Липса на пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Липса на пари
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2479 пъти
Здравейте читатели, пиша тук моята история, защото няма с кой да споделя или да поискам съвет.
Аз съм жена на 29 г. и живея с приятеля си от около 4 години. Той е добър човек, мил е с мен, не пие, не ходи по други жени, с една дума живеем си хубаво, но естествено тук идва ред на проблема, който ме измъчва от известно време. Аз искам да създадем семейство (брак, дете), но това не се получава, защото нямаме пари. Имаме наш апартамент, но той е в окаяно състояние (стари мебели, дограма и тн. ). Аз не мога да си представя да отглеждам дете в такива условия. Естествено че искам първо да го постегнем, защото знам, че едно дете изисква доста разходи и после ще ни е по - трудно. Обсъждаме въпроса и за сватбата, но там също не можем да се справим финансово. Тук е мястото да кажа, че само той работи, но не взима много пари, покриваме ежедневните разходи и до там приключват. Аз имам желание за работа, но не мога да си намеря, ходя по интервюта, но не ме взимат. Имам висше образование, но вече не се надявам да започна по специалността Града в който живеем не е от най - малките, но пак не предлага много възможности. Досега имам само 6 месеца стаж, което е направо отчайващо. Вече ми писна от това положение, не мога да издържа, нито мога да се реализирам, нито да създам семейство с този човек. Вече доста време сме заедно и би трябвало да сме развили връзката си, а на мен ми писна от тоя застой, когато говоря с него той е оптимистично настроен, че нещата ще се оправят и че иска семейство с мен, но той никога пръв не е повдигал темата и ми се струва, че само аз се измъчвам. Вече се чудя дали да не замина за друг град с по - големи възможности и да си търся късмета отново с друг човек. Хем не искам да го напускам, хем вече не се чувствам добре в сегашното положение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 51bd161809
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Извинявай, ама си на 29 с 6 месеца трудов стаж, не работиш а ревеш че парите не стигат... Имам лоша новина - и с две висщи да си пак няма да те вземат без опит. Аз лично работя от както бях на 16, естествено временни неща през лятото или след училише, а от както станах на 19 хванах работа с трудов договор и тн...
На теб проблема ти е, че си научена някой друг да ти плаща всички сметки и сега си търсиш извинение! Я питай ваще как са те отгледали като имаше режим на тока (90 - 91 година), по време на зърнената криза, през виденовата зима, а '97 хиперинфлацията, когато един долар струваше 3 000 лева, а средната заплата беше 20 000лв?
Та стига се оплаква!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bdd15cdca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурно си търсиш работа по специалноста, затова неможе да намериш най добре е започни каквото намериш, просто за да вадиш някакви пари. Нямате пари защото само той работи, не оставяй момчето личи си че те обича и държи на теб, малко мъже издържат в днешно време жените. Решение е и също да заминете двамата в по голям град на квартира но хубаво си направете сметката дали и там щте ви стигат парите квартири сметки, едната заплата щте отива там. УСПЕХ

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5b4ff05827
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В темата ти прочетох, че ти искаш, искаш, искаш и никога нищо не даваш и влагаш. Искаш брак, дете, дограма, но какво си дала за общото благо 6 месеца стаж на почти 30 години. Жените които не работят и обичат мъж със средна заплата се примиряват с старата дограма, подписват брак без сватба и гледат дете с дрехи и колички втора трета ръка. Това е положението. Или се хващаш на каквато и да е работа за да помагаш финансово и да си платите "исканията" или се съобразяваш с това което разполагаш. не мисли че в друг град или в чужбина ще намериш нещо по добро, та ти си на почти 30 години и младо "п" не предлагаш. До колкото разбирам този поне жилище е осигурил а следващия може и собствено жилище да няма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 004aabd4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да се научите да карате икономично с по-малко пари, това е най-добрия начин в твоя случай, иначе не е нужно да правите тежка сватба, а за детето много ще помагат родителите ви, ако са здрави, не е толкова страшно, щом момчето е свястно и го обичаш действай, парите не са фактор изобщо за семейството... успех:)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: faa88446cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И защо да го напускаш? Просто трябва да си намериш и ти работа. При положение, че досега те е издържал и е свестен човек, ще бъде много грозно да го зарежеш. Хвани се на каквато и да е работа, за да осигуряваш някакъв приход. Можеш да се преквалифицираш в нещо, което се търси. Едва след като си намериш работа, би могла да го натиснеш да си намери по-добре заплатена работа или дори втора. Ако не можеш да си намериш никаква работа, можеш да мислиш да смените заедно града.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7066bbae31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами ако искаш да си с него, не бързай да го напускаш, не вярвам да няма работа, няма ли някой град по наблизо в които да си потърсиш? Трябва ти работа, а след тъова детето направи малко стаж, след като само той работи е трудно, едва ли и на него му е лесно. Какво си учила?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7066bbae31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Той как да е оптимистично настроен, след като само той работи и ако се очаква дете, още по-трудно ще е само с ч заплата. В Бюрото по труда немогат ли нещо да предложат? Няма ли супермаркети някакви, какво точно си работила?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 191485a6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти си жена на 30 години... само с 6 МЕСЕЧЕН стаж? къде бля досега... аман от вечно подбиращи, мрънкащи претенции...
Ако не си бутнеш живота сама... няма кой да го направи...
Не е нормално това... защо не си бачкала досега... или е било под достойнството ти с твоето ВИСШЕ....
Момиче, всеки човек (нямащ финансов гръб зад гърба си-както сме много), гради своето бъдеще от нулата и се доказва....
Казвам ти го като момиче, което е по-малко от теб- работя от 8-9 години и вече имам добра професия и самочувствието, че мога да върша НЕЩО (а не да се оплаквам)
Тъй че, вземай живота си в ръце и знай, че висшето не е всичко-
трябва и акъл ;)
Емма

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 00694b0328
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Той е добър човек, мил е с мен, не пие, не ходи по други жени, с една дума живеем си хубаво"

"само той работи, но не взима много пари, покриваме ежедневните разходи и до там приключват"

"Вече ми писна от това положение, не мога да издържа, нито мога да се реализирам, нито да създам семейство с този човек. "

"Вече се чудя дали да не замина за друг град с по - големи възможности и да си търся късмета отново с друг човек. "

Защо още от началото не му каза, че си меркантилна ковра която не цени доброто отношение а се интересува главно от парите? Така човека щеше да си спести времето прекарано с теб и да потърси жена по-достойна за него, щеше да си спести парите с които те издържа и щеше да си спести разбитото сърце, емоционалните инвестиции, търпение, добро отношение и всичко останало което е инвестирал в теб. Трябваше да му споделиш, че си такава която ще го изостави при първата трудност за да не си губи времето с теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: e8327e742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо не говорите да напуснете града (или държавата дори, ако е нужно)? Какво толкова го задържа в този малък град? Повярвайте ми, като дете израснало така, предпочитам да беше другояче. Говорете сериозно и ако не, замини за град с по-големи възможности и сбъдни мечтите/целите си там!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 32816b5fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хубаво е да подкрепяш мъжа ти и да работиш и ти, а не само да искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7cbe4ff450
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен проблема е в теб. Защо трябва да напускаш човека? Не е нормално при такъв голям глад за кадри ти да не можеш да си намериш работа, особено с висше образование. Ако наистина искаше досега да си намерила...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d2be5e80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съгласна съм с всички, освен с н. 10. Проблемът на хора като Авторката е, че взимат винаги проблема си със себе си. Тя на 30 г. няма никакъв стаж и се чуди, че никой не е взима на работа, но вместо да намали малко изискванията си, тя търси с „висшето“ си образование някаква висша работа явно - освен това доста неблагодарна - има мъж, който я издържа, собствено жилище, но не доволна. ОК, ще отидеш в големия град или друга държава, ще работиш като каква? Чистачка???
В твоя град поне не плащаш наем и можеш да си нещо като сервитьорка, а ако се докажеш да търсиш и по-добра работа, но като те видят работодателите, че нямаш НИКАКВИ трудови навици за никаква работа няма да те вземат. Отиди поне на морето да поработиш, че времето ти изтича.
Аз съм на твоята възраст и имам.... 11 години стаж, а съм учила редовно и пак съм работила редовно. Работа има, включително в малките градове.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d2be5e80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съгласна съм с всички, освен с н. 10. Проблемът на хора като Авторката е, че взимат винаги проблема си със себе си. Тя на 30 г. няма никакъв стаж и се чуди, че никой не е взима на работа, но вместо да намали малко изискванията си, тя търси с „висшето“ си образование някаква висша работа явно - освен това доста неблагодарна - има мъж, който я издържа, собствено жилище, но не доволна. ОК, ще отидеш в големия град или друга държава, ще работиш като каква? Чистачка???
В твоя град поне не плащаш наем и можеш да си нещо като сервитьорка, а ако се докажеш да търсиш и по-добра работа, но като те видят работодателите, че нямаш НИКАКВИ трудови навици за никаква работа няма да те вземат. Отиди поне на морето да поработиш, че времето ти изтича.
Аз съм на твоята възраст и имам.... 11 години стаж, а съм учила редовно и пак съм работила редовно. Работа има, включително в малките градове, но ти просто никога не си започвала да работиш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0b044cea16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 10: Може би защото милата трябва да бачка :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b822e2412f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   О боже, вземи се преквалифицирай и търси начини да изкарваш пари. Би трябвало да ти се отдава ученето, щом имаш висше. Недей се туткай, времето си лети.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0914ecbb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Намери работа, дори и да не е по образованието. От там може да натрупаш опит, връзки и да успееш да намериш работа и по специалността. А щом човека работи и добър с теб и иска семейство защо да го зарязваш. Лека полека ще стегнете апартамента и до година две може да направите и бебето.
Аз съм на 29, но работя от 16 год. С мъжа ми сме от 10 години заедно, все още събираме пари и живеем при родителите ми. Търсим апартамент и не спираме да работим и да заделяме по някои лев. Вярно, че на всяка жена и се иска всичко да уреди и тогава да направи бебе, нооооооо явно не всичко се подрежда така лесно....

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: adfbda16d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Благодаря за коментарите!
Аз знам, че трябва да си намеря работа и се опитвам, когато писах бях много разстроена и просто имах нужда да излея мъката си. Знам, че сте прави и с една заплата не става, но това което ме притеснява е, че той никога не мисли за бъдещето. Аз мисля, че ако имаме две заплати все ще успеем да заделим нещо и с малки крачки ще се наредят нещата, но имам чувството, че с тези разговори само му досаждам, а нали двама човека трябва да гледат в една посока. Иначе казва, че иска семейство, но не го усещам така и това ме притеснява. Не ме съдете толкова строго за стажа, нали знаете, че за всяко нещо си има причина, важното е, че преминах през доста неща и се опитвам да гледам напред, днес съм на интервю, дано да ме вземат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: b5e3958ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Мисля, че ще се получи като намериш работа, ще се поотпусне, просто може да се е отчаял или да мисли, че ще е все с неговата заплата. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 323f4b0382
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Първо намери работа, второ за да ремонтираш апартамента си, не трябват кой знае колко пари, ако не искащ лукс разбира се. Познавам бедни хора с чисти и прилични жилища, една кофа латекс, обикновен ламинат и стаята грейва, полека лека сменяте мебелите и нещата се нареждат. Жилището ни беше в лошо състояние, за няколко години подменихме и дограмата, боядисахме, сменихме настилките, но постоянно изплащахме нещо в рамките на нашите възможности, правехме всичко сами. Ако си го поставиш за цел, ще го направиш, можеш да смениш сега на едната стая прозорците, догодина на другата по 20-30-50 лв. все някак си ще наместите разходите. За търсенето на работа, освен стандартните обяви, пращай св-та директно на фирмите в района, обади се на всички близки, познати, роднини и в крайна сметка оцени човека до теб, ако това което пишеш е така за него. Рязко се срещат свестни мъже и много жени биха ти завидяли за човека до теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker