Как може цялата наглост и злоба да се е събрала само в един човек? Този човек е баща ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120659)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как може цялата наглост и злоба да се е събрала само в един човек? Този човек е баща ми!
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 3777 пъти
Как може цялата наглост и злоба да се е събрала само в един човек? Този човек е баща ми... не издрържам вече... не го понасям! Не можа просто да си седя ей така, отстрани и да не обръщам внимание за злобните му закани, на постоянното му негодуване, на постоянните му нелепи забележки, на глупавите му размишления.

Аз съм на 22 години, доста съм пораснала за възрастта си. Все още живея с родителите си, но вече просто не понасям присъствието на баща си! Няма такъв човек. Винаги е прав, винаги ние с майка ми сме смотаните, некадърните, нищо неразбиращите, а той..... винаги е прав! Никога не се е заслушвал в приказките ми, но е задължително ние да изпълняваме заповедите му. Вдига луди скандали за такива небивалици, че ме е срам даже да говоря. Например : Защо не си изхвърлила коша.... ти си малоумна и не можеш да се сетиш сама (луд скандал за един кош); Защо не е вдигната тази чаша от масата (подерен луд скандал); Защо като си изключила телевизора не си го върнала на програмата, която АЗ обичам да гледам (естествено скандал); Защо не си си подредила обувките (Всичко на всичко имам 3 чифта и не знам в широкия коридор как така му пречат); Защо си ми сложила да ям толкова много, като му сложиш по-малко : Само това ли ще ям ! ........... и още безброй глупости си намира само и само да се заяде с нас. В последно време аз обаче просто не мога да мълча.... не, не искам да мълча и при поредното: Виж как си си оставила якето, веднага от моя страна следва : Виж първо твето как е захвърлено. Репликата "Отиваш на към шамарите.." не закъснява много. По цял ден нищо не прави, само спи и яде и.... дава заповеди. Не мога да разбера, какво е това неговото его и как може да му е под достойнството да си сложе сам да яде примерно, ами чака все на готово всичко.

След по-малко от две седмици аз се махам от тази къща и околията въобще, но какво ще прави мама незнам. Как ще го издържи? Като знам как ще страда ми се къса сърцето! Как да я спася от този кошмар? Не веднъж и е посягал, а тя не веднъж е бягала от вкъщи заедно с мен и сестра ми... Заради нас обаче се е връщала. Сега обаче сме пораснали и нищо не я задържа тук, но дали ще има смелост да се махне, да го остави сам да се обслужва... Не мога да го понасям направо, дори и грях да ми е, защото все пак ми е баща. Толкова много неща направи, които ни върнаха много назад морално и материално... пръска пари по адвокати за нелепите му катастрофи след употреба на алкохол. Взеха му книжката, взеха му оръжието (по професия е горски) и сега е като принц : Хайде да ме закараш еди къде си; Хайде да идем еди къде си.... Като му трябва нещо е по-мек от перце, но никога до ден днешен не е казал : Ей, вие толкова много ми помогнахте и ме подкрепяхте.... Благодаря! Да бе да... няма такова нещо, има само : Ако не бях аз.... Не знам как ще го издържа още няколко дни... до гуша ми дойде! Мразя го!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0315ca5a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е жалко,че този човек ти е баща!Не знам как може да се промени,вероятно не може.Освен всички да го напуснете и да живеете спокойно някъде!Бъдете по-решителни и го направете!Ще бъдете свободни и щастливи!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 7e93745905
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Къде ще ходиш? Вземи и майка си с теб и сестра ти
Ще съжелява, само когато остане сам
Нямате ли баба Майка ти до като стъпи на краката си да отиде при нейната майка Незнам ,..

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 792b10c9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Жалко наистина, просто се спасявайте от деспота.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b7fc5b0cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво значи, че майка ти "заради вас се е връщала"?!?
Заради вас е трябвало да го напусне!
Ти си гледай твоя живот, и се махни от там. Миналото не може да се върне , майка ти като не е имала, и няма милост към себе си, нито към вас, и е съсипала и своя, и вашия живот, не я мисли как ще го търпи. Такива жени явно държат на насилника повече от всичко друго.
Това е, дистанцирай се и от двамата и си живей своя живот.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 628718e538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ooooooo милото момиче, аз имах същия проблем. Всичко се оправя, когато се махнеш от вкъщи и не контактуваш вече с него. Заради моя аз сега имам нужда от психотерапевт, но тъй като нямам в момента финансова възможност съм на хапчета. Заради този човек страдам от тежка депресия, социална фобия и тревожно разстройство. Съсипа живота и на 3-ма ни - майка ми, на брат ми и на мен. Имах мечти, да уча, да се развивам и да си намеря половинка, която да обичам...Но уви, всичко върви назад, времето напредва, аз нито мога да работя, нито да уча, намерих един мъж, с който се обичаме, но тази любов е невъзможна и мноооооооого тежка. Баща ми винаги ни е връщал назад, никога не получаваме разбиране от него и така нататък...... Другото много лошо е че съм далеч от майка си и нося постоянно горчивата болка, че е при него и я съсипва, че страда, че я тормози, че и пречи, че я лишава. Толкова ме боли за нея, това е една болка, която ще си отиде, чак когато и аз си отида от този свят. Заради него АБСОЛЮТНО НИЩО в живота ми не е наред и не е както исках да стане.... Много боли. Единствената разлика е че не ни бие и че някога, когато бях по-малка се е държал маааалко-по добре. Преминах през неразбирателство, злоба, гняв, наглост, егоизъм и куп такива чувства от негова страна. Преживявах много лишения, глад, студ, страх. Целия път, който изминах в училище беше един ужас и до днес сънувам кошмари свързани с него.... Живота ми засега е пълен провал, но поне откакто се махнах от него ми е мнооооого по-добре. И сега не искам да го чувам и виждам, не го понасям. Когато се обадя на майка си той нахалства и се прави на загрижен. пъъъълна досада. Добри родители рядко се намират.

Имах някога мечти, за съжаление сега животът ми е безмислен и си мечтая само за едно.
Моят съвет е веднага да се махнеш от него и да заживееш спокойна и нормално. Моята майка не желае да сложи край и на своята мъка, която пари и мен. Не мога да я накарам насила. Това си е нейният избор. Не я виня разбирасе, защото я разбирам, че е слаб характер, безкрайно търпелива е и добра и винаги е давала и правила всичко за мен. Другият ми съвет е да не повтаряш нейната грешка да търпиш такова отношение. Опичай си акъла и бъди умна и силна!!!

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a60a22d4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей няма спасение ...няма какво да направиш че да промениш положението и да помогнеш на майка си единствения вариант е да се махнете от там ..този чоек явно си изкарва злобата и неприязъма на вас ...не търпете твърде дълго защото ще ви се отрази в живота и за напред !!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f02852d47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Едно ще ти кажа: Махай се веднага от вкъщи и взимай майка ти и сестра ти (дано поне имаш работа)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ac978dfab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За съжаление, моят баща беше нещо подобно преди майка ми да замине на работа в Гърция. Е на нас с брат ми никога не ни е посягал. След като мама се махна стана нормален. Така де= той се държеше така само когато някой чужд го е ядосал. Изкарваше си го на нас един вид. Мисля че ако осигуриш покрив, спокойствие и работа на майка си тя няма как да не се престраши да го напусне. Ако се страхува от физическа саморазправа, винаги може да се свърже с полицията, които ще и помогнат да се изнесе и подаде молба за развод. Или с някаква организация, която да я изпрати в защитено жилище.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6dd4e75e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изнесете се. Такива хора не се променят. Не стойте с човек, който трови живота ви. Не си губете времето с него. Той не ви заслужава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff1dc0d475
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрaвей, знaм кaкво ти е
... дядо ми е същият той е нa около 65 години, но по принцип нa aкъл си е много умен. Тa тaкa, дядо ми кaтaстрофирa преди около 10 години, един мотор му минa през покривa нa колaтa и слaвa богу беше жив. Но го сполетя ужaсен проблем - имa болест нa корaтa нa мозъкa, той от нaй-мaлкото прaви скaндaли, преди достa зaеквaше, но сегa просто повечто думи му се губят и не може дa говори тaкa че всички дa се рaзбере. Нaпример искa дa ми кaже че му се яде портокaл дa му то нaрежa. Кaзвa нещо от този род: я отиди до кухнятa дa ми вземеш... и не се сещa зa думaтa. Моят съвет е дa се мaхaш, зaщото бaщa ти не е нa възрaсттa нa дядо ми, определено имaт 20 години рaзликa... дядо ми осъзнaвa много добре че имa тaкaвa болест, докaто бaщa ти със сигурност ще отричa, дори дa му нaпрaвите изследвaния той ще кaзвa че не било вярно и т. н. извинете aко имa прaвописни грешки, но съм от мобилен телефон...

Blue-eyes-and-black-mascara-beautifuleyes

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 19ddde4232
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Бягай бързо!!! Майка то сама ще реши дали да те последва. Щом ти пишеш значи ти си осъзнала проблема. Ако майка ти и сестра ти поискат подкрепата ти дай им я, но иначе ще излезеш подстрекател.
Аз имах същия баща, през цялото си детство слушах колко съм тъпа, мързелива и че нямам никакво бъдеще. Когато на 19 се изнесох от къщи, месеци наред сънувах кошмари и до ден днешен имам необясними страхове и фобии. Ако не те е разрушил още -бягай.
Аз се доказах в живота, имам прекрасно семейство, успешен бизнес. Не съм това което той казваше че съм.
Когато сключих най голямата си сделка бях на 29 години, исках да се гордее с мен и споделих с него, говорих, разказвах и накрая той ми каза - ти за нищо не ставаш.
Вече десет години, съм благодарна на Бог, че чух тези думи и спрях да го имам за баща. Той вече за мен е нищо. Не искам да трови и децата ми. Спестих им го с чиста съвест. Майка ми е с него, как се чувства тя си знае. Никога не ме защити. Не и се сърдя.
На никого не се сърдя.
Благодаря на Бог и на мъжа ми, че имаше търпението да излекува душата ми ( и днес плача като ми подарява нещо, мисля, че не заслужавам )
Бягай! Бягай! Бягай!

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: def3806a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, прочетох историята ти и много се натъжих! За жалост единствения начин да се отървеш от целия този кошмар е да се махнеш от тази среда(ти си го знаеш това). Лошо е че точно този начин на живот в повечето случаи принуждават младите момичета да се омъжват по-рано, само и само да се отърват от деспота(аз съм типичния пример). В много случаи попадат както се казва от трън та на глог! Затова внимавайте!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 дни
hash: def3806a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Олеее сега виждам че това е една доста стара история :) Минало е доста време, ако авторката на историята влиза тук често, моля да пише как протичат нещата сега при нея!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker