все пак не е сигурна и никога не е питала.

Вие как би сте реагирали, ако мъжът ви нарече неща от сорта на "пача" и "тъпачка". Аз още онази нощ би съм го напуснала..
Преди няколко седмици видяхме татко да отива на погрешна посока, а той каза че отива на съвсем друго място.. Мама ми каза: Тяхната цяла рода... Всеки живее за собствената си гордост.. Сестра ти не ми вярваше, че ще се превърне в такъв.

Той дори искаше да отиде при сестра ми ѝ да ги изтрепи всички.
Няма да се изненадам, ако го направи..

Усещам го.. Още има надежда, още малко любов между тях.. Виждам ги понякога как се гледат в очите.. Татко наистина се нуждае от успокоителни, защото аз скоро ще се депресирам, както беше преди година.. Беше ми трудно..

Хора не мога да търпя. Не знам как да се справя.. Мама се опитва да ме утеши, но не ми помага. Мъжът, който не трябва да позволява на другите да ме обиждат и да ме нараняват, той самият го прави. Вече и моите нерви не издържат и избухвам...
Мълча, сдържам се.. но той продълава още и още.
Сама съм в града.. Нямам приятели, с които да излизам и няма да намеря скоро. Това в момента ми е най-малкия проблем. За гаджета дори не ми остава време да мисля. Той винаги натиква парите, които сме изхарчили. После сам се утешава, че парите са за харчене, НО и трябва да се спестят. -. -

Хора, не знам как да издържам, докато стана на 18 и отида да уча. След като завърша, искам да живея сама, но ще го е жал за парите, които ще дам за квартира и ще каже "Не бяхте ли достатъчно дълго време на квартира? " и няма да ми позволи, но до тогава ще намеря някакъв изход.. Все ще се занимавам с нещо, че да нямам време да бъда мн мн у нас. Но до тогава? Още 2 години!!!

Имам си папагалчета. Правят белички - дразни се, а всъщност аз го чистя. Радостно летят - отново се дразни. Издават радостни звуци - дразни се. Страх ме е да не ги удоши някой ден. Преди няколко дена едното се разболя и ми стана много мъчно, да го виждам в такова положение и се разплаках, а той ми се развика, защо съм плачела за едно тъпо животно. Че ако той умре нямало да ми е било чак толкова жал. Аз самата съм такава. Не си показвам любовта, просто се отнасям добре, но ако се случи нещо на даден човек(или животно)... Аз се съсипвам.

Помогнете ми. Измъчих се да го напиша от един час.. Да го чувам от баща ми, който не е бил никога до мен да ме наранява по този начин. Вместо да показва любовта си. Грижа го е, но е толкова груб... Мама му казва: Стига си я обиждала, никога не я хвалиш! .. Искам да се разкрещя и да ми кажа колко е ужасен и как изглежда отстрани.

Извинявам се за дългото, но трябваше да го излея и се нуждая различни гледни точки.. Не мога да търпя, разберете.. Просто едвам понякога той се сдържа, за да не ме пребие. Не харесвал смеха ми, що съм пуфкала, дигала съм шум. А някой ден ще си остана в един ъгъл да умра, тогава няма кой да му вдига шум.

Нямам сили.. Все още съм на 15, а се чувствам като старица и изморена от всичко. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7ae9b6eb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, прочетох твоята история и много гадно ми стана и бих ти дал съвети ако искаш. Скайпа ми е metallica-1996. Тук няма да пиша всички да виждат!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 68a662cbaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мило момиче!
Казвам се Елена, прочетох всичките ти писания на един дъх, опитвайки се да вникна в същината на нещата и ето ме сега, тук, в коментарите, за да се опитам да ти помогна! :)

Ще започна с това, че когато станеш пълнолетна (демек на 18) той не може с АБСОЛЮТНО нищо да те спре да отидеш да живееш на квартира! Ако го направи, то той нарушава закона и можеш да се обърнеш към полицията!

От това, което разбрах, майка ти е на твоя страна, това е много добре, защото:
- Можеш да й излееш мъката си (за предпочитане е да се разплачеш пред нея, обяснявайки й че не издържаш и тем подобни, за да предприеме ход да те защити пред баща ти. Опитай се да събудиш у нея чувството на майчина закрила, която всяка нормална майка би трябвало да притежава. )
- Може да те подкрепи, когато някой светъл ден направиш стъпка в живота си, която не се нрави на баща ти! Един вид да застане на твоя страна и да те защити от яростта му!

...

След като имаш скайпа на сестра си и поддържате все още контакт, защо не я помолиш за помощ или съвет? Тя най-добре знае как стоят нещата в семейството ви.

...

И като финал ще ти кажа лично аз, ако бях на твое място, как бих постъпила.
Скъпо момиче, бих обяснила абсолютно всичко на майка ми от типа на "как се чувствам" и, че не издържам... Бих я помолила да бъде силна и да избере:
А) Да остане като съпруга при тиранин, който не цени и уважава като човек собствената си дъщеря, съсипвайки чрез действията си здравето й.

Б) Да се разведе с него, като по този начин спаси дъщеря си, а не да я остави да страда.

...

Колкото и гадно или невъзможно да звучи, това е реалността. За баща ти, мила, е вече късно превъзпитанието, той ще си остане така завинаги.
Опитай се да представиш така фактите на майка си.

Надявам се да съм помогнала, желая ти само щастие, успеха, здраве и спокойствие! <3

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 03277cfd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря ви!

Номер 2а... Мама каза, че може да го напусне, ако прекали.
Не знам нещата дали ще се подобрят. Страх ме е да не ни притеснява и след раздялата им.

И двете се чувстваме еднакво. Под стрес. Нито аз, нито тя след като се върнем у дома не можем да се отпуснем, щом татко започне да се нервничи. Той никога няма да ни остави намира, знам...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker