Как да науча дъщеря ми да не бъде манипулирана от другите деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да науча дъщеря ми да не бъде манипулирана от другите деца?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1629 пъти
Дъщеря ми е на 6 години и братовчедка й постоянно я манипулира. Винаги и изпълнява желанията само и само да не й се сърди. Братовчедката казва "ако не направиш така ще ти се насърдя" и моята изпълнява... Много й говоря на тази тема, казвам й да я остави да й се сърди, това са деца все пак, след 1 час ще й мине сръднята, а дъщеря ми казва "но аз не искам тя да ми се сърди, тя ми е най-добрата приятелка". Поговорих с майка й, а на нея не й пука. Казва, че това са деца, ще се оправят...
Не искам да бъде контролирано от други деца... Избягвам да се виждаме с тях, но пък и така не става, защото сме н 1 малък град и сме ржднини. Неизбежно е... и не знам какво да направя, но не искам да изпълнява желанията на една пикла... Та тя на мен не винаги се подчинява...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 8c6b326cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ти прекаляваш с грижите си за твоето дете. Има уроци в живота, които човек ТРЯБВА да научи сам. Не можеш да предпазиш детето си от грешките му. Най-добре е просто да оставиш твоето дете само да си направи опита. Да, може в началото да изпълнява желанията на въпросната братовчедка, но с течение на времето като не получи нищо в замяна, твоето дете само ще стигне до правилните изводи. Всички сме имали подобни приятелства.
Замисли се малко дали не прекаляваш. Твоята майка и учители бъркали ли са ти се така в живота? И без някой да ти казва, ти все пак си стигнала до правилните изводи - не отнемай този опит на детето си. Ти като му забраняваш контакт с въпросното дете, правиш този контакт по-желан и дори може тайно да се събират и при следващи приятелства твоето дете ще крие от теб така или иначе. Един ден ще доведе „грешния“ младеж, тогава какво правим? Кога с две думи ще се спреш и ще оставиш свободите на детето си, нужни за придобиването на житейски опит?
Нали знаеш какво се случва с децата, отгледани в саксия? Животът ги удря накрая с петорна сила, защото който не е научил на 6 г. уроците си, ще ги учи по трудния начин на 26. Ти не можеш винаги да си до нея.
Да, кажи какво мислиш, но остави детето си само да взима решения ако не искаш един ден да страдаш като майка на напълно безпомощно същество на 40 г.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7cc2e1969f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е урок, който дъщеря ти трябва сама да научи. Не става с приказки, просто я остави да се опари няколко пъти, примерно в училище да я накажат защото е послушала някого и е направила някоя глупост, и сама ще се научи да не следва другите сляпо. Но трябва да се убеди сама. Ти и да говориш и да не говориш... през едното влязло, през другото излязло. Знам, че като майка искаш най-добро, но понякога децата трябва да се оставят сами да се научат.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d22b38ae40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Значи първо да кажа, че това са мои лични наблюдения и анализи над мен и мои връстници.

"Та тя на мен не винаги се подчинява" - точно тук е разковничето: Вие, а можи би и мъжа Ви, я карате да се подчинява на Вас и тя попива подсъзнателно този модел, сприятелява се с хора, които имат черти в характера сходни на вашите, защото все пак е закодирано в гените й да ви обича, вие сте й най - близките хора.
Тя на моменти ви се съпротивлява, но за съжаление във външна среда в общуването си несъзнателно създава контакти, които да повтарят модела във вкъщи.

Според мен трябва да я научите да прави или не прави определени неща НО ЗА СЕБЕ СИ, да й обясните, че трябва да гони своя интерес във всичко!!! Да, някои хора сега ще кажат, че това е прекалено, но дете като дръщеря Ви има нужда точно от това.
Не знам във вкъщи за какво я карате да Ви се подчинява. Но трябва да спрете. Като искате да направи нещо й обяснете, че тя има интерес и полза да го направи, а не за да Ви угоди на Вас или на мъжа Ви.
Също така тя трябва да вижда разбирателство и равенство в отношенията между Вас и мъжа Ви, смисъл да не надделява единия характер над другия. Ако единия от вас е по - властен така да го кажа, то тя може би се идентифицира с по - слабия психически и несъзнателно разиграва този модел във външната среда, може би това е нейния начин да проявява емпатия един вид към по - слабия характер от вас двамата.
Както каза това са мои свободни разсъждения и предположения.

И едновременно с това вече трябва да й обясните, че не трябва да се старае да се доказва на връстниците за да спечели приятелството им, а да се сприятелява с такива, които мислят като нея!
Че трябва да се доказва на някого, само когато има лична полза от това!
Например да се учи добре, особено по това, което й е най - интересно, за да стане добре в дейността, заниманието, което ще извършва за да прави пари като порасне и с тези пари да си осигурява всякакви неща и удоволствия, които й харесват. Да, примера с парите не мога да преценя колко точно е подходящ за 6 годишно дете, но Вие импровизирайте нещо в този дух!

Дано поне малко съм помогнала.
Като цяло намерете начини да й вдигате самочувствието!

ПП: Иначе смисъл няма да занимавате другата майка в такива ситуации, просто защото е ясно, че за нея това е една добра, удобна ситуация.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 14ca2b8b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събота или неделя излезте двете в парка. Кажете и, че искате д прекрате малко време заедно САМИ. Разходте се, покарайте колела, купете и любимите лакомства. После седнете на някоя пейка и поговорете с нея. Обяснете и, че ако сега се оставя на такива, като тая лигла да я манипулират цял живот ще е е така. Попитайте я дали ако онази я накара да скочи от 5 тия етаж ще го направи ли? Избягвайте контакта с това дете, гледайте да се виждате по възможност само по празници и в никакъв случай да не са в едно училище или поне ако са то да не бъдат в един клас. Ако се наложи дори я настройте срещу другата пикла колкото е подло и долно да изглежда. Аз години наред търпях подобен паразит да ми се качва на главата и сега съжалявам, че не намерих смелост по -рано да и бия шута! Ж. 23

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ee9eea265c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1, а някой и до 30 годишна възраст не се научават, по добре късно отколкото никога!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 420044d6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Майка съм но мисля точно като №1. Човек му се казва че огъня пари, ако все пак той реши да пробва нека сам се увери че там наистина е горещо и изгореното боли. Ние като майки сме длъжни да успокоим нараненото си дете, да го превържем ако има нужда, но да го насилваме да прави точно това което сме казали не е правилният начин на възпитание.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2814e76de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Радвай се, че дъщеря ти е едва на 6, но осъзнава, че близките са по-важни от играчките. Отпусни се малко, това ще премине с времето, просто възрастта им е такава. Ако пък не, нека каже на приятелката си, че ако наистина и е приятелка няма да и се сърди (което пак може да се води вид манипулация и сякаш не искаш да я учиш на това точно).

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 99a7f3ad59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти добре ли си?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 72aabf61e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И понеже братовчедката явно е по-хитро хлапе от твоето, я наричаш "пикла"... Слез на земята, никой не е длъжен да се съобразява с желанията ти, остави децата на мира.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9fb9b4fbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък мисля ,че си права. Не бива детето ти да бъде третирано от други деца по този начин. Не знам какво да те посъветвам , но това изобщо не върви на добре. Трябва да намериш начин да я откажеш от това , защото още от ранни детски години,човек се изгражда като личност , и ако от сега бъде мекушава , и се подчинява на другите , в училище това би било много по-опасно , а да не говорим и след това ,когато животът постави своите изпитания. Хората сега гледат на това , като на детска игра , но се радвам ,че ти си една грижовна и заинтересована майка. Евала ти правя наистина ! Опитай да обясниш на дъщеричката си , по деликатен начин , че се възползват от добротата и , което не е редно. Сега може и да не те разбере , но дано след някоя друга година , да го разбере. Успех ти пожелавам !

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9fb9b4fbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   До коментар номер 1. Крааааайно безсмислен! Абсолютно пълни глупости пишеш. Какви решения да взима едно дете на 6 годинки, можеш ли да ми кажеш? Много сте странни вие, грам не се замисляте. Жената търси съвет, вие като хиени гледате да нападнете. Не мислите ли, че за това са родителите, за да напътстват детето, да му покажат правилния път. Или какво, утре тази братовчедка ще и каже, изпуши една цигара или ще ти се разсърдя, или купи ми това , открадни онова, иначе ще ти се разсърдя. Това ли е правилното бе хора? Как може с такова отношение към жената, която е забелязала това немаловажно нещо. Детето трябва да се напътства и съветва, дори да се контролира постоянно, точно за да се впише в обстановката. Крайно разочарована съм от хора като коментар н. 1. Дано по -малко се срещат такива.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4b413f6c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 11, ролята на родителите е да възпитават, но детето трябва само да ОСЪЗНАВА някои неща. Родителите не трябва да налагат мнението си като най-правилно, а да накарат детето да мисли, да разбира ЗАЩО нещата са такива. На 6 години не е късно да взима решения. Давам ти пример - играе си детето на детската площадка, идва при него някакъв непознат човек и му казва, че ще му даде бонбон и ще го заведе при родителите му. В този случай детето трябва да е запознато с опасността и само да вземе решението да не се качва. Ако родителят му забранява, без да успее да му обясни защо не трябва да тръгва с непознати, най-много да постигне обратен ефект - детето напук да се качи и да изчезне...
В днешния забързан свят родителите все щадят децата си и затова някои и на 30-40 г. все още не са пораснали и не умеят да вземат решения сами. Човек трябва да може да решава сам и винаги да знае какво иска, дали на 6, на 16 или 66. Измеренията на проблемите в различните възрасти няма как да са еднакви, но човек не трябва да бъде научаван, че е малък да мисли и че мама и тати знаят най-добре, защото именно такива хора цял живот страдат благодарение на "благотворната" намеса на родителите, особено на майките.
Нека дъщеря ти сама си научи житейския урок и да разбере каква е братовчедка му. Ако искаш да си й полезна, постави я в ситуация, в която да го види сама. Не ставай от онези майки орлици, които провалят живота на собствените им деца. Познавам такива жени, майката на моя близка приятелка е такава. Още от първи клас й подбираше приятелите, рисуваше рисунките за часовете по изобразително изкуство, за да има 6-ци, тормозеше учителите да й пишат по-високи оценки, даже в университета намери начин да се осведомява за оценките й и да говори с преподавателите за повишаването им. Цял живот "помощ" и за неуспехите й все обвиняваше братовчедки, приятелки и въобще всички, които се справят в живота по-добре от нея. В момента работи като продавачка в един магазин, защото даже висшето не успя да си завърши от толкова много "помощ".
Изборът как да подхождаш не само в тази ситуация, но и в бъдещи такива, си е твой, обаче последиците ще ги носи детето, така че си помисли.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9fb9b4fbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Вие нормални ли сте? За какви решения говорите? Така го изкарахте, все едно детето само трябва да се възпитава. То тогава ние родителите за какво сме. Дайте направо да ги оставяме тия деца да си трошат главите, сами да се оправят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker