Мъж съм, а съм домакинята вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъж съм, а съм домакинята вкъщи
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 6618 пъти
Здравейте,
Живеем с жена ми от около 5 години заедно. Осигурил съм й жилище, като не е дала и 1 стотинка за него, нито при закупуването му, нито при обзавеждането. Мечтаех за уютен, чист и подреден дом.
Още в самото начало нещата не тръгнаха на добре. За около месец потънахме в невъобразима мизерия. В банята се насъбраха всякакви боклуци, навсякъде се натрупа прах. Решихме, че явно не чистим достатъчно често и се разбрахме да си разделим задълженията по равно. Какво се случи обаче: аз влагам всичко от себе си и смея да кажа, че почиствам навсякъде идеално, докато жена ми минава оттук-оттам, колкото да отбие номера и казва, че е изчистила. Аз ако отделям 3-4 часа седмично, тя отделя около 20-30 минути и вдига ръце. Минахме през всички етапи - говорихме спокойно многократно, повишавахме си тон още по-многократно, опитах дори да чистя, когато е неин ред, с надеждата да се засрами и да се мобилизира. Не, не и НЕ! Въобще не й мигва окото, оставя ме да си чистя и не й пука изобщо.
Не се чувствам мъж на място. Бачках здраво за да ни осигуря нормални условия на живот, а се оказа, че ще трябва и да си шетам с метлата доживот... Не се чувствам добре вкъщи, ако не изчистя сам. Навсякъде е натрупала непотребни вещи, които създават хаос, не чисти, не подрежда, ако отворя прозореца все й е студено и мирише на застояло.
Има ли изход? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 77

преди: 8 години, 1 месец
hash: f1ece61356
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наемете си домашна помощница.
Деца имате ли? Ако имате, грижи ли се за тях добре?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a2e88cb9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Зарежи я.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 06497bdd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Да, добре съветва първи номер.
Наемете помощница/помощник. Има толкова възрастни дами, а и господа, които имат нужда от някой друг лев над малката си заплата или пенсия.
Делете си разходите за помощницата/помощника.

А ти авторе каза ли й предварително на жена ти - аз сега ще купя жилище, а ти ще шъташ в него, или ей така по дефолт го очакваше, защото така са били майка ти и бабите ти?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 17b6ad1c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо не казваш за това кой колко време работи, колко пари носи вкъщи... ако ти имаш повече свободно време, защо да не чистиш повече? В 21 век и мъжете трябва да чистят, а и ми се струва, че ти преувеличаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 21bd0af36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Една жена трябва да си поема задълженията, а не ти да го правиш вместо нея.. можеш само да й помагаш като например да пуснеш пералнята или да сготвиш нещо ти понякога. Сигурна съм че в началото се е правила на много подредена нали, а сега си показва истинското лице, ужас. Ами, кажи й че ако не започне да чисти просто да си търси друго място кадето да си разхвърля на воля. За съжаление чак след като започнете да делите един покрив можеш установиш какво прави. Аз например на съм научена от малка да чистя и да готвя, но това във никакъв случай не значи че ще ме мързи да го правя, аз лично мразя да стоя на мръсно и когато трябва да чистя се заемам сериозно, не отричам че изобщо не ми харесва но просто трябва да се свърши. А готвенето не го смятам за задължение, дори да не знаеш нещо винаги можеш да се научиш, ако твоята не иска по добре си намери друга жена. (ж26)

 
  ...


...
преди: 8 години, 29 дни
hash: ff1e566a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да може би с домашна помощница ще ви е добре.А тя иначе работи ли,поне,ако да може да си поделяте парите за помощницата и да имате повече свободно време?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 6c6bb584bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сигурна съм, че е от типа жени, с поддържана външност, гримирани, но вкъщи, това което ти описваш. Другият, вариант ако може да си го позволите си наемете една жена да ви чисти, обичайте си и си живейте живота.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: ac97c18b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има изход... смяна на жената.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: ebebbec795
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Според мен твоите изисквания са прекалено големи... не се чувствал мъж? ако не е почистено? ти сериозно ли?
Ти си прекален чистофайник, а жена ти е по-умерена и не се захваща заради твоята мания по чистотата.
Явно не сте един тип хора ще се отнася до почистването.
Мисля, че има само две решения на проблема: както написаха в първия коментар: наемаш човек който да се грижи за твоята мания. И второто решение е да се примириш, че жена ти е такава и да си чистиш сам като ти пречи толкова много.
мъж

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: ebbafebc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм за домашна помощница, ако нямаш други оплаквания от жена си. Тя явно е мърла. Грешно си постъпил като си е нагърбил с цялата издръжка сам. Трябва и тя да участва, за да се чувства съпричастна. Така получава всичко наготово и не го цени. Знае, че ти пак ще платиш или ще чистиш. Дано поне работи и изкарва пари.

 
  ...

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: f8b0ce23fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Добре дошъл във времето на феминистките. Разделяй се с нея възможно по-бързо и лови някаква мюсюлманка. Днешните българки са меркантилни и мързеливи. Такива и на най-големият си враг не пожелавам.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: cbae65ac04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ех най-после един мъж да усети какво ми е на мен. Мързи я аз съм сигурна а и много жени в днешно време си мислят " Няма да му слугувам ще свикне така и ще ме приеме като майка. " Проблема не е в това проблема е, че някои хора са по-чистоплътни от другите и не могат да понасят мръсотия, просто дразни окото камо ли нещо друго. Постоянното подвикване и юркане не е решение. Това смачква самочувствието, защото почваш да се чувстваш, като лелка. При жените може да подейства схемата мъжът всеки път да се впечатлява и насърчава когато се случи, да покаже, че него го радва домашния оют и означава много за него когато му сготвят примерно и се грижат за него, че това е всичко, което иска да има вкъщи, но разбира се и добра любовница. Няколко реплики казани на място ще задвижат механизма. Сега чакам и аз съвет само, че при мен човека е мъж. Всичко правя аз вкъщи. Дори като оправя и той мине след мен все едно не съм чистила нито си прибира масата или каквото и да е, нито ще се наведе от мързел, а ако го направи значи съм се развикала, като старшина. И това е, защото знае, че аз ще го оправя. Свикнал е човека. Разбирам, че ходи на работа, но той не уважава моя труд, като поддържа поне. Аз от любов го правя, но искам и на мен някой да помага. Аз от малка се оправям сама. А не ми се мисли скоро като почна и работа, а имам и дете. Как по лежерно да го тласна към промяна?
ж. 25

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 545c27455a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Развод е решението, но май и за това не си достатъчно мъж на място, че да се решиш! ....

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: c95c4ee0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   5 години?! Много си отлагал момко, на тия неща трябва да се обръща внимание още преди или в първите месеци на брака. Освен да я обучаваш лично как се чисти, не виждам друг начин. Направи списък на нещата които се чистят, кога се чистят и как се чистят. След това ти показваш, тя гледа и след това я караш да направи същото. Може да допълниш обучението с взаимно гледане на филми за микробите и домашните мръсотии, белким вземе да се погнуси малко от малко. Ако не стане, 5 години си я търпял заради секса и за да не си сам, търпелив си, ще си я търпиш. Всяко удоволствие се заплаща, както се казва.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: f0f93f0fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Ами не е драма, хванете някоя съседка пенсионерка да чисти за 30-50тина лева веднъж седмично и ще се подобрят нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: cbf592570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Добре, де предполагам и двамата с жена ти работите, така че нормално е не винаги да се в настроение цялото си свободно време да го посветите на чистене. Обаче явно на жена ти просто не и пука, че къщата не блести от чистота. А теб те дразни. Тогава има три варианта или се опитваш да не забелязваш праха и мръсотията, или се хващаш и го изчистваш (е, не е чак такава драма, че ще изчистиш у вас, нищо, че си мъж) или си наемате домашна помощница, която да чисти. Приеми го, както има мърляви мъже, така има и мърляви жени, които не само не се впечатляват, но и буквално не забелязват хаоса и мръсотията около себе си. Явно жена ти е от този тип. Не забелязва, не я дразни и съответно смята, че е пълна загуба на време да чисти. Въпрос на характер е, няма как да го промениш.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 89ace01288
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Мъже, вие сами си ги избирате такива, а после си блъскате главите и се оплаквате... Жена ти щом като не чисти и не й пречи да живее в мизерия и боклуци, значи изобщо не е жена и е абсолютен (с извинение) парцал! Като не е вложила никакви средства в жилището ви и дори не се грижи за него, значи се възползва от теб и смята да си живурка на твой гръб. Моят съвет е, ако нямате деца, да се осъзнаеш докато е време и да се отървеш от нея. Позволявам си да говоря така, защото бившата на мъжа ми е подобен случай. Дори не му е готвела, твоята поне това да прави за теб. Повярвай ми, няма по-голямо наказание за мъжете от мързеливата жена, гледаща само своите си интереси ;)

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 89ace01288
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Мъже, вие сами си ги избирате такива, а после си блъскате главите и се оплаквате... Жена ти щом като не чисти и не й пречи да живее в мизерия и боклуци, значи изобщо не е жена и е абсолютен (с извинение) парцал! Като не е вложила никакви средства в жилището ви и дори не се грижи за него, значи се възползва от теб и смята да си живурка на твой гръб. Моят съвет е, ако нямате деца, да се осъзнаеш докато е време и да се отървеш от нея. Позволявам си да говоря така, защото бившата на мъжа ми е подобен случай. Дори не му е готвела, твоята поне това да прави за теб. Повярвай ми, няма по-голямо наказание за мъжете от мързеливата жена, гледаща само своите си интереси ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 00c3ec68e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Каква зодия е жена ти?

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 3f6b3771da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз съм същата, живея с родителите ми и единственото, което правя е да си чистя стаята и да мия чинии.. Най ми е гадно ако трябва да простирам дрехи, просто от самия допир на мокри дрехи изпитвам ужас.... Мъже, отваряйте си очите и внимавайте за кого се жените.. преди да го направите я тествайте! Забелязвам една тенденция в последните години, че мъжете поемат доста голяма част от задълженията на жените.. Онзи ден видях няколко татковци с бебета, единия сменя памперси другия тича след детето, но майките ги нямаше.. не, че е лошо да ги отменят, но предполсгам и таткото ходи на работа и е изморен също като майката!

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: d2c0ef78fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Да, има. Чистиш си сам твоята си къща, и й се наслаждаваш сам!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2d71e70d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не няма изход просто женати си е такава, имам подобен опит с майка ми чисти отгоре отгоре някакъв ужас е, но хората не се променят изхода е или домашна помошница или се примиряваш или я напускаш. Решението си го взимаш ти.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 8e56259d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Авторът: Досега има само 3 одобрени коментара, а още 19 чакат, затова отговарям само на тях:

1) Нямаме деца все още, но дано имаме някой ден. По принцип се разбира много добре с тях, но от сега съм казал, че няма да сменям постоянно памперси. Помощница предложих да си вземем преди много време, като изрично й казах, че щом не й се чисти, тя си отговаря за разходите покрай нея. Отговори ми, че е съгласна, но според нея, тя се справя достатъчно добре и така прави компромис заради мен. Естествено, почувствах се гузно и идеята отпадна. А да отделям от своята заплата няма да стане, ще се почувствам тотален балък.

2) Като изключим това, всичко останало е супер или е поне в нормални граници. Изнервяща е ситуацията, но само заради това не върви да се разделяме, по-скоро търся компромисен вариант. :)

3) Прочети номер 1, като нека спомена, че и ние не сме особено заможни. Жилището не съм купил аз, пропуснах да го спомена и така излезе, а родителите ми, до груб строеж. В родата ми сме така, родителите купуват. След това помогнаха още малко, но като цяло аз го обзаведох, което също глътна огромна сума. С моите възможности, около 4 години само за това съм работил, ако го сметнем в брой заплати. Живот и здраве, след години се надявам да продължа традицията с жилището. Определено, млад човек се чувства много по-здраво стъпил на краката си, когато има къде да се прибере и знае, че си е негово.

Иначе, нищо не съм й казвал предварително. Нито преди, нито сега очаквам само тя да шъта с метлата. Очаквам да не го правя само аз, а да го правим по равно. Това е. Харесва ли ни или не, на нас мъжете, това е реалността в днешно време. Освен това, друго си е, когато женска ръка пипне. По принцип са по-взискателни към чистотата, подреждат, украсяват. Аз как я намерих моята, не знам :)))) Познавам и от другия вариант. Жени, които си мислят, че като чистят и гладят мъжете си, са идеални, а всъщност не стават за нищо.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 2ffc5ccb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Авторе, ами те много жени са мърли, трябвало е да внимаваш като си избираш жена. Ако не сте женени и нямате деца по-добре й посочи вратата и то не защото е мърла, а защото ти не се чувстваш добре да живееш с такава жена. Ако това не ти правеше впечатление, тогава няма проблем, но случаят не е такъв и си в правото си да й стегнеш багажа с еднопосочен билет.
М, 37

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 1ae8a829a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Това са битовизми, но както виждаш, не са маловажни. Може би е било добре да поживеете заедно, преди да се вземете, за да сте наясно с тези неща. Някои хора държат на чистотата повече от други, това е факт и не е добре да се събират много различни характери в това отношение. Не всички сме маниаци - чистофайници, някои поддържат само най-необходимото, а трети са направо, като Плюшкин. И изобщо няма значение, кой е прав и кой е крив. Да, има хора чистници, здравословно хранещи се, спортуващи, образовани, високо морални, отговорни родители и с добри доходи, но далеч не е задължително всички да сме такива, да не говорим, че повечето не покриват и половината добри и правилни характеристики. Нооо, те си живеят, както им харесва и никой не ги съди, въпреки че така не е правилно. Проблемът е, когато се съберат с някой, който иска да ги промени...

Авторе, за съжаление хората са прави, не можеш да промениш никого - или го приемаш, или се спасяваш. Средния вариянт е тя да се старае повече, а ти да се примириш, че никога няма да е чисто, но ми се струва, че и двамата трудно ще го преглътнете. Разбирам, че на теб наистина ти пречи, но тя си е такава. Все едно утре тя да реши, че нещо в теб не е като хората, и да започне да настоява да се промениш - дори да е на 100% права, ти няма да го направиш. Не казвам, че си прав или не си - за мен това е без никакво значение - казвам само, че няма да се промени, така че е добре да решиш - ще си затваряш ли очите или ще си плюеш на петите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 00ca9d161d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Как ги търпите такива маймуни бе? Не мога да ви разбера. Приятелката на брат ми е същата вуня. Имам и един приятел, който чисти, готви, пере а неговата не си мърда гъза. Аз ако съм такава на втория месец да съм я изгонил.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 7031b9b63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

27.   Ти какво? Взе си жена с очакването да ти е безплатна слугиня и като не си изпълнява тези "задължения" не си доволен ли? Ами приеми един съвет от мен. Следващата жена, която възнамеряваш да правиш своя безплатна помощница, я предупреди какви са ти намеренията преди да заживееш с нея.

Иначе съвсем ясно те разбирам. Жена съм и съм в същото положение. Но тук видиш ли няма проблем, защото така трябвало. Трябвало жената да чисти и домакинства, а мъжа да си поклати краката малко на работа и след това бира та бира. Е, поне сега ти е станало ясно на какво са подлагани жените. :)

Смени я тази, личи си че е непукист. Ако ли не, живей си с нея и й слугувай ти! Както правят повечето от жените по света - подлагат се на унижения, търпят някакви свине и страдат. Ти поне имаш избор. Пък и си мъж - погледни го от добрата страна - тя не може да те бие, не ти натяква че те издържа или нещо подобно. Ти имаш шансове. Ти не се страхуваш дали всеки момент ще се озовеш на улицата. На теб всъщност ти е добре.

Частта с домът ви и за това, че тя не дала нито стотинка е едно от тези унижения. Научи нещо - първо - тази жена не те е карала да взимаш апартамента. Второ - тя НЕ ти е длъжна за това че си купил и обзавел дома ви и сега чувстваш че си жертвал много, но тя не го оценява. Чувстваш се може би недооценен. Кофти е, пак ти казвам - знам! Но виж сега, ти това си го направил за себе си. Купил си апартамента за себе си. Искал си да ти бъде чисто на ТЕБ. Искал си да живееш хубаво. Мислил си за своето добро. Тази жена по никакъв начин не е длъжна да ти го прави хубаво. Не е длъжна да ти чисти, нито нищо. Тя щом не иска няма да го направи. Затова помисли евентуално за раздяла. Така доникъде няма да стигнете. Ти ще бъдеш използван, ще се чувстваш така. А тя? Тя ще си е загубила времето и ще те намрази сигурно заради това.

Така че или се научи да се грижиш сам за себе си без да очакваш някой да го прави вместо теб, или си наеми помощница, или пък отиди при майка си. Защото ти фактически точно нея търсиш. Търсиш жена която да ти домакинства, да си съсипе живота в ежедневните грижи, да ти слугува, да те храни и пере, да се грижи всичко да е ОКЕЙ в ТВОЯ дом. И след като ти омръзне от нея (а и на нея от теб) да я изхвърлиш от ТВОЯ дом, който ТИ сам си платил, и тя да остане без нищо както е и сега. Дай на тази жена шанс да се реализира или да си намери някой който няма да има против да я глези така и продължи напред.


Преповтарям се - никой на никого и за нищо не е длъжен! Както ти не си длъжен на вашите че са дали по частица от себе си за да те създадат, така и тя не ти е длъжна на теб. Разбираш ли? Ти не си длъжен на никого (изключваме моментите на дългове, главно парични) за нищо.


Надявам се, че ме разбра.

Хайде успех с това! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 27 дни
hash: d65b8d6081
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   До 4: И двамата работим и учим извънредно. Аз изкарвам повече пари в момента, но когато стягах жилището тя имаше по-добра заплата, макар и с малко.
Забеляза ли случайно, че съм написал, че искам да чистим ПО РАВНО, а не да не чистя изобщо? !? !? !? !

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 2c1d08ce9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   27, като цяло имаш доста точни попадения, но имаш и много грешни.
Например, защо казваш, че ще ми е слугиня? ! През цялото време натъртвам, че искам да се грижим за дома заедно, 50:50. Ако исках да ми е слугиня, отношението щеше да е друго, нали? 100:0. И ако аз цапам, тя го прави не по-малко от мен, не смяташ ли? Когато двама човека живеят на едно място, те и двамата цапат, разхвърлят. Защо тогава казваш, че съм искал тя да ми е слугиня? ! Със същата сила можем да кажем, че тя иска аз да съм й слуга.
И какво означава, че всичко съм направил за себе си? ! Когато подбирахме мебелите, уредите, цветовете на тапетите и т. н., винаги се консултирахме и приемахме варианти, които харесват и на двама ни. Да, не ми е длъжна, но аз длъжен ли съм й? ! Нямам проблем с това, че не е дала и 1 стотинка, проблемът е, че не поддържа изграденото в някакво прилично състояние.
По-нагоре ме нарекоха и чистофайник. Нека съм такъв. И ако не бях такъв, досега да сме потънали в прах и боклуци. По-добре чистофайник, отколкото мърляч. Познавам и такива хора, яде на масата и не я бърше цяла седмица. Трохи, парчета сирене, домати. Всичко седи. Не съм такъв, да, срамно ли е? !
Виждам, че мненията гравитират около раздяла. Не си струва за такива битовизми. Имал съм по-тежки примери. :) Като цяло жената си е прекрасна, но с чистенето е кръгла нула, а аз така не мога да живея. Следващата ще ми чисти, но пък ще реве за щяло и нещяло, ще изпада в истерия ако закъснея с 5 минути, ако изляза с приятели или кой знае какво. Може и да пуска газове по цяла нощ и да ми сълзят очите. Всичко може да е, идеални хора няма. Затова и търся решение на ТОЗИ проблем. Не сме толкова първобитна двойка, че да се разделяме за всичко. Ако беше така, два остри камъка нямаше да се разбират толкова години.
Имаше полезни съвети, като този с похвалите, когато забелязвам някакви неща. Ще опитам.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: d9bdcba156
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

30.   До 5 какво значи жената да си поема задълженията, ако не работи и си стои в тях е ок, ама ако и двамата работят, тя да чисти пък той след работа, диванчето и биричката ли?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 27 дни
hash: cb64da440a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Оххх жена съм и имам същите проблеми като теб авторе, аз му осигурих на моя мъж жилище, е вярно нашите, сега само трябва да бъде благодарен цял живот на тъста си, да му целува терлиците, че му е осигурил дом, междувременно и на мен :). А пък той, какво да ти кажа, още от началото нещата не тръгнаха добре, развали се нещо по ел инсталацията той не иска да го поправя иска да викнем майстор но да го платим с общите ни доходи. Проблеми по ВИК мрежата някаква тръба той пак иска да платим на майстор и на всичкото отгоре и не може да шпаклова като майстор, иска развалените ел уреди да ги носим на майстор, не може да лепи плочки и има наглостта да кара колата на автомонтьор, абе направо това моето мъж ли е? Иначе добре си живеем разбираме се и не си струва да го изхвърля само заради това че вика майстори за всичката мъжка работа у дома и ги плащаме от общия бюджет. Ама вече като балъчка се чувствам, аз женската работа си я върша сама, а той за всичката мъжка все иска майстори да плащаме и то от общия бюджет на семейството ни.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 7031b9b63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   24 - а замислял ли си се вие мъжете какви сте? Не сте ли мърльовци, а? Точно такива сте! Смърдящи и гнусни. Жените сме чисти и хубаво ухаещи. Докато вие миришете на вкиснало, на мръсни крака, на джибре. Това е. И сте жалки като повтаряте че жените били мърли!? ! Дефинирайте се поне като говорите така. И вземете предвид и себе си преди да обидите! Погледнете първо себе си!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: c95c4ee0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Абе 27, не гледаш ли че авторът недоволства от качеството на чистенето, не че на него не му се чистило... Тя сигурно е на принципа "Защо да си давам зорд да чистя качествено, след като пак ще се замърси? ". :D А и като претупа набързо чистенето, ще и остане повече време да си клати краката, нали? :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 255ddf69b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   31, това някаква ирония ли е? ! Честно, не разбирам. :)

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 93435feb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Номер 30, от номер 5 Е не ми пречи и аз мога да си пийвам биричка и да си стоя на диванчето когато си почивам. Да, дори да работи жената трябва да си поема и другите задължения, зависи от работата все пак, ако работи по цял ден примерно няма как да успява и ще трябва й мъжът да помага. Всъщност е така както се разберете двамата, но жената трябва да поема по голямата част от тези задължения, аз не виждам нищо кой знае колко сложно, основно се чисти два пъти или веднъж седмично, а всичко друго е част от ежедневието. На мен ще ми бъде трудно да го правя в началото и не отричам че е така но това е защото не съм свикнала. Аз не съм обаче от тези които хвъчат на ляво на дясно и се престарават над домакинските задължения все едно това им е тяхната длъжност да бъдат слугини, важното е да се направи и да се подържа чисто. Аз не мога да си представя да живеем със един мъж заедно и мен да ме мързи а той да мие чиниите, да чисти, да готви да прави всичко.. срамно е! Освен това и двамата ми родители са такива, обичат да е чисто и подредено, дори аз да не харесвам тази дейност по принцип поне малко сигурно съм се метнала на тях.

 
  ...

...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 69ce71cc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

36.   Авторе, не виждам как си балък ако отделяш пари от заплатата си за помощница.
В крайна сметка и двамата цапате, значи и двамата трябва да си делите парите по помощницата.
Ей това типичния български мъж все гледа да не настине и да се не мине...
Избийте си ги тия от главата, че чистенето е само женско задължение, за да плаща само жената на помощница.
Колкото до самото чистене - обикновено в брака картинката е обърната, жената чисти и слугува, а мъжа се държи като бей.
Ти си в същото положение, в което са 90% от българските жени, но ако жена се оплаче, че мъж не поема половината домакинска работа - веднага ще стане драма, ще я обявят за мърла и ще измислят на мъжа и 1000 оправдания.
Вземи се стегни малко, вземете си една помощница и не си разваляй брака за глупости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 7031b9b63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   34. Каква ирония да е? Май не си разбрал какво иска да каже номер 31. Казва, че мъжът й вика майстори за всичката негова работа и плащат от общите пари. По тази логика и тя може да си вика готвачки, чистачки и тем подобни, да й вършат нейната работа, и да си плаща от общия бюджет. Но така докъде ще стигнат? Няма да имат пари за храна, да си плащат сметките, за децата ако имат и т. н. Е това е имала предвид. ;) Просто не е честно тя да се трепе да си върши работите, а той да удари една жица на майстора и да му е готово харчейки излишно пари. 31, мъжът ти сигурно не разбира от електротехника... Което е жалко. Дори аз, която съм жена, имам поне малко на представа от нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 59568eec05
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   36, погледни го така: да кажем, почистването е веднъж седмично. Две седмици е тя, две седмици съм аз. Тя не чисти изобщо и се грижи за помощницата през тези 2 седмици. Аз се справям сам и нямам отношения с помощницата. Така по-добре ли е? Ако я оставя да не почиства и плащам за това, това не ме ли прави балък?
Недоумявам и защо все още има коментари, че чистенето го смятам за женско занимание, след като няколко пъти казах, че искам задълженията да са фифти-фифти и нищо повече!!! Имам чувството, че някои хора идват тук просто за да си кажат каквото са си навили на пръста и не четат какво пиша.
Искам да попитам и щом е така, т. е. няма мъжка, няма женска работа, не е ли редно да си делим и мъжките задължения? Поправяне на това-онова, купуване на това-онова, включително и всички домакински уреди. Къде сте тогава, или чистенето не е само женско задължение, а купуването на всичко и поддръжката на един дом са мъжко?

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 03db7747b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

39.   Авторе, я не се нерви, че и ние вече почнахме да ти се нервираме, че не "разбираш" какво ти се каза и то многократно!

Цитирам те: :" че искам задълженията да са фифти-фифти и нищо повече"

А сега е ще ОБЯСНЯ какво ти казаха десетки хора, дано вденеш най-накрая... (позволявам си да ти държа такъв тон, първо заради твоя тон и второ- убедена съм на 100%, че се правиш, че не разбираш.... )

Цапане и разхвърляне- "фифти-фити"!
Семеен бюджет -"фифти-фифти"!
Плащане на чистачка (като само ТЯ, чистачката, чисти очевдино!!! )- от СЕМЕЙНИЯ бюджет.
Крайни резулатати: цапането и плащането за почистване е ФИФТИ-ФИФТИ; чисто е, вие не сте си губили времето за чистене и никой НЕ Е прекаран!

Ясно ли е сега, най-накрая!??

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 03db7747b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

40.   "Искам да попитам и щом е така, т. е. няма мъжка, няма женска работа, не е ли редно да си делим и мъжките задължения? Поправяне на това-онова, купуване на това-онова, включително и всички домакински уреди. Къде сте тогава, или чистенето не е само женско задължение, а купуването на всичко и поддръжката на един дом са мъжко? "

Да, ТОЧНО така е- НЯМА мъжка и женска работа! Питаш къде съм в това ли!?? Апартамент (350 000 Евро) и ВСИЧКИ разходи по него платени ФИФТИ-ФИФТИ с мъжа до мен. Когато има нещо да се купи (а има бол, защоотенови го обзавеждаме- примерно Кухня за 11000 Евро и последните покупки са диван за 5000 и маса за 3000 Евро, да ПОЛОВИНАТА аз съм ги дала и за това и за ВСИЧКО!!! ) или оправи помагам му да го поправим! Той не готви (макар, че помага когато може), но за всичко друго правим ФИФТИ-ФИФТИ. И двамата работим на пълен работен ден, и двамата допринасяме с пари.

И не ставайте смешни с това мъжете колко допринасяли, когато имало да се поправело нещо у дома! КОЛКО често се разваля нещо И КОЛКО често ТРЯБВА да се готви, чисти и пере на ден/седмица (та понякога честотата на разваляне се измерва с месеци или години), а!??

Ж42

 
  ...

...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 93435feb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Номер 38/от 36. Ами новото поколение почти всички сме така не сме научени както бабите и майките ни и до пълнолетие сме занимавали само със образованието си. По късно пък някои влизат в колежи и там пак се подготвяш и учиш или започваш някъде работа и после изведъж като ти дойде й това в допълнение, нещо на което не си свикнал като всекидневно задължение ами не е приятно. Но според мен трябва да се прави, както казах аз лично аз не мога да стоя и да гледам как мъжът ми чисти, не съм такава и знам че аз ще трябва да се заема но всеки си има отделно мнение по въпроса. Не знам как може да ти се помогне, трябва да разбереш къде се корени проблема във самото чистене или в това че си я изкомандвал да го направи. Защото ако и мен ме командват постоянно и аз ще се подразня, но ако си е мърла по принцип няма какво да се мъчиш със нея.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 69ce71cc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   Авторе, помощниците идват поне веднъж седмично, често пъти и по два пъти, което изключва ти да чистиш.
Пък и най-вероятно няма да изчистиш като чистачката, повярвай ми!
Една помощница струва около 25лв на посещение!
Това са 100лв на месец.
Спокойно можете да си ги разделите с жена ти и да спреш да се тюхкаш, че не ти слугуват като на бей!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: 69ce71cc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

43.   ПС - когато купуваш неща на свое име ги купуваш сам, когато купувате за общото ви жилище - делите!
Я сега кажи, половината жилище на жена ти ли е, или си е на твое име, минало под формата на наследство, дарение или друго?
Защото на мен ми се струва, че човек като теб, дето гледа да не се мине с едно чистене седмично, ще гледа да не се мине и за материалните неща.
И ако това е така значи няма какво да се тюхкаш, че тя не купува уреди в Твоето жилище и не чисти отново в твоето жилище!

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: cb64da440a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

44.   Авторе още ли не си разбрал, че жена ти не иска половинката от чистенето, което си й отредил. Ти делиш нещо фифти-фифти, но тя въобще не иска отредената за нея половина. Свикнала е жената, може би още от дома на родителите си, не й пречи че не е почистено перфектно, не смята че си струва усилията да се чисти всичко на 100% и се чувства съвсем спокойно когато ти изявиш желание и чистиш своята си част, на нея твоите 50% плюс нейните 20% усилия, общо 70% чистота й стига. Как можеш да накараш някой, да се старае да постига нещо, редовно, когато той въобще не се нуждае от такова постижение, ами отговора е никак.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 11c83de96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   40, ами добре си се подредила. :) Ако следваме няко коментари тук, направо го зарязвай твоя мъж щом е такъв. :)
41, че то само телевизорът е повече от 2 нейни заплати. Не си представям да й взема половината.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 11c83de96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Въпрос към защитниците на тезата, че трябва да си делим общите разходи и покупки фифти-фифти. Колата влиза ли в това число? Ако започнем така, само разходите покрай нея ще са половин заплата от жена ми.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 8e56259d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   43, много интересно разсъждаваш. Както споменах, жилището не съм купил аз и не е нито на мое, нито на нейно име.
Не знам защо ти се струва така, честно казано. Може би проектираш себе си върху мен? ! Въпросът не е в 50-те лева за помощница, а е принципен. Все едно аз да кажа, ОК, на мен не ми се сменят гумите на колата, ще платиш половината от това, което ми вземат в сервиза. Не работят нещата така при мен, щом мога да свърша нещо сам, си го върша. И да карам някой да плаща, защото на мен не ми се занимава, е нередно, поне според моите разбирания. Разбираш ли?

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 8e56259d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   44, защо смяташ, че аз искам моята половинка? ! Чистя не защото това е най-голямото удоволствие в живота ми, а защото се налага. Бих предпочел да отида да се разходя, да покарам колело, на басейн или каквото се сетиш. Не всичко, което правим, е приятно. Дори да ходя на работа. Да, обичам я, върша я с желание, но бих предпочел да обикалям света, вместо да отделям по 12 часа за работа и допълнително обучение, за да мога да я върша качествено.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: cbf592570d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

50.   Жената не чистела, била мърла, била... алооооу, а да ви е хрумвало, че тази жена ходи на работа и работи наравно с вас, а понякога и повече от вас? Та значи, за теб е приемливо да се прибереш след работа, да се разложиш на дивана, и да релаксираш, но за нея-не, защото тя е жена и е ДЛЪЖНА да поддържа домакинството. И ако случайно няколко пъти изчистиш, да пишеш такива трагични истории тук все едно е настъпил края на света.
Авторе, направо ме разби! Изчистил си няколко пъти СОБСТВЕНАТА си къща и вече рев, че това ти било под достойнството. Предложил си на жена си да наемете помощница, обаче само тя да и плаща... все едно това не е твоята къща и ти не живееш там и съответно не цапаш. Абе, вие нещо така, в кой век живеете? Хем искате жена ви да работи и да печели, хем искате у вас да блести от чистота и всяка вечер да ви чака топла вечеря (интересно кога ли да я сготви жената, може би в обедната почивка да тича до вас да сготви? ), хем ако случайно нещо пооправите у вас, рев, че това ви унижава като мъже...
Като работи жена ви колкото вас има 3 варианта. Оставяте къщата мърлява и само като стане нетърпимо я пооправяте отгоре отгоре, хващате се през свободното си време и двамата заедно изчиствате или си наемате домашна прислужница и заедно си делите сметката (като плащате тока предполагам, не гледате кой колко ток е ползвал, така че щом прислужницата ще чисти общия ви дом нормално е да и платите от общия ви семеен бюджет). Това е, друг вариант няма! Повечето жени сме на пълен работен ден, че кога да я чистим тая къща? ! В обедната почивка ли?

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: f5c978482a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

51.   39 много неадекватен коментар

 
  ...

1-50 от 77
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker