Нямал пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нямал пари
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2226 пъти
Здравейте.
Искам да изкажа разочарованието си от меркантилността на моя приятел. Възмутена съм от мързела му и от това, че разчита за всичко на баща си. Той е от заможно семейство ( както и аз).
Заедно сме от 2 години, от една живеем заедно. Той видимо изпитва отвращение от плащането на собствените му сметки. Едвам го навивам да плати кабелната и интернета. За тока, водата и парното казва, че няма пари- това е така, защото работи на непълен работен ден. Може спокойно да си намери още една работа или да си намери нова работа на пълен работен ден. но не иска, защото спи през деня.
Така... сметки не иска да плаща. Баща му ги е плащал цял живот, както и на мен до като живеех сама в нас. Сега искам сама да си ги плащам и ако баща му не ме изпревари аз ги плащам.
За ремонт на апартамента ни пак чака баща си. Ние живеем в едностаен апартамент!!! . Представяте ли си? Двама работещи а да чакат родителите им да им правят ремонт. УЖАС! Аз искам да купя нови мебели на изплащане. Гардеробът е ужасно стар. Шкафовете са с счупени дъна и падат на долния ред-не могат да се отварят нормално. Леглото ни е 2 матрака един върху друг.??? !!!
Само да допълня, че гаджето ми пуши трева от много -много години. Но познавам хора, които също пушат от 10-20 години а успяват да управляват живота си сами.
И двамата сме на 30 години, аз имам планове за собствен бизнес, но не искам да го издържам цял живот както баща му прави и до сега! ... и все пак го обичам, но не мога да го усетя като мъж, а по-скоро като приятел. Надявам се като започна собствен бизнес да ми помага и да се справяме заедно. Но ако пак спи по цял ден и чака парите от мен.... няма да стане
Има ли някой , който е минал през подобна ситуация, ако може да сподели как се развиха нещата.
Благодаря за вниманието!
Желая щастие на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 490d78741a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, вместо да се оплакваш сама знаеш какво е решението. На 30 г. си, голяма жена- скъсай с този човек, защото ще те завлече на дъното. Били от заможни семейства? Ало - вие сте на 30 г., а едни мебели не можете да си купите. Виж се реално - просто сте бедни и ти включително внимавай с кредитите и стоките на изплащане, така както и с „бизнесите“. Във всеки случай обаче си по-добре от него и просто си губиш времето

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 95d81f54fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   за съжаление имам чувството, че историята няма да има много хубав край,
авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ce34f79f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами като е такъв защо живееш с него?
Хубаво, лошо, негово право си е да спи по колко си иска!
Ти все едно от преди 2 седмици го познаваш.
За тази една година не му ли разгада характера?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4aea394133
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз не мисля като номер 1 и затова реших да ти пиша мнението си. Няма перфектен човек на света. И всяко гърне си намира похлупака, само ти можеш да решиш това ли е твоят похлупак. Със сигурност и ти имаш нетърпими за други хора черти на характера, щом все още на 30 години жена се примиряваш да живееш с изпочупени мебели и решението което изниква в главата ти е кредит и се примиряваш с ползването на наркотик около себе си. Мислиш ли че като сте в такова финансово състояние че понякога се налага свекър ти да плаща сметките ще издържите в бъдеще с плащане на кредит и то за какво за мебели, ако ти досега не си успяла да събереш пари да си купите желаната мебел то най-грешното решение е да вземеш кредит за ново обзавеждане който не можеш да си позволиш.
А и дори да решиш да го изоставиш по съвета на №1 той половинка ще си намери, за него не се притеснявай, но помисли реално ти толкова перфектна ли си че ще може всеки друг да те трае и дали някога ще ти се случи да срещнеш друг мъж когото толкова да обичаш че да търпиш въпреки недостатъка му. А вярвай ми човек без недостатък няма да намериш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6480d986fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нищо не става от тоя твой приятел. И от тебе също за дето си с него. На един кантар сте и двамата.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 15ffa64f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мислиш ли, че наистина може да се промени, след като за 30 години не го е направил? Бъди повече реалист. Познавам жена, владееща два чужди езика идеално, с две специалности, която направи куп компромиси заради мъжа си, който беше същият като твоя по описанието. И сега тя си е сама с 3 деца, можеше да има бляскава кариера в чужбина вместо да изплаща неговите заеми! Стегни се, не му плащай абсолютно нищо, да не ти е мъжка държанка? И родителите му са виновни, че така са го научили. Но е така е при богаташките деца... Зарязвай го търтея докато е време, какво точно му е мъжкото в това да те издържа жена, а ти да си навлек, който само се напушва? !

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9d40b80b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ей,пак започнахте с хейта.И като са на 30 са престаряли за това и за онова.Точно на място са си дошли нещата.Мила опитай да го вкараш в пътя.Ние жените когато обичаме ,можем да направим и невъзможното за семейството.Започни си бизнес,и си гледай живота.Аз съм на твоите години и ще ти кажа ,че животът ни сега започва.Не мисли блаканските мозъци които на 40 са пенсионери.В Щатите живота започва на 40.Желая ти щастие и не се предавай!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5898c64aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Като сте от заможни семейства вашите защо не ви купят по-голям апартамент и обзавеждне? Ебаси пинтиите.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b792af2476
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Скъпа, как го виждаш твоя приятел като баща на детето ти? За мен този човек просто отказва да порасне и да носи отговорност. Хората, ако са погрешно възпитани, каквото могат да променят променят между 20тата и 30тата година - оттам нататък имаш вече стабилен изграден характер. Т. е не си прави излюзии, че това, което в момента виждаш насреща си, ще се променя занапред. Какъвто е такъв ще си остане. Вече си на 30, по-добре да го оставиш и да започнеш начисто с търсенето на подходящ партньор сега, отколкото след 5 или след 10 години. Не си губи повече времето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 26b5aa5f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От заможни семейства сте казваш, пък в едностаен апартамент със стари мебели живеете? ! Нещо не ми се връзва. Вместо да пишеш тук, защо не, говориш с приятеля си - както правят другите хора.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5259812ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз няма да взема отношение по темата, само ще изразя учудването си от това, че по твои думи сте от "заможни" семейства, като това на приятеля ти го издържа и до ден днешен, а в следващия момент живеете в мизерия, пак според твоите думи...

Интересно какво ли разбираш под "заможно" семейство? Може би семейство с 1500 лв. доход в малък град? Някак си не мога да си представя някой заможен родител, който е склонен да издържа 30 годишния си син, да не му е осигурил поне минимални удобства в забележи - ЕДНОСТАЙНОТО жилище...

На мен поне нещо адски много ми куца в историята, малко на скалъпена ми изглежда, в интерес на истината.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5e613e74b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравей, недей да имаш прекалени очаквания към човека до себе си. Живейте си живота и се обичайте такива каквито сте. Ако ти искаш да се развиваш в някаква сфера - развивай се, но не натрапвай желанията и плановете си на други. Помоли за помощ, но недей да изискваш, сподели плановете си и го помоли да ти помага в тях. Така ще съхраниш връзката си. Ако започнеш да му пилиш на главата и да изискваш от него неща ще му писне и може да останеш сама. На твоята възраст да започваш тепърва да търсиш човек до себе си е много мъчна работа. Остави ги тия които казват да се разделиш и да търсиш друг, те си говорят глупости. Хората не ги правят във фабрики по калъп, всеки е много или малко различен, всеки си има добри и лоши страни ако търсиш "съвършения" едва ли ще го намериш дори да живееш 10 живота, задоволи се и цени това което имаш.

Успех.
Джон.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f890d6f79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мила авторке, ти нямаш мъж до себе си, а едно мързеливо и разглезено дете! Изумена съм, че човек на тези години, няма желание да постигне нещо в живота си и да се развива, а предпочита да затъпява, като лентяйства по цял ден и чака на родителите си и на теб да му осигурите всичко. Има ли той някаква елементарна представа от живота и от това как живеят другите? Абсолютен парадокс е как някой може с лека ръка да пропилява възможностите, които са му буквално предоставени под носа, съвсем наготово.
Сега, ти очевидно си доста по-здраво стъпила на краката си и имаш някаква представа какво искаш. Това е чудесно, но моето мнение е, че този човек само ще те дърпа назад. Ако той, на тези години, не осъзнава, че трябва коренно да промени мисленето си и да си създаде някакви приоритети, различни от това да лежи всеки ден, то работата е много сериозна. Много ще ти е трудно да го превъзпитаваш и да го променяш, трябва той самият да го пожелае. Но на 30 години се опасявам, че нещата се случват вече доста трудно. Разбирам, че имаш чувства към него, ти иначе нямаше да го търпиш, но трябва да се погрижиш за себе си. Хубаво си помисли как си представяш живота занапред с този човек. Трябва да си го представиш и в най-лошия възможен вариант. Готова ли си да понасяш върху себе си такъв товар? Какво ще се случи, когато ти пожелаеш да имаш дете? Рано или късно ще искаш да създадеш семейство, това ли е бащата, който си представяш, това ли е опората ти в живота, която искаш да имаш? Как ще се грижи за децата ви, ако изобщо иска такива? Какъв пример ще бъде, какви отговорности ще поема? Всички тези въпроси са жизнено важни. Мисля, че трябва да бъдеш егоистка в този момент и да се погрижиш за собственото си бъдеще, за да не стане твърде късно. Ако съм на твое място, бих му поставила ултиматум. Кажи му, че не можеш да толерираш повече поведението му и имаш нужда от мъж на място, а не от някакво хлапе. Може да се стресне, ако помисли, че ще го оставиш. Но трябва да си много твърда. Недей да правиш компромиси и да го оправдаваш, защото един ден, ти ще си потърпевша от всичко това.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5cad354951
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Поне чука ли добре? Щото и това ако не прави, направо ти предлагам да го изхвърлиш на улицата.
Но и за тебе няма надежда де, виж колко пъти си написала личното местоимение "аз" в съчиненията си. Това говори за много голямо его, а така съвместно не се живее.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8cfa6ebce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря за отговорите.
На номер 15 ще кажа, че преброих 2 пъти да съм споменала "аз "

Истината е, че съм прекалено снизходителна към грешките му, защото преди 10 години бях като него, тогава обаче родителите ми се тормозеха както мен сега.
Преживяла съм доста неща, знам че ако ми се наложи правя каквото трябва. искрено се моля бог да ми покаже правия път и да съм достатъчно мъдра да тръгна по него.
Пожелавам и на вас да следвате своя път ☺
Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker