Има ли начин да разбера ако съм осиновена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли начин да разбера ако съм осиновена?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 8849 пъти
Преди година научих, че може би съм осиновена, но не го чух от родителите си, а от друг човек. Не искам да споделям цялата история, но го научих от човек на който съм склонна да вярвам. Замислих е и установих, че като цяло по косвени доказателства има много голяма логика това да не са родителите ми. Помня, че преди време питах майка ми в колко часа съм родена и тя каза, че нито тя, нито баща ми си спомня. Тогава ми се стори възможно, въпреки, че питах за някакъв ориентировъчен час, а не с точност до минутата... Освен това разглеждах веднъж разглеждах албума с детски снимки на една приятелка и попитах майка ми защо тя няма снимки бременна-тогава бях дете и просто исках да видя мама с голям корем, защото ми беше забавно. Тя ми каза, че е било скъпо да правиш снимки по онова време и за това не са правили... Странното е, че за сметка на това има много снимки от сватбата, а също така и на мен като бебе. Баща ми има фотоапарат и не виждам защо за девет месеца не би направил нито една снимка на нещо толкова важно като бременната му жена. От друга снимка пък-първата на майка ми с мен виждам, че мама е доста слаба. Мои приятелки които родиха останаха известно време по-пълни в корема, а майка ми е като дъска при положение, че никога не е спортувала или потдържала фигурата си. Първата ни снимка заедно не е от болницата, а удома...
С родителите ми в момента не си говорим, защото ме изхвърлиха на улицата. Аз искам да се сдобрим, но ми е много трудно да направя първата крачка, защото се боя, че пак ще ме изоставят. Не, че имам нужда от тях материално искам просто да ме обичат и да се разбираме. Докато майка ми винаги е смятала, че ако ги търся за нещо то- е за пари. Винаги съм получавала много малка финансова подкрепа от тях-по скоро символична от колкото друго. Наистина винаги са се стискали да ми купят нещо по-скъпо дреха, телефон или друго, а не е като да са нямали никакви пари. При първата възможност ме оставиха, защото се оказа, че не отговарям на очакванията им. За тях целия живот е за мнението на другите, за парите, за престижа... , а аз не вярвам в това. И все пак бях готова да се, , продам" и да уча и да работя и да вървя срещу себе си, за да получа тяхното одобрение и любов! Навреме срещнах човек който ми помогна да вървя по своя собствен път, но платих тежка цена за това и се разделих с родителите си.
В момента ми е много трудно да се доверя на някого. Страх ме е, че ще ме изостави в момента в който вече нямам какво да му предложа.
Това стана дълго и тегаво. Nevermind my feelings. Кажете ми дали има начин да разбера, дали съм осиновена. Няма да търся родителите си, не ме интересува защо са ме дали за осиновяване. Няма да оставя още една майка да се ебава с чувствата ми, ако ме е искала е щяла да ме задържи, така че наистина нямам желание да се срещаме и да слушам пошли извинения от любопитство искам да знам-да или не! Това ще е и приключвам с историята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: e7f9b32c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ами по твоите критерии сигурно 90% от хората навън сме осиновени.
И моята майка не си спомня часа на раждането ми, и тя няма снимки бременна и нашите не са ми дали и 1 лв. откакто съм станала на 18 г. Наскоро дори се омъжих с тежка сватба и мрънкаха, че трябва да си купуват тоалети, а за сватбата дори не дадоха пари за 1 цвете да кажем.
С две думи, мила, колкото и да не ти се вярва - точно тези неща говорят повече, че си тяхна дъщеря.
Ако беше осиновена тези хора щяха да те глезят до последно, защото щеше да си желано дете, трудно получено и все пак - дарено дете, но чуждо. Осиновените деца по принцип са глезени и много добре гледани, а своите деца имаш право да си ги гледаш както искаш...и съответно да не ги гледаш.
Освен това навремето хората не са правили толкова снимки, защото е било скъпо, а и е нямало ленти често. Бременните жени преди са се крили и не е било прието дори навън да ходиш, камо ли да се снимаш и да позираш. Фотографията на бременни жени е нова мода и това, че някой не е дебел след раждане е само признак за добър ген или дисциплина. Да си дебела родилка е лошо и неестествено, не обратното.

А това, че имаш различни принципи от тях е също естествено. Принципите и ценностите не са въпрос на ген, а и сте различни поколения!!!
Но ако се съмняваш си направи някакъв ген-тест и стига се тормози.
Ти както описваш нещата обаче си за мен с абсолютна сигурност тяхно дете, но или нежелано, или просто не са били готови за родители или сте просто твърде различни. Доста хора мислят също, че като дадат 2 лв. на детето си ще го разглезят или нещо такова, но знай със сигурност - точно осиновителите глезят буквално децата си до крайна степен от чувство на вина, но и защото гледат все пак чуждо дете и ги е страх какво ще каже то и хората.
Собствените деца сме пренебрегваните и материално ограничаваните, а който ти е казал, че си била осиновена е недоброжелател и завистник. Дори да беше какво променя това, между другото? Родителите са си родители и да се из.... и да родиш някого не те прави родител.

Да, твоите родители не са перфектни и не са родителите, които си желаеш, но човек не си избира родителите. Обичай родителите си и търси добрите им страни, прощавай лошите, защото няма да ги промениш. Номерът е човек сам да се стреми да е по-добър родител, а своите не можеш да промениш - родни или осиновители - разлика за мен няма.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 74b58c1497
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно време на никой, включително и на мен и през ум не ни е минавало да се снимаме бременни. Тогава някак си много не се приемаше за естетично. А да се снимаш бременна с гол корем-немислимо! И моята майка не помни с точност часа на раждането на мен и сестра ми. А баща хи дълго време и датите не помнеше. За сватбите се наемаше фотограф, който правеше снимки, и дълго след това се разглеждаха. Сега като се замисля, на нито една от приятелките и съученичките, на коите съм гледала снимки на родителите, не съм виждала снимки на бременната им майка. Това нищо не значи.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 71b03b1cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм на 30. Майка ми има снимки като бременна - семейни снимки до едни цъфнали рози и от едно пътуване, когато е нила в 8-мия месец. Помни часа на раждането, защото в родилната стая е имало часовник на стената. Има снимки и от изписването.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 329d751899
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може пък и да си осиновена. Това, което казва номер 1, не е вярно. Осиновителите не си глезят децата. Напротив, в България осиновено дете се нарича хранениче, счита се, че трябва да им е благодарно, че са го взели, един вид милостиня... Имам две осиновени приятелки, към които се отнасяха също като към теб. Едната много дълго преди да научи истината (от друг човек, не от родителите) подозираше, че е осиновена. След като научи, не се почувства по-добре, напротив - плачеше дни наред. Не знам дали си готова да понесеш истината, ако наистина си осиновена.
Има начин да се провери - намери си акта за раждане, отзад обикновено, ако майката е получила помощ от държавата за раждането, има един печат, който се е поставял навремето. Ако на твоя акт за раждане го няма, може и да си осиновена.
И не, не е нормално майка ти да не си спомня часа на раждането ти. Моята майка помни в колко часа съм родена, както и сестра ми. Помни всеки детайл от раждането - към колко часа е започнало, кой я е закарал до болницата, как се е държал лекарят... Не е нормално една майка да не помни по кое време на денонощието е започнала да ражда, колко часа е раждала.
Имаш всички основания да считаш, че си била осиновена, но ако продължиш да ровиш, може наистина да те заболи, ако си права.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fac1eae459
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Прави са 1. и 2. Според мен също нямаш основание да мислиш, че си осиновена, на база на изброените от теб неща.

А ако все пак държиш да знаеш, единствения сигурен начин е чрез днк тест. Ако е вярно това, което показват по филмите, може с косъм или слюнка. Все пак сте близки и няма да ти е трудно да вземеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6148b4474b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисля, че има легализиран начин да разбереш това. Има си тайна на осиновяването. Като изключим твоите аргументи, които е възможно да са плод на фантазии, след като си научила, аз не виждам причина човекът, който ти го е казал да те е излъгал. Просто аз не знам случай на такава лъжа. Обикновено е истина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3f20b1327a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление няма как да разбереш благодарение на глупостта за тайната на осиновяването.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f66f1878fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Попитай най-напред майка ти дали има нещо, което трябва да знаеш за себе си. Наблюдавай я как ще реагира и какво ще ти каже.
Имаш ли баби... или по-възрастни хора в рода. Обикновено те знаят много тайни в семейството. Сближи се с някоя и я разпитай внимателно.
Не пишеш на колко години си. Ако си вече пълнолетна е редно родителите да ти кажат истината, ако има нещо... Ако не, може да стане така, че друг човек ще ти каже... както вече казваш, че някой нещо ти е споменал.
Но както вече по-напред някой е казал само ДНК тест може със сигурност да докаже какво е всъщност.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 40365347a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ако ти е неудобно да го попиташ просто, когато им отидеш на гости опитай някак си да вземеш по някой косъм от четките или гребените им и да направиш днк тест. Когато резултатите излвзат ги попитай имат ли да ти казват нещо и готово. Сега е прието детето от малко да знае, че е осиновено. Номер 5 не си прав има осиновени деца, към, които родителите се държат като със собствени!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f48da4e01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9. и н. 5 са прави. Вярно е това за косъма - но трябва да е с корен (по четките за коса се намират и с корени). Ако можеш вземи повече от един, но и с един става.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 573ad74cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 9, има и такива родители на осиновени деца, които се отнасят нормално с тях, но повечето, които са осиновили дете преди над 20 г., обикновено не са такива. В днешно време начинът, по който се гледа на осиновяването, включително от самите осиновители, е много по-различен в сравнение с преди 20-30 г., така че няма база за сравнение. Прочети все пак някоя от темите, в които авторът споделя, че обмисля да осинови дете, виж коментарите и пак си помисли дали не съм права.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b34509c3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7, това ни е наследство от комунизма (развития социализъм), то тогава и много други тайни и шушу-мушовщини е имало :)
Вярно е, че за много хора е по-добре да не ги знаят, че са осиновени, но поради тези тайни има много които сега се чудят дали не са. Както се казва покрай сухото гори и мокрото. А и някои научават късно, че са осиновени. Така, че съм напълно съгласен с теб. А като цяло това за мен си е измама, въпреки, че е озаконена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 59e85fd5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Осиновена си.
Ж19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker