Как да накарам майка ми да спре да ми рови в нещата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да накарам майка ми да спре да ми рови в нещата?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2168 пъти
Здравейте, момче на 14 год. съм. Влязох тук, за да ви споделя един свой проблем-той е свързан с майка ми. Не ми харесва, че тя постоянно рови във стаята ми и бърника из личните ми вещи без моето разрешение, та това си е мое лично пространство, за Бога. Като съм се прибирал от училище, не съм я виждал никъде другаде навън, а като съм се качвал в стаята си, съм я заварвал точно там, да ми размества мебелите, и като я попитам какво прави, и тя най-нагло лъже, че правила "пролетно почистване", освежавала стаята и разчиствала, та да не съм развиел хроничен бронхит от праха, а аз много добре си знам, че лъже. Какви пролетни почиствания всеки божи ден, бе? !? Тя да не ме смята за глупак? Да не очаква да намери порносписания под завивките ми, наркотици, пиратки, или нещо такова? Е, да, за списанията е вярно, но нищо повече-нито съм наркоман, нито съм убиец, а тя се страхува, че ще тръгна с неподходяща компания и ще си съсипя живота. Много пъти съм й казвал директно, че знам какво прави, и че няма смисъл да го прави, но тя пак си отрича и си пее същата песен. Претърсва ми цялата стая, като че ли сме в строгоохраняем затвор и аз съм опасен престъпник и имам да крия нещо кой знае какво. Просто ми е неудобно да се връщам от училище и да заварвам стаята си разхвърляна за пореден път от вманиачената си майка, която си мисли, че ме предпазва от нещо, а пък всъщност ми пречи. Моля Ви, помогнете ми как да я убедя да спре да ми се рови в личните неща, които не я засягат???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 50141c02f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това което бих направила аз е да взема брашно да го сложа в найлонов плик все едно това е наркотик и след това го скрия някъде където се личи че е скрито но е възмижно и да се намери. Най-добре е да скриеш плика в няква кутия под леглото или някъде където си държиш личните неща, защото щом тя го намери и те пита защо, ти ще й отговориш с въпроса, , защо ми ровиш в личните неща", после й отвори плика покажи какво е и й обясни че ако продълцава да ти рови във вещите ще започнеш да взимаш наистина наркотици и другия път ще намери истинска дрога. Това което искам да ти кажа е да я заплашиш, можеш и да не играеш тпзи цирк, но психологически трик е да направиш действие с което да предизвикаш обратимото.. Друго за което се сещам да й бърникаш и ти в личбите неща за да види и тя какво е...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 50141c02f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което бих направила аз е да взема брашно да го сложа в найлонов плик все едно това е наркотик и след това го скрия някъде където се личи че е скрито но е възмижно и да се намери. Най-добре е да скриеш плика в няква кутия под леглото или някъде където си държиш личните неща, защото щом тя го намери и те пита защо, ти ще й отговориш с въпроса, , защо ми ровиш в личните неща", после й отвори плика покажи какво е и й обясни че ако продълцава да ти рови във вещите ще започнеш да взимаш наистина наркотици и другия път ще намери истинска дрога. Това което искам да ти кажа е да я заплашиш, можеш и да не играеш тпзи цирк, но психологически трик е да направиш действие с което да предизвикаш обратимото.. Друго за което се сещам да й бърникаш и ти в личбите неща за да види и тя какво е...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e6f4dea5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като станеш родител, тогава сам ще си отговориш на въпроса. Щом си момче, майка ти най много търси улики за наркотици, това е бича на съвремието ни. Всяка загрижена майка трябва да следи поведението на детето си и ако забележи нещо, навреме да го спре, а не после по комуни да го влачи. Най малко я вълнуват порносписанията ти. Даже може и да се радва, че вече възмъжаваш, но за наркотици е като детектив. А майките на момичета, са в паника, когато детето им е в тази възраст. Идва им да ги скрият под скафандър. Но най вече дебнат, дали отнякъде няма да скочи кондом, тогава припадат. Абе, сложен живот, но споко, не си само ти така. Бъди сигурен, всяко дете на твоята възраст е под зорко наблюдение. По добре мама да ви следи, отколкото онези куки от МВР.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 944056569a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Младежо вече си почти мъж, просто седни да поговориш с нея, питай я има ли ти доверие, вярва ли в теб и ако няма защо, ако има доверие в теб защо постъпва така. Накарай я с умни думи да разбере че тя в къщата си вече има сериозен млад човек а не дете което не може да мисли.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 54b9447426
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хахаа, от и моята е малко луда, уж все ми чистела, че ми било много мръсно и разхвърляно. И аз съм на 14, само, че момиче. Нищо не крия, но ми е неприятно. Не позволява да си заключвам стаята, скрила е ключа. Райбер пък не ми разрешават да си сложа, щото вратите и рамките били чисто нови и не искали дупки по тях. Луда работа. Хваща ги параноята, че точно в тази възраст ще изнаркоманеем и ще пропаднем, ще се съберем с лоши хора, които ще ни повлияят и си мислят, че като ровят ще ни предпазят от нещо. Аз си бях скрила 1 цигара в стаята, макар, че не пуша, просто от любопитство да пробвам какво е да пушиш бях взела 1 цигара от една съученичка, ама така я бях скрила, че когато я потърсих след няколко месеца дори аз не успях да я намеря, та сега съм я скрила от себе си в стаята ми и може майка ми да я намери преди мен. Сега се състезаваме кой пръв ще я намери. Нямам идея къде я забутах, като че ли в дън земя потъна. Не знам как да ти помогна. Позволяват ли ти да се заключваш?

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9b3ede6efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Като те гледам колко си изнервен, определено криеш нещо. Въпросът е... КАКВО? Майките тези неща ги надушват отдалеч. Прави си сметка, щом аз те разкрих от няколко изречения, нейната интуиция с каква сила я влече към стаята ти. Каквото и нередно да правиш, спри, бе момче!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d6887357ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Що си измисляш сега? Нито имаш правописа на 14-годишен, нито някой си купува порно списания. Кажи на себе си, фантазията си и майка си, че в днешно време тая история се развива в интернет.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1bf51e787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   1, много дълъг съвет, но никога не бях се сещал за него, благодаря ти от все сърце, ще го опитам.
3, Може и да не реша да стана родител, ти откъде знаеш ще стана ли, или не, това си е чисто мое решение, и нямам на какво да си отговарям, защото аз си знам истината за себе си. Щом съм момче, това значи, че само момчетата пушат дрога, а не и момичетата ли? ! Егати логиката! :))) Значи за теб от пола зависи дали човек ще се пропие и ще се пропуши и западне, или ще успее. Нямам думи XD. Загрижена майка не е да те разпитва непрестанно за щяло и нещяло и да те дебне кога ще излезеш, за да тършува из стаята ти като книжен плъх. Загрижена майка е да те изслушва внимателно и да ти вярва, ама моята не ме изслушва, само тя говори и не млъква, като ме разпитва. И какво ме е грижа, като имало и други деца като мене, това ли за мен трябва да е утешение, просто искам да престане. Аз досега съм си нямал работа нито с куките, нито с МВР, не съм пипвал цигара, нито алкохол и досието ми е чисто, затова тя няма никакво основание така да ми ровичка в стаята.
4, Едва ли ще подейства, говорил съм с нея за това милиони пъти, и тя все си намира оправдание, все едно и също.
5 Хаха, ти ме разбираш напълно, в същото положение сме. Не, и на мен не ми дават да се заключвам, постоянно искат да ме виждат какво правя.
6, Не знам какво си мислиш, че си надушил/а и за какъв екстрасенс със свръхестествени сили се имаш, но като нямаш какво да кажеш, не се обаждай повече!!!
7, Що да си измислям??? И толкова ли е изненадващо за теб, че има и някои грамотни младежи като мен, които не допускат грешки? ! Откъде накъде като пише някой възрастен тук, го изкарвате тийнейджър, а пък като наистина пише тийнейджър-обратното, го изкарвате възрастен? Егати опърничавият свят!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3587e7aeec
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Oт 6 към 8. Виж какво, въобще не се прави на разсеян. Много добре знаеш за какво говоря. Определено имам какво да кажа, но смятам, че няма да ти хареса да го знае широката аудитория, нали така?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a48519ffde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От Автора до 9:Не, не знам за какво говориш.
И хайде, кажи, какво е това толкова важно и секретно нещо, дето го знаеш и нямало да ми хареса да го знае широката аудитория???

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e89f209828
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момче, виж сега по- голям съм от теб. И нашите, когато бях на твоята възраст са ми влизали понякога в личните работи. Не се отчайвай. Трябва да бъдеш силен и да се защитиш по някакъв начин. НО разбери тя ти е майка, притеснява се за теб а ти си само на четиринайсет -14 години тепърва влизаш в пубертета, а 14 години е една много трудна възраст.
Моя пубертет мина гладко и почти безпроблемно. - сега съм на 23. Аз благодаря за това, че моята майка ми е показала верният път и трябва да го продължа. Когато станеш на моите години мило момче, ще бъдеш благодарен, че тя иска най- доброто за теб. Нормално е да се притеснява. С мен също са постъпвали така, но аз съм благодарен, че ме опазиха да не тръгна по лош път. Успех мило момче.

Младеж на 23

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e89f209828
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мили авторе, пак съм аз. Ако бях твой брат щях да ти помагам в такава ситуация, но все пак майка ти се притеснява за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker