Не понасям майка си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не понасям майка си
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1726 пъти
Не я понасям. Постоянно ме нервира. Не съм в пубертета, че да се изнервям от всичко, на 21 съм. Уча в друг град и съм на квартира, така че поне вече се откъснах от нея, но тя често ми звъни през деня да ме питала как съм, какво правя и др. подобни и все ми казва каква манджа сготвила. Вината ми е, че още не работя и тя дава парите за квартирата, но няма как-трябва да пропускам лекции, а те са полезни и не може да се мине без тях. Сега е решила през уикенда да идва на гости-след няколко часа ще искам да си я изпратя. Тя ще иска да ми сготви, ще почне да чисти и т. н., а мен ме дразни, когато започне да ми дава съвети как да си подреждам квартирата-не е разхвърляно, но не е по начина, по който тя иска да бъде. Не мога да издържа повече! Освен всичко е и параноична-чула нещо по новините и мисли, че и на мен може да се случи и постоянно слушам съвети да не ходя еди-къде си из града, да внимавам...
Имали ли сте подобен проблем?
Моля ви, модератори, публикувайте темата, колкото и глупава да звучи, спешно имам нужда от съвет. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: faa9b670e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти е виновна действително в две неща - че те е разглезила до N - та степен и второто е, че не е осъзнала, че си голяма жена, която не само може, но и ТРЯБВА сама да изкарва поне отчасти прехраната си.

Ти в едно си виновна - в това, че не си разбрала, че всички свободи в живота на един пълнолетен човек идват с отговорности.
Ако искаш ТИ да определяш как да бъде подредено жилището ТИ, кой кога да ти идва на гости и да ти се обажда по телефона ще трябва ТИ да си плащаш жилището, телефона и прехраната.
Не си търси оправдание със следването. Сама осъзнаваш, че на 21 г. отдавна е трябвало да почнеш да работиш почасово и във ваканциите ако си искала свободи, но ти знаеш дори какво е да си свободен, защото мама винаги е там да ти предложи топъл беберон.
Изборът е твой - или беберонът, или свободата. Не можеш да имаш и двете - хем да си свободна жена, хем да цоцкаш от майка си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8a512a5867
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1 е прав-избери, или едното, или другото. Ако искаш да запазиш поне малко достойнството си, си хвани сама работа и й покажи, че можеш и БЕЗ нея.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b5de89752e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Каква голяма жена, бе? Авторката сама споделя, че още бозае от майка си!
Намери си почасова работа, ако трябва отивай другата учебна година на общежитие...
НО мрънкането няма да е като да се лишиш от нещо, нали?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a9ff80664f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пожелавам майка ти да е жива и здрава, но представи си, че я няма никога вече-няма кой да ти се обади по телефона, няма кой да ти сготви, няма кой да ти плати квартирата, няма на кого ти да се обадиш. Единственото място, където можеш да отидеш винаги и по всяко време, е домът на родителите. Единствените хора, които винаги ще са на твоя страна и ще те защитават с цената на живота си, дори ако извършиш престъпление, са родителите. Ще разбереш това, когато станеш родител. В живота всичко се връща-някога ти ще търсиш децата си, представи си, че те се държат като теб. Искрено съчувствам на майка ти. Отгледала е с много любов и грижи разглезен неблагодарник. Какво ще стане, когато тя остарее и има нужда от твоите грижи? Какво ще стане , когато ти остарееш и имаш нужда от помощта на твоите деца?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 150d234fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, ами какво да ти кажа, освен истината, а тя е че тука пишат предимно някви лелки и нормално да са солидарни към майка ти. Но наистина е много обсебваща и досадна жена, така както си я описала поне. Не знам баща ти има ли го, с нея ли живее, ако не, то дано да си намери мъж - тогава вече няма да се сеща за тебе, ахаха, еми така е лелички, няма какво да се лъжеме, хаха.
А ти наистина трябва да почнеш да си вадиш сама парите, за да можеш с чиста съвест да й кажеш - виж майка ми, я си вземи куче и ме остави да си живея живота.
Но според мен дори и като почнеш работа, а ти естествено, че ще почнеш, тя пак ще продължи да ти досажда, ако не си намери мъж, или някакво друго занимание.
За това замисляй се да почваш да си вадиш парите и да са толкова, че да не ти се налага да я викаш като имаш деца, или други проблеми за в бъдеще.
Това е от мен, успех.

Послепис: Смятам, че коментарите щяха да са маалко по - различни, ако авторката беше момче.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 30cc9381a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, предполагах, че отговорите ще са такива-че не оценявам загрижеността на майка си, че не я ценя и т. н. Май само 8 ме разбира. Майка ми живее с баща ми, обаче той изобщо не я отразява и тя се е прехвърлила на мен. Аз съм й човека за приказка, иска да знае всичко, а аз вече не го понасям това, защото, колкото и да съм зависима от нея, съм индивидуален човек, вече с различни "житейски" проблеми. Моето ежедневие е напълно различно от нейното, а тя май не си дава сметка. Мен не ме интересува колко перални е пуснала, или каква манджа е направила, защото това основно ми казва (сякаш ми дава отчет? !? !? ! ) и явно се опитва да ме задържи на телефона.
Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker