Изритана от вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изритана от вкъщи
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2377 пъти
Здравейте, аз съм на 19 и нашите днес ми казаха да им се махам от погледа. Причината за това е, че не исках да продължавам с участието си. Исках да си взема една година заслужена и нужна почивка или поне половин година. През целия си живот съм била отличен ученик винаги молех за допълнително работа, винаги помагах в къщи, винаги на допълнителни уроци, олимпиади, винаги съм се примирявала в името на общото благо. Но за сметка на всичко това си бях обърнала гръб на здравето, което за жалост рухна тази година. Даже бях и в катастрофа от която все още накуцвам с левия си крак, от тревоги и притеснения получих диабет, изпатих и от други здравословни проблеми, накрая дори цикълът ми спря. Когато нашите разбраха за решението ми последваха два дни обиди в които баща ми дигаше ръка. Подигпафки, хулене и тежки думи от всакакъв род. Няма при кого да отида този избор го нямам. Мисля за работа, това ми беше първото решение, но надали някой ще наеме едно накуцващо момиче.. Няма да се върна при тях изчерпа ми се уважението и търеинието. Нещо което те към мен никога не са имали явно. Имам малко спестени пари, около 200 лева. Ще ми стигнат за да наема малка квартира и ток да платя, ще ям през два дни и ще издържа този месец. Пари за лекарства няма да ми останат, ще търпя на болка, само Бог да е с мен да не вляза пак в болница. Напълно сама съма но това не ме плаши, не е за първи път. Плаши ме факта че ако този месец не си намеря работа ще остана на улицата. Нямам надежди че някой ще ме наеме това и наще ми повтарят. Не знам какво да правя, никой никога не ми е подал ръка по скоро я е отхапвалх. Не виждам изход.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4a760d3870
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е правилно да не живееш при родителите си. Ти си на 19 г. и не искаш да учиш (участваш? ). Те не са длъжни и по закон, и морално да продължават да те издържат.
Спри да се самосъжаляваш. Това, че накуцваш изобщо не е проблем. Търси си работа, която предлага и подслон. Такава е примерно работата в курортите - зимни и после летни. У нас повечето хотелиери имат хотели в зимните курорти и после пращат персонала си в летните и винаги се осигурява спането и почти винаги дори храната, което за теб е много важно, защото 1 месец трябва да работиш, за да получиш заплата в края или най-рано в средата му!
Друга възможност е да отидеш при приятелка за 1 месец.
Не пишеш каква квалификация имаш, но с накуцване можеш да работиш всичко без келнерка да кажем, където се ходи много, но можеш да си камериерка, помощник в кухнята, продавачка, дори шофьорка на такси и какво ли не.
Работа има, но много малко млади хора имате вече трудови навици, а оправдания 1010, за да не работи човек.
Да, тъпо е, че те боли кракът, но има хора без крака, които продължават напред. Намери начин да контролираш ти болежките си и не позволявай те да контролират теб!
Търси си и по-лекичка работа поне за началото.
Препоръчвам ти работа като камериерка - за много хора това е трудна работа, но важи само в началото - 1 месец е много трудно, но бързо се придобива рутина и успяваш много бързо да си вършиш работата. Положителното е, че нямаш по цял ден някой да те контролира, а работиш сама и просто трябва да гледаш да си добра и няма да имаш проблем. Ще можеш и да посядаш отвреме-навреме - примерно някои хора взимат пауза за цигара, ти ще си почиваш по-честичко и ще се справиш. В кухнята е най-трудно, но и най-добре платено...Положителното при такава сезонна работа е, че има осигурено спане, можеш винаги да напуснеш за по-добра работа, а в хотелиерството имаш шансове и за издигане.
Успех

П.П. Безцелно е да казваме, че вашите са виновни - те са, разбира се, отвратителни хора, защото се опитват да те манипулират цял живот да им танцуваш по свирката и то с насилие. Затова е просто най-добре действително да си отидеш, включително като запишеш висше да гледаш да си някъде на общежитие и да се самоиздържаш.
Не е изключено те така да ти „крадат“ от енергията, че да са и причина за болежките ти и след като се откъснеш от тях да оздравееш от повечето си болести. Млада си, тялото ти има много възможности, но докато живееш в този отровен дом няма как да се оправиш.
Добре знаеш, че няма да те изгонят, но ще продължат да ти тровят живота - този път си отиди и ги остави да се пържат в собствения си сос. Не само ще спечелиш удоволетворение, свобода, но и много самочувствие и житейски опит.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ea24c29016
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единственото нещо за което съм съгласен с номер 1 е, че не трябва да губиш време и енергия в самосъжаление. Но като го слушам, не вярвам някога да е изпадал в подобна ситуация. Да, вярно, дал ти е много практични съвети но не всеки си мечтае да е чистачка/сервитьорка/камериерка някъде. То дори и това не е толкова лесно колкото го изкаврва.

Номер 1,
Кефи ме как използваш думата "квалификация" :) Кай честно - според теб каква квалификация има момиче на 19 години?

А бисера е как я направи шофер на такси :) Ти виждал ли си някъде 19 годишна таксиджийка? Аман от капацитети.

Авторке,

Само ти си знаеш през какво си минала за да имаш такива здравословни проблеми и най-вече да развиеш диабет. Само лицемер би казал, че те разбира напълно.

Това което ти предстои да направиш няма да е никак лесно, нито безболезнено, нито краткотрайно. Освен ако не изкараш някакъв невероятен късмет с приятели/познати които да ти помогнат и да ти намерят читава работа. Говориш за 200 лв, че ще ти стигнат за квартира и разходи за месец. Явно не си от София. В провинцията възможностите са още по малко, знам....

Бих искал да ти помогна по някакъв начин, най- вече със скромна сума пари. Но сайта не позволява контакт.

Админи, обръщам се към вас - е ли е възможно да предоставите някакъв контакт на момичето за да мога да му помогна по някакъв начин. Подозирам, че и други хора биха искали същото но тази ваша политика на анонимност в случая се явява пречка.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1df8b45059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега им се сърдиш, но после ще им благодариш. Знам, че сега не осъзнаваш, но са ти направили огромна услуга. А иначе щом имаш 18 и са те изучили, не са ти длъжни повече. И за теб самата е по-добре да не те дондуркат повече, че така биха ти направили мечешка услуга.

От твоя страна ти нямаш право да изискваш от тях цяла година да лешпериш, а те да те хрантутят. Аз например съм баща и съпруг и никой не ми дава това право, защото трябва да се яде. Ти не си на 5 вече и можеш и сама да се оправяш и никой не е длъжен да те храни наготово.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e0682237c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не вземай предвид коментари от рода на номер 3, донякъде 1. По закон не са длъжни, но морално - ДА! За какво живеят хора, на които не им пука за децата им, никога не съм можела да си представя. Но явно твоите са такива, сбъркани... Затова моите съвети са: Потърси си квартира, но тайно, не е нужно да им докладваш. Работа сигурно ще си намериш в някое производство. Там си "умират" за млади хора, защото няма много желаещи млади. Никой няма да ти иска медицински и тем подобни. И работа си намери тайно - и готово.
Моята история малко прилича на твоята - след училище и аз исках една година почивка, въпреки че тогава физически бях все още здрава. Поддадох се на нашите, но в края на 4-ти курс не взех всички изпити и пак завърших една година по-късно. И какъв беше смисъла - че и моето здраве се разклати, макар и не толкова сериозно.
Как да се мотивираш да се опълчиш на вашите - мисли как ще имаш деца един ден, как ще стане това със спрял цикъл, с диабет, кракът ти трябва да се възстанови, за да не накуцваш цял живот...
А вие дето коментирате как родителите не били длъжни, да не се самосъжалявала, а като кажат колко млади хора не могат да имат деца, или имат проблеми, или са болни от "старчески" болести, цъкате с език и се чудите защо така, а тук пишете колкото да "хейтите"!
Дано обърнеш внимание на коментара ми авторке.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 390855d1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм била изритана от вкъщи, не че не планирах да се изнеса просто ме изгониха преди да успея да си подготвя нещата. Трудно е! Много е трудно, наистина! Не разбирам родителите които просто изхвърлят детето си като ненужна вещ когато направи нещо против волята им. Имам котки, създават ми много проблеми, но и през ум не ми е минавало да ги изхвърля тях, а какво остава за собственото ми дете. Мен ме изхвълиха също, защото оказвах да уча... не бях готова и все още не съм. Имам правото си на време и всеки има това право, щом има психологически или физически проблеми... В чужбина където хората са цивилизовани, а не диваци като тук му казват gap year и е нещо напълно нормално.
Никой не казва, че трябва да те хранят, ако не искат или не могат, което пак не мога да го разбера, но да те изхвърлят е нещо ужасно, особено с твоите проблеми.... не знам, за мен това не са хора, а някакви чудовища. Споменаваш Бог, но ако го имаше не би позволил такива хора да имат деца, докато бездетни семейства които биха дали всичко на едно дете страдат... И всъщото време... някакви изверги които бият децата си, психически ги съсипват, унижават ги... Извинявайте, обаче никой не се променя чудотворно когато стане на 18, това не е никакво оправдание за хора които просто вече са уморени да издържат и гледат детето си и се чисто и просто безотговорни.
Като знам през какво съм минала, за да оцелея вярвам, че ако има висша сила която ме е пазила и напътствала това е Дявола.
Номер 2 казва, че има много хора които биха ти помогнали, но повечето ще ти подат ръка, ако те имат полза от това, а много малко ще ти помогнат от сърце... И все пак, дано нещата които ти се случат не те откажат да вярваш в хората, защото има и добро, не само зло... И ще се справиш. Просто трябва да повярваш в себе си и да се бориш, което май не е толкова просто.
Не знам дали админите ще позволят, но искам да оставя e-maila ми s. ***** не знам до колко ще мога да мога да ти помогна, но ще се радвам да ми пишеш, ако ти позволят за го видиш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4a760d3870
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Oт н. 1 до 2 - Разбира се, че човек на 19 г. може и ТРЯБВА да има квалификация. Примерно, който е посещавал Професионална гимназия има диплома за професия и може да започне да работи това. Аз примерно на 19 г. бях дипломиран счетоводител, на 19 г. майка и е била ел. техник, а сестра ми е била дипломиран моделиер и шивач! Всички сме работили по професиите си преди да завършим висше и да се преквалифицираме или да допълним наличната квалификация. Ако си посещавал езикова гимназия пък знаеш езици и можеш да държиш държавен изпит за заклет преводач.
70% от българите нямат висше образование и да твърдиш, че на 19 г. нямаш квалификация е като да твърдиш, че повече от половин България е без квалификация!
Освен това на 19 г. си млад, неупотребен и си доста желан за работа с ниска степен на квалификация, която един 50-годишен човек чисто физически просто не може да върши вече. Разходите са ти ниски, защото нямаш семейство, имущество.

Съгласна съм с н. 6 за съвета да си намериш тайно квартира, но разберете, че ако не учите никой след 18 г. не е длъжен нито по закон, нито морално да ви храни. Да, много е драстично да изгониш отрочето си така, но не е неморално. Който не учи, той ще трябва да работи. Почивки могат да си позволят само хората, които са успяли в нещо, които са постигнали нещо. Да завършиш 12 клас не е никакво постижение и това сами ще го разберете един ден. Почивка след Следването разбирам, но да си си спестил пари, за да пътуваш примерно или да постъпиш в армията или нещо такова, но да киснеш у дома при мама и тати на готово ей така е мечешка услуга и който родител позволява това е част от проблема на нацията ни с младежката безработица и нищо не правенето. 27% от младежите под 25 г. нито работят, нито учат и са в „почивка“
Разбирам Авторката, че има здравословен проблем, но нейното от „почивка“ няма да се оправи.
Нека се замисли малко дали не драматизира излишно и дали не е редно просто да се стегне и да продължи с живота си. Не казвам, че е и ще е лесно, но избор няма. Не можем да останем до живот деца и да си пълнолетен означава не само права, а и отговорности, а оправдания за НЕработа човек винаги може да си намери.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 20cd2d4025
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   авторке, мога да ти кажа как аз бих постъпила на мястото на твоите родители. със сигурност не бих изритала детето си на улицата без покрив и пари да си търси късмета, но и не бих го оставила вкъщи цяла година без конкретно занимание - учение и/или работа. това е доста време, което за мен не е оправдано да бъде пропиляно в "заслужена и нужна почивка ".
всъщност кой ти каза, че е така - лекар ли ти препоръча да не правиш нищо или ти така реши? защото болестите са си болести, но не прочетох да са толкова тежки, за да не можеш да учиш задочно или дори дистанционно например и/или да почнеш някаква почасова или надомна работа. все пак работа не значи непременно физически усилия или носене на камъни. и на мен ми се струва, че малко драматизираш и изпадаш в хипохондрия. стегни се, има хора с къде по-тежки заболявания и те не са се отпуснали като теб.
съветът ми е да се сдобриш с родителите си, да им кажеш, че си сгрешила и да помислиш какво би могла да започнеш. може да е курс, може да е дори самоподготовка, но наистина няма особен смисъл да губиш цяла година в самосъжаление, което според мен още повече ще ти задълбочи проблема вместо да го реши. а ако намериш и някаква работа, ще имаш много плюсове: пари, опит, трудови навици, самочувствие...
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7d31e469bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, дано не се подведеш по коментарите тук...
Мисли за здравето си, мисли че си млада и животът е пред теб, че си бъдеща майка. Прави това, което е най-добре за ТЕБ.

от номер 6

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3894c72aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Така е в живота, дори птиците, с човка избутват от гнездото гарджето, което не иска да се учи да лети навреме. То или ще се научи да лети или ще падне под дървото и ще го изядат хищници.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b3a59cc1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Няма да се върна при тях изчерпа ми се уважението и търеинието. " - това не отговаря на заглавието на темата. Всъщност никой не те е гонил, а ти си си навирила носа и неподготвена се хвърляш в неизвестното. С 200лв в джоба, само до магистралата можеш да стигнеш, а после ясно.... Поне работа си намери и тогава се махай.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 921987af6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "Няма да се върна при тях изчерпа ми се уважението и търеинието. " - 12., това показва, че на авторката все пак и е останало някакво самочувствие, което е много добре.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cdf11e4c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   За мен хора като номер 3 са безчувствени и не знаят що е обич. Никой не говори мама и тати да те гледат цял живот като писано яйце. Но да навършиш пълнолетие и да кажеш на детето си "От днес нататък не сме ти длъжни с нищо, оправяй се сама" - извинете, но за какво сте ги родили тогава и обичате ли ги въобще? Точно такива като вас никога не са били родители за пример. Как ще изриташ собственото си дете и ще го оставиш на улицата, без подслон, пари и гладно... Ако детето е възпитано правилно, то само ще иска да облекчи родителите си като започне някаква работа. Малко по малко ще свикне с това и само ще се "отлъчи" от тях. Това става постепенно, а не едва ли не да нямате търпение да навърши 18 и да му стегнете багажа. Що за хора съществуват...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 53d892edd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Извинявай, но вашите са прави донякъде имаш добра диплома, а си пропиляваш възможностите с тази твоя почивка от ученето, нормално да са разорачовани от теб. Поне да работеше, но ти явно и това не правиш. На хората им е писнало от бездействието и апатията ти и са решили да ти дадат урок! Вземи се в ръце, защото ако продължиш в този дух не знам кой ще те търпи!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fa8deb1c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке, не ги слушай тука коментиращити са хора с много труден живот повечето, хора страшно озлобени и със скапани на н-та степен нерви и просто им идва като отдушник ежедневно да пишат негативни, критични коментари на млади хора, особено ако са на възраст 18-25.
Дори подозирам, че някои от тях чак оргазми получават от това..

Много съжалявам, че не се познаваме, за да опитам да ти помогна да си намериш работа, или поне да те подкрепя емоционално като те изслушам какво те мъчи. Дано да имаш приятелки, приятели да ти помогнат с намирането на работа, или дано вече да си намерила работа. Например в магазин на каса защо да не те вземат, все пак ще си седнала.

Дано модераторите не ми се обидят за това, което ще ти кажа, но друг път не споделяй вече тука.. поне не и преди да станеш на 35-40 минимум.

Следващия път като почувстваш нужда и пак няма на кой да се довериш пробвай в някой англоезичен форум - ще получиш истинско съпричастие, не че и там няма злобни гадняри, но тука нашенците са тотално озверени и смятам, че дори се гордеят с това, а някои от тях и се възбуждат..
Това е от мен.

Желая ти сили, позитивизъм, успех и скорошна финансова независимост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker