Имот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имот
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1949 пъти
Здравейте, аз съм на 24 години и имам дъщеричка на 2 годинки заедно сме с мъжа ми от 5 години. Живеем в апартамента на баща му, но е малък и рещихме да продадем стария и да си земем по- голям сега го продаваме намерихме купувачи и нов апартамент. Баща му и майка му ще ни дадът и за новия, но тъпото е че пак ще бъде на тяхно име. Ние нямаме брак но според мен е редно да ни го препише на двамата със мъжами се пак нищо несе знае в днешно време хората се променят но мъжа ми е съгласен казва той пак си наш да но не и мой може да ме изгони когато си пожелае. И казва да искам от бащами пари ако искам и да е мой. Това не е нормално според мен дайте мнение дали според вас е прав

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 873713ac35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен са прави родителите на съпруга ти. Те все пак продават своето единствено имущество, за да ви угодят, а и искат да подсигурят сина си ако го оставиш, защото ако е на ваше (негово) име апартамента и ти се разведеш, то ще изгониш всички и можеш с децата ви да живееш в този апартамент 18 г., което за тях би било катастрофа, защото ти си млада и можеш да работиш и да се издържаш, а пред тях стои само старостта и мизерната пенсия

В интерес на истината правилно би било новият апартамент да е на името на всички ви, но в различни части - примерно ако старите внесат от продажбата на стария апартамент 50% от супата - новото жилище е редно да е 50% тяхно, ти каквото внесеш или вземеш като кредит - твое и така нататък, но такова нещо на практика е много трудно да се направи.

Знаеш ли кое е най-добре - просто оставете старите да си живеят в СВОЯ апартамент. Той за тях е достатачен. Вие сте млади хора - работете, спестете си пари и си купете апартамент, който ще е само ваш. Защо искаш да сложиш ръка на имота на чужди хора - на теб реално старите никакви не са ти.
Ти самата би ли продала единственото си жилище, за да го препишеш на името на някоя евентуално временна снаха???
Събуди се! Погледни и двете страни.
Самият факт, че ви оставят да живеете при тях е дори достатачен, за да си благодарна, защото поне наем не плащаш.
Аз на тяхно място бих ви дала срок да се изнесете и да почнете свой живот.
На ваше място бих се изнесла, може дори на квартира - никой не е умрял, че е живял на квартира. Научете се да живеете според възможностите си, не да имате претенции към постигнатото от някой друг, било то и роднина.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e7c135bf5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   авторке, не виждам от какво се жалваш. хората продават техен имот, дават техни пари, за да ви купят по-голям, в който да живеете, а ти искаш да имаш собственост върху него??? и откъде следва, че е редно?? когато двамата с мъжа ти съберете пари за апартамент и го купите, ще бъде на ваше име, тогава вече ще е редно и справедливо. на какво основание имаш претенции? имот или го наследяваш от твоите родители, или си го купуваш, това са начините да го придобиеш.
моите деца са малки, но и аз така бих постъпила на мястото на свекъра и свекървата, като гледам колко разглезен народ с претенции се е навъдил...
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e9ee48334b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам за апартамента, но правописа ти е страшен! Нямаш право да искаш този апартамент да е на твое име, защото ти не си вкарала и 1 стотинка в него, хората както каза се променят, кой каза, че ще сте заедно цял живот с този мъж? Утре ще вземете да се скарате и да тръгнете да се разделяте. Живей си с него и не гледай в на хората имуществото, то не е твое.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9aa0af895d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Незнам защо смяташ, че някой ти е длъжен с нещо в тоя живот. Естествено, че ще лупят апартамента на тяхно име, нали го купуват с тяхни пари. Когато ти си спечелиш пари, ще ди купиш апартамент на твое и име. Трябва да си благодарна на тези хора, че те оставят да живееш в техния апартамент.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6b7cc334a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много правилно и разумно решение на старите
Те са се лишавали за да имат този имот а ти искаш с един подпис да си решиш всичките проблеми
Целувай ръка че са съгласни да помогнат

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 631845fd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Нормално, знаеш ли колко труд трябва да положиш за да имаш пари за апартамент, важното е, че ви го предоставят, повечето хора нямат възможност да направят това за децата си и много хора живеят и на квартира.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 74e6ff4ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш право но те си имат свое жилище а това което го продаваме е второ в което мъжъми е живял когато е бил несемеен. Но според мен аз съм права, защото като майка аз нямам нямам каква сигурност може да ме изгони когато си пожелае а майките мислят и за най-лошото а камоли пък ако имаме второ дете. Баба ми и дядо ми са помогнали на бащами за закупуването на къщата ни. Но те неса искали никакви пари от нея което е нормално но с разликата че са имали брак. По стечение на обстоятелствата се разделиха и въпреки че къщата е и на двамата той се изнесе защото ние останахме с майка ни. А аз ако се разделя с мъжа ми ще трябва да живем с децата по квартирите. Няма си смисъл да се ядосвам нищо немога да променя но аз съм си права.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bc5480f548
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Моме, ти за брачни договори чувала ли си? Не случайно са измислени. Ти как искаш, старите да ти купят апартамент и утре когато си развееш байрака, да ги пратиш в девета глуха-направо в старческият дом. Много си нагла, не стига, че ви купуват, ами и на твое име да е!?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b91be9f65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ти го каза - нищо не се знае - утре може да ти скимне да изгониш мъжа си и да си прибереш любовника, в жилището, което са ти подарили. Ти не си сигурна в него, той от къде да е сигурен в теб. Жилище получава този, който го купува. Ти нищо не купуваш, как тогава да получиш - като подарък, за да ти подсигурят бъдещето, вместо да подсигурят бъдещето на сина си? Прав е мъжа ти - подаръци можеш да искаш само от баща си, но и той не е длъжен да ти направи такива, защото си вече пълнолетна и можеш да се издържаш сама. Доколкото разбирам, те и на мъжа ти няма да направят подарък, а ще бъде на тяхно име и вместо да си пуснат наематели, ще ви го дадат да живеете без да плащате. В този смисъл дават еднакво и на двама ви - мъжът ти също няма да получи собственост. А е редно и ти и той, вместо на тях да чакате, сами да си купите жилище, а не да живеете на готово.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: af8074a94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кое не е нормално? Ти и твоите родител няма да дадете нищо, а искаш половината да е за теб-как така? Щом неговите родители ще дават пари, а и стария малък апартамент е купен с техни средства е редно да си бъде на тяхно име. Няма защо да се сърдиш. Ти и твоите родители не сте вложили нищо, за да искаш да бъде и на двамата или и ти да имаш дял на твоето име. Защото ако се разведете-опссс, сега виждам, че нямате и брак -значи не би трябвало изобщо да имаш нищо. Какви са тия претенции-след като не си дала и лев?
Ако се разделите(не казвам разведете, защото нямате брак) той ще остане пак на тяхно име, а ти имаш право да останеш там до навършване на 18г на детето.
Може да решат го препишат след време на детето....
При положение, че нямаш брак, ако партньора ти да почине ти няма да го наследиш(не само това жилище, защото ще е на родителите му, а по принцип)Негов наследник ще е само детето. А на това жилище, ако не го препишат след време на детето, наследници ще бъдат и неговите братя или сестри ако има такива.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9bb714f4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Апартамента е на родителите на мъжа ти и малко сякаш изнагляваш с претенциите си да е и на твое име.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bea30558a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Можеш да претендираш само за собственост, която лично си заработила и купила или донесла като зестра. Като знаеш колко трудно се изкарват пари и какви са доходите в България, недоумявам как въобще може да ти мине такава мисъл през главата! Може би когато му дойде времето, ще продадеш своя имот и парите ще подариш на някой външен!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d5c57d078c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, искам да ти напиша една истинска история.
Един познат така като тебе си правеше сметка как да препише имот на единственото си дете, като визираше ЧУЖД(на баба му и на дядо му имот) с цел собствена облага.
Изпокара се с почти всички роднини около себе си, построи си къща на тяхно място, но не е довършена - доникъде е.
И докато лакомеше за бъдещето какво ще бъде за него и детето му, жена му почина... наскоро... трагедия.
А сега помисли, това ли трябва да тормози съзнанието ти? Радвай се, че имаш живи същества около себе си - мъж, дете, родители и не се грижи за бъдещи имоти, защото никой не знае какво му носи утрешния ден.
----
Някой, който е загубил близък, а също и имота си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 92e23d927c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Авторке в никакъв случай не си права. Това че вие имате дете и може да имате второ и трето и пето си е ваше решение, не свекърите ти правят децата. Ти и мъжа ти правите деца и затова вие носите отговорност да осигурите дом над главите им докато навършат пълнолетие. Това че вашите са получили дом като подарък, съвсем не означава че някой на теб ти е длъжен да ти подари дом. Бъди благодарна че в момента не сте на квартира с мъжа ти и по този начин свекърите ви помагат да не харчите от своите си доходи, на всичкото отгоре и ви играят о свирката че това жилище ви било малко и сега ще влагат свой средства да купят по голямо. Та те са си отгледали децата тези пари които смятат да вложат в полза на твоето семейство, могат да идат по екскурзии по света. Но твоите свекъри се лишават отделили са и пак в вас ще влагат.
Моята леля има син и снаха и две внучета, но си продаде личното наследство от родителите и отиде го изхарчи с втория си съпруг на карибските острови, как ли се чувства снаха й ако мисли като теб?
Ти би трябвало да си благодарна на свекърва си, че не си влага парите в своя а във ваша полза.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1e3e56b26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До авторката в пост 7:
И си права, и не си. Разбирам те напълно, че ако те изгони, заедно с децата отивате на улицата. Но защо на улицата, той от улицата ли те взе?
Докато нямате брак нямаш никаква сигурност-но няма и как да претендираш. Работи върху себе си и се образовай, защото нищо в този живот не се знае. Но е неморално да искаш чуждото. По-скоро с твоя човек изтеглете кредит и си купете съвместно -на името на двамата, апартамент. Давайте го под наем, за да погасявате кредита. И хем ще имаш някаква сигурност, ако нещо се случи някой ден. С изгонването.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e7c135bf5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   моме, като искаш сигурност, си запряташ ръкавите, хващаш се на работа, изкарваш пари и купуваш жилище. да, може да те изгони когато пожелае, негово право е. дори да се ожените, жилището пак няма да е негово и ти нямаш никакво право над него.
честно казано, много се чудя на такива като теб, дето смело се събират с мъже и раждат без брак, а после реват, че нямали сигурност. съжителството без брак е за самостоятелни, независими мацки с работа, достатъчно доходи, жилище, които и с мъж, и без мъж нямат проблем да се оправят в живота. а такива като теб са чули, че е модерно да не се жениш и хайде жабата като коня.
сигурността, моето момиче, никой не е длъжен да ти я осигурява. запряташ си ръкавите, хващаш се на работа и хоп - получаваш я.
Ж44, номер 2

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ac17e6bf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Ами изкарвай пари и си купи имот авторке.
Или както казва мъжа ти искай пари от баща си и си купи апартамент.
Аз поне не осъждам хора, на които родителите им им купуват разни работи, но това да получаваш материални облаги от хора, които не са ти родители - вече не го приемам.

Или ти сега като си родила и трябва да ти преписват апартамент и да ти дават разни работи.
Както казаха по - горе апартамента ще го наследи детето и бъдещите ви деца, ако решите да имате такива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker