Дъщеря ми е проблемна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми е проблемна!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3843 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 37 години и имам дъщеря, която е на 15 години. Със съпруга ми сме разведени от много години и дъщеря ми живее с мен. Проблемът е, че преди 2 години дъщеря ми започна да излиза с една гадна компания. Събират се момичета и момчета, които дори повечето от тях са по-големи от нея. Казвах на дъщеря ми да не се събира с тях, че ме е страх за нея и може да стане нещо. Тя не ме слушаше, беше под собствен контрол. Дъщеря ми започна да пие, да пуши, много се озлоби и просто не можах да позная детето си. Какво се случи изведнъж? Тя не беше такава. Една вечер и предложих да отидем на вечеря, но тя каза, че се срамува от мен. Нейните оценки се понижиха, а преди беше отличничка дори. Започна да се облича извратено и да носи много грим. Бягаше от вкъщи, а аз я заключвах у нас. Все още е така и ме заплашва, че ще извика всичките си приятели, които щели да ми разкажат играта. Има си приятел, които понякога я взима от училище и често тя го води вкъщи. Дъщеря ми по цели нощи не се прибира. Къде е? Какво прави? Започнах да си мисля най-лошото, че може да забременее, може да направи някоя глупост. Не знам от кого да потърся помощ и реших да споделя с Вас. Тя дори не ходи на училище често, когато ми кажат, че дъщеря ми отсъства често аз просто потъвам в земята от срам, чудя се как да я защитя. Когато я няма по цели нощи не спя и плача, а когато се прибере започвам да я прегръщам и да я разпитвам, защото се тревожа, а тя ме отблъсква. Дори не ми иска пари, защото съм сигурна, че има от кого да взима. Тя не иска нищо от мен и имам чувството, че съм виновна. Аз я възпитах възможно най-добре, но не знам какво и се случи. Посяга ми и започва да ми крещи, когато се опитам да говоря с нея. Не иска да яде дори. Казва ми, че не иска да яде от моята храна, че и се повдига от мен. Срам ме е и се чувствам обидена от детето си. От нищо не съм я ограничавала, преди бяхме много близки с нея, всичко си споделяхме, излизахме заедно и се разбирахме перфектно. Сега просто не ми се живее. Искам да си върна момиченцето, но тя не ме иска, не иска да ме вижда дори. Казвала ми е, че понякога се прибирала вкъщи, защото не иска да остава у приятеля си, за да не го притеснява. Иска да се нанесе при него. Той е на 20 години и изглежда свястно момче, но няма да пусна дъщеря ми на чуждо място. Всеки ден плача за нея и дори пред нея плача, но тя си пуска музика и се прави, че не ме чува. Не се прибира с дни, търся я, но не си вдига телефона и ми казва да не я търся, защото ще си смени номера и няма да ми го даде. Дъщеря ми само ме обижда и дори ме псува. Аз не и мълча и започвам да викам, заключвам я в стаята и, но след това тя вика приятелите си. Дъщеря ми винаги е била общителна и за това си навлече такива проблеми с мен. Защо детето ми не ме обича? Защо се промени? Всички деца обичат майките си, а моето дори не иска да ме погледне. Цяла нощ плача и накрая ще ми стане нещо. Моля, за помощ. Моля, редактора да публикува историята ми, защото е много сериозно. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: dd68853181
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Посъветвай се задължително с детски психолог как да постъпиш конкретно, но проблемът ти е често срещан. Не само възрастта е проблемна, но и дъщеря ти расте без баща, което от психологическа гледна точка значи, че не е могла да получи нужното мъжко внимание в детството си, но и не познава мъжкото начало - тоест границите, които един баща просто поставя. Има доста статии по въпроса - така отгледани деца имат точно такива проблеми, а като възрастни им липсва и хъс за кариера, липсва респект към закон, институции и йерахия.
Ти като майка си се разтворила в любовта си към детето си и е нормално, но това не е успяло да замести бащата и неговата роля в живота на дъщеря ти.
Не става въпрос, че детето ти не те било обичало и не е обичано, а просто ти не си била постоянна във възпитанието си и сега береш плодовете от антиавторитарното си поведение. Пробвала си се може би дори да си приятелка и довереница, но и може би в стремежа си да си двоен родител си разглезила детето. Не знам, мога да гадая - тук заедно с психолога ще откриете повече възможни причини.

Според мен решението е радикално - смяна на училище и най-добре да отиде да живее при баща си. Ако бащата е що-годе нормален човек, това ще е най-доброто за дъщеря ти в този момент. После пак може да си я прибереш, но в момента има нужда от тежка ръка, каквато ти просто нямаш.
За нейно добро е. И спри да се пробваш да си ѝ приятелка, а постави ясни правила и налагай своите наказания. Дъщеря ти има приятелки - ти ѝ трябваш като родител. Ще е трудно, но трябва да наложиш граници и правила.

Примерно ако не се е прибрала до 22 ч. ѝ вземи телефона за 1 седмица, а ако повтори се удвоява наказанието. Да си има приятел е ОК на нейната възраст, също е ОК и да прави секс, но се увери, че ползва кондоми или противозачатачни или се погрежи сама за това - заведи я на гинеколог, за да ѝ изпишат противозачатачни или се погрижи у вас в достъпно и известно за нея място да има винаги кондоми. Не ѝ ги брой и не контролирай това - почнала ли е със секса, няма да ти да я спреш, но трябва да знае и тук границите. Няма вече смисъл от забрани в случая - станалото е станало.

Не е ОК обаче да се скита по нощите и да не я знаеш къде е. Нека си довежда приятелчето у вас - поне знаеш къде е и какво прави, но най-късно в 22-23 ч. да си е отишъл.
Никакъв алкохол и цигари или спираш интернета да кажем, включително мобилния или няма да отиде на следващата екскурзия с класа, спираш джобни - имаш мноооого лостове в ръцете си. Ти си босът, ти изкарваш парите и в теб е властта. На приятеля ѝ също кажи, че ако дъщеря ти не спре с алка и цигарите ще я поставиш под дом. арест и няма да могат да се виждат. Да видиш как той ще я накара да спре на бърза ръка.
Говори с класна, но пак казвам - най-добре да смени училище, среда и най-добре да живее при баща си или ако имаш как се изместете в друг квартал... но най-добре при бащата и си решаваш приблема. Ще видиш, че ще се кротне за 1 година като види каква е алтернативата и какво е да ти е гадно.
Детето ти те обича, но ти си изтървала положението, защото толкова си искала да си ѝ приятелка и да си обичана от нея, че си станала нейна слугиня и парцал. Дай ѝ също задачи у дома. Също може да е от полза да има домашен любимец (куче или коте), но ще трябва да си го заслужи. Примерно да се прибира навреме. Така ще имаш още един „лост“ - ако не спазва правилата, кучето хвърчи. Ако не се грижи за кучето или котето - хвърчи.
Дъщеря ти може би е самотна, да се чувства неразбрана..
Споко, нещата ще се оправят, но грешката е в теб. Ти трябва да поемеш контрола като родител и да забравиш за желанието си да се харесаш на детето си на всяка цена. Правиш ѝ мечешка услуга.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 898015227a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам за мъката ти Авторке, много тъжна история.

Виж, дъщеря ти ще се промени някой ден, но първо трябва да направи грешките които има да прави, тя сега е тийнеъджър и хормоните и бушуват и освен това си има приятел с когото те заменя, но ще и дойде акъла, просто бъде търпелива и ако можеш бъди силна и прощаваща и непременно, поговори с нея но не със сълзи а приятелски и весело дори.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 26d7adb6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 - от теб ще стане супер родител! Аз бях такова дете, започнах на 11 г. Няма да се хваля, каква съм сега, но ще кажа, че опитът - учи, изгражда личността, а аз се харесвам като личност и не бих променила нищо от миналото си. Търпение, разбиране, без забрани и психолози. Казвам без психолози, не -защото не зачитам професионалните умения на тези хора, а - защото, по този начин ще стресираш детето си, което може би, все още не знае, че има проблем, а може и да го осъзнава, но дълбоко в себе си. С намесата на външен човек се показваш - слаба, а дъщеря ти, те обича, и не би искала да си слаба, ще й втълпиш вина за състоянието, в което си, а това ще я помрачи още повече. Ако е умно момиче - ще се оправи. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: ebcc8b9630
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Госпожо, ако сега не вземете мерки с тези „приятелчета ”, защото ако продължи да дружи или да се влияе от тях съвсем скоро ще пропадне и ще стигне дъното! Това, че я тресат хормоните не и дава право да се държи неуважутелно с вас и да скита по нощите -има всякакви изроди може да и направят нещо. И откъде накъде една пикла ще държи тон и ще посяга на майка си. Аз ако съм така бих я набила, че да ме запонми. Съгласна съм с номер 1, ако трябва сменете училището, квартала, че дори и градът само и само да е далеч от тези хора. Говорете и с баща и и той да вземе отношение по въпроса. Разкажете му цялата ситуация не вярвам да не я сложи в ред бързо бързо. Я я виж ти ще ходи сама по нощите и ще посяга на майка си!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 998b21c731
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имате нужда от чужда помощ на психолог, със заключване и рев не става. Имаше едно от предаванията на Ани Владимирова психоложката с подобен проблем, всъщност всичките и случай са интересни, защото описаният проблем от теб, е някъде доста по-дълбоко може и при теб, в твоето детство, твоят брак. Ако ти се занимава изгледай няколко от предаванията и, дано попаднеш и на този случай. От тези предавания самата аз научих много неща, дадох си равносметка за много неща и "видях" много неща, които преди това не виждах и не осъзнавах. На наистина със сила, нерви и рев не става. А ако това момче е свястно, така и така са заедно, дали я пускаш или не, тя си прави каквото иска. Мои познати бяха вдигнали ръце от дъщеря си, на 15 отиде да живее при него. След 6 месеца се прибра и беше нов човек това момиче, сега излиза пак, но се прибира вече рано, една кротка, смирена, сякаш се наигра и осъзна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5ec3e3c270
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Все пак има и баща, нали? Не общувате ли с него, потърси го, пък той хубаво ще се оправи с нея, ако е мъж на място!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Благодаря Ви! Не мога да изпратя дъщеря ми при бившия ми съпруг, защото той има друга съпруга и две деца от нея. Дъщеря ми за нищо на света не би спряла цигарите и алкохола, защото е зависима от тях. Наказвала съм я, но приятелите и винаги са я измъквали. Казвала съм и, че ще и взема телефона, но след това тя ми казва, че приятеля и щял да и купи нов и да забрави за стария. Снощи се опитах да поговоря с нея, но тя каза, че я притискам. Аз не я оставих, защото исках да разбера всичко, но тя ме заплаши, че ще се махне, ако не я оставя. На психолог също не мога да я заведа, защото тя пак ще избяга и няма да се върне. Аз имам късмет, че я виждам по 2-3 пъти в седмицата, защото тя не се прибира и аз не мога да я накарам на сила. Аз се опитвам да говоря с нея, опитвам се с всички сили да и помогна, но тя не ме приема. Веднъж и бях казала да се промени, но тя каза, че няма да го направи, защото харесвала живота си такъв, какъвто е. Училището също няма да смени, защото там са всичките и приятели. Дъщеря ми е алергична към животни и за това не мога да и взема домашен любимец. (до номер 1)

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 2b1408fa05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Сачо искам да спомена, че не мсички деца обичат майките си. Аз не обичам моята. Преди също като вас си бяхме близки, но тя ве обижда нон-стоп. Обвинява ме, че съм й харчела парите, била съм невъзпитана и проста. Нашите също са разведени. Нямам търпение да дойде денят, в който да се изнеса от нас. Хубаво си помисли, как си се държала с нея преди да де отчуждите. Аз не съм се събирала с компании, но по добре да бях. Тогава поне щеше да има, защо да ми вика. Кажете, че съм неблагодарна. Не ме интересува вече. След като си развалих отношенията с най-близкия си човек, та тогава какъв е смисът да живея.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 856c7c4a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момиче на 18 и те разбирам. Ти си добра майка, не се обвинявай, че си виновна. Не си виновна. Аз бих се радвала, ако ми беше майка. Дъщеря ти просто иска да се прави на готина. Като гледам в моето училище какви са 14-15 годишните, как пушат треви, ходят с токчета, просто ме е гнус от тях. И аз се обличам хубаво, но далеч от к*рвенски. Първото, което се сещам е, че наистина трябва да я оставиш да се опари сама. Аз съм пробвала веднъж в живота си марихуана, бях с едно мое гадже, точно както при нея той беше по-голям. Стана ми лошо, омаляха ми краката, беше пълна трагедия. Майка ми не разбра, но аз се уплаших и от тогава не пробвах. Опарих се сама. Махнах се от тази компания и си оправих оценките. Хубавото при мен е, че се усетих навреме и сега се разбирам с майка ми и нещата са наред, но тя 100% прави секс с нейния приятел и пушат и какво ли не. Аз на твое място или бих я оставила на произвола или бих променила нещата. Накратко кажи й като не иска от твоята храна, че не си длъжна да я търпиш, дай й сакчето и й кажи да се маха. Ще поживее малко с онзи и той като почне да си води курви, сама ще се върне при тебе. Също така, ако поддържаш отношения с баща й и той е строг, може да я пратиш при него. Друг вариант е да си намериш работа в чужбина в малък град, където няма такива хора като нея и да й заявиш, че се местите и тя няма 18 и няма право да решава къде ще ходи и там като я заточиш тя няма да има избор какво да прави. Разказах на мама за случая ти и тя е потресена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 856c7c4a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм момиче на 18 и те разбирам. Ти си добра майка, не се обвинявай, че си виновна. Не си виновна. Аз бих се радвала, ако ми беше майка. Дъщеря ти просто иска да се прави на готина. Като гледам в моето училище какви са 14-15 годишните, как пушат треви, ходят с токчета, просто ме е гнус от тях. И аз се обличам хубаво, но далеч от к*рвенски. Първото, което се сещам е, че наистина трябва да я оставиш да се опари сама. Аз съм пробвала веднъж в живота си марихуана, бях с едно мое гадже, точно както при нея той беше по-голям. Стана ми лошо, омаляха ми краката, беше пълна трагедия. Майка ми не разбра, но аз се уплаших и от тогава не пробвах. Опарих се сама. Махнах се от тази компания и си оправих оценките. Хубавото при мен е, че се усетих навреме и сега се разбирам с майка ми и нещата са наред, но тя 100% прави секс с нейния приятел и пушат и какво ли не. Аз на твое място или бих я оставила на произвола или бих променила нещата. Накратко кажи й като не иска от твоята храна, че не си длъжна да я търпиш, дай й сакчето и й кажи да се маха. Ще поживее малко с онзи и той като почне да си води курви, сама ще се върне при тебе. Също така, ако поддържаш отношения с баща й и той е строг, може да я пратиш при него. Друг вариант е да си намериш работа в чужбина в малък град, където няма такива хора като нея и да й заявиш, че се местите и тя няма 18 и няма право да решава къде ще ходи и там като я заточиш тя няма да има избор какво да прави. Разказах на мама за случая ти и тя е потресена.

 
  ...

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 5892e7ce5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Искам да кажа че вината е ваша защото на детето му липсва бащината обич също и я търси в приятелите си и затова е намерила лоша компания като се разделяхте поне да бяхте помислили за него

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 5892e7ce5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Искам да кажа че вината е ваша защото на детето му липсва бащината обич също и я търси в приятелите си и затова е намерила лоша компания като се разделяхте поне да бяхте помислили за него

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 4c99ab0f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Госпожо, тя ви се качва на главата, защото вижда безсилието ви. Какво, като всичките и приятели са в това училище щом и влияят зле значи не бива да бъде с тях. Ще си намери други кво толкова. Моят приятел така навремето в 7 клас се събрал така с лоша компания крадял от магазините и чупил прозорци. Веднага щом го преместила в друго училище без да му дава право на глас и проблемното му поведемние веднага изчезнало щом спрял да се вижда с тия деца. Още преди 2 години е трябвало да изкорените из основи сега ще е малко по -трудно. Вариантите са няколко да се стегнете е да вземете мерки абстахирайки се от лигавщините и без да и давате право на глас, да я оставите да кара по течението докато Недай си Боже сама се осъзнае като се опари. Ако се случи така все някой ден пак ще опре до вас. Дано все пак се, осъзнае иначе не я чака нищо добро! Виждам я че или ще се убие от алкохолът и наркотиците или ще работи на магистралата или като танцьорка на пилон. Отидете при психолог сама без нея той ще ви даде съвет как да се научите как да бъдете твърда с нея. Няма една малка лигла да ви върти на малкия си пръст и вие да се огъвате! Вие сте майката вие решавате, след 18, ако ще и курва да става, но до тогава е длъжна да се съобразява с вас! Ж. 22

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2b183a7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От авторката: Баща и не се интересуваше от нея и за това се разделихме, когато тя беше на 7 години. На психолог ще отида, но няма как да заведа дъщеря ми. Няма къде да се преместим също, защото ние живеем в София и си имаме апартамент. Училища има много, но дъщеря ми едва влезе в гимназията за изучаване на немски и не мога просто така да я местя, а и има още 3 месеца до края на годината. Крещя и, налагам и наказания, но тя игнорира всичко. Просто имам чувството, че ако умра на нея няма да и пука. Дано психологът да оправи нещата. Дъщеря ми не употребява наркотици, но и не прекалява с алкохола. Познавам повечето родители на приятелите и, и изглеждат от добри семейства. Може аз да обвинявам приятелите и напразно, ами ако грешката е в мен? Дъщеря ми другия месец става на 16 и дори ме заплаши, че щяла да мине на индивидуално обучение, защото не и се ходило на училище и тогава аз толкова много и се разкрещях, че тя дори се разплака и си отиде в стаята. (аз много искам тя да има добро образование) Тогава се почувствах зле...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: 9f848a0b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Здравей. Аз съм момче на 19ги имам сестра на 15г. Тя започа да пуши и постоянно ходеше с грим. Дори вкъщи е с грим и почна да излиза с някаква групичка и съм ги виждал и са по-големи от нея и все на дискотеки. Пребра се вкъщи един ден и казах тряббва да поговорим. Седнахме заедно и казах на нея ти много се промени в послено време и не мога вече да те позная. Пушиш ходиш с грим постоянно и на дискотеки почна защо го правиш проблеми ли имаш в училище може да те пребият някаде. И тя почна да ми разправя, че новото училище няма приятели и като почнала да пуши имала приятели и заради това ходя с тях и момичетата в даскало слагат грим повече и аз казах поне не бягаш от даскало и тя каза да и си махна грима дойде при мен и разревана ме прегърна и ми каза благодаря за разговора разревана беше като ми благодари. Групичката ги заряза намери си едно момиче с което си говорят и си паснаха. Момичето е идвало у нас играл съм си с двете. На море сме ходели тримата даже с колата даже. Те като се намереха сестра ми стана същата като преди. Ти трябва да говориш с нея. Не катп дъщеря, а като приятелка.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: bb10c26500
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Никакви психолози или пък да и взимаш телефона, щото се прибрала по - късно. Това би я направило още по-озлобена.
Опитай се да се държиш безразлично. Не я питай къде, с кого, как.. нищо. Тя сама ще усети как и липсва вниманието и грижата ти към нея. Опитай поне за 2 - 3 дни. След това може да направи още нещо, което да привлече вниманието ти нарочно, но ти не се поддавай на емоции пред нея и не и вдигай скандали. И накрая, когато се осъзнае и "порасне" поне малко, сама ще те потърси.
Ако искаш опитай - не губиш нищо, а и без това положението е критично.

 
  ...
преди: 8 години, 17 дни
hash: 8731518d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Госпожо, щом като на 15 години едно дете е зависимо от алкохола, ако не го лекувате при психиатър, че развие тежка форма на алкохолизъм до 20 годишна възраст. Спасете дъшеря си. Не казвайте, че няма начин-има. Има и задължително лечение. Не била прекалявала с алкохола? Едно дете на 15 не трябва да се докосва до алкохол!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 14 дни
hash: 4cbdec6897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не знам дали ще прочетеш коментара ми но искам да ти кажа че виждам себе си в дъщеря ти. Проблема според мене е липсата на баща, от моя гледна точка да ти кажа майка ми не можеше да ме спре, да излизах с по големи момчета от мене приятеля ми беше 10 г по голям, стига за мене. Мисля че разговорите са най важни това на мене ми действаше. Поговори с нея кажи и че не е нормално да прави това на нейната възраст посто разговаряй с нея като със зял човек. Всеки ден по малко споделяй и ти какво си правила на нейната възраст какви грешки които си правила. Всеки ден говорете по някоя тема която тебе те притеснява във нея. Когато говориш с нея не се карайте. Първоначално няма да иска да те слуша. Сподели и как се чувстваш като я няма. Поговорете за секса кажи и как е било при тебе първия, как е било с баща и ( ако ти е неудобно има книги за това и видеа) Просто споделяй житейски опит с нея. НАЙ ВАЖНОТО ИЗСЛУШВАЙ Я, говори с нея като със зял човек нека тя да разбере че ти я приемаш като зряла дори да не е така. Най вече за алкохола кажи и нещо от рода примерно
и аз съм пила като млада понякога съм прекалявала и съм се излагала после ме беше срам аз не мисля че е красиво пияна.... и т. н.
Както казах и аз бях проблемно дете едвам се отървах от накротици и какво лиоще не. Това исках да чуя аз за да спра с глупостите. Спях наркотиците когато водях майками да седи на земята и с глас да реве и да крещи. надявам се да прочетеш коментара гаратирам ти 100% успех.
Един млад човек иска да знае че го приемат за възрастен иска да опита от всичко секс дрога и така но ако има пример в живота като пр мама ако нещо и е споделила за нейните малади години какви грешки е правила тя може да земе пример. Най вече за секса.
Наталия 26
Дано да съм помогнала ще чакам да кажеш какво е станало..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker