Пред развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пред развод
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 3015 пъти
Здравейте, непознати.
Странно е, че пиша тук, но вече не издържам - трябва да разкажа.

Живеем като семейство от 4 години.
Вкъщи винаги е било тихо и спокойно. Пълен патриархат. Аз си гледам домакинството съвестно, той работи. Паралелно с това винаги съм поддържана, изглеждам добре, тренирам. Той има дете от предишна връзка. Не е негово, но го гледал като свое и е силно привързан. Малкият е съкровище - няма как да не го обича човек. Тихичък такъв, любопитен, некапризен. Той живее с майка си, с която успях да изградя някакви прилични отношения, за да може детето да идва при нас отвреме навреме. По Коледа ме нарече "мамче" и аз тръгнах да го поправям, казах му, че не е редно да ме нарича така, защото си има майка и тя е прекрасна. А малкият каза: "Нееее, различно е. Ти си моето мамче, а тя е мама" Каквото и да означава това, бях титлована и ми стана много приятно.
Отделно от това съм много разкрепостена в интимните ни отношения. Не искам да прозвучи като хвалба някаква, но мисля, че няма мъж, който да не харесва жени като мен. Нито от нещо ме е гнус, нито ще откажа някой експеримент, нито ще ме боли глава. Обичам секса и си искам. Не чакам инициативата да е от другата страна.
Родителите му, особено майка му, обикнах много силно. Тя не е добре със здравето и й става много хубаво, че я търся, помагам й, говорим си. Не излиза почти никъде и аз ходя при нея, гледаме филм, клюкарим съседите й. Никога не съм си позволявала да мисля за родителите му като за някакви чужди хора, аз ги приех в сърцето си, те ми отвърнаха със същото.
Учех и затова не можех да работя. В началото на есента започнах работа и тогава сякаш някой взе моя мъж и постави на негово място чудовище.
Първо започна с подмятания от типа да зарежа всичко, че нищо нямало да се получи. Покрай работата съм щяла да пренебрегвам дома си. Доказах му, че това не е така. Мога да съчетавам двете неща и не само мога, а ми доставя неистово удоволствие, че успявам да го правя.
После започна с онова "не те бива в нищо" И както обожаваше гозбите ми, започна да не иска да яде. Изчистя ли - нещо не съм направила като хорта. Излизаме и аз се забавлявам и танцувам - не го правя добре, седни си, че се излагаш. Обличам се палаво, за да съживя малко секса - смешна си. какво си мислиш, че си секси ли?
Всичко, всичко, което правя за него е недобре, смешно, погрешно или безмислено.

Очаквах че е някакъв период, който ще премине, че се напасва към това, че вече и аз работя. Но нщата ставаха все по-зле.
Преди една седмица някъде се скарахме. Аз вече съм изнервена и не мога да премълчавам. Свалих си халката и му я хвърлих в лицето, а той ме зашлеви. Мислех, че никога няма да позволя на мъж да ме удари или че ако се случи, то след това ще изсипя отрова в кафето му. То той падна на колене, разплака се. Само го помолих да си тръгне, не исках да го виждам и той се изнесе. След няколко дни обаче имах проблеми и през нощта му позвъних да ме откара в бърза помощ. И той пак се прибра вкъщи.

Не спим заедно от един месец някъде. Не спим в едно легло. Аз будувам до късно и после си лягам на дивана. И вчера вечерта се случи. Бях се захласнала в кухнята, той беше навън с приятели. Беше ми казал, че няма да се прибира, че ще спи в един приятел няколко дни, защото искал да помисли малко. Но го чух, че тропа, подвикна ме: "Ела в хола да поговорим"

Говоренето прерастна в скандал. Обвини ме едва ли не, че съм някакъв злодей, че му изневерявам, че съм спряла да го обичам и каквото се сетите. Откъде събрах смелост - не знам, но му казах, че искам развод. Той започна да удря в стената. Аз опитах да го спра, сборихме се. Но той е много силен, паднахме на земята и той започна да ме целува насила. Казах, че не искам... но той си взе, каквото си беше наумил. Цялата ми шия е в синини, а после пак се разплака, каза, че не знае какво го е прихванало, извинява ми се.

С някакво невероятно хладнокръвие просто отидох в банята да се измия, а после си пуснах филм и започнах да се смея на смешките там. Предполгам, че съм изглеждала като луда. Но просто не исках да мисля за всичко, което се беше случило.

По някое време той просто си тръгна.

Не че не зная какво да направя - прекрасно знам. Жалба срещу него и да пусна - няма да има никакъв смисъл, само ще го озлобя. Цялата полиция са му приятели. Но искам да се махна от него, а си седя и си мисля как мога да дам още един шанс.

Страшно съм неуверена относно мъжете. Преди него имах друг човек, който ме остави, за да бъде с друга. Никой не ме е искал за съпруга или за майка на децата му. Не знам защо - будя все някакви низки страсти в мъжете. А с мъжа ми - той ме поиска. За първи път в живота си бях специална за нягоко. Глезеше ме, показваше ме на приятелите си, разхождахме се, хванати за ръка. Водеше ме на някакви места, правеше ми подаръци, грижеше се за мен. На ръце ме е носил в Бърза помощ.
Аз никога не съм била обгрижвана така и бях, а вярвам, че и той много щастливи.

А сега в мен се случва нещо много странно. Жадувам за това да бъда свободна и независима, но ме е ужасно страх от самотата и от това, че няма да има друг, който да, за който да съм специална и важна. Искам да се рзведа с него, но искам и да протаквам тази раздяла, защото се надявам, че неговото е просто момент, в който не е бил на себе си. Искам да забравя, че съществува, да разкажа на всички в какъв Ад живея, но искам и да вярвам, че хората правят грешки и могат да се учат от тях.
Но най-вече е тази моя неувереност.
Какво ще правя сама? Не съм първа младост, вече не мисля и че съм красива. Мога единствено да съм нечия играчка, а това е жалка перспектива. Не го обичам, въпреки че чудесно мога да лъжа себе си. Но като застана честно пред въпросите си - знам, че не го обичам, че не мечтая за бъдеще с него, че ще е по-добре и за двама ни да се разделим. Но ми трябва време да пристъпя към важната крачка, която ще промени толкова много неща. Време, за да се спра да се страхувам от самотата. Толкова ми е хубаво да заспивам до някого, да се грижа за някого... а после?

Днес му се обадих и просто му казах, че съм сготвила супа, която той обича. И той се прибра. Докато вечеряхме му казах, че не съм променила мнението си за развода, но ме е срам да спи по къщите на хората.

После дори излизахме с един приятел. Държим се така сякаш нищо не се е случило. А като се прибрахме не си казахме и думичка. Той погледа телевизия и си легна, а аз останах будна. Искам да заспя и да не мисля за нищо, но не мога.

Не ми трябват съвети - знам какви ще бъдат. Знам и какво ще последва. Нещата в живота следват своя логичен ред и трудно стават чудеса. Просто имах нужда да говоря за това. И ако някой ми пише, то моля нека е някой, който е запознат с бракоразводните дела. как се случват нещата, какво трябва да направя, колко пари струва - такива неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6ee3580584
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е съвет, а само становище. Авторке, ти не знаеш какво искаш. Много ми хареса правилният правопис. Личи, че си умна жена, но много объркана. "Днес му се обадих и просто му казах, че съм сготвила супа, която той обича. И той се прибра. Докато вечеряхме му казах, че не съм променила мнението си за развода, " Мъжът ти наистина е като помияр, щом за една чорба се унижава. А ти защо си играеш с нещастният човек? Щом искаш развод, не му наливай надежди, прилича ми на гавра!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 30e48793bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако е развод по взаимно съгласие и нямате общо имущество, таксите са ниски. Намирате си адвокат, написва ви споразумение, съдът го одобрява и ставате свободни хора.
Но ако мъжът ти не е съгласен, ще трябва да минете развод по исков ред, който е по-скъп и отнема повече време.
Не му давай шанс отново, събрала си се с мъж, който не иска и да работиш и държи да си зависима.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 036463bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мечта за всеки мъж, а със страх от изоставяне, може ли такъв парадокс?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b80623f51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Едно ще ти кажа, ти си адски силна жена.
Първо поздравления за това, че не влизаш в ролята на жертва. Сигурно това ще събере негативи за теб, но няма значение сега. Поздрави и за хладнокръвието, с което решаваш тази ситуация.
Второ. Едно предупреждение! Живееш с насилник и го осъзнаваш добре. Не си давай прекалено много време, защото (и го знаеш) това ще се повтори. Говоря ти като баща на две дъщери и сестра, която е жертва на домашно насилие. Беше, Слава Богу! Години наред тя беше мълчала, за да не ни тревожи, докато един ден онзи не беше я пребил като куче и тя ни потърси за помощ.
Трето. Не си позволявай да си неуверена само защото двама имитации на мъже са решили да те мачкат.
Ще ти кажа нещо ВЯРВАЙ в децата. Те са винаги откровени в това кой харесват и кой не. И повярвай ми те не харесват хора, които не си струват. Детето на мъжа ти е чуждо, както на него, а още повече на теб. То не е длъжно да се преструва, че те харесва, защото ще нарани някого и те е приело в сърцето си като втора майка. А това е ужасно много, повярвай ми. Можеш съвсем спокойно да си сигурна, че вече си победител.
Действай хитро и разумно със съпруга си. Той сега ще е кутре и ще припка по теб, надявайки се да си промениш мнението. Но ти НЕ го променяй! Бори се за себе си, вярвай в себе си и никога не позволявай да бъдеш играчка в ръцете на който и да е.
Дай си време, но не протаквай, ослушвай се, мисли, играй хитро. От горчив опит знам, че много трудно жертвата си тръгва от насилника си. Начертай си план в главата и си го следвай!
И не искаш съвет, но ще ти го дам. СПРИ да мислиш първо за другите, спри да поставяш чуждото щастие пред своето. Защо го прибра? Да беше отишла при приятелка, при роднина мъж, да беше споделила с някой, който ще може да те защити. А ти го прибра, защото те е срам да спи по чужди къщи.
И като баща те моля - разкажи, не си мълчи! Позволи на някого да ти помогне. Приятел, баща, брат, чичо, майка. Ако някога дъщеря ми е тормозена, ще искам да знам.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5a168914af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, мисля че сама си разбрала, че с този мъж нямаш бъдеще. Как примерно ще гледаш деца с такъв човек, който изобщо не може да се контролира.
Правилно си осъзнала, че той има проблем с това, че ти си почнала работа, защото ти с това имаш вече и социален живот, финансово независима и така нататък. Правилно си казала, че си живяла в патриархат, но за добро или лошо в 21 век не можем да си позволим да живеем в патриархат, а от жената се очаква и да работи, а и е добре така, за да си независима - за какво си учила?

С този мъж щеше да имаш така или иначе все някога проблеми. Положителното е, че си го видяла какъв е преди да създадете деца!
Ти бъди безкомпромисна с такива насилници и избухливи типове.
Любовта и сексът са важни, НО за да създадеш семейство с един мъж, да създадеш деца, общо бъдеще трябва повече.
Престави си примерно детето ви да го ядоса нещо - и него ли ще повали на пода или ще удари в стената?
Твое задължение и дълг е да избереш подходящ баща за децата си, не да ги вкарваш във филм, пълен с насилие - физическо и психическо.
Ще ти е трудно, но както сама виждаш си има и предимства. Раздели се с този тип и продължи с живота си напред!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5621a6c1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Евала на 4 за коментара с пет думи е казал всичко.
Защо си неуверена като наистина си мечта за всеки, чакай да го повторя за всеки мъж.
Всичко бих дал да имам да имам жена като теб до себе си. Ще и поверя света си в ръцете й и спокойно ще си гледам щастието. На ръце ще я нося, света ще сложа в краката й.
Защото такива като теб си струват. А не разните ми кифли и чалгарки дето си разтварят краката като видат пари и започват с претенциите а се са същите селянки или па онея празноглави, ама надути еманципирани госпожички дето ги е гад да се хванат за тигана и ми се помотаат само по салончета и почивчици.
Момиче върна ми вярвата в жените чесно ти казвам.
О този лайнар мъжа ти. Извинявам се ама много се нерва. И той е видял посеркото, че си мечта и много го е хванало страх да не те изгуби. Ама насрал ли се е, насрал се е.
И тука ако беше наредила ред сълзи, ред сополи и накрая беше казала "не знам, обичам го" нямаше да коментирам. Обаче ти си друг чешит човек. Оправна мадама. Даже ще ти кажа друго - озлоби се малко. Никаква злоба в теб мамка му няма!!! Игричката му разкажи на тоя нещасник и като си тръгваш да не го направиш тихичко. С гръм и трясък та у три града да се разбере какъв е и да не види повече жена

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ec29fdd7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на коментиралите.
до 1... прочете ли въобще историята за "нещастния човечец" или е така си караш по инерция?

3, благодаря. Вероятно няма да се съгласи да е по взаимно съгласие.

До 4. Еми.. може. Все си мисля, че преча, досаждам. Гледам на никого да не се натрапвам, на никого да не променям навици или ангажименти. Просто... съм такава. Но само в отношенията ми с мъжете. За всичко друго в живота съм страшно уверена, решителна, последователна, напориста.

До 5. Опитвам се да бъда силна и хладнокръвна, защото иначе ми се струва прекалено жалко. Да се отдръпнеш в ъгъла на самосъжалението и да ревеш, вместо да навиеш ръкави и да си оправиш нещата. Това може би е и причината да не споделям с никого. Имам покрай себе си мъже (близки роднини), които моментално ще реагират, но все още не искам да се стига дотам. Прав беше - припка като кутре по мен. То не бяха излизания, подаръци, комплименти.
Само вече нищо не е същото. Аз играя играта си - любезно и студено.
Вечер е много странно. Преди време си пускахме някой филм и аз се сгушвах в него да г гледаме, а сега сядам възможно най-далеко. Няма целувка за добро утро, за "лека работа", няма никаква интимност.
Днес сутринта се опита нещо да ме погали, но аз се дръпнах. Беше някакъв инстинкт - сякаш се предпазвах.
Затова пък когато сме навън с други хора или ще ме хване за ръка, или ще ме прегърне. Използва, че сме сред хора и знае, че аз няма да се направя.
Въобще... някакво много е странно.
Този човек е вече непознат за мен, а в момента спи в съседната стая.

До 6 С детето той никога не се е държал лошо. Не мога да кажа на черното - бяло. Имам чувството, че при него всичко е от ревност... Но да си се оправя с това сам, а не да ме превръща в жертва на комплексите си.

До 7 Много емоциално... БЛАГОДАРЯ за подкрепата.

авторка

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4f01d2c57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как са нещата сега, какво стана?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f1366d4983
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   много оправна, но поредната жертва на дом насилие, има признаци кога един е насилник, и това се тества още преди да се обвържеш. След като има вече насилие, единствения вариант е да бягаш с 200, а не да правиш супички и да го викаш, защото насилието ще ескалира. Такива като авторката всъщност са зависими.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0e62cba382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И цялата работа е, че си поискала да работиш и той се е почувствал едва ли не застрашен-че ще ходиш на работа, ще се срещаш с други хора, ще имаш социални контакти и че финансово няма да си зависима от него... донякъде.
И всичко това е провокирало поведението и отношението му, което е показал към теб в последствие.
Не би трябвало да е така... Ти не си му заложница. Какво е това собственическо отношение към теб.
Ако не разбере и не приеме, че и ти си личност, човек едва ли брака ви ще има бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker