Баща ми и брат ми решиха да ме оставят без наследство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97760)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23009)
 Секс и интимност (11338)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4905)
 Здраве (7876)
 Спорт и красота (4116)
 На работното място (2202)
 Образование (6014)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13348)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми и брат ми решиха да ме оставят без наследство
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2082 пъти
Живеем във фамилна къща построена от дядо ми преди 45г на два етажа всеки с отделен вход. Преди да почине дядо преписа неговия етаж на мене и в момента аз живея там. Преди 8г. почина и майка. От известно време баща ми се пропи, живее с една жена и разчитат на доходи от рентата на нивите които са около средно за годините 20-25 хиляди лева. Започнаха разправиите между нас. Брат ми който е по-малък от мене е болен по рождение и живее при баща ми. Разбрах, че са решили да дарят нивите и останалата част от къщата на зетя на жената с която живее баща ми с договор за гледане на двамата. Аз имам също дял от къщата и нивите понеже са придобити по време на брака между родителите ми. Казах че не съм съгласен с намерението им. Но виждам как ходят при адвокати събират скици за имота. Мили хора ако можете дайте ми съвет как да постъпя и какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8809f0c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Трябва да се срещнеш с добър адвокат. Много малко информация си дал.
Примерно не пишеш как са придобити тези ниви.
1. Родителите ти са купили нивите
Тогава ти имаш дял, който е равен на този на брат ти и е в наследство от починалата ти майка, която е имала 50%. Баща ти притежава 50% от закупените от тях ниви останалите 50% се делят на 3 части на тримата наследника на майка ти - ти, брат ти и баща ти.

2. Нивите са наследство
2. 1 Ако нивите са наслество на майка ти, то тя има 3 наследници - ти, брат ти и баща ти и всеки притежава 1/3 част от нивите
2. 3 Ако нивите идват от бащината ти страна (баща ти ги е наследил или ги е получил в подарък), то той притежава нивите си, защото е жив. Наследено или придобито като подарък недвижимо имущество по време на един брак остава собственост на съпруга, на когото е подарено или от които е наследено. Майка ти е притежавала само закупени имоти или изрично подарени и на двамата имоти, наследени от двамата имоти!

Най-вероятно става дума за ниви, които са на баща ти (наследил ги е от своите родители да кажем). Тогава майка ти е нямала дял и съответно ти нямаш дял.

Виж се обаче с адвокат и вижте какви са ти шансовете.

Иначе спри да слухтиш и да се караш за наследство. Достатачно си наследил. По-добре инвестирай усилията си в това ти сам да спечелиш пари, да построиш дом и така нататък. Млад човек си, здрав си - ще успееш!
Иначе дори е добре, че баща ти и брат ти ще имат някой да ги гледа - реално ти искаш ли да си обременен един ден с гледането им? Освен това брат ти е млад и може да надживее гледача си :) Не се занимавай с глупости - ти сам ще успееш да се оправиш в живота и без наследства.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: abebd39f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   "решили да дарят нивите и останалата част от къщата на зетя на жената с която живее баща ми" - лелееее тая жена много яко го е омагьосала баща ти.
Този зет не се знае до кога напред във времето ще й е зет.
Абе не знам, не ги познавам лично тези хора, няма сега да гадая.

Ами всъщност наистина трябва да се съветваш с добър адвокат. Просто не виждам друг начин.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a98c3e1ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всичко зависи от документите как са преписани и как са придобити имуществата. Твоят етаж казваш преписан, но с какъв документ, покупко-продажба или дарение или друго. Другият етаж е придобит по какъв начин с какъв документ и от кого, за нивите също.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 12a72228b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Оф бе хорааа. Никога няма да разбера тоя живот честно. Просто се отказвам вече да се боря да го разбирам :Д :Д :Д Здрав си корав си голям си грамотен си знаеш да пишеш да четеш, защо бе бро не прочетеш семейния кодекс наследствения закон. Абе хора максимум 40 страници малък формат е този закон. Аз съм на мнение че и всеки нормален човек трябва да е прочел и НК, а не да не си знаем правата и да се връзваме на вс глупости по новините кой как се отървал от еди кое си престъпление. Еми има си закони както и да е. Към твоя въпрос - значи как си представяш някой да дари/подари/продаде нещо в което и ти имаш дял. Има си документи за тия работи и в тях си пише наследници и висчко дори и наследодателят още да не е починал. Отпиши тоз вариант бъди спокоен ще дари на зет си ама друг път без И твоя подпис във въпросните документи за дарение. Второто има нещо наречено "запазена част". Ама моля ви се идете в някоя книжарница и си вземете СК в него са и наследстените въпроси струва 6 и 90 ама стига вече с тва безхаберие.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6a946f20f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Докато е жив, всеки може да се разпорежда с имуществото си, както намери за добре. Авторът е получил етаж, ламти за още. Ами, не, никой не му е длъжен да му подарява имоти, дори собствените родители. В България всичко е много сбъркано - едните искат имоти, другите искат на старини да заемат централно място в живота на младите и те бял ден да не видят, за да угаждат на старчески капризи. Авторе, млад си, здрав си - имоти можеш да имаш много, недей да ламтиш за нещо, което не е твое.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb5e1a5d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Въпреки, че казусът е измислен, искам по оскъдните данни, дадени от автора да го изчистим, за да сме полезни на четящите тук. Първо: Понеже дядото е построил къщата, двата етажа са негови и може да ги подарява, преписва и т. н. на когото си иска. ( а не само неговия етаж, както е писал авторът. ) Второ: При смъртта на дядото бащата унаследява другия етаж и нивите, майката не унаследява нищо. Трето : Бащата, като единствен наследник, може продава, преписва и т. н. нивите и унаследения етаж на когото си иска, вкл. и на балдъзата на зетя на жената с която живее. - тук номер 4 греши. Четвърто: Ако нивите са наследство на майката, при смъртта и бащата не унаследява нищо, двамата братя унаследяват по 1/2. - тук пък номер1 греши. Съжалявам, авторе, но по закон ти се полага само преписания от дядо ти етаж. А защо казусът е измислен? ЗАЩОТО НЯМА ТАКЪВ ГЛУПАК, КОЙТО ДА СЕ ЛИШИ ОТ 25000 ЛЕВА ГОДИШНА РЕНТА СРЕЩУ НЕСИГУРНО БЪДЕЩО " ГЛЕДАНЕ" ОТ НЕСИГУРЕН ЧОВЕК. Рента 25 000 лева се получава от над 300 декара в добро землище, които струват над 300 000 лева. И аз търся да "гледам" човек срещу толкова пари, ама няма...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8809f0c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Номер 6 (номер 1 съм) - съгласна съм с написаното, но наследници на майката са съпругът и двете деца, не само децата - рента от 25 хиляди получават хората не на година, а до сега като цяло и не от някакви си мижави 300 декара. Ние имаме 500 декара и взимаме много малка рента примерно - да, зависи от землището и кой обработва, но 300 декара са малко за 25 хил. годишна рента - ти изкара, че някой плаща 85 лв. рента на декар.
Имущество, придобито по наследство, подарък и така нататък не е част от масата по развод, но наследникът си е наследник - имаш наследници децата си и съответно съпруг и съответно родители ако не си женен.
За останалото си прав - синът на дядото и бащата на Автора притежава и етажите, и нивите ако са били преди на дядото освен етажът, който старецът е преписал приживе.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb5e1a5d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 1, чети внимателно какво си писала: "Ако нивите са наследство НА майка ти... " - майката ги е унаследила, бащата няма право на наследство, след смъртта и децата получават по 1/2. Ако пишеше " Наследство ОТ майка ти.. " тогава може да се предполага, че майката ги е купила, бащата притежава половината, след смъртта и нейната половина се дели на 3 и на бащата стават4/6, а на децата по 1/6. Когато баща ми почина, нивите му наследихме аз и сестра ми, майка ми не получи нищо. Повъпроса за рентите: когато се пише 20-25 хиляди СРЕДНО загодините логически се подразбира, че е имало години с различна рента, но средно 20-25 хиляди на година. Правилното е -около 20-25 хиляди за годините. Аз по лучих по 80 лева на декар а в Добруджа би трябвало рентите да са още по- големи...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 62bd02e31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Говори с адвокат, но мисля, че няма как да те лишат от твоя дял. С тяхната част могат да правят каквото искат, но твоето си е твое и не могат нищо да направят без твое съгласие. Ако не, ще се съдите, но е доста неприятно. За това за да не се стига до там посъветвай се с адвокат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7c86c72281
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От автора; Благодаря на всички с вашите коментари. Мисля да се консултирам с адвокат и да прочета законите, които ме касаят. Искам още да поясня че случаят ми е действителен. Къщата е строена 1970г като частта на дядо, която сега е моя е отделна от бащината ми част. Нивите са в Лудогорието и са втора категория 360 декара. Баща ми е на 82г. и до скоро имаше много добър бизнес и част от парите спечелени заедно с майка ми ги влагаха в ниви. Аз съм както материално така и финансово добре обезпечен. Но написах това тук, защото виждам пред очите ми всичко съградено от този 82г. човек, хора манипулатори със скруполи и сметки как са промили мислите му и се възползуват.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8809f0c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторе, набави си възможно най-много документи от Агенцията по вписванията (в съда е в съответното място, където са нивите), от нотариус си вземи свидетелство за наследници и така нататък - кадастри, нотариални актове - абсолютно всичко вземи и отиди до адвокат.
Имаш дял в частта от нивите, която е била на майка ти щом са закупени, но отиди и питай.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0a8efcfe9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Номер1, я кажи какъв ти е проблема човек да си иска това, което му се полага по рождено право?

Ама честно и откровено кажи - без да ни вкарваш в идеалистични философии.

Сега, когато автора уточни, че баща му не е някой млад човек, а и може би той (самия автор) е към 40-50 годишен човек вече, предполагам, че някак ти олекна, но ако автора беше млад човек на 20 годишна възраст ти и такива кат' тебе веднага - ма работи си, ма изкарай си сам - еми защо пък ДА НЕ СИ ВЗЕМЕ ТОВА, КОЕТО МУ СЕ ПОЛАГА и пак да си работи разбира се. И да си построи втори, и трети и пети апартамент.

Кога ще преглътнат хора като тебе факта, че в този живот има такива, които имат шанса да получават неща на готово!
И представи си - това не е гаранция, че ще ги "развали".

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 21 часа
hash: 37a4fd56f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен, ако дядото е баща на баща ти, нищо не можеш да направиш.
Ако на майка ти имаш равен дял с брат ти.

 
  ...
преди: 8 дни, 23 часа
hash: 80307db1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм коментар номер 13,
ще добавя една история от адвокатката, която опрява имотите на майка ми.
Тя (адвотката) имала клиентка, която решила да предпише апартента на дъщеря си. Дъщерята млада около двайсет и нещо. Дъщерята се омъжила след време (сключила граждански брак). Незнам какво е станало, но е починала на 30 години.
Зетят наследява апартамента и гони майката. (тази дето го е оставила като наследство на дъщерята)

 
  ...
преди: 5 дни, 20 часа
hash: c7dc0fb09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, право на баща ти е да намери някой да го догледа срещу неговата част от имота, както и да се погрижи за болния си син.Очевидно, ти не искаш да поемеш този ангажимент, а пък може и баща ти да ти няма доверие. Нищо не можеш да направиш, той разполага с наследството от баща си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 дни, 19 часа
hash: 80307db1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм пак номер 13 ( и този, който написа в този сайт темата „Несправедливо разпределено наследство“)
Ще напиша една подобна история.

Съседът отсреща. Дълги години работеше като шофьор на международен автобус.

Жена му работеше в банка. Та жена му имала некъв братовчед, който бил решил да се прави на бизнесмен и захванал нещо с багери. Онзи не знам на каква борса с какъв Божков е „играл“, ама е заборчал яко.

И жената на съседа за да му помогне, е теглила от влоговете на клиенти в банката в която е работила. (мислейки си че никой няма да разбере хи хи) Та от банката разбрали и естествено уволнили са я.

Не знам каква сума е липсвала на клиентите на банката, обаче на съседът ми (мъжа й) му бяха запорирали цялото имущество и от заплатата трябваше да плаща в продължение на 16 години по 500 лева. (тя не се е прибирала известно време щото съседът щял да я претрепа)
Е това го е довършило. Той и преди това си е попийвал.
Съседът, според мен напълно невинен, вече е покойник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker