У нас е прекалено разхвърляно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

У нас е прекалено разхвърляно!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2022 пъти
Всичко започна след развода на родителите ми, майка ми се опита да запълни липсата като нон-стоп купуваше дрехи, обувки, аксесоари, козметика. Дори когато имаше много и повече не й трябваше, тя продължи да се залива с тези неща. Стана й мания, от която едва се отърва, чак когато се осъзна и си стъпи на краката.
Сега обаче целият ни апартамент е запълнен до горе с дрехи и такива работи, обясних ви вече. Не е да го кажем мръсно като в студентско общежитие, с бутилки и храна по пода, а по-скоро е претрупано с дамски работи. По леглото са, по столовете, по диваните. Трябва веднъж да се хванем и да изчистим всичко с майка ми, но тя все няма време, защото е хирург, работата й е натоварена, връща се преуморена. Аз също съм заета, точно тези седмици имам много тестове, отделно и тренирам спорт, не мога да си позволя да отсъствам от тренировки. И на мен ми е натоварено ежедневието. Пък и чисто сама няма да мога всичко да подредя. То ние трябва да събираме в чували ненужни дрехи (които са много), да ги пращаме на село, да разделим летни, зимни и междусезонни дрехи... не е толкова лесно, а като гледам какво е положението, няма да се свърши тази работа за 2 часа, а поне за 2 дни.
След 2 седмици си идва най-добрата ми приятелка от Испания, аз искам да я поканя на гости и трябва да е изрядно. Как да се организираме да подредим, като все нямаме време? Моля ви, дайте съвети без грубости, вие изпадали ли сте в такава ситуация, когато сте били много заети и не ви е оставало време да подредите вкъщи? Как сте се справяли и може ли да дадете идеи за по-бързо почистване?

Момиче, 17 години

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 91bffbb346
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори си с майка си и изяснете кой, какво и как ще чисти... Ако тя откаже да се включи, поискай разрешение да действаш по свое усмотрение, сама започни чистенето, прецени какво да оставиш, кое да пратиш на склад някъде и пр. Отделяй по 1 час дневно, цяла седмица и бързо и лесно домът ви ще е отново чист и спретнат.
Би могла да помолиш някоя приятелка за помощ или ако имате възможност, наемете някоя фирма за почистване и за един ден ще преобразят дома ви - цените са поносими, а вие ще спестите време.

Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6c543b9e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми кажи на майка си да си сравните графиците и да почвате да действате. То ти сама дори и не трябва да се захващаш с това, защото все пак това са нейни вещи и тя трябва да си реши кое за кой шкаф е и кое е за село.
Ако трябва започнете да отеделяте по 1 час всяка вечер преди да си легнете и може би ще успеете за тези 2 седмици.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d0205eb2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Тука обаче масово мълчание виждам.
По други теми, в които пак млад човек се оплаква от свой родител, лелките се надпреварвате да бълвате критика и осъждане, разбира се и ненужна солидарност, но не и към авторите, а към виновниците за написаните от тях теми.
А тука като няма за какво да се хванете да изкритикувате младия човек и мълчите като пукали. Иначе все сте много вещи във всичко.
Само си ви представям с какво настървление сте кликнали като сте видели това заглавие, но след прочита на текста сте останали на сухо - не сте открили какво да закачите за критика и осъждане, на младия човек разбира се. Поне сте изгубили минутка от "ценното" си време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 20534e621f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уточнете си ден за подреждане, когато тя не е на работа и ти можеш да освободиш малко време и се хващайте.
Другият варинат е просто да изхвърлиш всичко. Товариш в чували и отиваш в някой приют или подобна организация и готово. Само майка ти трябва да бъде съгласна. Може да й кажеш, че в други ден ще изхвърляш да си погледне купчините и да си задели, каквото не трябва да пипаш. Заделяш и ти и после всичко в чувал.

Аз така преди година се бях затрупала (по други причини) и един ен, в който вратата на гардероба ми падна върху мен, защото се беше извадила от релсите си, реших да изхвърлям. Направих си рафтовете като в реклама за мебели :))) А и беше повод за няколко приятни шопинга с приятелки и нови парцалки.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 160709ea4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 3, много грешна интерпретация. Темата е безинтересна по друга причина- просто няма тема. Две жени не могат да се организират да си изхвърлят непотребния багаж. Голяма драма, голямо чудо. Особено на младия човек. Какво да каже лелка или младеж по такава тема, м?

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b7507462f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   №3 Съвсем не си прав, аз съм от лелките дето критикуват или предлагат солидарност в зависимост от темата, но тук нямам отговор на въпроса, защото въпросът е как по бързо да подреди момичето, а такова нещо няма как да стане бързо и безпроблемно, особено ако сама подрежда чужди вещи.
Две жени, млада и по възрастна живели с години с купчини дрехи в жилището си и днес младата се сетила, че иска след два дни да покани приятелка, като уточнява че и двете нямат време да подредят. Е нямам отговор, няма как да свършиш нещо без да се захванеш, няма начин да повишиш бързина при подреждане на дрехи, а единственото решение авторката сама си знае, то е запряташ ръкави и почваш или се отказваш от гостите. Затова и повечето хора не са видели смисъл да пишат решения, защото няма много варианти, и защото няма как някой чужд да свърши тая работа вместо авторката.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 12b8fe2ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Не ми е проблемът да го свърша сама, а това, че ще прибера някъде дреха на майка ми или ще изхвърля, а после? Това са НЕЙНИТЕ вещи и тя трябва да е тук, когато разчистваме. В крайна сметка не аз претрупах до безобразие, моите дрехи са си прибрани в определени шкафове. Но като добра дъщеря, както и заради това, че искам да си поканя приятелката, аз поех инициативата да почистя, разбира се това няма как да стане без присъствието на майка ми. И не съм решила това от вчера, от няколко месеца я карам, но тя все е на работа, а когато си е вкъщи е преуморена. Работата й е тежка, да, а тя е истински професионалист, но истината е, че не се справя с домакинството. Може поне да се опита обаче.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9410f38195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Най-добре наемете някой да изчисти вместо вас. Временно повечето неща може да се приберат в някакви кашони или кутии и след това да решавате кое за къде е. Когато аз подреждам-отнема ми страшно много време и то при положение, че нямам кой знае колко неща. Дойде майката на приятеля ми-тя е камелиерка и е свикнала и буквално за една сутрин пренареди всичко и то много по-хубаво и практично от мен, за това мисля, че трябва да си викнете човек който е свикнал с такава работа и има идея кое и как трябва да стане.
Друг вариант е да пъхнете дрехите във вакумиращи пликове, ама не от евтините, а по-хубавите, за да има ефект наистина.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ff9af7acba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най лесно е - взимаш големи черни, наелонови чували за смет, набутваш набързо в тях всички дрехи, които се виждат и ги натрупваш в някоя от стаите, където няма вероятност да влиза приятелката ти. Но дори и да влезе, ще и кажеш, че няма къде да ги сложите сега, че трябват да купите нови гардероби или нещо от тоя род, което си е истина. Важното е, че другите стаи ще ви са разчистени и няма да ти е неудобно. А и след това ще имате достатъчно място в разчистените стаи да трупате още нови дрехи - с един куршум два заека, както казват. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker