Не искам деца! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не искам деца!
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 3845 пъти
Аз съм мъж, вече наближавам 30-те години. Твърдо съм решил, че не искам да имам деца, няма да обяснявам защо. Така съм преценил и така искам. Но в същото време искам да имам сериозна връзка, аз съм моногамен и не ме блазни идеята постоянно да съм с различни мацки. Много хора не ме разбират, което е нормално, някои се впускат да ми обясняват как ще остана сам и нещастен, че децата са смисъла на живота и така нататък - ок, за повечето хора е така и добре, че е така, защото ако масово спрем да правим деца просто ще изчезнем.
Едва ли ще се изненадате, че много жени на моята възраст вече търсят мъж с когото да изградят семейство и да имат деца, а нежеланието ми за дете винаги разваля връзките ми и се стига до раздяла. Досега не съм бил с жена която да иска същото като мен - моногамна връзка, но без деца и започнах да се чувствам малко самотен в последно време. По принцип мъжете които не искат деца са женкари и купонджии, но аз не съм такъв. Виждам, че в този сайт четат и пишат много хора, та ще задам въпрос: има ли жени които се чувстват по същия начин като мен и търсят същото? Знам, че съм различен от повечето хора, но все пак съм сигурен, че не съм уникален и има други с моето мислене.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2fe28e82c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Виж, има жени, които също нямат майчински чувства, но малко ще намериш - най-вече жени на науката, кариерата или жени с някакъв здравословен проблем. При нас, жените, е ясно, че часовникът тик-така и една жена на 30 г. знае, че има еднни 5 години за това решение.
Ти сега си на 30 г., но след 30 можеш все още да направиш деца ако ти щъкне. При нас, жените, решението е много окончателно и не бързай да съдиш жените на твоята възраст, че настояват за деца, защото ние имаме 5 г. още, а ти имаш 25 г. за това решение
Но да, аз лично познавам жена, която няма деца и е щастлива без деца. Втората съпруга на моя девер няма деца и никога не е искала, но забележи - сериозна връзка и брак постигна на 50 години с човек, който има деца и вече и внуци. Дори тя, която е много умна, хубава жена, приятна жена не е успяла да задържи мъж до себе си, защото рано или късно всеки я е изоставял, за да има нормално семейство с деца.
Горе-долу и твоята съдба ще е подобна. Ако до 40-45 г. не създадеш семейство или не намериш жена на твоя акъл, ще се ожениш накрая за разведена жена или вдовица с големи деца и така на практика пак ще имаш жена за втората половина от живота, но не и за сега.
Аз самата съм на 30 г. и макар, че съпругът ми има 2 деца от първи брак заради мен е решен да има още поне 2 деца. Да обичаш значи да правиш компромиси, не да настояваш на своето.
Защо хората искат деца е ясно - това е част от живота. Не съм съгласна, че са смисъл на живота, но са част от него и без деца се лишаваш от един аспект на живота. То е като да кажеш, че няма да правиш секс, няма да пътуваш, няма да плуваш или нещо такова.
Ти като си решил да се откажеш от тази част от живота си е твой проблем, но не можеш да искаш същото от партньора си - то е като да ампутираш ръката на някого, защото ти си без ръка. Да, смисълът на живота ти не е да имаш ръка, но животът с ръка е по-хубав и пълноценен от живота без ръка. Сещаш ли се?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c39f63ee82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не искам деца, на 29 съм. Засега партньори имам и то сериозни приятели, но не мисля че съм и мога да бъда моногамна до края на живота си. Повечето мъже, не само жените, искат или имат деца на тази възраст. Ще си намериш такава приятелка, но е важно за всичко да си паснете ако искаш да си с нея до края на живота.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1f0ac8b9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също не искам да раждам, на 27 съм. Приятелят ми пък иска няколко дъщери. :)
Не се притеснявай. Повечето жени, които познавам, не желаят да имат деца изобщо (разбира се, това подлежи на промяна). Мисля, че напоследък тази идея добива популярност в Европа. Застаряващ континент сме, а масово раждащите, са мюсюлмани и цигани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bc4531976b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Повярвай ми, ако беше жена щеше да получаваш много повече критика и психологически натиск от обществото, особено от жените, които са типичните домакини, с тиктакащ часовник най - вече в главата си и почти нищо друго там, както и да е сега това не е толкова по темата.

Аз съм на 28 жена и също нямам и капчица майчински инстинкт.
Но все пак се възмущавам искрено, когато видя някоя любяща майка да мърмори, съска, вика, кряка или удря детето си.
Изобщо от хора, които излизат с това така категорично оправдание "Ша видиш и ти като станеш родител какво е"

Просто не си поставяй за фиск идея да срещнеш подходящия за теб човек и тя ще се появи. Може и след 5-10 години да е, но до тогава не унивай и не спирай да се наслаждаваш на живота така както ти си знаеш, така както теб те кефи.
Но все пак те съветвам да живееш в някой областен град, а не в малко градче, където всички са някак по - обикновени, еднакви, еднообразни, следващи стадото за всичко, постоянно сравняващи се едни с други за всевъзможно малоумни и безсмислени неща.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 563daa9638
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Нежеланието за деца и момогамността нямат нищо общо. Със сигурност има жени, които не желаят да имат деца. Раждането на деца съвсем не е задължително :). То като гледам накъде върви света най-разумното е да нямаш деца май май... Добър вариант е ако попаднеш на мацка, която вече има хлапе. А моногамността това е съвсем друга бира и въобще не е свързана с деца, желанието за тях, липсата му или създаването им.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 70e7e0de36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай! Циганите и мигрантите работят вместо тебе!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3738386a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Жена на 34 съм няма и не искам да имам деца. И мъжът ми също не иска, така че сме си щастливи и така. Просто не смятам, че е нормално да се насилваш да ставаш родител, ако нямаш желание за това, само и само за да не те осъдят хората. Така, че авторе, напълно те разбирам. Сега знам, че ще ме оплюят жестоко, но честно казано ми е все едно. По-добре да ме оплюят някакви непознати, отколкото да родя дете без да го искам и после и аз и детето да сме нещастни, защото си знам, че при това положение ще бъда ужасна майка. Просто детските капризи и ревове ме изкарват от нерви и ако имам дете ще крещя почти непрекъснато, а това хич не е добре. За това просто съм решила да не причинявам това нито на едно дете нито на себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0967e17a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тогава си намери бездетна жена, такава която не може да има деца. Има много такива жени, които се страхуват да започнат връзка, защото имат репродуктивни проблеми и в същото време се притесняват от това, че няма да ги иска никой мъж. Намери такава жена и я направи щастлива по твоя начин!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0bb1413eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм жена, 27 години и винаги съм търсела това. Обичам децата, просто не смятам, че ще съм, добра майка, пък и не искам да влизам в ролята на такава. Сега ти ще се изненадаш, но жените, които не искаме деца сме повече отколкото мъжете, които обикновено искате поколение. Жалко че не можем да се срещнем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8be0f04e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мъж на 23 съм - преди 2 години имах връзка с жена която имаше 2 деца. Но си дадох сметка че засега не искам деца. Няма да имам и за в бъдеще защото не се знае на какво възпитание да ги уча.
ако имам деца ще ме е срам
По добре да съм бездетен.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8559b9e029
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Аз съм жена близо на 30 години и не искам да раждам, просто искам до мен да има човек, с който да си помагаме.
Предпочитам да имам деца, може да си осиновя или пък да намеря някой мъж, който е разведен и има деца, но категорично не искам да раждам.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 70e7e0de36
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Браво, браво! Четири милиарда години еволюция! Безброй биологични същества, които са се размножавали, кръстосвали, измирали, но никога не са прекъсвали веригата в умопомрачителна поредица от условия и комбинации. Докато накрая не се пръкваш ТИ - короната, венецът на Еволюцията и... плюейки на всичко, това решаваш да станеш яловата издънка на рода си, защото... те мързи! Или защото... не искаш да си разваляш рахатеца. Или заради някоя още по-основателна причина..
Ха-ха - this is the road to HELL, както пеят Dire Straits.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1fc653d626
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз съм момиче и аз не искам никога да имам деца.Не съм лека,не съм ку..ва,просто не искам да имам деца.С този стандарт на живот в БГ е абсурдно да си променя мнението.Аз деца съм решила,че няма да имам поне не и в този живот.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1df7072d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ами, не си само ти авторе. Много хора вече се отърсват от това, дето им е наложено като стереотип и просто си живеят живота. Аз съм точно в моногамна връзка без деца и партньорът ми също като мен не иска такива - вече 6 години сме заедно и това с децата го изяснихме още в началото.
Всъщност има много жени, които не искат деца, но просто не смеят да си кажат, защото се страхуват от хорското мнение и обществения натиск. Не спирай да търсиш - сигурна съм, че ще намериш своята половинка.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d682b4fcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Как е възможно да искаш кутийка със зъбки и бебешки кичур скрити за десетилетия в шкафа си (както знаем, родителите и серийните убийци колекционират едни и същи неща)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0914426012
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Бих искала да задам на автора няколко въпроса:
1. А ако се влюбиш силно в жена, която желае деца, ще се откажеш ли от любовта си?
2. Тъй като всички контрацептивни методи са 99% успешни, как ще реагираш, ако евентуалната ти партньорка забременее?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7924d8fbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 18, здравей, ще ти отговоря:
1. Няма да се откажа от любовта си, но няма и да променя решението си за децата. Ако тя твърдо е решила, че иска деца - ще се разделим и дано си намери мъж с който да си направят деца.
2. Има хапчета и други видове противозачатъчни за такива случаи. Случвало ми се е примерно да се скъса презерватива и хапчетата са спасявали положението. НО е важно да се знае, че тези хапчета против бременност объркват цикъла на жената и като цяло са вредни за здравето.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3744a8e6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Нормално е да те отбягват жени, които искат да станат майки. Ако имаш късмет да се влюбиш в такава с подобно на твоето мислене, ще си щастлив, но шансът не е много голям... може и да останеш сам заради това твое нежелание. Не знам защо е, имаш си лични причини най-вероятно, но винаги имай предвид че това би отблъснало много жени, в които ти евентуално би се влюбил.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1a30bfe737
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Ама какво, да не би някой насила да ти бута деца в ръцете? ! Стерилизирай се и готово, няма нужда да се изтъкваш колко си различен.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ee174bef65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ами какво пък толкова - няколко хиляди индивида, които така или иначе не стават за родители, няма да се размножат - ще си изживеят щастливо дните. Отделно сигурно има няколко стотици хиляди, които искат да бъдат родители, но са стерилни и още толкова, които имат влечение към същия пол и няма да имат деца по тази причина.

Останалите няколко милиона обаче също си дават сметка, че отглеждането на дете е свързано с много жертви за родителя - не сте открили само вие топлата вода - но поради редица обществени или естествени условности, все пак ще родят, но не повече от едно-две деца - какъвто е 95% случая в Европа. И така всички ние ще живеем удобно и щастливо, докато умрем.

Не ме разбирайте погрешно - не обвинявам никого - това са просто факти - никой не е длъжен да продължава рода си и никой не го прави - дори тези, които имат по 2 деца, не допринасят за увеличение, а амо за запазване на бройката - 2-ма остаряват и умират и 2-ма се раждат - за останалите - с 1 дете и без деца - намаляването е ясно.

Все пак човечеството няма да умре с нас. Има други, които ще наследят земята, защото я искат и толкова. Само ми е смешно, като казвате, аз не искам деца, но има други, които искат и това е добре, защото иначе ще изчезнем - един вид - хубаво е да има деца, но нека другите ги раждат.

Други обаче няма - всички сме хитри - и дори тези, които раждат, предприемат строго пресметнат риск. Но и тях не можем да съдим, както няма да съдим и вас. Другите са ония глупавите от третия свят, които не са разбрали, че може да се живее лесно.

Така че нека поне бъдем честни - правим осъзнат избор да не продължим не само личните си гени, но и тези на народа си и на европейската раса, като цяло - защото няма никой 'друг', който да роди и отгледа деца вместо нас, докато си живеем живота. Това е - можем и го правим. Точка. Край. Без оправдания. Без прехвърляне на отговорността по отглеждане на следващото поколение към тези, 'които искат да имат деца'. Както казах - такива хора няма - не и от нашите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7704852224
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Добра идея си предложила н21, но това дето казваш да не се изтъква, че е различен.. е защо пък не?
Ся, тебе като те кефи всячески да се стараеш да си максимално възможно по - сливаща се с масата и при това да го изтъкваш, други хора пък ги кефи да изтъкват, че са различни.
Както казах предложението ти е добро, но нямаше нужда да го сливаш с това, че автора или други хора им е приятно да се изтъкват с разни неща, които да ги правят възможно по - различни от масата, да споделят за тези неща, да пишат и анализират тези неща. Все пак тези хора на никого не пречат.

Кажи ми как да не наричам хора като тебе "досадни лелки"??

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 36deb5292c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Хора само да ви кажа че всички в някой момент не сме имали деца.
Искрено ви желая да имате свои деца от вашата плът и кръв и тогава ще разберете какво е.
Какъв е иначе смисъла за твоето съществуване ако не продължиш сега. Цял живот ял и с. р. а. л.
Извинявам се за израза. И аз не съм харесвал хлапета и дечурлига ама сега имам 2 малчугана които осмислят всеки ден от живота ми.
Замислете се много хора съм виждал самотни точно защото нямат деца и не са искали и на преклонна години съжаляват, някой от тях са изоставени и никой не се грижи за тях, живеят кучешки живот.
Представете си че ако няма деца няма и бъдеще.
И цветнокожите не могат да компенсират вашия ген.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5a04feb724
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Извинявай за личният въпрос, но все пак ще споделиш ли, защото не искаш да имаш деца. Не те осъждам, напротив, това е твоят избор, но ми стана интересно, защото така твърдо казваш - не. Преживял ли си нещо... или...

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 5236702df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Чакай малко бе, чааакай, 29, поспри се малко с обидите, не съм мракобесник. Просто казвам, че има някои хора, които са некадърни за гледане на дете, не се съобразяват с финансофите си възможности и нямат родителски инстинкт по природа, и затова обричат децата си цял живот на бедност и мизерия. По-добре ли ще е да народиш по 10, а да не можеш да ги изхраниш после и да ги захвърлиш на социалните да ги гледат, отколкото да родиш 1, но да го отгледаш качествено, без да го лишаваш от пари за учебници, храна, вода, дрехи, обувки, неща от първа необходимост?? Качеството, а не количеството бе, хора! Кога ще го разберете? Тия хора, дето викаш, че вземат помощи и не работят, ами виж циганите, те правят ТОЧНО така-цвъкат ги по 10, само и с единствената цел да смучат детски от тях, без да се налага да работят до цял живот-е, това е паразитът на обществото. Живеят на гърба на държавата и не си помръдват задника, но се жалват, че нямат достатъчно пари за чааветата... Ето за тях вече трябва да има забрана за 3-то дете, и без това от тях няма да станат нито професори, нито астрофизици, нито химици, и едва ли от тях зависи да променят света с някое изобретение-то просто манталитета си им е такъв. Аз не вървя против човечеството и не съм против раждаемостта попринцип, нали именно тя е довела до такъв прогресивен технологически напредък в световен план?? Но мисълта ми е, че не количеството, а качеството е важно, казвам пак и един интелигентен, образован човек, отгледан с добри обноски и маниери, и с висока обща култура, е цéнен на обществото 1000 пъти повече от 10 мангалчета, които като пораснат, ще вземат да крадат релси и други железа за претопяване и също ще си народят още по толкова, за да има от кого да получават детски и да не работят-кажи ми, какъв е смисъла всичките тия пари, които ги изкарваме ние с труд и пот на челото, вместо да си останат за нас, да отидат за тия мизерници, които никак не могат да ги оползотворят, нито да си направят свой бизнес, нито да ги вложат в колежа на децата си, а само ще ги влагат в чоплене на семки в парка и в пиене на ракия? Много грешка логика, №29. Но ти си явно на принципа на Мечо Пух:"Колкото повече, толкова по-добре". Толкова по-добре за тебе.
И не, не бачкам кафеджия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 68d5606ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Аз!!! Абсолютно същия случай, само че в женски вариант...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d74fab4eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не си единствен. И аз бях като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 443cc5806f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторе, как се развива животът ти 6 години по-късно?

Благодаря за отговора!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 55883ae0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Авторът може да си намери жена купонджийка, която не иска деца.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 42ce7c8e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   4 теми по-надолу има тема "Искам дете". От същия автор ли е?

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 6d9d144406
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не не е. Аз не искам дете.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 639c91eaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Кой и колко деца и дали ще има наясно ли ст че НЕ е ваше решение?
А пък по-малките като ги чета изобщо си нямат напредстава какво е животът и някои неща не са в техни ръце!
Кой какво му се върти в тъпата глава нито някой го интересува нито има някакво значение защото по принцип животът си има други планове!
А много интересно! Авторе ри ви индивид от мъжки пол и не всичко зависи от теб! Представи си се случи и жената реши също на своя глава да задържи детето и хоп - станал си баща какъвто си мечтал и обмислял дълго време да не си!
Много лапешки разсъждаваш!
Осъзнавате ли че има Един по - горен над нас и той решава всъщност какво кое и кофа да се случи и дали изобщо да го допусне да се случи? !
Не всичко зависи от наши решения клетви обещания ( говоря за обещания към дамите нас тъй като когато обещаеш на друг нещо е... То вече зависи от нас са го направим! ).
По - малките и изобщо всички разсъждават изключително глупаво! Когато с влюбиш и не просто се влюбиш тъй като това е е началото и постепенно отминава а обикнеш и заобичаш партньора до себе си много бързо някои клетви които си си дал преди време се променят автоматично и инстинктивно започваш да желаеш дете и този човек... Детето е въплъщение на любовта на двама души просто искаш да се видиш с любимият в едно друго малко създание и да оставиш нещо след себе си бидейки полезен и смислен!
Какво ще се случва с всяка човешка съдба решава Бог!
Така че не се заричайте за нищо в този живот защото Той - там горе си има други планове за всеки!

Жена на 25

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 085d7288e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   До 33

Единственото, което осъзнах е, че говориш пълни глупости.
Ако не искам деца, няма да имам такива, ако ше отгоре да са се събрали цял парламент над нас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker