Дете-злодей или внушение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дете-злодей или внушение?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2053 пъти
Аз съм майка и имам момиче на 9 години. Мен много ме е грижа за неговото здраве и затова реших да я преместя в друго училище. Казах причината на другите майки и те ми казаха, че гледам твърде много филми. Затова реших да се допитам и до вас... Възможно ли е дете да е злодей?
Не става дума за моето момиче, а за съученика и Роби. На пръв поглед добро и скромно момче, не общува с другите деца и учителите постоянно го хвалят. Но дъщеря ми казва друго, както още няколко нейни приятелки.
Преди няколко дни едно момче от класа е паднало по стълбите в училище и си е счупило ръката, докато е слизало... Заедно с Роби. Приятелка на дъщеря ми отсъствала цяла седмица, заради болки в стомаха... На миналия ден Роби я е почерпил със сладки. Преди месец е станало пожар в кабинета по Физика... Роби си тръгнал последен от занималнята. Всички тези неща ми ги каза дъщеря ми. При всички злополуки Роби е бил наблизо. Възможно е да си измисля, тя е 9 годишно дете, но аз и вярвам, защото съм и майка. Учителите потвърдиха бедствията, но се съмняваха да е бил Роби.
Последното нещо, което ме накара да повярвам на детето ми беше, че един път излязохме на детската площадка и там беше само Роби. В чантата си сложи нещо, което заприлича на мъртва котка. Викнах го, но веднага избяга. Потърсих родителите му, но когато и да отида, те не са си вкъщи.
Може би твърде се вживявам или се филмирам, но мисля само доброто на дъщеря ми и недай си Боже, ако се случи нещо отново, не искам тя да е потърпевша. Искам съвети от Вас, защото каквото и да направя, струва ми се все грешно! Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0c962172b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, много е възможно дете да върши разни неща, но толкова много и да остане неразкрито е невъзможно. Истината винаги излиза наяве. Освен това кабинетите по физика са винаги заключени, 9. годишните едва ли имат достъп до отрова, а и сладките едва ли ги пекат сами... да бутне някого по стълбите - ОК, но в едно училище има много деца и никога не може човек да остане сам, за да бутне някого незабелязано - все някой щеше да го види.
Но да - децата са също хора и правят разни неща. Нещо повече - те са по-жестоки към животните и ближните си от възрастните, защото не са овладяли много от социалните спирачки, които са възпитани, не се раждаме с тях, а са резултат от възпитание, култура, общуване.
И все пак е малко крайно да преместиш детето си в друго училище заради това. Злодеи виаги ще има - ако не е това дете, то в другото училище ще е друго.
Ние имахме в училище голям побойник. Никога не съм се заяждала с него, но един ден ме издебна след училище и ей така ме наби - беше зима, аз бях облечена с грейка и от удърите, но и от уплах се напиках. Голям стрес беше за мен. На никого не казах. Днес същият този побойник е баща, семеен и ми е приятел във фейсбук, който редовно чета дори. Завършил е човека, работи като консултант, имаме сходни политически и социални разбирания дори. С две думи - няма общо с детето, което беше някога и за което всички предричаха, че ще завърши в затвора, а днес е консервативен еснаф, баща на 2 деца, кара VW, има ипотека и е женен от поне 8 г. за една и съща жена, която изглежда доста щаслива на снимките.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ee3963f12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами виж какво, след като толкова те притеснява това момче, вземи и премести твоята дъщеря. Нищо няма да загубите... лошото е, че тези злодеи ги има във всеки клас, квартал, училище. Не можем винаги да бъдем до децата, нито те винаги всичко ни казват...
аз например никога не казвах на наще, когато ме е ударил или обидил в училище някой такъв злодей.
Мислех си: те и без това си имат достатъчно грижи на главата, за да ги занимавам и с мойте глупости...

Бог да пази нашите зеца от тези злодеи. После те отиват във фирми като консултанти, във ФБ, и не им личи злобата, но тя е там, вътре в тях. Няма да бутнат човека по стълбите, но те са същите злодеи и са между нас.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 891be32336
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Склонна съм да ви вярвам преди време попаднах на пост във фейсбук за дете в първи клас пребило малко коте до смърт. Нещата, които описа са меко казано тревожни и наистина е по -добре да държиш дъщеря си далеч от това дете. А другите родители на какво мнение са за въпросното момче? В училището няма ли охранителни камери по коридорите и в класните стаи? Ако има вината му много лесно може да бъде доказана ако се свалят записите. В училище преди 4 години благодарение на записите от камерите се доказа вината на едно момче и едно момиче от 10 клас затова, че са изгорили дневника на класа си. Естествено ги изгониха. А другите деца досега не са ли се оплаквали от него?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 36ead9018c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По добре премести детето си. Училища много. Здравето на малката ви принцеса е по важно от някакви глупави присмявки и коментари, на тези са против ти да се погрижиш за твойта дъщеря. Момчето най вероятно е социопат и използва другите. Ти подобре направи това което ще подсигури спокойствието на теб и момичето. То го заслужава и ти й също. Дори и всичко това да не е вярно по добре заложи на сигурно. Ако дъщеря ти остане в училището печели страх и тревога на много ранна възраст и бъдещ филм на ужасите. Ти решаваш и ти прави каквото искаш Аз само посочих гледна точка която е една от многото.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b27aa4d768
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и аз мисля, че гледаш много филми :-) трудно е за едно 9-годишно дете да извърши всичко това - да бутне дете е възможно, но да прави сладки с отрова или лекарство?? откъде ще го вземе, как ще приготви сладки без никой вкъщи да го види?
кабинетът по физика е заключен, ползва се от по-големите. физика се учи от 7 клас, ако не се лъжа, 9 годишните нямат работа там :-)) а и от занималнята последна трябва да си тръгва учителката, не дете.
за котката - всъщност не си видяла добре, може и да е била плюшена играчка. детето може да е избягало по много причини, да усеща, че не го харесваш, да крие нещо по негови си детски причини, да не му разрешават да говори с непознати...
ако се притесняваш, достатъчно е дъщеря ти да не играе с хего и да стои настрана. във всеки случай, за да го обвиниш и да говориш с родителите му, трябва да имаш реални доказателства, а не подозрения.
Ж44

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2cdfbd3911
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ей, няма да говориш лошо за сина ми от негово Величество Сатаната! Ще пострадате много лошо и двамата...
Сега сериозно. Срува ми се, че по някаква причина си си измислила тази история-Роби е странно има за България, не знам кой тук ще си кръсти детето така. Освен това девет годишно момче колкото и да е умно и проклето трудно ще направи курабии с отрова, освен ако не смяташ, че живее в къщата на семейство Адамс и подправят манджите си със сол, пипер и цианид. Да подпалиш цял кабинет по физика... когато си във втори клас и реално нямаш физика а, човекът и природата вече си е цяло майсторство. Първо стая не се подпалва толкова лесно колкото си мислиш.
Според мен си измисляш този Роби-Антихриста!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a962a348ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Името му е Роберто, в училището има 3 деца с това име. Децата от втори клас влизат в кабинета по Физика и той не се заключва, не знам защо. Няма камери в училището. Просто съм притеснена майка и очаквах помощ от вас, но вие сте като останалите родители... Защо ще и е на възрастна жена да си измисля? Всякакви деца ги има по света и това, че не сме в Америка, не значи, че е невъзможно да се случи... Благодарности към номер 2, 3 и 4!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b252280a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 8, имам колега в групата, който се казва Роберт, в предишния ми поток в съседната група също имаше момче на име Роберт и галено го наричаха Роби. Не е наше име но има хора които си кръщават децата така.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0a0cf784d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Децата които са недолюбвани, или всичката любов от тях е насочена ким братя или сестри стават Жестоки. По себе си съдя. Убил сум много котки,хвърляйки ги от високо, бесил съм кучета, бил съм се с децата, докато станах около 16 годишен и започнах да оценявам света другояче. Децата са жестоки по природа, защото не мислят за последствия, а се радват на чуждата болка! Ако детето попадне на свестни учители и родители, може и да се оправи овреме. Аз нямах този шанс. Не бях красив, не бях любимец нито на учители, нито на родители. Майка ми и до днес обича брат ми повече и го показва на всички. Ако ви е страх от Роби, знайте че и него от нещо го е страх и затова си го изкарва на тези окйоло него, които са по-слаби! Любовта прави чудеса, ама къде е тази любов днес? Аз сум на 57 години, много съм видял, света съм обиколил поне 2 пъте, но много малко любов съм видял. Навсякъде тези които правят зло, го правят защото и на тях им е зле. Много малко хора са истински хора и обичат другите повече от себе си! Само с Обич и Любов можете да промените Роби и такива като него. Защото те мислят че само тях ги боли и се радват, като видят че и друг може да изпитва болка! Обичайте хората повече за да ви обичат и те! И не търсете вина. Това не е виновен човек, той просто не знае и никой не го обича!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0a0cf784d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Много лесно се пали даже! Достатъчно е да разлееш малко химикал по пода и да го запалиш! Правил съм го в 5-ти клас. Запалих кабинета по биология, след като откраднах лупи и бръсначи за дисекция! Вие защо си мислите че децата са по-глупави от вас? По-умни са и по-добре асоциират, само по-малко знаят!
Казх ви и пак ви казвам, за да има промяна, трябва любов. Мен ме ббиеше баща ми с чехъл, майка ми с точилка или с юмруци. И какво промениха - станах по-тъжен и по-лош! Само любовта ще оправи този лош свят! А преди да наказвате, си помислете дали и вие заслужавате прошка!

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c4b9b4105b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер7, ти може и да си имала късмет с твоите деца и техните другарчета, но идея си нямаш колко изобретателни могат да бъдат макар и да са на едноцифрена възраст хората.
И до голяма степен на тези "злодейчета" им се получават номерата точно заради възрастни като тебе, които тотално подценяват въображението и способностите на малкия на години човек.

Иначе дано все пак да се изясни ситуацията, защото това дете определено има нужда от психологическа помощ, също така и родителите му, с които може би трябва и да не контактува за напред, поне докато не се оправят" и които са виновниците за злите му действия.

Авторке, поздравление, че си наблюдателен родител и най - вече, че имаш доверие на детето си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: db210d986e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Вече има твърде мн такива трилъри.. Сираче, Поличбата, Джошуа и др.. нямаш шанс с такъв сюжет, твърде изтъркано е :р

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b27aa4d768
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   19, точно пък от хора като теб, които имат развинтено въображение, могат да тръгнат доста заблуди. такова въображение имат и децата, напълно е възможно дъщерята на авторката да си измисля и да украсява нещата.
всъщност някой хванал ли е детето да прави нещо нередно, има ли реални доказателства срещу него? защото в историята освен косвени улики и подозрения, друго не прочетох. и не забравяй, че всеки е невинен до доказване на противното.
и да, децата могат да бъдат изобретателни, но все пак са деца и едва ли е толкова трудно да ги хванеш. тогава един кръстосан разпит би показал дали е виновен или не. толкова ли няма охрана, видеонаблюдение, свидетели?
не казвам, че детето непременно е невинно, но от написаното никак не следва, че е виновно (ако приемем историята за истинска:-)
Ж44

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker