Майка ми ме бие и тормози, а не знам как да я спра.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме бие и тормози, а не знам как да я спра..
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 23266 пъти
Здравейте,

Имам нужда от помощ. Отдавна се двоумя дали да пиша тук, но все си казвах "ще се промени". Е.. не стана. Историята е дълга, но ще се постарая да съм кратка.

Всичко започна, когато бях на 8 години. Тогава баща ми почина, а тя нямаше опит в професията си, но имаше образование. Както и да е беше ни много тежко. Аз бях малко дете, което по цял ден стоеше само. Представете си дете на 8 години да готви само, да си приготва уроците само.. Но това не беше и не е проблем за мен. Знам, че беше трудно и не я съдя. Поне не за това. Проблемът беше друг. Тя ме биеше и все още го прави. А вече съм на 14. Биеше ме за всичко. Оставен нож на друг шкаф, а не на този, на който го е оставила тя. Спомням си веднъж.. опитах се да пусна пералнята, за да й помогна. Обърках копчетата и нещо стана. Повреди се. Тя се прибра. От единия край на стаята, до другия ме изхвърли за косата. И започна да ме рита в един ъгъл. Така ме беше пребила, че на другата сутрин ме беше страх да стана от леглото, за да не сгафя пак нещо и да не ме пребие. Накрая повредената част на пералнята се оказа 3лв... И още десетки истории.

В 4 клас ми откриха заболяване, което никога няма да се излекува, може само да се влуши. Обвинявам я. Тя продължава и до ден днешен. В 7 клас пораснах малко. И един ден, когато отново се опита да ме удари по главата, хванах ръката й, погледнах я и й казах "Този път не". Тя остана без думи и излезе от стаята. После се върна побесняла и обяви, че съм й посегнала. Тогава спря да ме бие, но продължи с обидите. Че съм тъпа, идиот, ненормална, ужасна и още много епитети. А преди малко ме удари отново по главата. Скрих се в банята, свих се на кълбо на пода и заплаках. Писна ми. НЕ издържам психически. Бие ме, ако не- обижда ме. КАКВО ДА ПРАВЯ?! ПОМОГНЕТЕ МИ ;(;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 83

преди: 13 години, 5 месеца
hash: b7f3df9578
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Мойта майка беше същата ,докато не тръгне кръв не ме оставяше. Незнам какво да те посъветвам, можеш да отидеш в "закрила на детето" но незнам дали след това ,ще стане по добре. Има два варианта или, ще изядеш здрав бой или тя, ще погледне по сериозно на проблема. И въпреки всичко има светлина в тунела, когато започнеш да се издаржаш сама финансово, майкати ще се промени поне до толкова , че да не ти посяга.:)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e41a7893ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да се обадиш на закрила на детето, защото твоят случай е наистина ужасен.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ac1f358220
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не съм преживявала физически тормоз от майка ми, но психическия ми е добре познат.
Вече не си малко момиче. Пази се от ударите. Пресрещай ръката й с твоята ръка.

Що се отнася до психическия тормоз... Знам, че най-правилният съвет е да поговориш с нея. Може пък да се окаже по-разбрана жена от моята майка. Аз лично обаче не успях в това. Тръгнах на психолог тайно от нея. Вече бях на 23г. В крайна сметка се изнесох от вкъщи.
Ако сега бях на твое място и ако с говорене не става, бих потърсила някаква организация с нестопанска цел за защита на деца (за оказване на морална подкрепа, психологическа помощ) или бих потърсила помощ от Агенция за защита на децата - все пак ти си само на 14г., законово си дете.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 37271003f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има си съответните органи на реда

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 2d2f69ea5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако нямаш близки или роднини, на които да разчиташ, обърни се към Отдела за закрила на детето - има го във всяка община. Може да споделиш дискретно и с училищния психолог - стига да имате такъв и да знае за какво е там, но не оставяй нещата така - направо не е за вярване. Не е за вярване и че разговор между теб и майка ти ще има ефект.
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9f2bc57a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Говорила съм с нея. Каза, че не зачитам това, което прави за мен. И още хиляди подобни неща. И после пак същото. А ако отида при "Закрила на детето" какво ще стане? Най-много да ме дадат в някой дом за сираци, където ще е още по-зле...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 32bfccaeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не става с "да поговори с майка си".
Към авторката: Говори за проблема! Обади се в агенцията за закрила на детето, отиди и кажи на директора, на учителите! НЕ СИ ТРАЙ от страх, че ще те бие.
Ако тръгне да те бие не стой, ОТБРАНЯВАЙ СЕ, и се защитавай!
Какви са тия ваште майки-изроди бе, деца, боже, боже!...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 24be1b70a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разплаках се, когато прочетох историята. Знам, майка ти е, но що за майка е това? Потърси помощ от роднини, приятели, сподели проблема. На инстанции не разчитай, това е само временно решение. Моля те, пиши какво се случва с тебе!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: cb66ba89b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Стана ми ужасно зле, като прочетох историята ти. Имам дъщеря на твоите годни точно, много я обичам. Досега е изяла два или три шамара от мен, нищо повече. Но това, което ти описваш, е страшно, мило дете. Майка ти има голям проблем, който, уви, изкарва на твой гръб.Тази история с пералнята просто ме ужаси....
Според мен по-добре е да не говориш с близки- възможно е това да я озлоби повече. Обърни се към отдел за закрила на детето. Оттам ще поговорят с майка ти, възможно е тя да преодолее своя вътрешен проблем (не че я оправдавам, никак, но тя го прави от слабост, която й пречи да обича теб- най-ценното в живоат й).Много те моля, дете, направи нещо. Прегръщам те силно и ще се моля Бог да й даде повече разум, а на тебе сили, детенце мило. Целувам те и те моля- направи нещо за себе си. Никой янма право да се държи така с теб!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: dcf023c2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   какви органи на реда вие нормални ли сте?знаете ли изобщо за какво става въпрос?аз също съм жертва на домашно насилие и нищо не се променя след като дори полиция дойде имах ограничителна заповед и полицайте казаха на баща ми "МИИИ ГОСПОДИНЕ ТРЯБВА ДА СИ ТРЪГНЕТЕ" оказа се че той познава единя и познайте какво последва..

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 32bfccaeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ами махнете се от насилниците бе! Ние сме нормални, ами ВИЕ дали сте нормални, да търпите това! И вие, и малодушните ви майки...какво само ревете тука и НИЩО не предприемате, за да се спасите.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 876e45ebb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нямаш ли баба,дядо? Там е спасението!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 9f2bc57a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не, не е.. пробвала съм, не е ..

Авторката

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5997a0c9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Нямаш ли други близки, които да ти помогнат, да говорят с нея, да й кажат , че това което прави е ужасно. Тя има нужда от психолог, както и ти. Не може да бъдеш боксовата й круша. Може сериозно да те нарани за цял живот, психически и физически. Моят съпруг като малък е бил буйно дете, често се е биел с други и него са го удряли. На 36 г. му откриха епилепсия. Много са опасни побоите. Трябва да търсиш помощ!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f6e83d1690
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Правилно си я хванала за ръката. Една учителка ме удряше така 7 години без причина накрая я хванах за ръката и и казах КРАЙ пробвай още веднъж и ще ти го върна за 7 години. От тогава не се е пробвала пък и слава богу че смених даскалото най-накрая.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6c27ac4c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Има си съответните органи на реда"
Трябва да Ви кажа, че едни хора не написаха жалби, по едни техни измишльотини срещу мен и съм казал, че ще ги убия.
Много пъти съм го казвал пред полиция (и по телефона на полицията), даже преди седмици се похвалих, че съм купил и оръжието с което за по-малко от минута да извърша убийството, но въпреки, че има преписки в прокуратурата срещу тях и въпреки, че могат (а то и след делото ще ние е нужно), да дойдат да поговори, да ме убедят, че наистина са искали да се извинят ... -за сега няма никаква промяна.
Очаква се да дойде момента в който ми хрумне да го извърша.
Доброто е, че по закон полицията без прокуратурорско решение-е може да направи нищо, но лошото е, че вероятно не изпълняват задължението си да информират прокуратурата, до къде съм стигнал с плановете за убийство (които съм и им писал, че кроя, още в края на 2010 година).

Не разчитайте на институции.
Имам нужда от съвет.

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 7b124bcef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Има два начина:
1. Както ти казват хората да отидеш при закрила на детето.
2. Да и се опълчиш.
ТИ избери какво да направиш!!

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: cbcb6f96dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако отидеш в институция ще те пратят в дом права си а там освен бой и обиди и друго ще ядеш. Потрай още малко посрещай й ръката да не те бие и когато решиш че си готова излез на квартира работи и се оправяй сама. Собствен опит...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15f5568806
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Виж, никое човешко същество не заслужава да живее в такава среда. Аз бих ти препоръчала агенция за за закрила на детето. Все пак топан на когото и да е не бива да ставаш. Няма гаранция и колко ще ти помогнот в тази скапана държава, но опитай.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8ca99dd06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Мило дете, болно ми, ужасно болно като чета вопъла ти за помощ... виж, не се колебай - отиди направо в прокуратурата. не пишеш от кой град си - ако си от малък град, отивай направо в София. лично отиди в прокуратурата и настоявай да те види някой от дежурните прокурори. оттам насетне тия хора си знаят работата.
не се плаши от нищо, не се притеснявай! явно майка ти има нужда от психиатрична помощ и може и тя да е безсилна да се справи с проблема си и ако й се помогне, след време да ти благодари...
но при всички случаи майка ти има огромен проблем.
за да несе разболееш обаче и ти - трябва да реагираш.
сама не е възможно да се опълчиш - непълнолетна си, ява зависиш финансово от майка си... така че - направо отивай в прокуратурата в софия!!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a92a55aac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Сподели в училище с Педагогическия съветник в училището, с Класния си ръководител и Директора. Те ще те посъветват най-добре какво да направиш и най-добре могат да те насочат към кого да се обърнеш за помощ! Позаинтeрeсувай се от тях, къде се намира служба "Закрила на детето", отиди там и си сподели без притеснение всичко! ТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ТИ ПОМОГНАТ!
Не се затваряй в себе си, а сподели с нужните институции, дори ако трябва върви се оплачи и в полицията, за да предупредят майка ти!

Може да се обадиш на този телефон 0800 19 100.
Това е гореща телефонна линия за деца които са претърпели насилие. Там също ще ти дадат компетентен съвет какво да направиш.
Това, което се случва с теб се нарича "домашно насилие" и е абсолютно недопустимо. Жертвите на това насилие не трябва да се свиват и да си мълчат да потърсят компетентните органи за съдействие и помощ. Със сигурност ти ще получиш подкрепа и помощ, и проблема ще бъде решен! Не се отчайвай, а действай и ще имаш успех!
Това е пътят!!!
Знай, не си сама, има към кого да се обърнеш за помощ и ще я получиш, бъди сигурна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6d9493b53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   И мен много ме развълнува историята ти. Сетих се за едно момиченце, което понякога идваше на училище пребито от баща си. Да ви кажа дилемата дали да се намеси човек и да сигнализира агенцията за защита на детето е много голяма. От една страна, детето очевидно е жертва на насилие и има нужда от помощ, но от друга- можем ли да знаем какво ще се случи с това дете, ако евентуално бъде изведено извън дома му? Знам, че тези неща трябва да ги преценяват съответните органи, обаче някак им нямам вяра. Вие бихте ли сигнализирали за ваше съседче, например, за което знаете, че родителите му го пребиват системно?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fbec1f0926
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, Разбира се! Непременно трябва да се сигнализира за такива неща в съответните институции и непременно трябва да се подаде ръка на детето и да му се окаже съдействие и помощ!!!
Насилието и тероризирането на децата е недопустимо и подсъдно!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6c48417b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здлавейте аз съм във същия случай ииии... много ми е гадно. Всеки път когато ме бие ми пука устата ии дори един път като бях на 7 тя ме би защото не исках да се прибера ии устата ми беше пудута ии ужас!!!! Юргана ми беше в кръв... получих тикове... заеквах пред нея... ноо това вече взема да се променя, е... не чак толкоз амаа айде. И до ден днешен пак ме бие и сааамо ме тормози... постояяянннооо. После след като се прибра тате я пита какво е това на устата ми... ии те наще са в добри отношения, не се карат, разбират се ии т. н... ии тя му разказа всичко.. тогава само чух чее той много и се ядоса и само й каза: Ако аз така те ударя, ти нали знайш че ще те забия в стената!? ии на нея се пак и дойде мозъка, той вече не си прави труда да ме защитава защото няма смисъл... ии не греши човека :Д. Тя цяла нощ не заспа ОТ СЪВЕСТ!!! Така и се пада! ии до ден днешен тя ме тормози... по дяволите!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 94bd359bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Господи... това пък сега го виждам.
Как ще позволяваш да те рита - ритни я и ти.
Майната им на съответните органи и да помагат - процедурите са тромави. И какво ще дойде някой да разпитва, тя ще се прави на света вода ненапита и като онзи чиновник си отиде.. какво ще се случи. В пристъп на гняв тази жена може да те убие - осъзнаваш ли го?

Не, майка, баща, брат... НИКОЙ няма право да те удря. нито ти трябва да търпиш, само защото ти е кръвна роднина. Хвани и я напердаши едно хубаво - сериозно ти го казвам. Хванете и се сбийте ако трябва, ама тя да бие, ти да траеш - е това вече не става. И като удряш - удряй здраво...

Подобни "вампири" се хранят с твоят страх. Има два начина да се справиш с тях. Единият е да си по-силен. другият е да се отдалечиш съвсем. Като започне да те обижда обаче - ти не я обиждай, защото го прави, за да те предизвика, за да има повод да те бие. Като те обижда - смей се!

"Ти си тъпанарка, от теб нищо не става... - знаеш ли колко пъти съм го чувала от майка ми. Първо ми е боли гадно, но после започнах да не й обрущам внимание. Нека си беснее, за нея си е. Аз започвах да се смея, ама супер весело все едно е луда, даже съм й го казвала. Но трябва да спреш да търпиш и наистина да поискаш да й се опълчиш.

Примерно - тя ти вика нещо, ти я гледаш с няма таква ирония и просто й казваш супер спокойно, че не е наред с главата и се прибираш в стаята. Сложи си резе! Че може да влети след теб.
Ще се справиш - равнодушие, ирония и смелост.

После обръщат страната и започват да реват постоянно. Като види, ч няма да предизвика страх в теб, започва да предизвиква вина. Особено ако я удариш или ако се ступате едно хубаво. Ще реве, ще извиа, ще казва колко си неблагодарна, как си могла да го направиш, как се е грижела за теб... просто я оставяш да си реве.

После и това отминава, ти вече събираш сила пред нея и тя не смее нищо да прави. Започва дежурно общуване, служебно. Може и да ти мълчи, моята майка не ми говорила с дни. Да не ти пука, мисли си за училище и си слушай музика, възползвай се да си починеш...

Чак в един такъв етап ти можеш да говориш с нея.

Знаеш ли кое е най-странното. На майка ми съм удряла плесници. Тя ме пребиваше също. Все като татко го няма, разбира се, а аз съм такава, че нямада тръгна да се оплаквам на някой и той човека и до днес не знае какво се е случвало.

Веднъж, бях 7 клас и ни бяха казали да си купим някакъв учебник по биология, който струваше 6 лв. Аз прецених, че мога да се справя и така и се опитах да спестя този разход и просто не казах за този учебник. само че учителката започна да ни дава домашни от него и аз много се срамувах пред съучениците си, че нямам и веднъж като се прибрах и се разплаках, започнах да й разказвам колко ми е гадно, че не мога да си позволя всичко, което другите имат. А тя ме удари. Бях шокирана. Била съм щуро хлапе и все ме е биела след някоя беля, но тогава наистина нямаше причина, аз плачех, защото се чувствах зле и бях решила да споделя това с нея, а тя ме удари. И пък как гадно удряше. Както стоях пред нея й върнах плесницата със същата сила и без някаква емоция. Просто стана механично. Тя пак ме удари и започна да крещи, аз я хванах за ръцете, стресох я супер здраво и я избутах от стаята. Казах й "от днес ти не си ми майка".

Рев, истерии - то беше ужас, но аз вече н се страхувах от ня и се почувствах свободна да вземам решения. От тогава до ден днешен (сега съм на 24) не си позволих повече да се уплаша от нея или да се трогна от истериите й и когато преминахме всички периоди...

Стигна се до там, че сме заставали една срещу друга и крещим като ненормални и двете. Татко се е будел, идвал е и като не могъл да ни разтърве или мен или нея ни гушваше и ни изнасяше от стаята.

После се изнесох, тя продължаваш да ме тормози по телефона. Спрях да й вдигам. Крещяла съм по улиците заради нея, след някой от пътите, в които съм се лъгала д й вдигна телефона. После н се виждахме и чувахме около 6 месеца, започнахме да се обаждаме една на друга след това само служебно и щом я усетех, че се опитва пак да изтерясва, затварях.

И знаеш ли кое е най-странното?
Сега сядаме в някое кафе и се смеем заедно. Преоткрихме се преди една година. Аз й разказах какво ми е било, а после я прегърнах. Никога не си позволих да се изпълня със злоба срещу нея - просто равнодушие, простих й.

Тя се почувства добре, успокои се и сега с мен се държи ... като слънчице. А някога ми е чупила пръст, и ме биеше с едни дървени чехли, и с една точилка като почнеше да налага, аз викам "мамо, боли ме" -тя налага. Луда жена!

Прежулвала ми е краката с пръчка. и с дни не съм яла, защото съм била наказвана за нещо си. И то за нещо като случая с пералнята. Веднъж бз да искам, в игра, счупих една ваза... тц... тц... тц като се прибра, като разбра.. хвана ме за косата и започна да дърпа със всичка сила. и мръсницата, хващаше и дърпаше надолу. колко вечери съм заспивала разплакана и само хълцам, защото като ме чуеше, че плача, ме биеше защо плача... била съм си просела още.

До деня, в който не й върнах плесницата, ама така, че свят й се зави и просто не реших, че от този момент насам, тя не е някой звяр, който ме плаши и ще я приемам просто като ненормална, каквато си е.

Сега сме приятелки... Даже понякога като нямам какво да правя, звънкам й да се видим на по кафе. Говорим си за секс, за филми, за миналото...

Просто трябва ад се справиш с нея. Но без злоба и гняв - РАВНОДУШИЕ и ИРОНИЯ!

Успех, малката!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6c48417b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Благодаря!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: de2f03afc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 26, все 1 чета нещо, което лично съм написала. Явно майките ни са 1:1... Само дето не съм стигнала до тази част с примирието. И едва ли скоро ще стигна. Благодаря
Авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5c67133b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Авторке кажи как са сега нещата, вече си на 15,
сестрите ми са на толкова и света е в краката им. Радвам се че си живеят детството.
Ти как постъпи?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: de2f03afc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Как да постъпя. Нямам голям избор. Роднини не помагат, обадя ли се на социалните- ще стане по- зле. Мъча се да не я слушам, пия си хапчетата и гледам да не й обръщам внимание, за да не си скапвам психиката, но не винаги се получава. Ще търпя, ще се мъча. Надявам се, че като отида да следвам, ще ми се дори в друга държава, за да съм по- далече от нея, нещата ще се променят.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7bb5a2885e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Явно майка ти не е добре със психическото равновесие. Децата се възпитават от майките си и приемат тяхното държание. Дано когато пораснеш и имаш деца да не се отнасяш така с тях.

Поговори с нея, ако трябва крещи, викай на воля. Кажи и:,, Край, повече няма да ме биеш! За най-малкото нещо трябва да ме пребиеш! И защо го правиш? От работата шефа те е ядосал и трябва на мен да си го изкараш! За Бога! На някои родители децата им пушат трева, пият какво ли не и те не им се карат, а им помагат. А ти? Само ме биеш и то безпричинно!''А ако започнете да спорите ти бъди винаги тази която е по-напред

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: da55273c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Авторке повярвай ми знам какво ти е! Положението ми може да се каже като твоето. Не е толкова зле. Но и при мен проблеми се решават с блъскане, ритане, удряне, обиди и т. н.. Но за разлика от теб аз съм на 13 и единственото, което правя е да крещя:Нямаш право!

Ти определено можеш повече от мен. И ти казвам-никакви органи на редя не помагат. Говорила съм и с психолози, но като цяло на тази възраст решение няма. Решението се нарича 18+ и фиууу някъде далеч! :)) Остават ти още 3 години-Стискай зъби ритай блъскай отвръщай и ти щом имаш повече смелост от мен. :))))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5c67133b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Успех.
Дано новата година да бъде по-добра за теб.
А ти опитала ли си се да говориш с нея за това какво ти причинява, след като така и така ще ти посегне, поне да опиташ.
Много късмет ти желая. Толкова много искам едно добро дете като теб.Някой хора не оценяват това което имат.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: de2f03afc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Благодаря ви за милите думи... Да, разбира се, че съм пробвала да говоря с нея, през рев съм й обяснявала какво ми е, но ефект- няма. Дори като ме слушаше, докато се гърчех от рев и мъка, ми каза "Ами прав ти път, махай се, не ме интересува, след като съм толкова ужасна- довиждане". Къде да отида? Едно "Съжалявам" да беше казала поне веднъж. Ама не... Номер 32, дано все пак тази тема ти е помогнала с нещо...
Авторка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 99f4f607c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Мила така аз съм на 13 7-ми клас съм хизическия тормоз не е всекидневен, но караниците и леките шамари са всеки ден когато мама не е на раабота свикнала съм, днес пак ми посегна и аз като теб скачих и и хранах ръката и тя като твоята майка каза че съм и била посегнала! Когато тръгна да ме удари аз и хванах ръката смъкнах я казах и, че няма право да ме тормози и че ще ме търпи такава каквато съм! След това и казах, че искам да напусна тази къща да се изнеса и започнах да и кращя, че я мразя. Общо зето това което ти разказах сега е всеки ден, всъшност на рождения ден на тате миналата 2011 година защото хванах ръката на малката ми състра, за да не ме оскубе тя ме замъкна за косата до бара който е точно от другата страна на масата и се опита да ми удари шамар аз се наведох свих се като куче и тя се отита да ме ритне, тате стана от масата хвана и ръката и и каза да ме остави намира, леля се смути - леля е сестра на тате - и се качи на горния етаж, тате се разкрещя на мама, попита я защо така ме тормози а тя си намери няакво оправдание, аз обяна в сълзи отидох в стаята си качих се на леглото си - казвам качих защото е високо - и продължих да плача! Ти мила си много смела! Аз доста често си мисля, че на мен ми е гадно, но намерих този сайт и ето, че видях че има и хора който са по - зле от мен! Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: de2f03afc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Към номер 35, решението е в баща ти, сподели му. И моята не смееше да ме пипне, защото той ме обичаше, но почина и се започна.
Авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d302b5106d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   От номер 35 - знам, много си обичам тате и леля - сестра му - те са ми най - близките хора!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dff18250d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   номер 35 от написаното от теб разбрах че си страхотен човек и аз съм на 13 от София ти от къде си? Можем да си пишем :))


Модератор - не публикуваме скайпове

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1dcf760631
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Миличка, много ми е жал, хич не ти е лесно. Имам една идея- майка ти не мисли за последиците, които ще я застигнат на стари години сега. Може би е добре да й ги напомниш като възрастен- тя няма да го очаква и от шока може да се замисли, дано!
Можеш следващият път като ти посегне (ох, дано да е и последния! ) да направиш така:
1. Да й хванеш ръката, както си правила и преди.
2. Да й кажеш възможно най-спокойно и адски сериозно и категорично: "Сега ме биеш, защото съм малка и завися от теб. Но аз скоро ще порастна и ти няма да имаш и най-малката власт над мен! Още по-лошо- биейки ме сега, ти си гарантираш омразата ми за цял живот!! Това ли искаш- на старини да не те погледна и да те оставя напълно сама!??? Точно това ще стане, ако не престанеш веднага и не го повториш никога повече! "
Ох, успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 94806aff41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Номер 38 аз съм номер 35 и аз съм от София, може да си пишем тук след като модераторите не дават да публикуваме скайповете си, е ако искаш ще ти кажа млако повече за мен, спокойно пиши аз следя темата ти, защото и аз съм преживяла много от тези тормози и просто искам да си пиша с някой като мен! Авторке, надявам се майкати да се вразуми поне малко и да не те тормози, моята ме тормози не толкова биейки ме, защото татте бече и забрани, път тя вече ходи на работа и си е във вкъщи само 2 дни, а през тях аз съм на училище и се оттървавам от караниците, сега пак се карахме защото едната от лъзглавниците на леглото ми беше паднала! Мила Авторке много се надявам да ми пишеш тук просто, защото ми е приятно да си пиша с хора като мен, хора който ги тормозят, защото примерно и да кажа на някой моя съучиничка или приятелка тя казва, че преувеличавам и, че мама била много мила, защото тя пред тях пече сладкиши и е много мила, а после ми вика и затова, надявам се, че след време майките ни няма да ни тормозят! Лека вечер мила!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 94806aff41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Пак съм аз номер 35 - да добавя към историята си, че когато аз отидах в стаята си разплакана, не ми пукаше, че мама ми се е скарала или, че се е опитала да ме набие, а повече се дразнех, че заради мен леля се разстрай, мама и тате се скараха и най - важното бях сасипала рождения ден. Леля и тате ми обясниха, че не аз съм виновната, но въпреки това аз се чуствах виновна! Беше ми много гадно. Най - лошото при мен е, че аз съм свръх чествитела и приемам всичко мноого навътре и просто много пъти като имам 4-ка в училище и ме е страх да се прибера защото мама ще ме набие, имаше една случка - бях си сложила чантата добо до чина и една моя съученичка го бутна и той защипа чантата и скъса малко от дъното й, аз като видях и се разплаках, защото мама щеше да им се кара идваше ми се да се самоубия, все пак чантата беше нова и не беше 30 лв а 90 и мама ми каза много да я пазя, а аз на 3-тия ден я скъсах - е не точно аз - това стана последния час и точно педи да си тръгнам, исках да изчезна, моята приятелка дойде до мен и ми каза да се успокоя, че мама нямало да ми се кара, аз не съм им казвала, колко ме тормози тя и те си мислят, че е много мила, и така аз свърших училище в 1, а се прибрах в 3 като се прибирах и плачех качих се на втория етах и показах на мама чантата, тя първо много се ядоса, но после като и казах че аз не съм виновна, заото не аз съм я скъсала, тя ми се ядоса, защото винаги някой друг ми е виновен, а също не съм си ценяла вещите! Просто всеки ден ми вика за нещо вече незнам какво да правя, миналата година ми разбиха носа със фетболна топка от удара аз паднах на земята, много ме болеше и една капка кръв капна на полата ми, аз не се разтройх заради носа който можеше да е счупен, а заради полата, защото щехме да ходим в мола и най - вероятно мама щеше да ме накара да се върна въвъ вкъщи! Мого случки съм преживяла, много пъи са ми се карали за нещо което не съм направила и просто имах нужда да споделя с някой, някой който не ме познава, но се интересува от проблемите на околните имам напредвид пишештите тук! Зарекла съм се един ден като имам дете няма да го бия е така защото някой друг ме е ядосал както прави мама, но аз въпреки това я обичам! Може би и ти Авторке въпреки всичко което тя ти е направила все пак ти е майка и и ти я обичаш, мого пъти казвам на моята майк а, че я мразя, но още не съм я намразила истински, а само на думи, иска ми се да имаше много малко деца който да се оплакват от това, че ги бият или тормозят!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ad0a5095f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   И аз имам същия проблем, само дето си имам баща ( съжелявам за това че ти нямаш ;(, но виждам че си споделила проблема си отдавна. Затова ако вече си намерила решение моляте пиши ми на скайп .........

Модератор - не публикуваме скайпове

 
  ...
преди: 12 години, 21 дни
hash: dd69c7afe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Изведнъж в училище разкъсах униформата си. И майка сложи кръпка точно на това место (беше на дупето). И ме накара цяла следваща година да ходя в тази униформа. А за това че направих бретон искаше да ми го отреже на нула. Събираше ми куфар (искаше да ме изгони от къща). Влизаше в личния ми живот, като танк.
Разписах се с мъжа ми тайно. И се изнесох от това идиотско семейство. Само какви упреци излушвах. " Ти си предателка, изоставяш майка". Ами ако не се живее с такава?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 18 дни
hash: c3087407f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Леле ужас. И аз имам същия проблем. Защо ни раждат тези жени като ни тормозят цял живот. Гледам във фейсбук хората публикуват "Обичам моята майка и искам всички да знаят това. Тя е страхотна... " и си мисля - какво ли е да имаш такава майка? Какво ли е майка ти да те обича истински и да не те теророзира? Моята като малка ме риташе, щипеше и биеше по малко. На мен ми се струваше нормално и си мислех, че всички майки правят така. Винаги е имало психически тормоз, дори сега като съм на 30 години. Просто не се спира. Казва ми, че трябва да съм й благодарна за живота си, че ме е родила и че ако иска ще си го вземе и ще ме убие. Понякога си мисля, че е луда. От нея съм чула най-ужасните думи за себе си, най-гадните, отвратителни, неверни и обидни. Думи, които нямат нищо общо с истината. Не мога да разбера какво я кара да ги изрича. Психиката ми е съсипана. Осъзнавам, че съм много крехка и лесно се разстройвам. Страдам от заболяване, което се събужда от такъв стрес, но тя няма жал, при все това, че тя ми го е предала. Миналата седмица, като ми кажа пак, че трябва да съм й благодарна за това, че ме е родила, аз й казах: "За какво да съм ти благодарна - за този болен живот? ". Тормоза никога не спира. При всички схемата е една. Зла и отвратителна майка и тиха душица за дъщеря. Аз я уважавам, защото ми е майка и гледам да си мълча. Гледам да съм добра с хората, да не викам на никой, да пазя самообладание като ме нараняват. гаджето ми ме посъветва да се държа гадно с нея, защото брат ми така се държи и той е на мама слънцето. И да, като съм гадна и изричам неща, който да я наранят като "че няма да й дам да вижда децата ми и ще ги гледа само през решетката на детската градина " - тя кротва за известно време. Но аз не съм такава, не мога да съм постоянно лоша, пак ставам мила и тя пак ме срива. Как може да родиш дете и цял живот да го тормозиш? !? Приличала съм на баща си, който тя безумно мрази. Та нали тя го е избрала за баща на децата си? Просто кошмар, който няма край. Няма и да има. Аз съм психически увредена и винаги ще бъда подвластна на манипулациите й. Толкова съм ужасена от това, че не знам дали искам да имам деца. Казвала ми е, че ще настройва децата ми срещу мен и после ще се забавлява като гледа как се справям с това :( Виждам, че си избива комплексите с мен, виждам, че ми завижда за живота, за мъжа който съм избрала. Дори ми каза, че той подхождал много повече на нея, отколкото на мен!!! Къде отиде майчинския инстинкт???

 
  ...
преди: 12 години, 17 дни
hash: dd69c7afe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Ужас! За авторката иначе мога да дам съвет за сега да не обръща внимание на това, каквото говори майка й. Не й давай възможност ида те удря. Напълно съм съгласна с № 32 и № 26 - равнодушие, ирония и смелост.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 6c48417b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Здравейте! Няма да казвам как се казвам, но съм на 11, момиче. Сега щеше да ми идва рождения ден, но аз се изпокарах с майка ми, че съм била харчела много пари и тя само ме заплашва с бой. Хора омръзнало ми е вече!! Колко ли не пъти тя ме е била, удряла, обижда ме на мърла, идиотка, чума, изрод, извратенячка и още много обидни думи.... тази жена ми съсипва психиката. Колко ли не пъти съм се канила са де самоубивам, но като лудите съм се прежалвала и съм оставала ножа. По цял ден ме кара да чистя като луда!! Баща ми преди ме защитаваше.... но сега е спрял. един ден проведох разговор с майка ми, за това което ме нерви. Аз нали започнах да й обяснявам, а тя съвсем спокойно си ме слушаше.... отвратителна е, защото.. хора разберете.. не е толкоз просто!! Тази жена ме съсипа физически и психически. Накрая си мисля да и се опълча и ако ми посегне да и посегна и аз. Тази седмица ми идват изходните нива, а тя не пира да ми вика и да ми са кара! По цял ден и слушам речите че съм била уличница.... забранява ми да движа с едни приятелки и наистина сякаш ме гипсирва като ме заплашва пред баща ми.... хора моля ви, кажете какво да правяяяя!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 362cb68ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Здравей, аз бях в подобна ситуация. Майка ми беше ужасна. Не е биела мен(аз съм момиче), но много биеше брат ми. Беше ужасно. Биеше го с точилка, пукаше му главата редовно, стъпваще му на врата с крак и чак, когато види, че спира да диша го оставяше. Всеки път си мислех, че ще умре.
Бях на твоята възраст, когато се записах да тренирам карате, естествено тайно. Никой не знаеше. И след няколко месеца майка ми не можеше да бие брат ми.
Само за протокола - не съм я удряла, защото не искам да стана като нея, но се научих как да я спирам.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3b7e24c49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Наистина се надявам заедно да намерите решение момичета. Колкото до общуването- защо не си уговорите ключова дума за друг сайт или нещо такова- да се намерите и там да размените данни. Друг вариант е да си дадете e-мейли- това е един доста по-анонимен начин, който модераторите може би ще одобрят.
Ще се спра на нещо, което обаче никой от дотук коментиралите не е споменал. Говорите за своите трудности, но моля ви, наистина ви моля- някога когато имате свои деца не забравяйте какво сте преживели и им дайте цялата любов на света. Без съмнение вие най-добре ще знаете, че дори една единствена плесница през целия живот няма да остане незабравена. В този смисъл- когато времето да имате собствени деца дойде каквото и да са направили - поговорете с тях, никога не си позволявайте удар, за да не повторите грешката на собствените си родители. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: eee1fe9d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Аз съм малко по-малка от теб. Майка ми не ме е била чак толкова, но все пак ми беше тежко като ти четох статията. При мен е малко странно. Майка ми ми се е ядосвала за малки дреболии и ми е посягала. Понякога доста е боляло, но след време всичко се оправя и сме в добри отношения. Проблемът е там, че ма слаби нерви и лесно мога да я ядосам. Трябва да съм много предпазлива. Но ти не можеш ли да поговориш с майка ти по въпроса. Гледай да не я засегнеш. Може да има ефект. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 285823d205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Днес вече ми дойде до гуша. Нашите се върнаха от "купон" естествено подпийнали. И "майка ми" (в кавички е, защото не я смятам за такава вече) реши, че трябва да се заяжда с мен. Аз си седя на компютъра цъкам си в youtube идва и ми крещи всевъзможни глупости... От там реши, че не заслужам нищо. Почна е обикновенното 1во със заплашване (заканване) : Ще ти откъдна главичката, Ще те убия с голи ръце и др. Продължи се с обичайните обиди : Не сатваш за нищо, Ще свършиш на околовръстното, Не можеш да изкараш нищо друго освен 2ка а едва една 3ка докачаш (принципно не съм слаба ученичка изкарвам си 5ците и се гордея, защотото не съм в някое пропаднало у-ще) Просто ми писна от нея изкуба ми кабелите за интернета.. после аз си взех теелефона и него го взе след дълго гонене в нас и заплашване.. е това е... Какво да парвя? !? Дория я заплаших, че мога да се обадя в закрила на детето (на 15 съм). Тя каза, че съм моя собственост и можела да прави всичко с мен. Няма пък! Искам да й докажа, че не е првава! Помощ!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0e6cc19f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Не съм чела темата, само последния коментар.
хората не са ничие притежание. Помни го това от майка ти, когато пораснеш и създадеш семейство. Лошия пример е добър учител.

А иначе..."закрила на детето" не знам колко вършат работа, но пробвай. покажи й, че си сериозна. А ако те набие след тяхната намеса...ступай я и ти. Сериозно ти говоря - не си малка вече.
НИКОЙ няма право да те тормози физически или психически. Емоционалния тормоз е още по-лош.
Хвани и й отвърти един шамар.

Другото е да й се смееш, когато те обижда. Братми правеше така с нашата майка, която използваше същите фрази (аз съм те родила, аз мога да те удоша) Той се заливаше от смях, когато тя започнеше да го обижда...и понеже не предизвикваше страх и гняв в него, оставаше "гладна", разплакваше се и се прбираше в стаята си.

Успех!

 
  ...

1-50 от 83
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker