Да бъдеш мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да бъдеш мъж
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2553 пъти
Здравейте. Аз съм момче, студент на 20 години. От скоро най-накрая вече си имам сериозна приятелка, след като преди предпочитах други взаимоотношения с жените. И сега съм бих казал доста щастлив. Чрез тази история обаче, се обръщам към хората в сайта с въпроси от съвсем различен характер и на съвсем друга тема.

Много харесвам момичето до себе си, уважавам я, имам чувства към нея, разбираме се, имаме страшно много общи неща, почти еднакъв начин на мислене, подобни характери... Не случайно съм с нея и не случайно точно тя ми е първата сериозна... Но тя се съмнява в мен, в това, че нямам желание да съм самостоятелен. А това въобще не е така. И искам да и го докажа.

Нещото, което много ме гложди от около година е, че съм безработен и че все още изцяло родителите ми ме издържат. Наистина не го харесвам това, искам да работя. Дори имах работа, и то по моята специалност, която изучавам, но в следствие на някой неща сега отново съм безработен.

Но тук не става на въпрос и само за това. Не случайно заглавието е такова, а историята е в категория Семейство. Искам вашето мнение относно това, какви са по принцип задълженията на мъжа в семейството. С кои неща трябва ТОЙ да се нагърби и за кои да поеме отговорност. Задавам този въпрос тук, тъй като не споделям на почти на никого за проблемите си, а лоши неща за родителите си мисля, че не е хубаво да се говорят... Но да кажем, че моите родители не са ме възпитали добре, още като дете, след това и като тийнейджър. Не съм получил добър пример от баща си и искам да разбера какво трябва да може да прави един истински мъж, когато има до себе си жена, а евентуално след време и дете/деца. Знам, че може да е малко странно запитването ми.

Винаги съм се стремял да се развивам всестранно, да бъда всестранно развита личност. Винаги съм бил и на мнението, че един мъж трябва да може да се справя и сам. Под сам, имам на предвид, да може да се глади, пере, готви, чисти и т. н. Да може да смени крушката на лампата, да може да поправи нещо в дома... Да има дисциплина, да се държи като кавалер с жената и жените като цяло, да е учтив и т. н. На мен примерно ми липсва това, че никога не съм ходил за риба. Намирам го за някак си типично мъжко занимание. Има сигурно и други неща, които не съм правил. Има неща, на които искам да се науча, за да може след време, живот и здраве ако имам семейство, жена, деца... да се справям с тях, да чувстват сигурност и да съм истински мъж и истински баща. А не да бъда известен пичага, с епилирани ръце и крака, оформени вежди и т. н. Без да засягам метросексуалните... просто да не се прекалява.

Искам мнението и на мъжете и на жените. Искам да разбера от мъжете, по-добре ли е (със сигурност е по-добре), когато могат да поправят нещо с инструментите, а не да викат майстори за най-малкото нещо... примерно. А жените - какво намират за мъжествено в днешно време в нас, откъм действия, а не външен вид и кога една жена се чувства сигурна, че със нея живее истински мъж, а не да кажем "мухльо".

Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 84db623f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " Винаги съм бил и на мнението, че един мъж трябва да може да се справя и сам. Под сам, имам на предвид, да може да се глади, пере, готви, чисти и т. н. Да може да смени крушката на лампата, да може да поправи нещо в дома... Да има дисциплина, да се държи като кавалер с жената и жените като цяло, да е учтив и т. н. " - всичко това идеално се постига в казармата. Там е единственото място, където маминото момче, става мъж. Това, че сега много млади момчета са като автора, могат да го докажат жените. Секс всеки може да прави, но не всяко момче става мъж, без казармата. Живота го показа.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7bdaab3407
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какви метросексуални, бре пич? Това са си чисти почти осъзнали се пе*али.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 52a4eab3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За мен е важно мъжът до мен да притежава няколко качества. Да е честен, стабилен и да си държи на думата. С две думи да знам, че ако нещо се обърка имам до себе си стабилен човек на който мога да разчитам. А оттам нататък вече има много много допълнителни неща, като това да е кавалер, да не е с две леви ръце (ако се наложи да поправи нещо дребни в дома) и да има работа (не че очаквам човекът до мен да ме издържа, и двамата работим, но е добре да има с кого да си разделите разходите, а не единият да се скъсва от работа, а другият да лежи на дивана). А иначе браво на вашите, че са те научили да готвиш, да чистиш и да переш. Това са важни умения за всеки човек, защото не знаеш кога ще ти се наложи да ги използваш. Та с две думи това е. Е, има си и екстри, например аз се радвам ако човекът до мен има чувство за хумор, но това разбира се, съвсем не е чак толкова задължително и можеш ида си добър съпруг и баща и без него, просто то прави животът по-лесен.
Всичко, което ти написах обаче важи за мен, не знам как виждат нещата другите жени.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: dda109c23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поздравления за темата и за добре аргументирания и зададен въпрос.
Та, така. Аз съм жена и мога да ти говоря от гледната точка на такава. Има две неясни понятия - да бъдеш истински мъж, да бъдеш и истинска жена. Но какво всъщност хората разбират под това? За всеки е различно, но за мен мъжът трябва да уважава жената до себе си, да се съобразява с нея. Не обичам мачовци, които се правят на голяма работа, не обичам и женкари. За мен, изрично, това не могат да се нарекат мъже. Мъжът трябва още, както ти казваш, да може да се справи и без жената. Да може да готви, да чисти, да гледа децата, отменяйки жена си в тази работа, когато може. Също, искам да отбележа, че истинска жена за мен е също тази, която може да се справи и без мъжко рамо до себе си. Тоест, да има хубава работа, печелейки достатъчно, за да се самоиздържа. Жената не трябва да чака на мъжа за пари, а през другото време да си хойка по кафета, молове и клубове, а мъжът не трябва да чака на жената да му изпере чорапите и да му сготви манджа, защото в противен случай ще остане гладен или мръсен. Мъжът трябва да бъде закрилник на семейството. Жената и децата да знаят, че могат да се опрат на него, че той е тяхната опора.

Искам да обърна внимание и на интимния живот. Мъжът трябва да обръща внимание на жена си, да я дарява с ласки, да гушка, целува, да си казват "Обичам те", примерно за чао. Той не трябва да бъде егоист в леглото. Всичко, което получава, да бъде готов да и го върне. Тоест, да не пести в любовната игра, в оралните ласки. Не харесвам мъже, които мислят само за тяхното удоволствие. Сексът е нещо приятно и за двамата, не само за мъжа. Но, мъжът трябва да знае къде да пипне, къде да целуне, за да докара половинката си до екстаз. Ако нещо му липсва, смятам за редно, да говори с жената до себе си, преди да тръгне да търси нещо ново. Същото важи и за жените!

Мъжът, както и жената, смятам е хубаво да имат и странични хобита, извън семейството. Тоест, не трябва да се разтварят само във връзката си, а трябва да излизат и със странични хора. Хубаво го каза това за рибата. Аз също смятам, че това е типично мъжко занимание, макар че, аз също ходя понякога с половинката си за риба, но определено той повече се наслаждава, отколкото аз. Ето, , такива типични занимания, трябва да има всеки човек, защото иначе връзката става обсебваща и задушаваща. Ако жената не дава на мъжа да излиза с приятели, да пийва по бира от време на време навън. Ако му се сърди за щяло и нещяло, че ще прави еди какво си, а не това, което тя иска. И обратното, ако мъжът се сърди, че ще трябва да гледа децата за 2 часа примерно, докато жената е навън с приятелки. Ако не и дава да има фейсбук примерно (щото и такива случаи има) или да има мъже за приятели, то за мен връзката им куца. В една връзка трябва да се съобразяваш с партньора си, да правиш компромиси. Трябва да си наясно, че "ТИ", е станало вече "НИЕ", но също така, не трябва да губите своята индивидуалност.

В интерес на истината, аз също не съм имала бащина фигура до себе си, и за мен също е малко размита ролята на мъжа в семейството, но търсейки тези качества, намерих своята половинка и съм абсолютно щастлива от това.

Но, най-важното е да бъдеш себе си, да се държиш както ти идва от вътре, а не какво "трябва". Защото може да заблудиш половинката си в началото, но все пак, идва момент, в който си показваме истинското лице. За това, никакви преструвки и лъжи. Постарай се да дадеш най-доброто от себе си, и очаквай същото в замяна. Не даваш ли всичко от себе си в една връзка, и също, ако не получаваш съответното, за мен не си струва.

Успех с момичето, и в живота, ти пожелавам!

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a6054f8e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   За днешните жени не си заслужава да бъдеш мъж. Живей за себе си, бъди егоист. Те ценят само парите, а не качествата ти. За това ти цени само това, което имат между краката, а не самите тях. :)
Аз работя на този принцип.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2a1b596368
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато има до себе си жена, един мъж трябва да може най-вече да носи пари в къщи. След това да чисти, пере, готви, да сменя крушките, да прави ремонти, да прави редовно комплименти на жена си и да я води насам-натам на екскурзии и заведения всред обществото. Това, нали, ако говорим за съвременния мъж. Нека да чуем и жените, но предполагам ще ти кажат същото с по-романтични думи. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: ab727fc3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бате, ако трябва да питаш, нема кой да ти каже. Ти трябва сам да знаеш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c22f9f3941
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1, ти си типичния чичо, който за всичко обвинява липсата на казарма. Не само казармата е начин да станеш мъж, а и да те гаврят разни комплексари, само защото са на 5 мес. повече служба от теб - не, мерси. Ако ще стават такива "мъже", по-добре днешните младежи да си останат женчовци.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: da6852c815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Истинският мъж не задава такива въпроси. Бъди като Чък Норис.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: dda109c23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н. 5, а според теб само заради жените ли трябва да бъдете мъже? Тоест ако имаш жена трябва да си мъж, ако нямаш не трябва, или? И ако не си струва да си мъж, заради нас, то ти тогава гордееш ли се с това, че не си мъж, а се водиш от мъжки пол?

Честно, такива изказвания ми вдигат кръвното. Не искам да те обидя, не те познавам, не те знам какъв си, какво си преживял, с какви жени си се срещал, но мъжът трябва да бъде мъж заради себе си! Защото, иначе какъв е? Мъжът, дори без жена, трябва да си отстоява принципите, да не изневерява на тях, да бъде мъж в истинския смисъл на думата. Кво като няма жена? !

И като си мислите, че сте големи "мъже" ч*кайки и з*ебавайки всяко момиче, много се лъжете. В това не се състоят качествата на мъжа. Да си играете с чувствата на другите, да лъжете и мамите, да въртите по 2, по 3. Това е просто принизяващо. Не разбирам и такива момичета, които се оставят да правят каквото си искат с тях, така че, за мен и те не са истински жени. Все пак, каквото си заслужил, това получаваш. И този тип "мъже" си заслужават жените, и жените си заслужават такива "мъжкари".

Това е моето мнение.

Depravity

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0925711e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 4 ти го обяснила. Аз съм мъж на 28 и ще ти кажа някои приказки, пък ти прецени на колко от тях да се довериш. Казват, че мъж не се става, мъж се раждаш. Казват и че мъжът не е мъж, докато не посади дърво, изгради дом и създаде семейство. Да си мъж е трудно, като се огледам наоколо и виждам доста хора, които са се отказали от това. Не си мъж, ако нямаш никъде косми, освен на веждите. Не си мъж и ако си "нацепен батка". Не си такъв и ако постоянно говориш за мъжки приказки и използваш заучени фрази. Истинският мъж по-малко говори, повече действа. Истинският мъж е опората и храма в дома. До истинския мъж винаги ще намериш една истинска жена, защото ако мъжът е главата, то жената е врата ма семейното тяло. Истинския мъж е силен психически, той не се отказва, целеустремен, амбициозен, умен и голям човек е. С голямо сърце за малко на брой хора. Истинският мъж има малко приятели, но истински. Истинският мъж цени хората до себе си, уважава всички, които го уважават, настроен е положително към живота, има чувство за хумор, но ядосаш ли го - пази се. Истинският мъж обича и уважава родителите си. Той е винаги готов да помогне на някой в беда. Истинският мъж плаче, но не иска другите да знаят това. Той е себе си, не подражава на никой.
За семейството си е готов на всичко. Не те прави мъж това да ходиш за риба, да знаеш. Но може да бъде разтоварващо занимание.
И спирам до тук, защото мога да продължа така до утре.
Не е лесно да си мъж, както казах доста се отказаха. Пожелавам ти да бъдеш такъв.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 24c7975a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-важното качество за един мъж - да има пари! Всички други качества са за мама и тати!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 дни
hash: a4e621b22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Сегашните връзки се крепят на пари, а не на чувства и жестове. Отдавна са отминали времената на романтичните и истинските мъже. Сега живеем в друга епоха за което искренно съжалявам че съм част от нея.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 52a4eab3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 и 13 и за какво са ми всичките ви пари ако вечер не мога един нормален разговор да проведа с вас, защото сте тъп като галош? Пари се печелят и се губят, но интелекта не можеш да го купиш с никакви пари на света. Така, че да, парите са важни, но и най-богатият човек да си няма да задържиш дълго една стойностна жена до себе си, ако нямаш нищо в главата. Най-много да се сдобиеш с някоя кифла, която за да не скучае ще ти изневерява с който и падне. Така, че колкото и да си вярвате, че с пари можете да купите жена, в голяма грешка сте. С пари можете да купите тялото на жена (сещате се, онези платените), но не можете да купите нито любовта, нито уважението и. А те се печелят с други качества.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker