Мога ли да избягам без да ме намерят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мога ли да избягам без да ме намерят?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2771 пъти
Искам да попитам, ако избягам в чужбина има ли вероятност да ме намерят и как мога да се защитя? Имам 18, даже доста повече, искам да се скрия от баща ми, който ми забранява да съм с приятеля ми и ме заплашва по всевъзможни начини, включително с бой и убийство, като ми казва, че не го плаши полиция и затвор. Пълен ненормалник. Знам, че има някакви връзки тук в полицията, но въпроса ми е ако избягам в чужбина може ли да направи нещо и аз как мога да се защитя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: ff7696efdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   след като имаш 18 баща ти няма права над теб, има право да те издирва като изчезнала, но полицаите като те намерят ти казват баща ти те издирва, ти казваш че не се интересуваш и те нямат право да му кажат къде си, имат право само да го успокоят че си жива и здрава. Това че има познати полицай у ваше село съвсем няма да му помогне, защото той не познава полицаите които евентуално ще те открият, а те са тези които ще пазят новият ти адрес за себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 552bbcbcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди в полицията и поискай ограничителна заповед.

Няма да те намери в чужбина, разбира се, не е от КГБ все пак.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 398b726868
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Виж, баща ти говори пълни глупости. Имал връзки в полицията - да не живеем в Средновековието? Не полицията съди и дава присъди.
Първо, отиди в полицията и поддай жалба срещу баща си. Вземи си и свидетел, който да е чувал заплахите ти и си издействай забрана баща ти да те доближава на разстояние от 100 м. Тази забрана е важна, защото щом го видиш ти можеш да извикаш полицията и ТЕ ЩЕ ТРЯБВА да го арестуват.
У нас също можеш да се скриеш много успешно. Най-важно е новият ти мобилен номер да е на чуждо име - от там изтичат доста данни, всичко друго е доста сигурно. Регистрирай се адресно на друг адрес... в София можеш да се скриеш много добре, във Варна, Бургас, на морето като цяло - баща ти няма да има парите и ресурсите да те намери, а да те намери с тази ограничителна заповед викаш полиция и готово. Местиш се и ще се откаже.
В чужбина също можеш да отидеш, но е излишно според мен. Истината е, че куче, което лае не хапе - ако е искал да те убие да го е сторил до сега. Просто те манипулира, за да му играеш по свирката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e4a4e63b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, ти си пълнолетна и той вече няма власт над теб имаш право да живееш живота си както желаеш! Един съвет консултирай се с адвокат обясни му ситуацията и той може да ти даде най -правилен съвет как да постъпиш и какви мерки да вземеш срещу баща ти.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 778ff6cb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Той е в Испания, заплахите стават по телефона, казва ми, че във всеки момент може да хване самолет и да направи всичко, което се заканва, той освен мен и приятеля ми заплашва и семейството му, но те никога няма да подадат жалба срещу него. Сега в момента малко се е кротнал, защото му обещах, че ще се разделя с него, но няма как да е за дълго това положение. Дали записите на телефонните разговори могат да се изискат от мобилния оператор? Той ми казва, че където и да отида ще ме намери, за това предпочитам да съм някъде в чужбина, просто знам, че е пълен ненормалник и дори и там не знам дали ще се чувствам спокойна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5df511c836
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има програма, която записва тел. ти разговори, просто си я изтегли. Май баща ти те манипулира, повече от колкото трябва, а ти си като рибка. Това с огр. заповед е добра идея, а ако в БГ полицията е една, то в Испания доста ще го стрес нататък ако го погнат. Търси си правата и какво е това семейство на приятелят ти, който не предприемат нищо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5df511c836
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има програма, която записва тел. ти разговори, просто си я изтегли. Май баща ти те манипулира, повече от колкото трябва, а ти си като рибка. Това с огр. заповед е добра идея, а ако в БГ полицията е една, то в Испания доста ще го стрес нататък ако го погнат. Търси си правата и какво е това семейство на приятелят ти, който не предприемат нищо.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2c91599baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако попаднеш в ръцете на сводник, никой не може да те открие, даже и полицията.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 08422c9ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Като избягаш от баща си, не мислиш ли, че това може да го съсипе и да го загубиш, заради твоето негативно отношение?
Никой, дето е загърбил родители, заради "избранника" си не е прокопсал. Запомни го това, нямаш ли родителска благословия, ще патиш. Изобщо не споменавам какво друго може да ти се случи, особено в чужбина, особено на момиче.
Стара поговорка: Седем(ако трябва и 700) пъти мери, един път режи!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: c50b535d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Все още няма никаква промяна, освен, че се махнах от вкъщи, сега работя на един курорт, но заплахите продължават. Снощи ми звъня, пита ме защо сме се разделили с бившия ми, на което аз му отговорих, че това са си мои неща и не смятам да обяснявам, при което той започна да крещи, че като ме пита ще му отговарям, той всичко трябвало да знае, крещеше ми как ще ме намери и ще ме пребие, че не може да си "развявам байрака" докато го няма, само да изчакам да си дойде, щяла съм да му падам на колене, че докато той ме гледал щял да ме контролира, а той не ме издържа в момента, казвам му, че не искам нищо от него, а той ми казва, че ще ме контролира докато се омъжа и той щял да казва с кой, какво и как, защото той ме бил отгледал. Всичко това го казва крещейки, а аз му говоря спокойно и пак нямам никаква възможност да се защитя, опитвам се да му обясня, че не може да ме контролира цял живот, но не се получава. Хора, отчаяна съм, ако си сменя номера ще побеснее още повече, а скоро ще се прибира в България. Страх ме е и какво може да направи и на приятеля ми, който си е там в момента. Майка ми уж беше говорила с него, но явно не е помогнало. А и тя не може да го спре. И на всичкото отгоре тя не ми вдига телефона, последния път ми каза да се оправям сама с него. Не знам какво да правя, доколкото разбрах за ограничителната заповед се искат доказателства за насилие, а аз нямам такива, защото това е психически тормоз. Нямам пари за адвокат, но се консултирах с такъв, каза ми, че мога да подам жалба в съда за закана за убийство и побой. Но за да я подам трябва да се върна пак там, а върна ли се не знам дали ще мога да се измъкна пак. Честно казано мисля, че той ще направи каквото си е наумил и не го бърка да си носи последствията. Имам чувството, че съм в сериал, как е възможно да искаш до такава степен да смачкаш и контролираш детето си...

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 дни
hash: fec4edf83a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От написаното от теб разбирам, че баща ти е наистина психо и с нормален разговор нещата няма да се оправят, за това наистина най-добре се премести в друг град (или в друга държава, още по-добре), смени си телефона и завинаги прекрати всякакви контакти с него. Буквално не трябва да знае нито къде се намираш, нито телефонния ти номер. Иначе ще направи животът ти ад.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 4f2ce9f2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разпечатай всички заплахи отиди в прокуратурата и в съда и подай жалба. След това поискай ограничителна заповед а я наруши а са го прибрали!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 дни
hash: 787778670b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 6/7 добре те съветва да запишеш телефонните ви разговори.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker