Не искам абитуриентски бал , баща ми ме принуждава,моля ви помогнете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам абитуриентски бал , баща ми ме принуждава,моля ви помогнете
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 3527 пъти
Здравейте моля редакторите да публикуват историята ми. Имам нужда от съвети, момиче на 18 години съм. Тази година завършвам. Както разбрахте от заглавието аз не искам бал, тази мисъл не ми харесва. Категорично бях отказала, но баща ми ме заплашваше как нямало да ми говори, щял да се разболее и нещо да му стане, ако не отида на бала. Съгласих се да отида в ресторанта със съучениците си и на снимките също, както и да направим събиране с роднините. Купихме рокля 400 лева, красива е, но пак нямам желание да отида. Просто не ме влече това нещо с минаването през центра крещенето и другите неща. Не съм затворена, нито грозна нито дебела. Избрах си прическа и т. н. Но ще отида само в ресторанта, нямам намерение да се показвам. Не е защото не се харесвам, напротив харесвам се и то много, но не намирам за нужно да ме гледа целия град. Днес обаче баща ми, ми каза че бил намерил кола за бала. Този коморомис не искам да правя. Как да му обясня, колко сме се карали на тази тема и ме принуди в край на сметка, но не искам да ходя, всеки ден се тормозя не искам, и с това насилване още повече ме отблъсква. Има по важни неща за мене мразя този бал и всичката олелия която се вдига покрай него, когато направя нещо смислено в живота си, нека тогава има огромно празненство, а дори няма да знам на къде да поема, дали ще ме приемат там където искам, дали ще завърша добре. Харесвам да излизам да се забавлявам, но ми е толкова напрегнато точно сега, че изобщо не ми е до това. Хиляди пъти му обесних, но той настоява на неговото. Яд ме е, че от осми до 11 клас, се шляех, не учех и чак сега видях как съучениците ми имат цел и я следват, аз също имам, но е малко късно. Помогнете ми да обесня на баща ми, имали ли сте такъв проблем, не знам вече ще откача постоянно мисля за това имам остри болки в корема от толкова притеснение, аз дори може да не изкарам матурите, те за бал ме готвят, защо се налагат над мен, защо искат да решават всичко вместо мен, аз човек ли съм, нямам ли право да реша дали искам или не, те какво искат? Искат ли да се върна пияна и дрогирана от този бал, ей така на пук, защото ме е яд че успяват да наделяват над мен. Имах стари проблеми с алкохол и наркотици още преди четири пет години, но това е минало. Стремя се да съм напълно нов човек. Дори цигари не пуша. Промених се коренно. И не искам да се връщам назад, а когато ме подтискат така не знам какво да правя, ужасно е. Идва и повтаря, повтаря докато не се съглася, моля ви дайте ми съвет какво да кажа какво да сторя не издържам... Благодаря, че отделихте от времето си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: d5afbb9741
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига истерии. Отиваш - хапваш, пийваш, играеш и си прекарваш добре. На никой няма да му пука, ако не отидеш. Повярвай ми. Преди години и аз си измислях такива неща, но просто си сложих гащи, риза и отидох на шибания бал. Напих се и припаднах, но това е друга история. Щастливи дни.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 463d994bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А постави ли се на негово място? Помисли ли той защо го прави всичко това? Помисли ли какви са задълженията на един баща? Помисли ли колко е трудно в тези времена той да ги изпълни и колко е срамно пред роднини, познати и съседи да не успее да направи човек от дъщеря си, да направи бал на дъщеря си?
Само като прочетох изречението, че той радостно една вечер съобщил че намерил кола, ми стана ясно че семейството не е кой знае колко добре финансово. Не се е справил много добре човека с осигуряването на пари /80% от бащите в България са така/, след като и дъщеря му е имала проблем с алкохол и наркотици и там не се е справил кой знае колко добре, и сега Тя завършваш средно, той е успял да реши проблемите, отделил е дъщеря си от наркотиците, намерил е пари за бал, и изведнъж ти пак кривваш от пътя дърпаш се като магаре на лед. Като млада козичка все в тръните край пътя се забиваш, а той горкия се мъчи ли мъчи да вкара дъщеря си в правия път.
Нямало да изкараш матурите нямало да учиш висше, ми това са си твои задължения не негови, от него се изисква да те храни и отглежда докато завършиш образование, докато си вземеш хляба в ръцете, да ти направи бал, след време да помогне за сватба, а дали после цял живот ще бъдеш продавачка в плод зеленчук си е твоя отговорност.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f1926490ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   При положение, че всичко е приготвено не виждам смисъл да се съпротивляваш. Не на последно място представи си на родителите ти какво им е-те искат да ти осигурят този ден в живота, а ти се дърпаш като няква лигла. А и все пак защо като имаш толкова много притеснения относно матурите, приема във ВУЗ и т. н., защо се инатиш като магаре да отидеш на бала, който е няма и 1 ден и да си спестиш разправиите с баща си?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5d604690c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На своя бал аз не отидох. Всички бяха учудени, не се беше случвало някой да пропусне бала си. Какво изгубих-нищо.
Не ми липсваше какафонията, предпразничната треска, разходите също не ги намерих за оправдани. Все пак това е само една вечер, истинския празник за мен е с близки и може да е всеки един ден и само с няколко бутилки хубаво вино.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee68770242
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Няма спасение от тази Бай-Ганьовщина и показност. :D

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 411bc250d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И мен преди 10 години ме накараха. Аз отидох за да измуфтя някакви пари все пак. Бях единственото момиче без кола, с панталон. Седях до 22 часа, напих се като свиня и отидох да се наспя при приятел, та да не ме гледат в нас. Това ми беше прословутия бал. Няма смисъл, но на по-старите ходи им обясни. Поне можеш да използваш случая за финансова изгода.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b411b93d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Баща ти е комплексар, егоист, простоват и задръстен човек.
Много хора от неговото поколение са такива, ако това те успокоява. Тука коментари номер2 и номер3 го доказват.
Щом си пълнолетна по законите на държавата, в която живеем никой не може да те задължи да ходиш където и да било. Кажи му да се стегне и да не се глези - казват, че ние малките сме разглезени, но всъщност тяхното поколение са най - разглезените.

Преразкажи му какво си ни написала тука, и ако пак не вземе от дума, значи ще изляза права за нещата, които писах.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7d0c7a3cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   мнението ми се доближава до това на 1 и 2. и аз мисля, че излишно драматизираш. не е нужно да правите купон с 200 души, както и не е нужно да се върнеш пияна и дрогирана. това е просто една вечер, може би последната от детството ти.
баща ти просто е горд с дъщеря си, която е успяла да се откъсне от лошата среда (което не винаги е така, ако не беше успяла, днес можеше и да не си жива), завършва средно, има планове за бъдещето и иска да покаже на близките си. направи удодолствие на човека, дай му възможност да се покаже с теб. такива моменти, повярвай, не са никак много.
след това ще имаш възможност цял живот да правиш каквото искаш.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8a4b05da91
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Българската простотия с баловете край няма. Голяма комплексарщина, голямо чудо. Да покажем на цяло село какъв подвиг е извършило детето - да завърши 12 клас! Уау!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 49f9d5da2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   не съм съгласна с коментиращите, които казват че 'какво толкова' и да му угодиш на баща ти.
че е късно, късно е, ама е грешно по начало той да принуждава теб за някакви негови мечти. това е твоето завършване, твоето училище, твоите съученици и твоят момент, който ти решаваш дали да имаш или да пропуснеш. за мен това означава, както казва номер 8, че баща ти е комплексар, простоват човек от малък град, дето просто го интересува да не го говорят хората, че не е направил бал на дъщеря си.
поне знаеш какво ти един ден не би причинала на детето си :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 463d994bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Айде бе хора, бащата бил простоват, тук дъщерята не знае какво иска, нима таткото е избрал роклята, нима таткото я е пробвал за да я купи? Тя в един момент е тръгнала да избира рокля пробвала е, харесала е, купили са й рокля и сега поради някаква отделна причина не иска да ходи. Баща й, като татко си е свършил задълженията, тя като дъщеря и ученичка не си върши своите, сигурна е че няма да вземе матурите и се двоуми дали да иде на бал, ту ходи да избира рокля ту не иска да ходи на бал.
Колкото до българската простотия с баловете №10 въобще не е наясно. Навсякъде по света се отбелязва като празник завършването на средно образование. Е да тук в България някой момичета се изхвърлят с неправилно еротични рокли, но в никакъв случай не са по скъпи от облеклото на други завършващи европейци. Тук родителите наемат или заемат автомобили за бала, в Европа родителите им купуват коли преди бала и тийновете на 19 си имат собствени в повечето случай нови автомобили.
Нашата авторка просто я е срам чувства се гузна да празнува завършване като знае че няма да завърши /няма да вземе матурите/. Гадно й е че баща й се справя макар да му е трудно с всичките си задължения, а тя има едно задължение и с него не може да се справи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7848c464aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ти малко го изкара все едно на гилотина ще ходиш. Можеш да отидеш на бала си и без цялата тази дандания, която го съпровожда. Не е нужно да се прибираш пияна и напушена или да го правиш, за да си прекараш добре. От своя бал аз си тръгнах почти трезвен, защото човек може да си прекара добре и без да се прави на куче с алкохол. Пък и като вземеш матурите ще имаш повод да празнуваш и да се отпуснеш. Просто се възползвай от ситуацията. Това е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6c58c7f991
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Отиди! Ако трябва само в ресторанта, няма да е кой знае какво! Аз лично имах само 1 приятел в класа цели пет години, и накрая се направи че не ме познава едва ли не...но аз все пак отидох, и дори танцувах сама, като изключим че само един друг съученик ме покани. Иди дори само заради баща ти, аз отидох също заради нашите до голяма степен- просто те се радват повече от теб че си завършила, за тях радостта че си го постигнала е двойна!!! Разбирам баща ти и те съветвам да преглътнеш резервите си и да му направиш това удоволствие. Предполагам че ще ти е благодарен, като има предвид колко не искаш, а го правиш главно заради него.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1388d2bf80
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Било срамно да не се направи бал на детето!? Абе, вие нормални ли сте!? Всеки е свободен да си прави каквото реши за добре. Сватбите и баловете в България са превърнати в такава простотия и селяния, че едва ли има още накъде. Да излезеш и да се забавляваш със съучениците е супер. Да си купуваш обаче рокли и костюми, които ще облечеш 1-2 пъти, да наемаш коли, да се окичваш със злата и накрая и да теглиш кредит за всичко това, защото много така правят-супер простотия! Дай да се покажем колко сме велики!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 463d994bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Да срамно е №15 Срамно е да си такъв непрокопсаник, че да не можеш да вземеш един парцал на дъщеря си, да й купиш едно герданче, а още по срамно е да вземеш кредит за това, но поне тайният от обществото кредит може да прикрие факта, че таткото е чак такъв непрокопсаник. Та целта на кредита не е да покажат колко са велики, а да прикрият какви неудачници са.
Аз също съм против вземането на кредити за тъпи неща като техника, телефони, коледни подаръци, балове и сватби и т. н. Но може би това е само защото имам финансовата възможност да купя нужните ми вещи и предварително планувам големи разходи и имам заделени. За родителите които едвам слагат храна на масата и едвам плащат режийните, да нямат пари да обличат детето си за сбирката на класа е комплекс и този комплекс бива използван от фирмите за бързи кредити.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1388d2bf80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ми, не номер 16, не е срамно. По твоята логика голяма част от българите са неудачници. Просто държавата е бедна и не всеки може да извади няколко хилядарки. Това не е срамно, срамно е да ги дадеш за позьорство. Не е срамно да теглиш кредит за техника и неща, които ще са ти полезни.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7d3cc72a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Жал ми е за баща ти. Инвестирал е доста пари в теб. Радва се, че завършваш. Предполагам си единствено дете, бала също е един. Аз съм на 13 и аз далеч не си падам по такива неща, но ако се поставя на негово място би ми станало много мъчно, че не мога да отпразнувам този ден с дете си. Да не споменавам, че явно вече всичко е уредено и неразбираем защо се дърпаш като някаква лигла, каквато всъщност си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 13b573b0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Като не искаш да ходиш, не ходи. Това е твоят бал. Ако не го считаш "твой" - не ходи! Ако някой ти каже копче, кажи му: И през 1976 година Цветелина Бориславова не ходи на бал, а виж я къде стигна! Бала беше на 23-СОУ, тогава беше 23 ЕСПУ! Толкоз! На когото му се ходи на бал, да ходи!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a32ade7cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз съм майка на абитуриент. Сина ми и той се чуди как ще се справи с матурите, но вярвам, че все някак ще изкара. И той добре си полудува няколко години, но от септември работи много хубава, добре платена и доста перспективан работа, защото си налягаше парцалките да учи език. Друго не знае кой знае колко, но знае два езика и има визия. Аз съм против цялата дандания около баловете. Но сина ми иска един ден, два не иска, после три се двоуми. Все пак купихме костюм и то възможно най-скъпия на пазара по негов избор /има страхотен усет за мода / и сега ако вземе, че не отиде ще му откъсна главата. Няма да правиме сеири и панаири, в тесен семеен кръг ще се съберем, но пък сега вие младите като не се жените това е единственото семейно тържество, официално. Кръщането и бала. Няма вече изпращане в казарма, няма сватби, няма нищо. А това са семейни традиции, това е семейна съпричастност, народопсихология. Като си отиде и тя, какво остава? Баща ти донякъде го разбирам. Едно време аз така се опъвах за сватбата. Еййй какъв зор беше от страна на мъжа ми да има голяма сватба. Виках им да ни дадат парите и да ходим на пътешествие, а те какво щели да кажат хората... Днес съм майка и на дъщеря и бих била щастлива да я видя в бяла рокля :) Така че помисли. Той иска да ти направи тържество. Разреши му. Но поговори с него, като 18 годишна, а не 15 год кифла. Седни и му кажи как се чувстваш и простичко го помоли да бъде по семпло и неангажиращо. Има и още нещо. Живееш в малък град явно, щом ще инете през града. Значи той ще се почувства ужасно ако ти не минеш с класа си. Целия град ще говори и удумва. Кой знае какви глупости ще се чуят. Спести му тези тревоги.
ДЪЛЖИШ МУ ГО. Защо ще попиташ? Защото докато ти си се шляла по улиците с дрога, алкохол и цигари, този човек е бил, като пребит. Бил е ритеснен, ужасен, не е знаел дали няма да те намери в някоя канавка. изживял е ужаса и днес е щастлив и горд с теб. Много горд, че неговото момиче се е измъкнало и има цел и амбиция. Горд е с теб., че си успяла. Горд е, че си хубава. И освен всичко друго те обича. Бъди сигурна в това. Един ден, когато пораснеш и имаш и свои деца ще го разбереш. Днес ние сме досадните старци :) Така е мило момиче. Помисли.
Ж48

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0e1aefc969
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Вече си пълнолетна и имаш пълно право да взимаш решения. Пък ако ще и да става дума за нещо толкова тривиално като ходенето/не ходенето на бала. Така, че говори спокойно с баща си и му кажи, че изобщо не ти допада идеята да се правиш на клоун и да крещиш като луда по улиците, само защото другите правят така. Просто се научи да си отстояваш мнението, а и не се тревожи, че на баща ти ще му стане нещо и ще се разболее, това просто е любим прийом на възрастните хора за да те накарат да се чувстваш виновна и накрая да стане тяхното. Да, може и малко да се пообиди, но нищо повече. А и в крайна сметка ако сега му отстъпиш ще продължи и за в бъдеще да ти налага мнението си и то за далеч по важни неща. Защото е без значение дали ще идеш на бал или не, но ако например баща ти си наложи мнението какво да учиш, тогава последиците ще са сериозни, защото ще загубиш години правейки и учейки нещо, което не искаш. За това, колкото и да е трудно научи се да казваш НЕ и не се поддавай на емоционален шантаж. А и честно казано ако не се разбираш добре със съучениците си, балът се превръща в огромна простотия. Цяла нощ се насилваш да ти е забавно, а в същото време само си мечтаеш да се измъкнеш час по скоро от компанията на тия пияни хора, които не харесваш дори когато са трезвени. Моя бал поне беше такъв и даже малко съжалявам, че отидох, ама поне моя си е грешката, никой не ме е карал на сила. Така, че няма кого да обвинявам, че беше огромно разочарование.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0ac34bdd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Номер8 съм, здравейте :)

Просто не можах да се стърпя да не пиша в подкрепа на това колко съм права за разглезените родители:

http://gospodari.com/майката-на-абитуриентката-с-рокля-за-15-000-лева-дължи-пари-на-блока-в-който-живее-video106710.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker